naozaj linux učí??

Všetko ohľadom Linuxu...
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

naozaj linux učí??

Príspevok od používateľa D.I.K. »

nazdar všetci

rozprával som sa s kamarátom o PC ,ja som mu povedal že sa chcem stále učiť viac a viac na PC a on mi na to že nech si nainštalujem linux ,že na ňom sa budem učiť stále. tak som sa chcel opýtať vás , profesionálov ,že či je to naozaj pravda .ak áno mohli bi ste mi pls aj odporučiť ktorí je na učenie najlepší. dakujem
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: naozaj linux učí??

Príspevok od používateľa javatar »

ucit o PC je siroky pojem - zalezi od oblasti v ktorej sa chces vzdelavat - pravda je akurat taka ze v linuxe je stale sa comu ucit - ale to plati aj o windowse...
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

no hlave software ,a to ma najviac baví opravovať chyby alebo ket neni čo robiť tak vylepšovať výkon ale hlavne opravovať chyby v softvéry
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

opravujes chyby v software? :shock: tak potom mozes linux rovno vyvijat ak chces...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No mne sa ešte nepodarilo síce opraviť ani poškodený .rar archív, ale na Linuxe sa učím, pravda - ale robiť s ním :D
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Ak si s Linuxom nikdy nerobil, určite sa naučíš veľa nových vecí. Napríklad už minimálne pri inštalácii sa naučíš, aký súborový systém používa linux, čo je to swap a podobne :) Takže, ak chceš skúšať, kľudne nahoď linux, nič tým nepokazíš ;)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nazdávam sa, že je to príliš široká a všeobecná téma.
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

javatar napísal:opravujes chyby v software? :shock: tak potom mozes linux rovno vyvijat ak chces...
toto som moc nepochopil ,neviem či mi radíš aby som išiel do linuxu alebo si misliš že si vimišlam
anyway
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa anyway »

na tvojom miesto by som najprv zacal opravovat nieco ine... :roll:
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

ak nemas na disku data ktore by si nerad stratil tak si stiahni nake to distro a kludne to skus. mozno sa neco naucis :-) ubuntu si nestahuj tam funguje vela veci tam sa moc nenaucis, odporucam otvorenu zuzku (opensuse), ta robila mne vzdy najvacsie vrasky na cele, stych malo distribucii co som pouzival. ale podla tvojho veku (sudiac podla gramatiky) to moc nadejne nevidim :P
prdo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa prdo »

D.I.K. napísal:nazdar všetci

rozprával som sa s kamarátom o PC ,ja som mu povedal že sa chcem stále učiť viac a viac na PC a on mi na to že nech si nainštalujem linux ,že na ňom sa budem učiť stále. tak som sa chcel opýtať vás , profesionálov ,že či je to naozaj pravda .ak áno mohli bi ste mi pls aj odporučiť ktorí je na učenie najlepší. dakujem
No len problem je ci sa ti bude chciet citat, bo klikanim to tam moc nenarobis. Vsetko si musis dokladne najprv nastudovat. A to je pravda ze sa potom budes ucit stale viac a viac. Pre mna je linux ako droga, hobby a hlavne konecne zivot bez virusov. Ak sa chces cosi naucit kludne vyskusaj najpopularnejsiu a najlachsiu distribuciu ubuntu. Je aj pre zaciatocnikov aj pre pokrocilich. Ale ako som uz spominal najprv musis citat. Nic neinstaluj pokial nemas precitane aspon tieto stranky

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,13951.0.html

http://sk.wikipedia.org/wiki/Linux

Zober si porovnanie aspon taketo:

Kolko a ako dlho uz pouzivas windows ?
Co si sa za tu dobu naucil pri windowse ?
Na co pouzivas windows ? Na hranie ? (To sa moc v linuxe asi nezahras, jedine sa mozno zahras s tym ako hru rozbehat )
Vies aspon trocha po anglicky ? Alebo vies pouzivat slovnik alebo translator ?

Ked si v pohode odpovies na tieto otazky, tak si mozes uvedomit aj to ze ak uz aspon try roky robis na windows a taky isty cas stravis pri linuxe , tak to uz budes vediet riesit strasne vela veci zkratka "maly hacker" . Ale otazka je ci to vydrzis. Prvy krat ked som instaloval linux a rozbiehal graficku kartu tak som skoro dva tyzdne nespal co som si zo slovnikom prekladal anglicke navody. No od tej doby som sa naucil aj po anglicky a teraz sa uz jadro - kernel linuxu nemusi kompilovat ked chces rozbehat graficku kartu .

Good luck !
Light
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Light »

Ja osobne mam s linuxom len a len dobre skusenosti. Nainstaloval som ho asi pred polrokom ... ked som ho prvy krat zapol ani som nevedel co na nom robit :D ale casom si nanho tak zvykol ze sa stal popri win7 mojim druhym plnohodnotnym OS. Pre mna linux znamena rychlost, "jednoduchost" a hlavne ziadne virusy + sa clovek nieco casom priuci :) takze vrelo odporucam, ja osobne pouzivam ubuntu a som s nim zatial viac nez spokojny ... takze ti prajem vela stastia pri objavovani tajov linuxu ;).
Skyer
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Skyer »

Tak tak,
ucit sa o pc je velmi siroky pojem. Generalne, mas hw a sw. Pri hardware ti to v podstate moze byt jedno, ale mne sa napriklad paci dostupnost informacii cez proc, a netreba na to ziadny extra software. Pri software si mozes zaujimat bud o software, alebo o samotny Linux (co je btw tiez software), a v nom potom o okolite programi, alebo o samotny kernel. Ono toho druheho softwaru je tiez dost, to sa ti potom deli do sieti, hier, grafiky, a spol. Kazdopadne, s Linuxom sa naucis vela o vsetkom, co s compami suvisi.

Pre zaciatok si precitaj nieco o particiach, suborovych systemoch, a swape, nech vies ako ho nainstalovat. No a potom sa mozes zacat hrat s niecim jednoduchym, Ubuntu, Fedora, openSUSE a spol.

Mimochodom neviem presne, co na tych programoch vo Win konkretne opravujes, kedze vacsina z nich su uzatvorene binarky, predpokladam, ze si tym chcel povedat, ze spravujes system samotny.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Možno disassembluje :smt047
Raz0r123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Raz0r123 »

jezisi kriste ani mi nespominaj assembler :x uz len jak vidim ten nazov je mi zle.

pri windowse sa naucis ze zivot je nahla zmena... dnes to ide a zajtra uz nie... pri linuxe sa naucis ako vytvarat chyby, casom aj opravovat. odporucam ti ubuntu.com stiahni si verziu 20.04 lebo 11 je daka vadna a uz na unixe co je proti gnome velky nezvyk...
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Raz0r123: 20.04 asi nie, 11 je už na Unixe? Skôr si myslel Unity, a oproti gnome to nie je veľky nezvyk, veď prakticky maš len pridaný jeden dock...
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

na windowse ti nieco ide a zrazu nejde? :o neviem co stym pc robis ale nemyslim si ze to je len tak. Mozno keby si ho nenamacal do vody tak by fungoval furt. A asembler je tiez v pohode :smt059
D4nusKO
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4nusKO »

podla mna uci :) ja ked som prvik krad dostal linux od stryca nadaval som nan neznasal som ho a jedoval som sa nanom :) ale casom som sa vsetko naucil a ide to :) a Ubuntu ci novsie tym jednoduksie :) takze fajne
Skyer
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Skyer »

Assembler je nahodou parada :)
a Windowsy sa vedia rozburat zo dna na den, aj sami. Imo najzaujimavejsie su tie errorove hlasky, z ktorych nepochopis ani co tam vlastne spadlo.
adidas3353
Novice
Novice

Príspevok od používateľa adidas3353 »

Raz0r123 napísal:jezisi kriste ani mi nespominaj assembler :x uz len jak vidim ten nazov je mi zle.

pri windowse sa naucis ze zivot je nahla zmena... dnes to ide a zajtra uz nie... pri linuxe sa naucis ako vytvarat chyby, casom aj opravovat. odporucam ti ubuntu.com stiahni si verziu 20.04 lebo 11 je daka vadna a uz na unixe co je proti gnome velky nezvyk...
Dá sa to prepnút aj na GNOME !!! Stačí vybrať Ubuntu classic pri prihlasovaní v dolnom panele.
Napísať odpoveď