Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

halabaster
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa halabaster »

hughito napísal:Na cirkev aj útočím, to nepopieram, ale na veriacich ?
hughito trapas :roll: Utocis na cirkev a neutocis na veriacich? Ved ty ani nevies co to cirkev je. :D
Uz sa tu prosim ta viac nestrapnuj.
wikipedia napísal:Cirkev je spoločenstvo veriacich (náboženská organizácia) kresťanskej viery.
Dufam, ze zdroj wikipedie na definiciu cirkvi je pre teba dostatocne fundovany a podlozeny.
A to ze mas kamaratov veriacich a tvoja byvala, ktorej prsia si tu vystavoval ako avatar, bola veriaca, si strc niekam.
Hadam ta poslala k vode, ked zistila co za kreaturu so zvratenymi myslienkami to vlastne si.
Ale som rad, ze nasa diskusia napreduje, ze si tu verejne priznal ako to s tebou a veriacimi.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hughito napísal:Na cirkev aj útočím, to nepopieram, ale na veriacich ?
Halabaster to povedal už aj za mňa. Inak podla mňa, tebe nevadi veriaci, tebe vadi, že su organizovaní v cirkvi, lebo ti to bráni v nastolení nejakej „diktatúry ateizmu“, kedy bude prikazane zvesiť križ zo steny v každej škole, a kto bude verejne oslavovať vianoce, stane sa odľudom ako v dobach komunizmu. Toto už neni v poriadku, maš plnu hubu slobody, ale keby bolo na tebe, tak je tu taka diktatura, že by sme len pozerali a hlavne asi kresťania. Však nečudo, ked čitaš tie komunisticke weby (nie, že tam je nejaky byvaly komunista, oni su podporovane KSS – ak vieš čo to je, lebo už si pripadam, že zase hučim do nejakeho balvanu, ktory neni schopny rozluštiť text a v očiach ma len dve anarchisticke znaky.
hughito napísal:Opakujem, priateľka bola veriaca
A nechala ťa kôli tomu, že si jej povedal, že je duševne chora, alebo kôli tomu, že sa nesprchuješ, či neumyvaš s mydlom, či čo to tam riešiš v susednej teme?
hughito napísal:Kresťanstvo v podstate nemám rád
Na tvojom mieste sa sťahujem z Europy, lebo kresťanstvo tu bolo a aj bude a nejaky hughito z Kokšov-Bakše, alebo hrstka židov, čo sa na stranke ateizmus.sk k nemu hlasi, na čele so Zuzanou Fialovou to nezmeni.
hughito napísal:halabaster - teba si pamätám už z minulých diskusií, máš svoj vek ale rozumu moc nie.
Tebe asi zase nedochadza, že za natvrdleho tu maju všetci predovšetkym teba a ešte si vyskakuješ. Však každy z nas bol kedysi nejaky anarchista, pankač, skinhead, depešak, nirvanista, ale uctu k staršim treba mať, lebo my sme si tymto už prešli hugo a hodnoty su už aj trocha inde, než hole cicky a odpor voči cirkvi :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

halabaster: Už asi stýkrát píšem, že pod cirkvou rozumiem inštitucionalizovanú cirkev. Áno, cirkev sa definuje aj tak ako na wikipedii, ale keď sa bežne v hovorej reči spomenie slovko cirkev a rieši sa, tak nikto tým nemyslí suseda kresťana.

Veď sa tu nehrajme na slovíčka - ale beriem, keď sme to v inej téme riešili, tak ty si tam nebol. Asi budem musieť začať písať inštitucionalizovaná cirkev (pod tým cháp Vatikán a sieť cirkevnej hierarchie od pápeža až v podstate po farárov).

Bývalá frajerka sa prestala byť veriaca a dospela k tomu sama, veľakrát sme sa o tom rozprávali. Navštevuje cirkevné gymnázium, takže som mal info z prvej ruky o tom, ako to funguje napr. v takejto inštitúcii.

tehla: Už som to písal halabasterovi, ale ešte doplním. Veľa veriacich je síce veriacich, ale nepodporujú ani nemajú v láske inštitucionalizovanú cirkev, hlavne v dnešnej dobe sa dá nájsť veľa takýchto ľudí. Lebo už to ľuďom doplo, ako to funguje a ako to fungovalo aj v histórii - a tie dobré veci, ktoré cirkev ako organizácia robí, neprekonajú to zlo.
Však nečudo, ked čitaš tie komunisticke weby (nie, že tam je nejaky byvaly komunista, oni su podporovane KSS
A ako ich podporuje ? To, že si dajú na svoju stránku odkaz na ich web ? To je podpora ? Inak, dá sa to aj pochopiť, lebo komunisti by mali byť ateisti, takže sa nečudujem tomu, že si dajú do odkazov stránku jedinej ateistickej organizácie na SK. Ale žiadna spolupráca tam neexistuje.
A nechala ťa kôli tomu, že si jej povedal, že je duševne chora, alebo kôli tomu, že sa nesprchuješ, či neumyvaš s mydlom, či čo to tam riešiš v susednej teme?
:D Nie. Nie.
Na tvojom mieste sa sťahujem z Europy, lebo kresťanstvo tu bolo a aj bude a nejaky hughito z Kokšov-Bakše, alebo hrstka židov, čo sa na stranke ateizmus.sk k nemu hlasi, na čele so Zuzanou Fialovou to nezmeni.
Á, zase sme skončili pri Židoch - to je už na diagnózu.
Tebe asi zase nedochadza, že za natvrdleho tu maju všetci predovšetkym teba a ešte si vyskakuješ. Však každy z nas bol kedysi nejaky anarchista, pankač, skinhead, depešak, nirvanista, ale uctu k staršim treba mať, lebo my sme si tymto už prešli hugo a hodnoty su už aj trocha inde, než hole cicky a odpor voči cirkvi
Za to, že ty si prehodil kabát, to ešte nemusíš generalizovať - ja poznám plno anarchistov, pankáčov a skinheadov o dosť starších ako ty, ale toto je úplne na inú tému.

Opäť len sprosto útočíš na moju osobu, moje domnelé hodnoty či charakterové črty. A práve pre toto za blbca považujú práve teba, určite nie mňa. Ja mám natoľko rozumu, že sa k takýmto veciam neznížim a už tým duplom nie, že sa tu bavíme v podstate anonymne cez internet. Inak som zvedavý, či by si aj zoči-voči dával takéto hlášky. :wink:
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

seth82 napísal:kathleen: to sme rozoberali v politike, v časti práve o tej kauze. Tam sa o tom dočítaš viac :3
predtym som to citala a pochopila som to tak, ze prave vdaka ESLP krize v skolach ostanu. neva

hughito

fakt, ze si to spoluvytvaral, vsetko vysvetluje.
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Problem je, ze ty oddelujes neoddelitelne. Chces oddelit knazov, vatikan papeza a ine cirkevne ustanovizne od radovych clenov cirkvi. To je ale hlupost. Cirkev je neoddelitelne spolocenstvo v istej hierarchii.
To, ze niektori veriaci slepo nesuhlasia so vsetkym, co knazi a biskupi hlasaju je v poriadku. Nie sme predsa blbe ovce, ktore ked pastier zahlasi idu kam im ukaze.
Viedol som pred istym casom rozhovory s nasim knazom na rozne temy. Ten sa tiez pozastavoval s neporozumenim nad niektorymi vyrokmi, nariadeniami z vyssich miest. Ale nepolemizoval nad tym nakolko mu to neprisluchalo.
Ty mas proste isty komplex. Nevies co je viera a nechapes co pod tymto slovom citia krestania.
Serie ta, ze na cirkvi ide cca 1,08 mld SK cca 36 mil. €. Naco tie peniaze idu ta nezaujima. Myslis, ze ich biskupi, zasivaju do vankusov alebo maju konta na bahamach? To, ze tu ateisty na cele so Sulikom rozhadzuju desiatky milionov € ti vsak nevadi. Proti nemu nerobis kampan. Vlastne ved preco aj, je to tvoj clovek tiez ateista.
hughito
Redeemer
Redeemer

kathleen: Čo to vysvetľuje ?

halabaster: Dokážeš sa zbaviť toho útočného tónu ?

K téme: Ja si myslím, že sa to oddeliť dá. Predsa, ak sa mi nepáčia praktiky cirkvi a to, ako je financovaná, ako sa správa, čo vyhlasuje a aké robí kroky, to ešte neznamená, že musím mať takýto postoj ak k radovému veriacemu človeku - napr. tebe.
Viedol som pred istym casom rozhovory s nasim knazom na rozne temy. Ten sa tiez pozastavoval s neporozumenim nad niektorymi vyrokmi, nariad
To je v pohode, títo radoví farári bývajú často v pohode, ale čím sa postupuje vyššie, tým je tej špiny viac.
Ty mas proste isty komplex. Nevies co je viera a nechapes co pod tymto slovom citia krestania.
Nemám žiadny komplex, z čoho by som ho asi tak mal mať ?
Serie ta, ze na cirkvi ide cca 1 mld SK cca 36 mil. €. Naco tie peniaze idu ta nezaujima. Myslis, ze ich biskupi, zasivaju do vankusov alebo maju konta na bahamach?
Idú na chod cirkevných záležitostí - to je fakt. A proti tomu som, resp. preto žiadam odluku cirkvi od štátu. Mnohí to už pochopili, aj veriaci, aj v iných krajinách. Ale keď tu mám taký názor ja ako ateista, tak som hneď zakomplexovaný a neviem ešte aký.
To, ze tu ateisty na cele so Sulikom rozhadzuju desiatky milionov € ti vsak nevadi. Proti nemu nerobis kampan. Vlastne ved preco aj, je to tvoj clovek tiez ateista.
Pozri sa, v podstate máš pravdu v tom, že v politike sa rozhadzuje ešte viac, ale to nepatrí do tejto témy a ani to nemôžeš použiť ako ospravedlnenie. Keby si sledoval moje príspevky vo fóre, tak by si zistil, že som ten posledný, čo by súhlasil s dnešným politickým systémom a že aj samotných politikov kritizujem - takisto ako cirkev.

A nemusíš ma spájať s nejakým Sulíkom, ja som ich nevolil ani voliť nebudem, aj keď ich iniciatíva v otázke odluky mi je sympatická. To je celé.

A už sa naozaj vyvaruj akéhokoľvek spájania mojej osoby s vecami, o ktorých nemáš ako vedieť, resp. moju osobu a charakter hodnotiť na základe pár príspevkov na fóre. Bude to tak lepšie. Aj tak nemáš pravdu a len sa zbytočne flamuje.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

kathleen: Áno, vďaka ESĽP tam zostanú (resp. môžu zostať)...veď ja som tam netvrdil nič iné :)
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takze aj podla teba su niektori knazi v pohode. Veriaci su v pohode, niektori knazi su v pohode, takze "bojujes" proti malej skupinke cirkevnych pohlavarov. Tych ostatnych, proti ktorym podla teba nic nemas kludne obetuje za dosiahnutie svojho. Tak to je samovravne.
hughito napísal:Predsa, ak sa mi nepacia praktiky cirkvi a to, ako je financovaná, ako sa správa, čo vyhlasuje a aké robí kroky
Neviem ci si tu uz tvoje vyhrady prezentoval podrobnejsie ale ak nie, tak by si mi ich mohol napisat alebo dat odkaz na prispevok.
Tym frazam "ako sa sprava" a "ake robi kroky" totiz celkom nerozumiem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty to tu prezentuješ ako nejaký boj na život a na smrť, alebo čo. :)

Proste som za odluku cirkvi od štátu - to je jasné. Čo sa týka samotnej viery, o tom sa dá len filozoficky diskutovať, nejde o žiadny boj, nebojujem proti veriacim. To určite nie.

Veriaci sú v pohode - ale samozrejme sú aj takí, ktorí "nie sú v pohode," resp. rôzni fundamentalisti, ale s tým sa nejak priamo nestretávam. Ale inak áno, väčšine ateistov, ale aj veriacim, lezie krkom tá úzka skupina pohlavárov, tí, čo to riadia zhora. Samozrejme, že bežný veriaci ako ty nemá možnosť sa nejak podieľať na rôznych rozhodnutiach.
Tych ostatnych, proti ktorym podla teba nic nemas kludne obetuje za dosiahnutie svojho.
No počkaj - ako by som ich obetoval ? Odlukou cirkvi od štátu ?
Neviem ci si tu uz tvoje vyhrady prezentoval podrobnejsie ale ak nie, tak by si mi ich mohol napisat alebo dat odkaz na prispevok.
Tym frazam "ako sa sprava" a "ake robi kroky" totiz celkom nerozumiem.
Na to naozaj nemám síl, to sa tu prediskutováva na každej tretej strane + milión odkazov, linkov na rôzne správy a udalosti. Alebo si pozri zamknutú tému obťažovanie detí kňazmi.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Možno to prispeje ku vecnosti debát, nie? Aj tam je fórum ku veci.
http://blog.tyzden.sk/klobucnik/2011/04 ... ostriedok/
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:No počkaj - ako by som ich obetoval ?
No zneuzivas beznych veriacich na svoj ciel. Ak napr. pri scitani ludu zvolia tebou proklamovanu moznost, ze su bez vyznania, tak poskodia len sami sebe. Na to aby sa veriaci v state mali dobre musi byt ich cirkev silna, musi mat nejake paky, aby mohlo presadzovat pre svojich prislusnikov dobry krestansky zivot. Ak vstupy do platnosti nejaky zakon o financovani cirkvi ktory bude zle nastaveny, tak tych penazi bude pomenej, kde sa to prejavi? No predsa v obciach u beznych veriacich. Ze, nebudu mat svojho duchovneho alebo ze bude jeden knaz na 3 obce, ze sa budu stretavat v rozbitych kostoloch alebo na nejakych provizornych nedostojnych miestach, ze nebudu moct pomahat tym co pomoc potrebuju a stat im pomoct nemoze alebo nechce atd.
Cirkev, viera a nabozenstvo ma zmysel len pre tych, ktory nejaky zmysel v nich vidia. Kto vidi len peniaze, peniaze, ten tazko pochopi o com to cele je.
hughito
Redeemer
Redeemer

halabaster:
No zneuzivas beznych veriacich na svoj ciel. Ak napr. pri scitani ludu zvolia tebou proklamovanu moznost, ze su bez vyznania, tak poskodia len sami sebe. Na to aby sa veriaci v state mali dobre musi byt ich cirkev silna, musi mat nejake paky, aby mohlo presadzovat pre svojich prislusnikov dobry krestansky zivot.
Prečo by to malo byť zneužívanie ? Veď tí veriaci majú rozum, sami sa rozhodnú. S tou kampaňou len chceme predostrieť náš názor a naše argumenty, rozhodnutie je na každom jednotlivcovi.

Aby sa veriaci mali dobre - a prečo by sa mali mať dobre len veriaci ? Dobre by sa mali mať všetci a preto odmietam akékoľvek cirkevné páky. Cirkev by sa mala angažovať do inej sféry, nie do politiky, o čo sa usilovne snaží.
Ak vstupy do platnosti nejaky zakon o financovani cirkvi ktory bude zle nastaveny, tak tych penazi bude pomenej, kde sa to prejavy, no predsa v obciach u beznych veriacich. Ze, nebudu mat svojho duchovneho alebo ze bude jeden knaz na 3 obce, ze sa budu stretavat v rozbitych kostoloch alebo na nejakych provizornych nedostojnych miestach, ze nebudu moct pomahat tym co pomoc potrebuju a stat im pomoct nemoze alebo nechce atd.
Ale to by sa len ukázal naozajstný záujem o tých farárov či kostoly. Vieš že iba 10% ľudí - veriacich - aktívne navštevuje kostol ?

Ak veriaci svoje kostoly a farárov chcú, nech si to financujú sami. Prečo by na to mali prispievať ateisti ?
Cirkev, viera a nabozenstvo ma zmysel len pre tych, ktory nejaky zmysel v nich vidia. Kto vidi len peniaze, peniaze, ten tazko pochopi o com to cele je.
Chápe, ale dnes je systém založený na peniazoch. Čiže aj tá cirkev, viera a náboženstvo niečo "stoja" - a ja tvrdím len to, nech si to hradia veriaci.

Všetky ostatné hnutia a skupiny fungujú na báze príspevkov či darovania 2 % z daní - prečo by tak nemohla fungovať aj cirkev ? Tá je dotovaná štátom a dokonca je oslobodená od daní. Je to spravodlivé ? A ak sa takéto otázky začnú riešiť, predstavitelia (hlavne RKC) sa začnú oháňať výsledkami sčítania z roku 2001 :arrow: a aj práve preto naša iniciatíva.

K tomu článku: za prvé sa stotožňujem v tom jedinom príspevku do diskusie na danej stránke. Za druhé: porovnávať platenie daní či chodenie do práce s prispievaním na inštitúciu, ktorá ide úplne mimo daného subjektu je dosť mimo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ja len nechapem, preco by sa na zivot duchovnych a naklady cirkvi mali skladat vsetci obcania tejto republiky...pretoze teraz na vasu rimskokatolicku cirkev nemusia platit len katolicki obcania, ale platia na nu vsetci...aj prislusnici inych cirkvi a aj neveriaci, to sa vam zda fer ???

a tiez mi vysvetlite jeden fakt, ako je mozne, ze niektore cirkvi sa tohto statneho prispevku dobrovolne vzdali a napriek tomu su schopne dalej veselo fungovat a sirit bozie slovo, napriek tomu ze zo statu nedostanu ani cent ich pocty veriacich narastaju...ziju len z milodarov...preco je teda podobny scenar pre vatikan nepripustny ???
ako je mozne, ze v statoch v ktorych doslo k odluke statu a cirkvi RKC dalej veselo funguje, len u nas musi nastat katastroficky scenar a zanik RKC po odluke?

tu lamentujes, ze mozno po odluke cirkvi od statu by babicka museli ist na omsu do druhej dediny...ale to, ze nase zdravotnictvo je v katastrofalnom stave ti nevadi, to ze ludia musia na operaciu cakat mesiace a do nemocnice cestovat desiatky kilometrov ti tiez nevadi, hlavne ze duchovnych mame plnu rit, dokonca aj v "dedinach" kde je niekolko desiatok obyvatelov...

bez ohladu na vieru, sme vsetci obcania tejto republiky, takze by sme mali platit rovnu dan na fungovanie statnych institucii...viera ale uz nie je vec statu, kedze ziadne statne nabozenstvo neexistuje...preto by sa mala zaviest odluka cirkvi od statu, ziadne financovanie konkretnych cirkvi z penazi vsetkych obcanov...zaroven by som dal liberalnu moznost, cirkev by si stanovila vlastnu dan pre svojich veriacich (podla vysky dane, ktoru si cirkev sama stanovi sa ukaze o co im ide, ci vas chcu osklbat a ide im len o prachy alebo im ide o bozie slovo a lasku)...hotovo, problem vyrieseny...
tehla

hughito napísal:
Kto je to my? Pracuješ pre nejaku antikresťansku organizaciu, alebo si jej členom?

Aké zlo robí cirkev? Aké robí dobro? Kolko vieš o tom, čo realne robi/robila cirkev? Velmi málo, skoro nič. Sudiš ludi, ktorych nepoznaš, o ktorych nič nevieš, ani nechceš vedieť, ty ich rovno odsudzuješ.
hughito napísal:nejde o žiadny boj, nebojujem proti veriacim. To určite nie.
Širiš velku zlobu a vela klamstiev, začni robiť dobro, ako napr. tí veriaci ludia v cirkvi. Prezentuješ nazory, ktore prinašaju človeka na uplne dno – všetko je len o peniazoch a podobne. Spamätaj sa,

Jarda.j – možeš podiskutovať o tom članku, ale upozorňujem ťa, že časopis tyždeň ma velmi jasnu agendu – odluku cirkvi. Zaobaluje to do peknych reči a velakrat sa tvari dokonca prokresťansky, ale kto rozmyšľa vidi, že to je ulisna pretvarka a pekne pomaličky ide za svojim cielom. Redaktori časopisu tyždeň sú úlisné zmyje, nech si každy spravi obrazok, len tolko k tomu

Ephramko – na Slovensku je 80% kresťanov, Slovensko je považovane za kresťansku krajinu, takže si v menšine a nielen tej 4%. Môžeš vykrikovať až si vykričíš svoje hrdielko, ale zmier sa s faktom. Je čas baliť kufre a isť byvať do Rio de Janeira
hughito
Redeemer
Redeemer

tehla:
Kto je to my? Pracuješ pre nejaku antikresťansku organizaciu, alebo si jej členom?
Pod my môžeš chápať komunitu na www.ateizmus.sk, ktorá sa zapojila do kampane, ktorú som tu propagoval.
Aké zlo robí cirkev? Aké robí dobro? Kolko vieš o tom, čo realne robi/robila cirkev? Velmi málo, skoro nič. Sudiš ludi, ktorych nepoznaš, o ktorych nič nevieš, ani nechceš vedieť, ty ich rovno odsudzuješ.
Toto sme tu riešili v príslušných témach, ktoré by šli rozdeliť na Dobro cirkvi a zlo cirkvi. Jeden paradox - ja so sethom sme tam našli toho dobra min. rovnako ako veriaci, aj to bola jedna neschopnosť tunajších diskutujúcich - nájsť dobro cirkvi.
Širiš velku zlobu a vela klamstiev, začni robiť dobro, ako napr. tí veriaci ludia v cirkvi. Prezentuješ nazory, ktore prinašaju človeka na uplne dno – všetko je len o peniazoch a podobne. Spamätaj sa,
Nechápem na základe čoho ma spájaš s peniazmi, ale budiž. Moje hodnoty a svetonázor je silne antimateriálny v zmysle statkovom. Materialista som vo zmysle filozofickom.
možeš podiskutovať o tom članku, ale upozorňujem ťa, že časopis tyždeň ma velmi jasnu agendu – odluku cirkvi. Zaobaluje to do peknych reči a velakrat sa tvari dokonca prokresťansky, ale kto rozmyšľa vidi, že to je ulisna pretvarka a pekne pomaličky ide za svojim cielom. Redaktori časopisu tyždeň sú úlisné zmyje, nech si každy spravi obrazok, len tolko k tomu
To máš pravdu, .týdeň je za, ale spýtam sa ťa: čo ty konkrétne vidíš ako negatívum na odluke cirkvi od štátu ?
na Slovensku je 80% kresťanov
No ale akých - aj na to budeme upozorňovať vo svojej kampani. Už som tu spomínal štatistiku za RKC - len 10 % ľudí pravidelne navštevuje kostoly.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

tehla ty si zase zvykni na to, ze v tejto krajine ma hlavne slovo a moc parlament...nie organy cirkvi a jej posluhovaci....takze mi tu nemavaj s 80% krestanov v SR, to neznamena ze tych 80% krestanov su katolici a tiez to neznamena, ze tych 80% uznava a chce podporovat RKC a ze tych 80% derie kostolnu lavicu prinajmensom kazdu nedelu...ja by som nedal ruku do ohna ani za to, ze 80% ludi v SR je aspon pokrstenych...

v tejto krajine rozhoduje parlament, pokial sa ti to nepaci, zaloz si nejaku RKC stranu a kandiduj do volieb, uvidime ci budes mat 80% volicov, zmen to...zabezpec podporu svoju cirkev...takto so zmenou nic neurobis, ja som presne rovnaky obcan tejto krajiny ako ty a mam presne rovnake prava a povinnosti ako ty, cize aj presne rovnake slovo, nic to nemeni na fakte, ze ty si katolik a ja nie som...alebo sexualna orientacia, ktoru neustale vytahujes v kazdej teme...

a mne, rovnako ako mnohym obcanom sa nepaci, ze z nasich penazi je zivena nejaka "neziskova organizacia" ktora sa nazyva rimsko-katolicka cirkev, ktora odcerpava zo spolocnych penazi miliony kazdy rok....

ako je mozne ze v tejto krajine dokazu fungovat ine cirkvi iba z milodarov? ako je mozne ze v tejto krajine funguju stovky neziskovych organizacii iba z darov ludi a dobrovolnych 2% z dani, ktore im mozes odkazat ??? ...preco by katolicka-cirkev mala byt vynimkou a dostavat zo spolocnych STATNYCH penazi miliony eur, ked ine podobne organizacie s podobnym zameranim dokazu vyzit iba z milodarov ?!

ty tu budes hughitovi kazat o moralke a peniazoch, pritom sa zubaminechtami ta vasa cirkev drzi kazdeho centu, ktory moze paraziticky vytiahnut od kazdeho obcana vydieracskym sposobom...napr. ze tvrdi, ze kazdy kto je pokrsteny, je katolik a ma podporit cirkev :D ked sa jedna o prachy, tak to som nasej cirkvi dobry co ? ale ked sa jedna o nieco ine, tak som zrazu nemoralna spina a pohan...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito - čo by si Ty robil bez setha, svojho patrona? :roll:
tehla

založil by s ephramkom homo-antifu a širili by svoju agendu

škoda tu stracať čas s tymito dvoma "životabudičmi"
hughito
Redeemer
Redeemer

Zase máš krámy, uplink ? :wink:

Katolícka hierarchia má strach z odluky, resp. z iného financovania - znamenalo by to fatálny úpadok veriacich, zrazu by už nebolo 80%, to som si istý. Väčšina veriacich je veriacich čisto formálne.

tehla nám to nandal :shock: :D (a že kto je tu zakomplexovaný)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hughito - odvolávať sa na portál ateisti.sk a setha je fakt low. To sa radíš na úroveň vesmírnych ľudí, alebo tých, ktorých odsudzuješ - fanatických kresťanov.

Vieš čo je tragikomické? Že ani jeden z nás "zástancov" cirkvi sa tu neodkazuje na nejaké antiateistické weby, články, fóra, nejakých sfanatizovaných magorských kresťanov, alebo iné útočiace portáli na ateizmus.

Zato Ty si v plnej sile a v prednej línii postuješ linky na najväčšie magorweby, ktoré by najradšej roztrhali veriacich v zuboch.

Sám si to čím opovrhuješ, ba dokonca ešte horší. Zamysli sa nad týmto faktom :)

Nadávaš tu na kresťanov ako odsudzujú ateistov, ale to že Ty a Tvoj sexbuddy seth tu idete vybuchnúť od zlosti a neprávosti ktorú napáchala cirkev, to už ignoruješ :)

Keď to zoberiem štatisticky, tak:

Ty, seth82, markus, S.T.E.A.L.T.H., ephramko, beardie, Rubiki, a zopár ďalších - otvorene a bez servítky odsudzujete plošne konanie cirkvi a mnohých veriacich, nadávate na nich a kydáte, bez štipky vlastnej skúsenosti, alebo nejakých relevantných dôkazov.

piton, halabaster, javatar, tehla, Stoporko, kathleen a ďalej si nespomeniem - diplomaticky a inteligentne diskutujú o cirkvi, ale aj o ateistoch. Neodsudzujú ani jedných, ani druhých, majú rešpekt aj pre ateistov, aj pre kresťanov.

A potom som tu len ja, ako päsť na oko, ktorý apriori odsudzuje ateistov, lebo je to pre mňa pre dnešný večer banda tupých debilov :)

Takže si zober ten [ne]pomer sprostého a primitívneho správania Vás ateistov, voči tým čo sú asi veriaci a kresťania.

Nehanbíš sa ani trochu? Odsudzuješ tu nejaké imaginárne odsudzovanie veriacich a kresťanov Vás ateistov, ktoré sa tu vôbec nedeje a to že Ty bez mrknutia oka odsudzuješ veriacich, cirkev a kresťanov a robíš si z nich posmech, to Ti nevadí?
Napísať odpoveď