neviem ci je to co chces ale ak mas excel 2007 tak sa to robi tak, ze spravis graf, kliknes pravym na krivku grafu a vyberies ponuku "Pridat trendovu ciaru", Vybehne ti ponuka s moznostami aky typ trendovej ciary chces.lollo napísal:...
Školské domáce úlohy na fóre
Re: Školské domáce úlohy na fóre
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
nie toto to nie je
ale vdaka ako si si vsimol v tom grafe je trendova ciara 
Čaute,pls neviete mi niekto napísať postup konštrukcie...
Zadanie: Zobrazenie polkružnice v osovej súmernosti podľa osi o..... vďaka...
Zadanie: Zobrazenie polkružnice v osovej súmernosti podľa osi o..... vďaka...
ja by som si ich urobila....keby som vedela 
Ahoj, ak by sa našiel niekto kto by mi vysvetlil a pomohol so zadaním domácej úlohy, bol by som rád.
Je to z časti fyzika a z časti elektrotechnika:
schéma je v prílohe:
Ampérmeter A má vnútorný odpor Ri = 0.05 ohmu a je schopný merať maximálny prúd I = 1A. My ale potrebujeme odmerať prúd s hodnotou 5A, na to je tam ten rezistor. A práve jeho hodnotu potrebujem vypočítať. A tu som sa zasekol. Schému mám čiastočne z učebnice (no, skriptá) a čiastočne zo zošita elektrotechniky zo strednej školy. Viem ž treba pripojiť bočný odpor (ten už na tej schéme je), len neviem, ako vypočítať tú jeho hodnotu. Skúšal som to, vyšla mi ale najprv hodnota 4 ohmy a potom 0.0125 ohmu a to je málo (na to že ten odpor má pohltiť 4A).
Ak by mi dakto napísal vzorec a pár slov k tomu príkladu, K+ a moje veľké ďakujem ho neminie
Ďakujem, Nexus1903
// Zmenil som veľkosť obrázku - odstránené biele plochy
schéma je v prílohe:
Ampérmeter A má vnútorný odpor Ri = 0.05 ohmu a je schopný merať maximálny prúd I = 1A. My ale potrebujeme odmerať prúd s hodnotou 5A, na to je tam ten rezistor. A práve jeho hodnotu potrebujem vypočítať. A tu som sa zasekol. Schému mám čiastočne z učebnice (no, skriptá) a čiastočne zo zošita elektrotechniky zo strednej školy. Viem ž treba pripojiť bočný odpor (ten už na tej schéme je), len neviem, ako vypočítať tú jeho hodnotu. Skúšal som to, vyšla mi ale najprv hodnota 4 ohmy a potom 0.0125 ohmu a to je málo (na to že ten odpor má pohltiť 4A).
Ak by mi dakto napísal vzorec a pár slov k tomu príkladu, K+ a moje veľké ďakujem ho neminie
Ďakujem, Nexus1903
- Prílohy
-
- Ampérmeter - meranie väčšieho prúdu
- schema-ampermeter.png (5.5 KiB) 1236 zobrazení
-
Experience
Light Expert
Nexus1903 napísal:Ahoj, ak by sa našiel niekto kto by mi vysvetlil a pomohol so zadaním domácej úlohy, bol by som rád.
schéma je v prílohe:
Ak by mi dakto napísal vzorec a pár slov k tomu príkladu, K+ a moje veľké ďakujem ho neminie![]()
Ďakujem, Nexus1903
Tak vzorec pre bočník je jednoduchý
Rb= Rv/(n-1)
Takže pokiaľ je vnútorný odpor meracieho prístroja 0.05 Ohm, a my chceme zvačšiť rozsah 5x, tak bočník vypočítame ako
Rb= 0.05/4, takže bočník bude mať hodnotu 0.0125 Ohmu, ak máš nejaké otázky, pýtaj sa.
Prečo by mal byť bočník o hodnote 0.0125 Ohmu málo?? Keď si kukneš bočníky ampérmetrov, je to doslova len akýsi drát, uvedom si, že ten odpor je paralelne, nie do série.
Ďalej je dobré uvedomiť si, že ideálny ampérmeter má odpor nulový, takže pre meranie čo najvačšieho rozsahu by mal byť odpor čo najmenší !
Ja som si to už uvedomil, dokonca som to vypočítal s mojou bývalou profesorkou a naozaj mi vyšlo 0.0125. Pomýlilo ma to že predtým sme počítali podobný príklad ale s voltmetrom a tam mi vyšlo 2000 ohm. Takže: ďakujem!Experience napísal: Tak vzorec pre bočník je jednoduchý
Rb= Rv/(n-1)
Takže pokiaľ je vnútorný odpor meracieho prístroja 0.05 Ohm, a my chceme zvačšiť rozsah 5x, tak bočník vypočítame ako
Rb= 0.05/4, takže bočník bude mať hodnotu 0.0125 Ohmu, ak máš nejaké otázky, pýtaj sa.
Prečo by mal byť bočník o hodnote 0.0125 Ohmu málo?? Keď si kukneš bočníky ampérmetrov, je to doslova len akýsi drát, uvedom si, že ten odpor je paralelne, nie do série.
Ďalej je dobré uvedomiť si, že ideálny ampérmeter má odpor nulový, takže pre meranie čo najvačšieho rozsahu by mal byť odpor čo najmenší !
-
D_I_C_K
Light Professional
PROSIM NIEKTO ČO VIE ROBIT V STEP 7? ...potrebujem naprogramovať vyťah!! ..please K+++++ pište SS alebo tu ale potrebujem to teraz hneď...
-
TheSandsOfTime
Light Expert
Existuje riešenie na TENTO matematický príklad?...
Píše sa rok 2011
Adam má 15 rokov.
Bohuš má 14 rokov.
Adam má teraz (2011) o 0,5 ceruziek (povedzme že je zlomená
) viac ako Bohuš teraz (2011).
Keď mal Adam 14 rokov (2010), mal o 1 ceruzku menej, ako má Bohuš teraz (2011). Nie je však známe, o koľko ceruziek mal Bohuš viac/menej v roku 2010, keď mal 13 rokov.
Ak by mali obaja 14 rokov, vyzerala by rovnica takto:
Avšak Adam má 15 rokov a Bohuš 14.
OTÁZKA ZNIE: KOĽKO CERUZIEK MÁ Adam A KOĽKO CERUZIEK MÁ Bohuš???
Nie som si istý či sa to dá nejako vypočítať, vôbec nie je isté, že sa to vypočítať dá, ale preto sa pýtam vás. Dá sa to nejako vypočítať? Mne tam zavadzia to, že tie údaje sa posúvajú v rokoch, teda v 2010 mal Adam o 1 ceruzku menej ako má Bohuš v 2011.
Ďakujem
Neviem, či som taký sprostý, alebo či sa to fakt nedá vypočítať

Adam má 15 rokov.
Bohuš má 14 rokov.
Adam má teraz (2011) o 0,5 ceruziek (povedzme že je zlomená
Keď mal Adam 14 rokov (2010), mal o 1 ceruzku menej, ako má Bohuš teraz (2011). Nie je však známe, o koľko ceruziek mal Bohuš viac/menej v roku 2010, keď mal 13 rokov.
Ak by mali obaja 14 rokov, vyzerala by rovnica takto:
Kód: Vybrať všetko
A = B - 1OTÁZKA ZNIE: KOĽKO CERUZIEK MÁ Adam A KOĽKO CERUZIEK MÁ Bohuš???
Nie som si istý či sa to dá nejako vypočítať, vôbec nie je isté, že sa to vypočítať dá, ale preto sa pýtam vás. Dá sa to nejako vypočítať? Mne tam zavadzia to, že tie údaje sa posúvajú v rokoch, teda v 2010 mal Adam o 1 ceruzku menej ako má Bohuš v 2011.
Ďakujem
Re: Existuje riešenie na TENTO matematický príklad?...
Je to blbosť, lebo sa tam neuvádzajú žiadne údaje o konkrétnom počte ceruziek a ani to, či ich počet nejako súvisí s rokom. Adam môže mať v roku 2011 99,5 ceruzky a Bohuš 2011 99 ceruziek, pričom Adam mohol mať v roku 2010 98 ceruziek. Takisto to ale sedí aj na počty Adam 2011 49,5 ceruzky a Bohuš 2011 49 ceruziek, Adam 2010 48 ceruziek a ďalších milión príkladov, ktoré si vymyslíš...
-
TheSandsOfTime
Light Expert
OK diki moc
mal som dilemu, uz sme nad tym rozmyslali aj s kamosom
asi sme taki blbi
. Diki 
-
javatar
Hardcore addict
jedine co mi napada je vyjadrit to cez premenne - ku konkretnym cislam sa nedostanete
Zdravim,
ako sa pocita Horna Odchylka(HO) a Dolna odchylka (DO) ked mam dane SR(skutočný rozmer),MR(menovitý rozmer),HMR(horný medzný rozmer),DMR(dolný medzný rozmer) ? SR=9,989 , MR=10 , HMR=9,999 , DMR=9,995 . + Ako nakreslit v SJH( Sustave jednotneho hriadela) nehybne ulozenie ? Lebo nemam ani sajnu jak sa to robi.. Dik
. Odmena K+ .
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2011, 14:03)
Ludia vazne neviete ?
ako sa pocita Horna Odchylka(HO) a Dolna odchylka (DO) ked mam dane SR(skutočný rozmer),MR(menovitý rozmer),HMR(horný medzný rozmer),DMR(dolný medzný rozmer) ? SR=9,989 , MR=10 , HMR=9,999 , DMR=9,995 . + Ako nakreslit v SJH( Sustave jednotneho hriadela) nehybne ulozenie ? Lebo nemam ani sajnu jak sa to robi.. Dik
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2011, 14:03)
Ludia vazne neviete ?
-
D_I_C_K
Light Professional
HO je vlastne pripočítanie (odčítanie) hodnoty HMR od MR čiže v tvojom prípade ak más MR 10 a HMR je 9,999 tak HO= -0,001mm a DO=-0,005mm a kedže máš skutočný rozmer v rozmedzí medzi HMR a DMR tak z toho vyplíva že to máš podľa presnosti teda podľa tolerancie čo ja viem akej to už musíš nájst v ST a to s tým hriadeľom neviem až tak dobrý strojár niesom..
-
Filip 07
Novice
Euklidove vety - Matematika
Prosím poradte mi. Skúšal som už asi všetko ale nejako mi proste nechce výsť výsledok
Treba vypočítať všetky strany: c,Vc,b,Ca/Cb zadanie prikladám :
Prvý príklad : b= 4cm, Ca= 1,8cm
Druhý príklad : a= 6cm, Cb= 2cm
Ak by sa tu našla nejaká dobrá duša čo by to vedela, budem vďačný
//téma presunutá a spojená. jin
Prvý príklad : b= 4cm, Ca= 1,8cm
Druhý príklad : a= 6cm, Cb= 2cm
Ak by sa tu našla nejaká dobrá duša čo by to vedela, budem vďačný
//téma presunutá a spojená. jin
Trojuholnik je lubovolny ?
Nevieme nic viac ?
Nejaky uhol,ci je rovnostranny,pravouhly ?
Nevieme nic viac ?
-
Filip 07
Novice
Pri Euklidových vetách je vždy pravouhlýh.olub napísal:Trojuholnik je lubovolny ?
Nevieme nic viac ?
Jaaaaj,nevsimol som si nazov temy 
pozriem sa na to...
pozriem sa na to...
Neviete kde nájdem niečo o dvojmiestom sériovom posuvnom registre...registry... čo je to sakra za slovo
...?