Skateboard

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Permonik1998
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Skateboard

Príspevok od používateľa Permonik1998 »

Ja by som chcel strašne sk8 ale najprv by som sa chcel poradit že čo vlastne budem ešte potrebovať ku sk8, a či by ste mi nejaký dobrý online obchod vedeli poradit na skejty, za sk8 dám max. 80 eury :D.čítal som aj o tom že si musím dávať pozor aj na trucky, aby sa mi sk8 nezlomil.
ja mám momentálne 75 kg a meriam tak 60 cm... tak či by sa také skejty nenašli pre mna :P.
Vopred dakujem za odpovede, tipy a rady. :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006
markus
Light Professional
Light Professional

Re: Skateboard

Príspevok od používateľa markus »

ked chces kvalitu 80eur je malo
ak myslis zlomit doska tak ta by mala byt zo 7mich vrstiev kanadskeho javora(ak je to kvalitna doska) a vydrzi naozaj brutality
a trucky ked nekupis nejake smejdy za 20eur tak tiez su skoro nesmrtelne
Permonik1998
Light Star
Light Star

no ja by som aj kúpil, lenze kde? cez inzeraty urcite nekupim sk8, a neviem nájsť ziadny poriadny skateboardový online obchod na Slovensku :(
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

neviem odkial si ale v Ke su urcite 2-3 obchody a v Ba to bude minimalne tak
hladal som 2sekundy a nasiel napr http://www.snowboard-online.sk

inak bolo by dobre aj povedat na co ten sk8 chces, pretoze to je ako povedat ze chcem bicykel ale uz nepovedat ci cestny, horak alebo trojkolku
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Takže tu máme ďalší nádejný skate talent, tak poďme na to.
V prvom rade si ujasni či chceš jazdiť street (lavičky, zábradlia, funboxy...), alebo vert (U-rampa, minirampa, bazény..). Na street sa zameraj na dosky široké 7,5-7,6" pretože sú ľahšie ovládateľné pri flipoch. Na vert potrebuješ dosku širšiu, ktorá ti dá väčšiu stabilitu, teda od 7,7" a vyššie. Na začiatok sa zameraj na kúpu skate kompletov, kde nemusíš nič skladať, to by malo za tých 80€ v pohode stačiť. Ak by si si chcel skate poskladať sám, tak sa priprav na sumy od 150€ vyššie. Postupom času zistíš čo je pre teba lepšie a ľahšie si vyberieš. Tiež nezanedbaj obuv a kúp niečo čo má ollie protection - to znamená že to nezoderieš za týždeň, teda ak sa tomu chceš ozaj venovať. Chrániče a podobné záležitosti odporúčam na vert, na street je ti to zbytočné, ak sa bojíš, že si narazíš riť, alebo koleno, tak na skate ani nelez.. ;)
Na SR je to ozaj úbohé čo sa týka skateshopov, skús pozrieť nejaké české stránky napríklad :skatebox.cz, streetmarket.cz a podobne, myslím že posielajú aj na SR... keď tak hoď linky čo sa ti páči a niečo vyberieme.
A tiež skús nájsť aj staršie témy tu na fóre, toto som už s niekym rozoberal.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

kúp si lacný komplet aj tak ťa to za týždeň omrzí
Permonik1998
Light Star
Light Star

mr-margera : no ja mam 13 rokov a mám nejaké tie kilečká naviac futbal ma nebavý, takže mojho kamaráta baví tech-deck mozno by si tiez mohol kúpiť sk8 :D no na YT som pozeral plno videí a hlavne také kde sa poriadne vydrbali. Takže na začiatok sa chcem naučiť jazdiť, pretože naposledy som jazdil na sk8 ked som mal 7-8 rokov a ako som uz vyssie písal mám 13 rokov, takze 5 rokov je dost. Takze sa do toho skateboardingu nechcem pustit hned na plno , takze sa naucím jazdit a potom ollie, a ked ich budem vediet tak sa budem prehánat ulicami a sem tam za jazdy spravim nejake to ollicko :D s tím narážaním mám skúsenosti takže neni problém. ja chcem už skate komplet, velmi sa do skladania nevyznám , a nize poskladám zle.... pozeral som vela sk8 nehod ale aj také motivacné videá a som sa rozhodol ze s kamosom pojdeme do toho :P
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Keď máš 13 rokov, tak to je akurát aby si začal.. Ja som začal, keď som mal 14. Kilečká naviac určite nevadia, sa tomu budeš venovať, pôjde to dole, uvidíš. Kúp nejakého kompleta, pozri tie stránky čo som ti hodil a začni jazdiť. Ollie je jednoduchá vec -to sa naučíš za chvíľu a potom to už pôjde...
Tie pády proste patria k tomu, nikto sa tomu nevyhne.. to čo vidíš na youtube je len výber tých "naj", to ti určite nehrozí na začiatku. A bežné pády prežiješ, isto nie si z hovna lepený. ;)
inak.. z akého si mesta? máte tam dobré možnosti na skate?
Permonik1998
Light Star
Light Star

no ja som z lučenca a žiadny sk8 park nemáme. miesta na skejt nie su, akurat lavičky , schody a popukané chodníky :D. ja som zo SLovenska takže hladám nejaký profi obchod na skejty ale zatial som nič nenašiel také extra :(. no pozeral som takú stránku ale mám problém pretože 120 eur už nemám a ja by som potreboval nejaky skejt ktorý by sa opdomnou nezlomil, no newim aky skejt sa mi hodi
mám 75 kg a 60 cm. teraz co by som také najhlavnejsie potreboval je fakt dobrý online obchod, ja mám momentálne 50 eur ale ak pockám este týzden tak uz mama dojde z rakúska a budeme mat prachy :D

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2011, 21:27)
Ja sa bojím len toho že ked sa na ten sk8 postavím tak sa podomnou zlomí :( :( :( :(
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Nezlomí ja mám o ničo menej, ako ty a žiadny problém.... + Na tom skate bol už aj môj otec, čo tiež nie je najľahší a pohoda. Tie kvalitnejšie skate už sú na to prispôsobené...
Permonik1998
Light Star
Light Star

jaaaj už sa nemožem dočkať až budem mať sk8 :D:D:D:D:D:D:D:D:D
len je problem že bývam v lučenci a nemame skatepark :(:(:(:(:(:(
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Permonik1998 napísal:no ja som z lučenca a žiadny sk8 park nemáme. miesta na skejt nie su, akurat lavičky , schody a popukané chodníky :D. ja som zo SLovenska takže hladám nejaký profi obchod na skejty ale zatial som nič nenašiel také extra :(. no pozeral som takú stránku ale mám problém pretože 120 eur už nemám a ja by som potreboval nejaky skejt ktorý by sa opdomnou nezlomil, no newim aky skejt sa mi hodi
mám 75 kg a 60 cm. teraz co by som také najhlavnejsie potreboval je fakt dobrý online obchod, ja mám momentálne 50 eur ale ak pockám este týzden tak uz mama dojde z rakúska a budeme mat prachy :D

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2011, 21:27)
Ja sa bojím len toho že ked sa na ten sk8 postavím tak sa podomnou zlomí :( :( :( :(
Pod 75 sa urcite doska nezlomi, meriam nieco cez 180, tiez vazim okolo 70 a stal som na trocha viac doskach ako ty - a ziadna akosi nemala problem (normalne sedemapolky, ryby, longboardy, ...). Aaa este - mozno to je preklep, ale kedze si to napisal uz dvakrat, tak asi naozaj mas 60 cm (sestdeisat - nie stosestdesiat). Bolo by dobre asi zvolit nejaku mensiu dosku, ktore sa myslim ze este vyrabaju. Davnejsie ich robil tusim Volcom specialne pre maleho Jiggyho Dabocziho (vtedy mal... 11?) a boli to 6 ci 6,5". Skus sa poobhliadnut po niecom takom, lebo mat dosku dlhsiu ako Ty sam... no, to neni ono :)
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak keď nemáte skatepark, to je na riť... skús si postaviť niečo sám, stačia ti nejaké palety, kus preglejky, kus železa a máš fajn funbox na začiatok. ja som tiež tak začínal.
Skate sa pod tebou určite nezlomí, len daj si pozor - keď budeš skúšať jazdiť a skákať, pristaň nohami vždy na truckoch, nezlomíš dosku.
Veľa šťastia, skate nieje lacná ani jednoduchá záležitosť, ale keď sa do toho dostaneš, potom to pôjde ľahšie.
Dede
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dede »

Ja osobne som zatial dal do skate 45€ jazdím 3 týždne a ešte neviem poriadne ollie čo ma dosť sere. Na začiatky ti stačí aj rovná cesta :) A na dosky, trucky, kolieska máš túto stránku http://www.streetmarket.sk/ docela fajná... GL v "skateingu :D"
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

iDub tiež si myslím že streetmarket je v pohode, ale keby si mal chalan sám skladať skate, tak ho to bude stáť podstatne viac ako 80€, ktoré chce do toho vraziť.
Dede
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak potom nech si kúpi toto http://www.worker.sk/87/skateboard-worker-extreme ja teraz jazdím na tomto docela som spokojný i keď má menšiu dosku a väčšie kolieska, tak ale na začiatok stačí, časom keď mu to pôjde a bude ho to baviť, tak si kúpi lepší.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

v pohode. toto je na začiatok celkom dobrá voľba, aj keď od kvalitného skate to má ďaleko.. ja som začal jazdiť na 8" doskách a to mi vôbec nesedelo.. postupne som prišiel na to, že na street sú (aspoň pre mňa) lepšie užšie dosky, tých 7,5" je akurát..
Aká široká je tá doska čo máš? v tom popise to nieje.
Dede
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

7,75" docela mi to vyhovuje i keď som na 8 alebo väčšie nestál. Tak ešte uvidím...
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no ako som písal, tie širšie sú viac na vert, tam potrebuješ väčšiu stabilitu. Mne sa tie širšie zle vykopávajú pri flipoch (napr. 360°flip by som na 7,75" určite nedal), ale je to len sila zvyku..
Dede
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To je to ja začínam na skateparku a potom chcem prejsť do ulíc :)
Zamknuté