Ked som mal 14 rokov začal som si vytvárať stránky na websnadno neskor na webgarden ..a nakoniec mi to nedalo ... a skusil som ic.cz najskor mi to vôbec nešlo a nikto mi nechcel poradiť.Bol som na všetko sám,ale nevzdal som to nikdy.Aj ked to boli prebdené noci a dni.kolko mi trvalo len prist nato čo je to FTP a čo je to config ...Moj prvý CMS bol sunlight.Bol som strašne šťastný keď mi to šlapalo ako malo.
v 16tich rokoch som vedel nainštalovať skoro každý CMS systém .Vo wordpresse sa viem pohybovat celkom slušne,joomla mi taktiež nerobí problémi,drupal ...etc. (samozrejme programovať som ešte nevedel a vobec som nevedel čo je php).
Neskor som spoznal kamaráta ktorý vedel velmi dobre programovať a poznal vela Programovacích jazykov.Do trenčina som šiel za ním aby ma niečo naučil ..no ja som tomu nechápal vôbec .
Tak sme začali písať na ICQ a učil ma ...nechápal som a hladal po googli ako to mam spraviť ...ale nakoniec mi to vždy vysvetlil . Ked už som ako tak vedel spravit aj registráciu v php chytili ma hry ...a ja som sa na ICQ neukázal pol roka .Ospravedlnil som sa mu že som všetko zabudol a tak
pred týždňom som ju zas vytiahol a začal sa učiť php.už som vedel spraviť registráciu aj viem ..formuláre mi nerobia problém .No nastal problém kedy keď mi niečo nefungovalo už som nemal toho kto mi poradil keď som niečo nevedel ...dnes už keď sa len niekoho niečo chcem opýtať hned mi povie kolko berie za hodinu .
Môj bratranec chodí na VŠ do BA a je programátor a on mi povedal aby som sa vykašlal na php čisto ale učil sa s frameworku.Odporučil mi YII nainštaloval som všetko jak som mal ...viem čo je MVC -model view a construktor . Ale nechápem jednému ak budem chcieť niekomu spraviť trebars web eshop ,firemnu stránku a podobne ako to spraviť ..Nakopírovať ten framework na ftp nainštalovať ...ja neviem ja som v koncoch .Môj sen je živiť sa programovaním ...chodím na elektrotechnickú školu kde sa nedá nič naučiť .Akurat tak html čo už dávno viem .
Ak by ma vedel niekto nakopnúť kde začať a ako pokračovať bol by som mu moc vďačný ...
ak tento príspevok sem nepatrí tak prepáčte ale nemal som sa s kým o toto podeliť