Nejde motor
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Nejde motor
dnes ma skoro vykotilo , auto bolo vcera normalne funkcne ako vzdy , ziadny problem , dnes rano sadnem , zapnem klucik diody sa rozsvietia zapne sa radio pretocim aby som nastartoval a nic . nepocujem pumpu ze by tahala benzin , motor nepretoci ani raz jedinu vec co zpozorujem pri otoceni je cvaknutie nejakeho relatka . svetla svietia , radio hra , baterka by vybita byt nemala . co sa mohlo stat ? parkujem vonku .. je sanca ze mi rozhryzol kable potkan alebo co ? ja nechapem proste
auto Mazda 323 BA SEDAN 1995 1.5 DOHC
Re: Nejde motor
Žeby štartér? Skontroluj ku nemu káble a všetko, čo s tým súvisí.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...a cvakne ti to iba raz alebo to cvakalo aj viackrát?...roztlačiť si skúšal?...zabralo?...
Sám to asi neroztlačí, rozlíšiť chybu v regleri alebo v štarteri - autoelektrika. Iba ak pretočiť kľukou, pokiaľ je tam tá možnosť pretočenia.
-
RoQa
Darca
ja to vidim na baterku .... radio hrať môže ale otočiť nemusí ... 2ojka , 3 ojka a ťahať 
//autoeditácia príspevku (06 Apr 2011, 23:36)
alebo štartovacie káble
//autoeditácia príspevku (06 Apr 2011, 23:36)
alebo štartovacie káble
S tým roztláčaním opatrne. Jednak katalyzator a jednak DOHC. Mazda nie je embečka.
Prvá otázka: Máš tam imobilizér? Ďalšia vec, zmeraj napätie na baterke. Toto môže byť hocičo.
Prvá otázka: Máš tam imobilizér? Ďalšia vec, zmeraj napätie na baterke. Toto môže byť hocičo.
-
RoQa
Darca
Njn treba to roztláčať opatrne ...
btw. na ten imobilizér som zabudol ... skontroluj si aj to ja ho mam v diaľkovom a nevedel som o tmo , preto som tiež nemohol naštartovať . . .
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
dioda imobilizera nesvieti takze myslim ze tym to nie je (skusal som aj obidva kluce takze by to imobilizerom v kluci byt nemalo , ak tak v aute ) , skusim zmerat baterku , rele cvakne iba raz , svetla normalne svietia ked ich zapnem piska hlasenie zapnutych svetiel , po pretoceni klucika na start klasicky zhasne par veci ako radio , hodiny a tak cize podla mna elektrika vie ze startujem
Pozri ak pri startovany zhasnu kontrolky tak baterka,ak iba cvaka tak to vidim na cievku na startry,... z tym roztlacanym kludne mozes tlacit len tam daj trojku a pomaly pustaj spojku,....
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
pri startovani kontrolky normalne svietia , neblikaju , baterka by to byt nemala , lebo casto na nej pocuvam hudbu dlho len tak a naposledy som nic nerobil ani som nic nenechal zapnute . dnes to kazdopadne zanesiem elektrikarovi , dakujem
-
Grim
Darca
...no mne naposledy keď nešla baterka tak mi rádio hralo a svetlá svietili...ale kontrolky troška pohasli pri štartovaní...a štartér mi len cvakal...najskôr na každej otáčke a potom keď som sťartoval už viackrát tak už cvakol iba raz...takže podľa mňa to bude baterka...
Ja to vidim na starter.
Skus este jednu vec - zarad 3-4pr. stupen a trocha pohni (ruzumej drgni) do auta.
Na starych autach (105, 120, ...) zvykol nezapadat starter. Nesmies sa s tym samozrejme nejak moc pohnut, nakolko mas DOHC rozvody.
Este by bolo mozno dobre zistit, ci ti tam nebzuci nieco pri startovani. Otvor kapotu, posad niekoho za volant a pocuvaj pri otoceni klucika do druhej polohy.
Skus este jednu vec - zarad 3-4pr. stupen a trocha pohni (ruzumej drgni) do auta.
Na starych autach (105, 120, ...) zvykol nezapadat starter. Nesmies sa s tym samozrejme nejak moc pohnut, nakolko mas DOHC rozvody.
Este by bolo mozno dobre zistit, ci ti tam nebzuci nieco pri startovani. Otvor kapotu, posad niekoho za volant a pocuvaj pri otoceni klucika do druhej polohy.
-
Sovjet
Expert
Ak cvaká tak to môže byť štartér, nevysúva pastorok. Možno baterka, možno štartér, ale aj elektrika to môže byť.
-
RATZINGER666
Darca
immo alebo strter, ale jak Ti svieti pristrojovka, tak ten starter... divne mi je ze netlaci pumpa...
bachni par krat po starteri kladivom a vyskusaj to znova, potom napis...
bachni par krat po starteri kladivom a vyskusaj to znova, potom napis...
-
Mrk
Professional
podobna vec sa mi stala v pondelok, to cvaknutie moze byt vysunutie pastorka starteru, ale potom tam uz nieje stava na roztocenie, tiez mi vsetko fungovalo, este, ze som bol pred skolou a skocil som do dielne po kable, ale ani tymi sa nedarilo, tak nakoniec sme ho roztahali autom, naskocil a ked trochu dobilo baterku sme ju hodili na skusacku a tam pri zatazi kleslo napetie snad pod 7V...tak sme vedeli ktora bije...kupil som novu a zase startujem na supu
Ak by to bol pastorok, tak by sa ten starter tocil aspon naprazdno.
Ja som si teraz spomenul, že na felde mi niečo takéto robilo (s tým, že palivova pumpa zabzučala). V polohe 2 sa všetko rozsvietilo, ako malo a pri otočeni do trojky iba cvakol pastorok a štarter nič. Chybu som pripisal imobilizeru, keďže vždy pomohlo pošťúrať kľúčom v zapalovani a hneď to nabehlo.
Väčšiu logiku by však dávala kabeláž k štartéru. Neviem. Neskúmal som to
Ja som si teraz spomenul, že na felde mi niečo takéto robilo (s tým, že palivova pumpa zabzučala). V polohe 2 sa všetko rozsvietilo, ako malo a pri otočeni do trojky iba cvakol pastorok a štarter nič. Chybu som pripisal imobilizeru, keďže vždy pomohlo pošťúrať kľúčom v zapalovani a hneď to nabehlo.
Väčšiu logiku by však dávala kabeláž k štartéru. Neviem. Neskúmal som to
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
uz je opravene , zavolal som autoelektrikara a bola to uplne banalna vec , ja som proste vedel ze to bude hovadina ... ako som odmontoval alarm zostalo niekde skryte rele ktore to blokovalo lebo nedostavalo signal z RJ .. aj ked to par dni islo bez toho , teraz uz nie ... kazdopadne nieco poprepajal a ide
Nože keby si to napísal, že si sa v tom špáral, bolo by Ti aj povedané, že alarm je aj o zamedzeniu štartovania, nie? Našťastie to nebolo drahé školné. 
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nj lenze par dni po tom ako som to vyoperoval to islo , cca 2 dni takze som nemyslel ze to moze byt v tom