tehla napísal:Chcel by som vidieť jedneho ateistu, čo na ostrove opatruje malomocnych. O takom pripade som ešte nepočul. Zase to robi len ta cirkev.
o lekaroch bez hranic a podobnych organizaciach (kde na viere alebo neviere nezalezi) si asi v zivote nepocul...
a tiez by ma zaujimalo, ako je mozne, ze na Slovensku funguju stovky neziskovych organizacii a dokazu vyzit iba z darov a z 2% z dani, ktore im ludia odkazu...ale ked ide na rad rimsko-katolicka cirkev, ta potrebuje na fungovanie priame financovanie vsetkymi obcanmi tohto statu bez ohladu na vieru...a ako je mozne, ze niektore cirkvi toto priame financovanie statom dobrovolne odmietli ale RKC sa ho drzi zubami-nechtami ???
a tiez ma zaraza, na co by stat daval cirkvi peniaze, ked potom stat nema absolutne ziadnu pravomoc si skontrolovat ci peniaze boli pouzite na to, na co mali byt pouzite ??? ...nebolo by lepsie podporovat neziskove organizacie, ktore musia statu svoju cinnost preukazat jasne v danovych priznaniach ?
a prestan prosim ta s tymi nechutnymi neustalymi narazkami na homosexualitu v kazdej teme, to sa musis v kazdej teme znizovat k osobnym urazkam, ktore nemaju nic spolocne s temou ??? nevies diskutovat na urovni ? kolko penazi islo zo statneho rozpoctu na cirkvi nenajdes na modraustica.sk ale na strankach ministerstva kultury SR...
http://www.culture.gov.sk/cirkev-naboze ... ancie-zo-r
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2011, 18:14)
dnes som videl billboard s textom "nikdy sa nehanbite sa za evanjelium" Jan Pavol II...s odkazom na scitanie ludu a prihlasenie sa k RKC...takze medialna kampan sa rozbieha a cirkev sa evidentne drzi zakladneho pravidla kazdeho kapitalistu a to "prachy robia dalsie prachy"...vsak im sa tie tisice eur aj z vasich milodarov pouzite na reklamnu kampan zase vratia...
http://spravy.pravda.sk/cirkev-si-pred- ... domace_p58
Koľko bilbordov vyhotovili a čo to stálo, odmietol povedať. "Cirkev to však celé financovala z vlastných zdrojov," dodal Kováčik. Ako bude kampaň pokračovať, Kováčik neprezradil. "Nechajte sa prekvapiť," odpovedal. Podľa medializovaných informácií by však mala preniknúť i do médií.
//autoeditácia príspevku (05 Máj 2011, 20:10)
by ma zaujimalo co cirkev povazuje za vlastne zdroje financii a potom za tie "ine zdroje"...kazdopadne billboardy+reklamy v mediach, to vyjde na peknych par milionov...a to tu niekto argumentoval, ze cirkev je potrebna, lebo robi charitu a preto sa oplati dat jej desiatky milionov kazdy rok z dani vsetkych obcanov...hej hej, vidime na aku charitu to ide, z billboardov sa vela syrot a bezdomovcov naje...ale ako som uz povedal "prachy robia dalsie prachy", nemajte strach, tych par milionov na medialnu kampan sa RKC vrati po scitani, zase raz z dani vsetkych obcanov...