Ako zostavit "multimedialnu" obyvacku?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Aku alternativu by ste si vybrali?

Domace blu-ray kino.
12
43%
Playstation 3 Move a 5+1 repraky.
16
57%

Celkom hlasov: 28

Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Ako zostavit "multimedialnu" obyvacku?

Príspevok od používateľa Kaliovic »

Ahojte

Rad by som si zriadil "multimedialne centrum" v obyvacke, ale kedze nie som na tieto veci odbornik, budem vdacny za vsetky vase nazory. :D

Mam 40" LCD televizor Samsung a v zasade sa rozhodujem medzi dvoma moznostami:

1. Kupit blu-ray domace kino, napr. toto (ked mam Samsung TV, chcel by som aj domace kino :) ):

http://www.pixmania.sk/sk/sk/7293909/ar ... A4OTQ0NTE7

2. Kupit Playstation 3, k tomu 5+1 repraky a cele to nejako poprepajat.

Druha alternativa samozrejme ponuka ovela viac moznosti. Nie som pevne rozhodnuty pre PS3, ale zrejme je to to najuniverzalnejsie zariadenie - mozem na nom pozerat blu-ray filmy, hrat hry, pripadne surfovat po nete, pustat hudbu... Avsak net a hudbu/filmy z disku mozem pozerat aj tak ako doteraz, teda na 2 TB externom disku, pripadne na notebooku, ktory mam navyse a nevyuzivam ho...

Takze jedinymi dvoma tahakmi, preco by som siel do PS3 je integrovany blu-ray prehravac (a vraj velmi dobry!) a moznost dokupit Move (co by som urcite hral radsej ako klasicke hry s gamepadom). Nevyhodou je ale vysoka cena (PS3 cca 300 EUR plus Move ovladace/hry a 5+1 repro sustava sa lahko vysplhaju aj na 600 EUR).

Moja zivotne dolezita otazka na vas je, akej z tych dvoch alternativ by ste dali prednost beruc do uvahy fakt, ze moj strop je cca 500 EUR? A zaroven, ake zariadenia by ste si kupili? Kedze som totalny laik, necham si poradit aj vo veci ineho domaceho kina, pripadne inej konzoly a co sa tyka cisto 5+1 repro sustav zapojitelnych do TV, tak o tom neviem uz vobec nic, takze ani neviem ake vyrobky mam hladat a v akych cenovych hladinach sa pohybuju... :D

Budem moc vdacny za vase nazory, postrehy, skusenosti, vedomosti! :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Ako zostavit "multimedialnu" obyvacku?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Moje odporučanie je kupiť akykoľvek Blue Ray prehravač a k nemu toto: http://www.biga.sk/systemy-domace-kino/ ... abb5b3a0d1. Pripadne miesto prehravača PS3, ale v takom pripade sa už dostaneš cez finančny strop. Bude to hrať podstatne lepšie ako DK od Samsungu, Sony, Philipsu a pod., pripojiš k tomu podstatne viac zariadeni ako k Samsungu a spol.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Urcite PS3, zabijes vela vela much jednou ranou :)
(a cistou naaaahodou Ti viem jednu PS3 predat, ako nova, 40GB, 13 hier, dva controllery, 250 euro, no nekup to :) )
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

PS3 áno čo sa týka toho Blu-ray playera. Ten je fakt na dosť vysokej kvalite, no ten MOVE je dosť slabota, teda kinect ma osobne oveľa viac zaujal.
Aj to domáce kino čo ti sem dal Ryan je úplne v pohode. Určite zlú vec by si ním nespravil.
Napr tuna máš skvelú ponuku PS3 za 200€
http://pc.bazos.sk/inzerat/7137900/Play ... o-Nove.php
alebo si nájdeš neakú ponuku kde by si zriešil osobku.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

mam aj PS3 aj Move takze asi budem zaujaty, ale
PS3 ma naozaj jeden z naj BD prehravacov a samozrejme podporuje aj 3D(ked to budes mat primarne na filmy odporucam kupit aj dialkove)
Move tu sice niekto porovnaval s Kinctom ale Xbox ma leen DVD co je pre teba nezaujimave nehovoriac ze hry na Kinect zatial ziadne poriadne niesu
co sa reprakov tyka neviem poradit pretoze sam to este stale riesim :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

varianta 3? htpc?
markus
Light Professional
Light Professional

mozno chce bezudrzbove riesenie, prave z takeho dovodu som ja siel do PS3
Filipito
Darca
Darca

ono HTPC je najlepšia vec, možno ho to bude stať trocha viac ale bude asi najlepšie riešenie.
Hlavne kvôli OS, keďže SONY zakázalo inštalovať linux, kebyže tam je tá možnosť tak PS3 už dlho mám
markus
Light Professional
Light Professional

na HTPC si moc hry nezahras a s pohybovym ovladacom uz vobec
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

s htpc si zahra viac hier ako na ps3, minimalne "lacnejsie"
htpc neznamena, ze nebude mat grafiku...
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Dakujem za vsetky nazory, rady :!:

Ryan: Ten ONKYO HT-S3305 je v com taky dobry? Som v tomto laik, takze preto taka hlupa otazka... :) Ako sa to potom prepaja? Vidim, ze to ma 3 HDMI vstupy a jeden vystup, takze vlastne vstup z TV, PS3 a Blu ray disku napriklad? Da sa tam napojit aj notebook cez klasicky audio vstup?

Co sa tyka toho HTPC - neviem o tom moc, ale da sa to zostavit ako klasicky desktop? Dalsia vec je, ze mam totizto ten jeden nepouzivany laptop a tak by som ho mohol vyuzit. Nevyhodou je, ze by som musel dokupit externu blu-ray mechaniku s tym, ze laptop nie je nic moc (MSI X340 slim) a tak sa bojim, ze by mi blu-ray filmy trosku lagovali. Dalsia vec je, ze laptop bezi na Ubuntu, pretoze s oficialnou Vistou, ktora tam bola predinstalovana, bol ten laptop nepouzitelny... To ale znamena, ze momentalne viem prepojit cez HDMI obraz ale nejde mi zvuk. Takze zvuk by musel ist cez klasicky audio vystup, obraz cez HDMI a obidvoje sa do laptopu dostanu z externej blu-ray mechaniky cez USB kabel. Nie som odbornik, ale to vsetko mi evokuje pruser... :D A zrejme tiez vdaka tomu, ze by siel zvuk cez klasicky kabel, tak nebudem mat 5.1. :?

markus: Bezudrzbove riesenie by bolo fajn hlavne kvoli priatelke, lebo ona v tomto nie je moc doma a radsej zkysne pri Markize, akoby mala zapnut HTPC, zobrat mysku a klavesnicu a nieco tam riesit.

Filipito: Presne tak! Keby PS3 mala stale tu moznost instalacie ineho OS, tak tam buchnem Ubuntu hned z fleku a asi tu ani nezakladam temu... :) BTW, da sa nejako downgrade-nut firmware? Do verzie 3.50 ta moznost tusim bola... Otazkou ale je, ci pobezia hry/Move a vobec vsetko ak budem mat taku staru verziu firmware-u.

moosha: Preco predavas? Nespokojnost? :P V kazdom pripade dakujem za ponuku, ale 40 gb, bez zaruky a za 250 EUR... Hm... :-) Keby si zlavil tak 100 EUR, tak by som mozno rozmyslal... :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nie, nehram to uz proste. Na leto radsej investujem do longboardu a nepresedim ho pre plejstejšnom :). 40GB, fat verzia, teda stokrat lepsia vyzerajuca ako slim, dva controllery, trinast hier (zopar major titulov medzi nimi)... tak za dvesto sa mozme dohodnut :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kaliovic napísal:Dakujem za vsetky nazory, rady :!:

Ryan: Ten ONKYO HT-S3305 je v com taky dobry? Som v tomto laik, takze preto taka hlupa otazka... :) Ako sa to potom prepaja? Vidim, ze to ma 3 HDMI vstupy a jeden vystup, takze vlastne vstup z TV, PS3 a Blu ray disku napriklad? Da sa tam napojit aj notebook cez klasicky audio vstup?
Tak jednak kvalita zvuku je niekde inde ako domace kina od Sony, Samsungu atd. A tiež tych možnosti pripojenia je nepomerne viac. A Onkyo je kvalita, jednak zvukova a aj celkovo prevedanim.
HDMI na TV je len vstup, nie vystup (i keď niektore novšie modely už vedia poslať zvuk aj spätne). Takže tv cez HDMI najskôr nepripojiš. A taktiež z TV nepolezie priestorovy zvuk, iba stereo (i keď tiež zaleži od modelu). Notebook tam samozrejme pripojiš bez problemov. Zaleži ake ma audio vystupy.
Filipito
Darca
Darca

moosha napísal:Nie, nehram to uz proste. Na leto radsej investujem do longboardu a nepresedim ho pre plejstejšnom :). 40GB, fat verzia, teda stokrat lepsia vyzerajuca ako slim, dva controllery, trinast hier (zopar major titulov medzi nimi)... tak za dvesto sa mozme dohodnut :)
vieš zistiť verziu FW?
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Ryan: Ja som myslel, ze prave ze preto, lebo ma HDMI vstup, tak je schopny prepojit zvuk z TV, pripadne akehokolvek media.

Filipito: Ak s pytas, lebo by mohol mat este staru verziu kde by sa dalo nainstalovat Ubuntu, tak len pre info - zistil som, ze ti ktori odmietli upgrate tak s touto verziou nie su schopni hrat multiplayer a ani vyuzivat Sony store... :/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kaliovic napísal:Ryan: Ja som myslel, ze prave ze preto, lebo ma HDMI vstup, tak je schopny prepojit zvuk z TV, pripadne akehokolvek media.
Samozrejme všetko čo ma HDMI vystup (DVD player, BD player, PC, konzolu) atd. k tomu pripojiš bez problemov, ale televizory maju iba HDMI vstupy. Veď načo by mu aj bol vystup, keď obraz z tv dostať nepotrebuješ. Ale televizory zvyknu mať ako audio vystup digitalnu optiku (zaleži čo za model tv maš, mohol by si napisať) a cez to to pripojiš v pohode.
Ty keď napr. chceš sledovať nejaky film cez Blue ray prehravač na tv, tak zvuk neťahaš z televizora do domaceho kina (receivera), ale priamo z prehravača do DK (receivera).
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:
vieš zistiť verziu FW?[/quote]

Updatovana naposledy cca pred rokom a pol (vtedy prvy a poslednykrat pripojena na net), takze s flashom by nemal byt problem. Cez vikend sa pozriem na presnu verziu.
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Ryan: Aha, jasne! :D No ved vravim, som laik... :P Model TV je Samsung LE40B651T3W.

Inak s pouzitim toho MSI laptopu je to asi zabite, lebo som zabudol, ze ma len vstavanu zvukovku, takze pravdepodobne nepodporuje 5.1 zvuk a teda pouzivat ho na prehravanie blu-ray filmov je blbost... Co ma privadza naspat k myslienke postavit si vlastne HTPC... :) Mate s tym skusenosti? Da sa take nieco aj poskladat, alebo je najlepsie to kupit? Nie je priliz hlucny?

Moosha: Dalsia "hlupa" otazka - co to znamena, ked sa "flashne" Playstation 3? :)

Dik :!:
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Dajú sa hrať stiahnuté a napálené hry - možnosť uśetrenia financií.

Čo sa týka hlučnosti HTPC, tak to závisí od toho aký si vyskladáš. Samozrejme sa kladie veľký dôraz na pasívne chladenie (laicky - nie pohyblivé ventilátory ale pasívne mriežky z kovu ktoré odvádzajú teplo a zároveň chladia). Do HTPC sa preto ani nezvyknú dávať žiadne high-end súčiastky aby sa to dalo všetko uchladiť pasívne. Taktiež treba brať do úvahy aj nejaký tichý zdroj a skrinku poriadne odvibrovať - hlavne interný disk.
Filipito
Darca
Darca

tiché chladenie do htpc ti zostavím bez problému. Väčšinou sa vyberajú pasívne súčiastky, predsa nechceš aby ti niečo pod tv vrčalo
Napísať odpoveď