Nebľaboc a konkretizuj."historické reálie"* Ťa na jednej strane podporujú, na druhej potápajú, vyber si, pred tým než začneš bojovať s dvojsečným mečom, či je to zrovna tá najvhodnejšia zbraň na boj
Ja tieto termíny bežne používam, lebo sa s nimi každodenne stretávam. Ty si sa s nimi pravdepodobne v mojom veku nestretal, čo už však nie je môj problém. Nejde o žiadne dokazovanie niečoho.* seriously, čo máš s tými postihnutými termínmi - elitarizmus, ad hominem, reálie, give us a break, will u? Dokazovať si že si viac ako stredoškolák čo vie len veľmi málo sa dá aj bez uchylovania sa ku smiešnym termínom, ktoré neustále recykluješ a znásilňuješ nimi svoje príspevky...
A že ja s nimi znásilňujem svoje príspevky ? A čo potom tvoje neuveriteľne trápne anglické vsuvky po každej druhej vete ? Tým si dokazuješ čo ? Čo tým sleduješ ?
javatar:
A toto má prekryť tie negatíva ?Uz sa stalo (a nie raz) - starostlivost o chorych, nudznych, misie, vyucovanie, zaujmove kruzky, sportove aktivity. Prve 4 veci aj pocas stredoveku. V poste som ti dal aj konkretny priklad. To ze sa nezaznamenaval kazdy jeden cin tak ako ciny inkvizicie neznamena ze sa toho zla dialo ovela viac ako tvrdis.
Náboženstvo sa vyvíja nie z vlastnej vôle, z vlastne sebareflexie, ale z toho, že je k tomu prinútené vonkajšími okolnosťami - napr. vedeckým pokrokom. Tento jav je úplne evidentný a dá sa ľahko dokázať na konkrétnych príkladoch.Predstav si, ze aj nabozenstvo sa vyvija. Alebo ma sucasna RKC cirkev postoj napr. ku kondomom z biblie? Asi nie. Aj nove a presnejsie vyklady sa hladaju a riesia aj prakticke ve
Ak ti Babu Jagu presne zadefinujem, dokonca ti pošlem jej obrázok, potom mi ju vyvrátiš ? Že určite, na 100% neexistuje ?Zadefinuj babu jagu. Tym som chcel povedat, ze mnozsvo matematickych dokazov je o DOKAZOVANI NEEXISTENCIE. Tak pochop, ze pri dokazovani neexistencie boha je styl dokazu najmenej. Nie, ze sa to neda. (v zmysle - dokaz o neexistencii neexistuje... on existuje)
Matematiku sem neťahaj, viera v boha sa nedá matematicky dokázať ani vyvrátiť. Takže to je dosť mimo.
uplink:
Typický uplinkov príspevok o hovne.mlátim si svoje tým že som priznal že cirkev spravila viac dobra ako zla, alebo ostatní tým že sa bijú do hrude a tvrdia že cirkev spravila 1% dobra a 99% zla
Najprv operuje s akýmsi svojim priznaním, ktoré tu síce priznáva už asi 50 strán, ale nijako nepodkladá.
Potom sem trtne nezmysel o pomere 99:1, čo je zjavná lož