Nejde motor

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Nejde motor

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

dnes ma skoro vykotilo , auto bolo vcera normalne funkcne ako vzdy , ziadny problem , dnes rano sadnem , zapnem klucik diody sa rozsvietia zapne sa radio pretocim aby som nastartoval a nic . nepocujem pumpu ze by tahala benzin , motor nepretoci ani raz jedinu vec co zpozorujem pri otoceni je cvaknutie nejakeho relatka . svetla svietia , radio hra , baterka by vybita byt nemala . co sa mohlo stat ? parkujem vonku .. je sanca ze mi rozhryzol kable potkan alebo co ? ja nechapem proste :( auto Mazda 323 BA SEDAN 1995 1.5 DOHC
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Nejde motor

Príspevok od používateľa jarda.j »

Žeby štartér? Skontroluj ku nemu káble a všetko, čo s tým súvisí.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a cvakne ti to iba raz alebo to cvakalo aj viackrát?...roztlačiť si skúšal?...zabralo?...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Sám to asi neroztlačí, rozlíšiť chybu v regleri alebo v štarteri - autoelektrika. Iba ak pretočiť kľukou, pokiaľ je tam tá možnosť pretočenia.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

ja to vidim na baterku .... radio hrať môže ale otočiť nemusí ... 2ojka , 3 ojka a ťahať :D

//autoeditácia príspevku (06 Apr 2011, 23:36)
alebo štartovacie káble ;)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

S tým roztláčaním opatrne. Jednak katalyzator a jednak DOHC. Mazda nie je embečka.
Prvá otázka: Máš tam imobilizér? Ďalšia vec, zmeraj napätie na baterke. Toto môže byť hocičo.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Njn treba to roztláčať opatrne ... ;) btw. na ten imobilizér som zabudol ... skontroluj si aj to ja ho mam v diaľkovom a nevedel som o tmo , preto som tiež nemohol naštartovať . . .
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

dioda imobilizera nesvieti takze myslim ze tym to nie je (skusal som aj obidva kluce takze by to imobilizerom v kluci byt nemalo , ak tak v aute ) , skusim zmerat baterku , rele cvakne iba raz , svetla normalne svietia ked ich zapnem piska hlasenie zapnutych svetiel , po pretoceni klucika na start klasicky zhasne par veci ako radio , hodiny a tak cize podla mna elektrika vie ze startujem
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Pozri ak pri startovany zhasnu kontrolky tak baterka,ak iba cvaka tak to vidim na cievku na startry,... z tym roztlacanym kludne mozes tlacit len tam daj trojku a pomaly pustaj spojku,....
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

pri startovani kontrolky normalne svietia , neblikaju , baterka by to byt nemala , lebo casto na nej pocuvam hudbu dlho len tak a naposledy som nic nerobil ani som nic nenechal zapnute . dnes to kazdopadne zanesiem elektrikarovi , dakujem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no mne naposledy keď nešla baterka tak mi rádio hralo a svetlá svietili...ale kontrolky troška pohasli pri štartovaní...a štartér mi len cvakal...najskôr na každej otáčke a potom keď som sťartoval už viackrát tak už cvakol iba raz...takže podľa mňa to bude baterka...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ja to vidim na starter.
Skus este jednu vec - zarad 3-4pr. stupen a trocha pohni (ruzumej drgni) do auta.
Na starych autach (105, 120, ...) zvykol nezapadat starter. Nesmies sa s tym samozrejme nejak moc pohnut, nakolko mas DOHC rozvody.
Este by bolo mozno dobre zistit, ci ti tam nebzuci nieco pri startovani. Otvor kapotu, posad niekoho za volant a pocuvaj pri otoceni klucika do druhej polohy.
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Ak cvaká tak to môže byť štartér, nevysúva pastorok. Možno baterka, možno štartér, ale aj elektrika to môže byť.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

immo alebo strter, ale jak Ti svieti pristrojovka, tak ten starter... divne mi je ze netlaci pumpa...

bachni par krat po starteri kladivom a vyskusaj to znova, potom napis...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

podobna vec sa mi stala v pondelok, to cvaknutie moze byt vysunutie pastorka starteru, ale potom tam uz nieje stava na roztocenie, tiez mi vsetko fungovalo, este, ze som bol pred skolou a skocil som do dielne po kable, ale ani tymi sa nedarilo, tak nakoniec sme ho roztahali autom, naskocil a ked trochu dobilo baterku sme ju hodili na skusacku a tam pri zatazi kleslo napetie snad pod 7V...tak sme vedeli ktora bije...kupil som novu a zase startujem na supu
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ak by to bol pastorok, tak by sa ten starter tocil aspon naprazdno.
Ja som si teraz spomenul, že na felde mi niečo takéto robilo (s tým, že palivova pumpa zabzučala). V polohe 2 sa všetko rozsvietilo, ako malo a pri otočeni do trojky iba cvakol pastorok a štarter nič. Chybu som pripisal imobilizeru, keďže vždy pomohlo pošťúrať kľúčom v zapalovani a hneď to nabehlo.
Väčšiu logiku by však dávala kabeláž k štartéru. Neviem. Neskúmal som to :D
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

uz je opravene , zavolal som autoelektrikara a bola to uplne banalna vec , ja som proste vedel ze to bude hovadina ... ako som odmontoval alarm zostalo niekde skryte rele ktore to blokovalo lebo nedostavalo signal z RJ .. aj ked to par dni islo bez toho , teraz uz nie ... kazdopadne nieco poprepajal a ide
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Nože keby si to napísal, že si sa v tom špáral, bolo by Ti aj povedané, že alarm je aj o zamedzeniu štartovania, nie? Našťastie to nebolo drahé školné. :D
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

nj lenze par dni po tom ako som to vyoperoval to islo , cca 2 dni takze som nemyslel ze to moze byt v tom
Napísať odpoveď