tvorba webov - cesta

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
bod mrazu
Novice
Novice

tvorba webov - cesta

Príspevok od používateľa bod mrazu »

Zdravím vás ,skúseny/neskúsený/experti

Ked som mal 14 rokov začal som si vytvárať stránky na websnadno neskor na webgarden ..a nakoniec mi to nedalo ... a skusil som ic.cz najskor mi to vôbec nešlo a nikto mi nechcel poradiť.Bol som na všetko sám,ale nevzdal som to nikdy.Aj ked to boli prebdené noci a dni.kolko mi trvalo len prist nato čo je to FTP a čo je to config ...Moj prvý CMS bol sunlight.Bol som strašne šťastný keď mi to šlapalo ako malo.

v 16tich rokoch som vedel nainštalovať skoro každý CMS systém .Vo wordpresse sa viem pohybovat celkom slušne,joomla mi taktiež nerobí problémi,drupal ...etc. (samozrejme programovať som ešte nevedel a vobec som nevedel čo je php).

Neskor som spoznal kamaráta ktorý vedel velmi dobre programovať a poznal vela Programovacích jazykov.Do trenčina som šiel za ním aby ma niečo naučil ..no ja som tomu nechápal vôbec .
Tak sme začali písať na ICQ a učil ma ...nechápal som a hladal po googli ako to mam spraviť ...ale nakoniec mi to vždy vysvetlil . Ked už som ako tak vedel spravit aj registráciu v php chytili ma hry ...a ja som sa na ICQ neukázal pol roka .Ospravedlnil som sa mu že som všetko zabudol a tak :/ ...on mi dal ešte jednu šancu všetko v pohode až raz ma zas zlakali hry a zas sa stalo to isté ...dalšiu šancu mi nedal a zmazal si ma s priatelov.(Uvedomil som si že tiež by som nebol nadšený keby sa snažíms niekoho niečo spravit a on hrá hry !) Úplne som ho chápal ..a čomu som nechápal vtedy chápem dnes ...velmi ťažko sa mi bez neho učilo a x krát som knihu o PHP hodil za skrinu ...

pred týždňom som ju zas vytiahol a začal sa učiť php.už som vedel spraviť registráciu aj viem ..formuláre mi nerobia problém .No nastal problém kedy keď mi niečo nefungovalo už som nemal toho kto mi poradil keď som niečo nevedel ...dnes už keď sa len niekoho niečo chcem opýtať hned mi povie kolko berie za hodinu .
Môj bratranec chodí na VŠ do BA a je programátor a on mi povedal aby som sa vykašlal na php čisto ale učil sa s frameworku.Odporučil mi YII nainštaloval som všetko jak som mal ...viem čo je MVC -model view a construktor . Ale nechápem jednému ak budem chcieť niekomu spraviť trebars web eshop ,firemnu stránku a podobne ako to spraviť ..Nakopírovať ten framework na ftp nainštalovať ...ja neviem ja som v koncoch .Môj sen je živiť sa programovaním ...chodím na elektrotechnickú školu kde sa nedá nič naučiť .Akurat tak html čo už dávno viem .
Ak by ma vedel niekto nakopnúť kde začať a ako pokračovať bol by som mu moc vďačný ...
ak tento príspevok sem nepatrí tak prepáčte ale nemal som sa s kým o toto podeliť
pipiak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: tvorba webov - cesta

Príspevok od používateľa pipiak »

Otazka je ci chces byt programator webovych stranok, alebo nejakych desktopovych aplikacii. Nie ze by sa rovnakymi jazykmi neprogramovalo to iste, ale v pripade ze by ta zaujimali desktopove/mobilne aplikacie, tak mi napis SS;)
bod mrazu
Novice
Novice

ja by som najradšej weby ...webové aplikácie
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Ako dobre ovladas syntax PHP? Vies aspon trochu mysliet algoritmicky? Ako dobre ovladas anglictinu? Ak sa chces naucit zaklady php, odporucam clanky na linuxsofte. Starsie, ale imho stale dobre... K yii - ak chapes mvc, co Ti je nejasne? Ak si si este neoblubil yii, skus symfony2, maju celkom peknu dokumentaciu. Vacsina navodov je ale v anglictine, takze ak ju neovladas dostatocne, zapracuj na nej.

PS: Ten exkamos je tvoje stastie i smola zaroven. Ak sa nenaucis zhanat info a ucit sa samostatne, budes to tazke...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

bod mrazu napísal: ...viem čo je MVC -model view a construktor ...
niekto kto vie čo je MVC nemôže predsa napísať takúto kravinu preboha!!
bod mrazu
Novice
Novice

chápem tomu len som to zle napísal . Model–view–controller , vždy si to posledne pomylim. Ale idem pekne poporiadku ..postupne .Aj ked neviem či sa mi to platí začať učiť v 17tich rokoch .
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Oplati, neoplati...to co je za pristup? Chcem ucim sa, nechcem neucim. Moj subjektivny nazor? Daj si za ciel nieco urobit, a rob to. Nepozeraj na to, ci to ovladas alebo nie, uc sa za chodu :), tak som sa ucil HTML/CSS, tak sa ucim PHP/MYSQL/JAVASCRIPT.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

PHP - php.net
CSS - w3schools.org
uč sa aj cez google,ja v programujem v PHP, MYSQL, CSS a samozrejme HTML a baví ma to, čo sa týka nakopnutia, choď a navštív stránky, ktroé som ti odporučil, aj si vygoogli, nie je jednoznačný štart kde musíš začať....
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa scriptType »

Ja mám tiež 14 :) onedlho 15. HTML & CSS ovládam výborne, PHP som v pokročilom štádiu + práca s databázou MySQL . Prostredie Ajax mam tiež odskúšané. V XML som pokročilí a taktiež deskoptové aplikácie v C,C++,C# delphi. Mám už niečo preštudované a odskúšané :) . Dynamiku tiež nezanedbávam :) Javascript je úplne super. V tom pracujem dosť na scriptoch na webe. V tejto oblasti som začal s prostredím JQuery.
Grafika na mieru vo photoshope mi nerobí žiaden problém :) Web dizajn, ilustrácia, logo. (Adobe illustrator, Corel Draw)
Dynamickú časť (okrem Javascriptu) zvládam pomerne slušne v Adobe after effects a Adobe flash.
Mám za sebou už niekoľko webových projektov :) .
Ak by si chcel spolupracovať a hľadáš nejakého internetového parťáka, tak sme dvaja :D . V mojom okolí nieje nikto na túto tématiku. No čo som čakal od ZŠ :D .
Ozvi sa :) ICQ: 406909392
redge
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa redge »

Najlepsie ak na weby je podla mna xml a mas tam pekne aplikacie. je potom ale problem zohnat si freehosting, ale najdu sa take ako aspone.cz. Čudné je, že môj príbeh je až na pár maličkých detailov rovnaký ako tvoj. A ja stojím pred dilemou, VISUAL STUDIO a Vb či wpf, alebo PHP, HTML CSS. Všetky jazyky ma bavia a viem napísať HELLO WORLD!!! v 6 jazykoch, čo by tak nemalo byť. Takisto, ktorým smerom mi odporúčate ísť?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

vedieť napísať hello world je nejaké umenie? Nechce sa mi to počítať, ale z hlavy by som isto vedel vymenovať aspoň 20 jazykov v ktorých by som to vedel, veď mi na to stačí vedieť ktorý jazyk používa echo, ktorý print, ktorý write a podobne. Jeden príkaz. Takže to ako argument toho že vieš programovať neberieme. A osobne ti odporúčam cestu php+mysql kvôli veľkej popularite a dobrej dokumentácii
redge
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa redge »

dik.
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

existuje stranka kde mas Hello World pre vsetky programovacie a scriptovacie jazyky :) takze ak ktomu mozem pouzit internet viem to spravit v akomkolvek vymyslenom a publikovanom a zdokumentovanom jazyku na svete :) a klavesnice sa nemusim dotknut
Napísať odpoveď