Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
-
mfp
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
ephramko kupoval si si niekedy MJ? ja som v 99% pripadov riesil len od ludi, co nepredavali ani nesli v nicom tvrdsom...
o takychto veciach sa v krajine, kde je za nieco take par rokov basy bavit nebudem...
len fakticka otazka, ako si ju teda kupil, ked vravis ze 99% tvojich kontaktov ju nepredava ?
a okrem toho ako som uz povedal, zakon neprihliada na to, ci drogu dostanes zadarmo alebo ci si ju kupis...
-
moosha
Darca
POCUL SOM, ze to si len Ty myslis, ze nejdu v nicom tvrdsomkubooo napísal:ephramko kupoval si si niekedy MJ? ja som v 99% pripadov riesil len od ludi, co nepredavali ani nesli v nicom tvrdsom...
informacia pre uzivatelov, tie macicky ktore prave teraz vidite, nie su ucinkom jointa, ktory prave hulite 
-
mfp
Medium Star
99% kontaktov nepredava tvrdsie veci ani ich neuzivaephramko napísal:o takychto veciach sa v krajine, kde je za nieco take par rokov basy bavit nebudem...len fakticka otazka, ako si ju teda kupil, ked vravis ze 99% tvojich kontaktov ju nepredava ?
a okrem toho ako som uz povedal, zakon neprihliada na to, ci drogu dostanes zadarmo alebo ci si ju kupis...
moosha napísal:
POCUL SOM, ze to si len Ty myslis, ze nejdu v nicom tvrdsom. Na piku maju daleko vyssie vynosy ako na trave a tripe. Nehovorim, ze SOM NEPOCUL, ze by NIEKTO kupoval aj od strictly-weed dilerov, ale je to popravde dost zriedkave.
Ja co beriem od dealerov tak som maximalne spokojny...hlavny od koho beriem je moj dobry kamos, ma 44 rokov moc nehuli, chodieva na pivko a tak v pohodke,je to dobry clovek. Predava roznu MJ,popripade maximalne hasis, co je ale to iste co trava. To ale moze byt aj tym ze byvam na dedine a mozu tu byt uplne ine podmienky ako napr. v BA.
-
moosha
Darca
Ja som z Kosic, a piko tu je novy fenomen, takze preto ma MOJ KAMARAT take skusenosti, ake ma.
MOJ KAMARAT tiez nevie o tom, ze by JEHO dodavatel fical na niecom tvrdsom. Pozna ho strasne dlho. A ked je MOJ KAMARAT v CR tak mu je fuk od koho berie. Tam sa huli za stolom v krcme..
vraj
vraj
no to sa mi velmi nechce verit, ciastocne preto, ze som v ke nejaku dobu prezil a ciastocne preto, ze vidim pervitin nicit charaktery prakticky odkedy som tieto veci zacal vnimat. takze novy fenomen mozno pre teba. co sa tyka dilerov na "poulicnej urovni" je to tak pol na pol. jedna polka s pikom nechce mat nic spolocne a druha diluje marihuanu ako bokovku popri piku. drvivu vacsinu tych vyssie pervitin nezaujima.moosha napísal:Ja som z Kosic, a piko tu je novy fenomen, takze preto ma MOJ KAMARAT take skusenosti, ake ma.
-
moosha
Darca
Mozno to len ja tak vnimam, ale pred rokom-dvoma som videl o dost menej pikerskych tvari po uliciach.
...alebo ma zobralo len to, ze som pred par tyzdnami videl v podstate polku mojej "sidliskovej" partie z detstva nafukanych jak vysavace. A pritom to boli este pred par rokmi uplne normalni chlapci bez akychkolvek sklonov k tejto rafinovej zalube.
...alebo ma zobralo len to, ze som pred par tyzdnami videl v podstate polku mojej "sidliskovej" partie z detstva nafukanych jak vysavace. A pritom to boli este pred par rokmi uplne normalni chlapci bez akychkolvek sklonov k tejto rafinovej zalube.
pervitin zaznamenal boom v SR s prichodom noveho tisicrocia, nechce sa mi verit ze by to len teraz dorazilo do Kosic...pretoze statistiky uz niekolko rokov ukazuju, ze uzivanie pervitinu v SR je rapidne na ustupe...
-
moosha
Darca
A podla statistik je aj Robert Fico najlepsi politik na Slovensku
proste mam to pred ocami, pika vidim viac ako kedysi. Nepovedal som, ze tu snezi cele dni, ale proste vidam viac dofukanych ludi ako kedysi.
proste mam to pred ocami, pika vidim viac ako kedysi. Nepovedal som, ze tu snezi cele dni, ale proste vidam viac dofukanych ludi ako kedysi.
podla mna myslel na vzostupe... kazdopadne to bude len tvoj dojem, moosha, kedze v tvojom veku som aj ja videl vela svojich rovesnikov zacat podliehat tymto veciam. nastastie vela z tych ludi to potom prejde, no pri tych ostatnych sa musis zmierit s tym, ze to uz nikdy nebudu ludia ktorych si poznal...
//a pre karmistu: drvivou vacsinou tych vyssie som myslel tych na vyssej urovni, nie tych v predoslej vete...
//a pre karmistu: drvivou vacsinou tych vyssie som myslel tych na vyssej urovni, nie tych v predoslej vete...
-
moosha
Darca
Aspon ze tych zopar zbombenych murov tu ostane z ich "cisteho" obdobia 
(btw - ako to tito ludia riesia dofukani v skole? Vydrzia 45 minut vobec sediet?)
(btw - ako to tito ludia riesia dofukani v skole? Vydrzia 45 minut vobec sediet?)
som rád že v mojom meste vidím jedného pikera za mesiac
nepomylil som sa...po roku 1989 boom heroinu do zhruba polovice 90.rokov, kedy zacalo uzivanie heroinu klesat, nahradila ho nova droga - pervitin, ktory u nas zaznamenal najvacsi boom na prelome tisicroci...a poslednych 5 rokov je pervitin rapidne na ustupe (aspon oproti cislam okolo roku 2000), nahradzuje ho ale zase ina droga - marihuana, ktora u nas posledne roky zaznamenava boom a cisla uzivatelov ci uz prilezitostnych alebo pravidelnych stupaju...
inak, ked to mam ja subjektivne posudit, tak najviac vidim uzivatelov toluenu...pretoze, to su take trosky, ze to by aj slepy videl...
inak, ked to mam ja subjektivne posudit, tak najviac vidim uzivatelov toluenu...pretoze, to su take trosky, ze to by aj slepy videl...
-
mfp
Medium Star
Sorry ephramko, ale z tvojich prispevkov mam pocit, ze o MJ a ostatnych drogach toho mas sice nacitane a nastudovane dost, ale ten realny kontakt s nimi nemas/nemal si. Ak sa mylim, tak sorry, ale je to moj pocit z toho co pises... lebo vyznievaju tie posty tak smiesne niektore...
-
moosha
Darca
Vobec nevyznievaju smiesne, maju praveze velmi vysoku vypovednu hodnotu. A nie len v tejto teme, aj v inych, akurat tam mu to znechucuje typicka homofobna spolocnost na Slovensku. Proste pri svojich nazoroch zohladnuje aj statistiky.
ephramko a mozes dat daky link odkial beries tie cisla? lebo ak mam subjektivne posudzovat tak pokles uzivatelov urcite nevidim a uz vobec nie rapidny. takisto nahradzanie pervitinu marihuanou sa mi zda uplna hlupost, kedze marihuana ma uplne ine ucinky ako pervitin a teda zrejme oslovi iny typ cloveka... okrem toho by som sa na udaje zo slovenska, zvlast tie zpred 10 rokov az tak nespoliehal, kedze mam kamarata, ktory vystudoval socialny odbor, pricom sa zameriaval na drogovu problematiku a rozpraval mi ako sa v ich povinnej literature uvadzalo, ze na slovensku su 2% drogovo zavislych ludi (vratane alkoholu!), co je samozrejme totalny blud. taktiez mu pri obhajobe diplomovky nechceli verit, ze oslovil 3000 uzivatelov marihuany, lebo to by musela byt vzorka z celeho slovenska - skoro im oci vypadli ked im povedal ze je to len z nasho mesta...
kuboo neviem kolko mas rokov, ale uz som ti povedal, ze verejne nechcem a nebudem rozoberat tuto problematiku v spojeni s mojou osobou a to z pravnych dovodov...
no a pokial ti cisla ziskane odbornikmi na vzorkach ludi vacsich ako ty mozes stretnut a pozorovat za cely zivot pripadaju smiesne a svoje subjektivne skusenosti su podla teba presnejsie a objektivnejsie nez nejake statistiky uzivatelov...tak prosim, aj to je nazor, ktory hovori sam za seba...
bavime sa o pocte uzivatelov a o najpocetnejsich skupinach uzivatelov, cize z tohto hladiska momentalne marihuana v SR nahradza pervitin, rovnako ako predtym pervitin nahradil heroin...samozrejme ze ucinok maju diametralne odlisny...
faktom zostava, ze marihuana je momentalne drogou cisla jedna...nielenze sa zvysuje pocet jej uzivatelov v SR, ale dokonca sa zvysuje takym tempom, ze na to ine drogy momentalne nemaju...(pervitin v niektorych regionoch mierne klesa, je stabilny alebo mierne stupa - uzivatelov marihuany momentalne pribuda zavratnym tempom na celom uzemi SR)
literatury s touto problematikou je pomerne dost, staci navstivit kniznicu...ci uz kniznicu UK alebo tu univerzitnu kniznicu...pokial viem, existuje u nas aj narodne monitorovacie centrum pre drogy...rovnako aj europske...oboje kazdy rok zverejnuju zaujimave statistiky...
no a pokial ti cisla ziskane odbornikmi na vzorkach ludi vacsich ako ty mozes stretnut a pozorovat za cely zivot pripadaju smiesne a svoje subjektivne skusenosti su podla teba presnejsie a objektivnejsie nez nejake statistiky uzivatelov...tak prosim, aj to je nazor, ktory hovori sam za seba...
bavime sa o pocte uzivatelov a o najpocetnejsich skupinach uzivatelov, cize z tohto hladiska momentalne marihuana v SR nahradza pervitin, rovnako ako predtym pervitin nahradil heroin...samozrejme ze ucinok maju diametralne odlisny...
faktom zostava, ze marihuana je momentalne drogou cisla jedna...nielenze sa zvysuje pocet jej uzivatelov v SR, ale dokonca sa zvysuje takym tempom, ze na to ine drogy momentalne nemaju...(pervitin v niektorych regionoch mierne klesa, je stabilny alebo mierne stupa - uzivatelov marihuany momentalne pribuda zavratnym tempom na celom uzemi SR)
literatury s touto problematikou je pomerne dost, staci navstivit kniznicu...ci uz kniznicu UK alebo tu univerzitnu kniznicu...pokial viem, existuje u nas aj narodne monitorovacie centrum pre drogy...rovnako aj europske...oboje kazdy rok zverejnuju zaujimave statistiky...