halabaster: Už asi stýkrát píšem, že pod cirkvou rozumiem inštitucionalizovanú cirkev. Áno, cirkev sa definuje aj tak ako na wikipedii, ale keď sa bežne v hovorej reči spomenie slovko cirkev a rieši sa, tak nikto tým nemyslí suseda kresťana.
Veď sa tu nehrajme na slovíčka - ale beriem, keď sme to v inej téme riešili, tak ty si tam nebol. Asi budem musieť začať písať inštitucionalizovaná cirkev (pod tým cháp Vatikán a sieť cirkevnej hierarchie od pápeža až v podstate po farárov).
Bývalá frajerka sa prestala byť veriaca a dospela k tomu sama, veľakrát sme sa o tom rozprávali. Navštevuje cirkevné gymnázium, takže som mal info z prvej ruky o tom, ako to funguje napr. v takejto inštitúcii.
tehla: Už som to písal halabasterovi, ale ešte doplním. Veľa veriacich je síce veriacich, ale nepodporujú ani nemajú v láske inštitucionalizovanú cirkev, hlavne v dnešnej dobe sa dá nájsť veľa takýchto ľudí. Lebo už to ľuďom doplo, ako to funguje a ako to fungovalo aj v histórii - a tie dobré veci, ktoré cirkev ako organizácia robí, neprekonajú to zlo.
Však nečudo, ked čitaš tie komunisticke weby (nie, že tam je nejaky byvaly komunista, oni su podporovane KSS
A ako ich podporuje ? To, že si dajú na svoju stránku odkaz na ich web ? To je podpora ? Inak, dá sa to aj pochopiť, lebo komunisti by mali byť ateisti, takže sa nečudujem tomu, že si dajú do odkazov stránku jedinej ateistickej organizácie na SK. Ale žiadna spolupráca tam neexistuje.
A nechala ťa kôli tomu, že si jej povedal, že je duševne chora, alebo kôli tomu, že sa nesprchuješ, či neumyvaš s mydlom, či čo to tam riešiš v susednej teme?

Nie. Nie.
Na tvojom mieste sa sťahujem z Europy, lebo kresťanstvo tu bolo a aj bude a nejaky hughito z Kokšov-Bakše, alebo hrstka židov, čo sa na stranke ateizmus.sk k nemu hlasi, na čele so Zuzanou Fialovou to nezmeni.
Á, zase sme skončili pri Židoch - to je už na diagnózu.
Tebe asi zase nedochadza, že za natvrdleho tu maju všetci predovšetkym teba a ešte si vyskakuješ. Však každy z nas bol kedysi nejaky anarchista, pankač, skinhead, depešak, nirvanista, ale uctu k staršim treba mať, lebo my sme si tymto už prešli hugo a hodnoty su už aj trocha inde, než hole cicky a odpor voči cirkvi
Za to, že ty si prehodil kabát, to ešte nemusíš generalizovať - ja poznám plno anarchistov, pankáčov a skinheadov o dosť starších ako ty, ale toto je úplne na inú tému.
Opäť len sprosto útočíš na moju osobu, moje domnelé hodnoty či charakterové črty. A práve pre toto za blbca považujú práve teba, určite nie mňa. Ja mám natoľko rozumu, že sa k takýmto veciam neznížim a už tým duplom nie, že sa tu bavíme v podstate anonymne cez internet. Inak som zvedavý, či by si aj zoči-voči dával takéto hlášky.