Arabi - moslimovia
Re: Arabi - muslimovia
slay: kľud, snáď nechceš po ľuďoch aby v citáciách alebo kopírovaných textoch robili gramatickú korekciu?
Nye, to bola paródya na tú šunku, že tyež my je zle z takej gramatyky, ja som tam do zátvorky uvyedol, že to napísaly na tej stránke a skôr som si robyl srandu..
kašlyte už na to.
takze za prve:
ta tabulka je zla:
1. os. j.c. bud. cas - budu jist
1. os. mn.c. min. cas - jedl jsem
za druhe:
Muzi jedli - TI muzi
Zeny jedly - TY zeny
Deti jedly - TY deti
TY deti
vsechny deti
mna o cestine nepoucuj
ta tabulka je zla:
1. os. j.c. bud. cas - budu jist
1. os. mn.c. min. cas - jedl jsem
za druhe:
Muzi jedli - TI muzi
Zeny jedly - TY zeny
Deti jedly - TY deti
TY deti
vsechny deti
mna o cestine nepoucuj
Tak áno, zdá sa že máš pravdu.
Už ťa nebudem o češtine poučovať. Deti jedly, je správny tvar.
Dalsis zbytovny spam, zagratuluj si slay 
btw. francuzsko zakazalo nosenie burky na verejnosti, z dovodu, ze burka automaticky degraduje cloveka, ktory ju nosi a to odporuje francuzskej ustave, podla ktorej su si vsetci obcania rovni...
v holandskom parlamente budu schvalovat zakon, podla ktoreho vsetky zvierata musia byt pred zabitim omracene humannym sposobom...cize koniec kóšer (zidovskemu) a halal (moslimskemu) sposobu "pripravy masa", tj. ked za ziva a pri plnom vedomi zvieratu podrezu krcnu tepnu a nechaju ho vykrvacat...
celkom fajn novinky, uvidime do kedy to bude platit...
v holandskom parlamente budu schvalovat zakon, podla ktoreho vsetky zvierata musia byt pred zabitim omracene humannym sposobom...cize koniec kóšer (zidovskemu) a halal (moslimskemu) sposobu "pripravy masa", tj. ked za ziva a pri plnom vedomi zvieratu podrezu krcnu tepnu a nechaju ho vykrvacat...
kali520 napísal:Dalsis zbytovny spam, zagratuluj si slay
Tá búrka je pre mňa stále rozporuplná. Na jednu stranu chápem tie argumenty prečo ju zakázať, na druhej strane mi príde čudné zakázať nosiť časť odevu.ephramko napísal:btw. francuzsko zakazalo nosenie burky na verejnosti, z dovodu, ze burka automaticky degraduje cloveka, ktory ju nosi a to odporuje francuzskej ustave, podla ktorej su si vsetci obcania rovni...
A to s tým halalom schvaľujem.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://www.sme.sk/c/5846510/francuzi-za ... -zeny.html
Dobre im tak. Ak si myslia, že iba preto, že sú Moslimky, môžu porušovať zákony a nik im nič nemôže, tak sú na omyle. A pevne verím, že Francúzsky zákon odkukajú aj iné krajiny, na čele by malo byť práve UK, to by bolo popuku.
Dobre im tak. Ak si myslia, že iba preto, že sú Moslimky, môžu porušovať zákony a nik im nič nemôže, tak sú na omyle. A pevne verím, že Francúzsky zákon odkukajú aj iné krajiny, na čele by malo byť práve UK, to by bolo popuku.
Je to síce primitívny náboženský zvyk, ale v podstate sa nedá zakázať kus oblečenia (ak teda nehovoríme o takých, ktoré propagujú napr. nacizmus).Moslimské bratstvo v Jordánsku zákon odsúdilo. „Ak sa ženy môžu vyzliekať na pláži, malo by byť povolené aj to, aby sa zahaľovali do nikábu,“ povedal šéf organizácie Hammam Said.
Ja som si istý, že niektoré tie muslimky to nosia automaticky, proste podľa náboženstva a ani to neberú ako niečo zlé.
Chcú niekde žiť, tak by mali rešpektovať miestne zákony.... Pokiaľ im niečo nevyhovuje, tak sa môžu zbaliť a ísť domov....
ja im aj pobalim, ked budu chciet...
A ja zase v rámci svojich možností aj prispejem na letenku či na benzín
....
Ak by dali zákon, že sa musia legitimovať a odhaliť v prípade potreby, tak nepoviem. Ale toto je smiešne.
Ak už chcú ochranu svojich tradícii, tak by mali otvoriť verejnú diskusiu a spraviť poriadny rozsiahly zákon, ktorý by sa dlho rozoberal a vzišiel by zo širšieho spektra kultúrnych problémov. Nejaké debilné vrecká na hlavu zakázať na verejnosti.. to je trapošina.. nulový efekt v tom čo autori chceli dosiahnuť.. pohoňme si na tom teraz.. jémine.
Je jedno či ten zákon vznikol v dobe bronzovej či včera.... Ale z nejakého dôvodu vznikol.... a pokiaľ je platný, tak ho treba rešpektovať.... A k tomu, že to niekomu vadilo.... Neni som síce Francúz, ale pri návšteve tejto krajiny a niektorých jej miest som sa miestami necítil ako v Európe, ale ako niekde v Rijáde.... Mne to vadilo.... A to som tam nebol ani dlho, takže keď to niekto vidí celé roky (plus mu nejakí "mladíci" arabského či afrického pôvodu z času na čas podpália auto a vyrušuje ho vrieskanie muezína z mešity), tak sa nedivím, že mu to začne liezť na mozog a podobný zákon požaduje....slay napísal: zákon ktorý vznikol teraz a práve kvôli tomu, že to niekomu vadilo.
Pinhead napísal:Je jedno či ten zákon vznikol v dobe bronzovej či včera.... Ale z nejakého dôvodu vznikol.... a pokiaľ je platný, tak ho treba rešpektovať.
- Nie je jedno ak sa oháňaš vetami typu " je to o zákonoch krajiny bla bla ", to je úplne trapošenie lebo to navádza dojem, že vo francúzsku je storočná tradícia zákona o nenosení burky a zlí moslimovia sa tam násilím dostali a narokom ich nosili. Pritom pravda je, že ten zákon je nový a retrospektívne kritizovať moslimov, ktorých tam priviedla francúzska zahraničná politika za to že nosili burky, ktore im predpisuje ich viera je hlúposť.
Vznikol z dôvodu, že niekomu vadilo, že nosia burky. Iný objektívny dôvod ma fakt nenapadá..
Ak platí tak áno, samozrejme ho treba rešpektovať. Aj keď podľa mňa dlho platiť nebude a napadnú ho na súde a pravdepodobne vyhrajú.
tym, ze ich vyzlecies z buriek z nich europanov a francuzov predsa aj tak nikdy neurobis...ten zakon je cely len o tom, ze niektorym ludom vadi, ze niekto na verejnom mieste chodi v burke...a co teraz ??? ked sa obleciem do kostymu batmana tak ma vo francuzsku zatknu policajti alebo mi daju pokutu? urcite nie, maximalne budem atrakcia pre okoloiducich a to je len a len moje rozhodnutie ci budem zo seba robit sasa alebo nie...cize je to cielene namierene iba proti burkam a nikabom, inak si tvar mozete zahalit a nosit hocijake oblecenie...to je dost neferove, bud nech zakazu vsetky druhy oblecenia, ktore vam nejak zahaluju tvar alebo ponizuju vasu ludskost, cize v tom pripade by sme sa vratili niekde do doby stredoveku, pripadne mravnostnej policie...alebo nech nechaju ludom slobodu prejavu a nech na verejnosti nosia oblecene co chcu...
btw. este som nevidel, ze by niekto vylupil banku v burke...a keby aj, no a co ? u nas vacsina lupicov ma mikinu s kapucnou, siltovku...a tiez nikto nezakazuje siltovky a mikiny...
som ale rozhodne za to, aby ten holandsky zakon presiel...zvierata, ked uz sa maju zabijat, tak nech sa zabijaju co najhumannejsim sposobom...podrezanie krcnej tepny, zavesit dolu hlavou a nechat vykrvacat rozhodne bezbolestny a humanny sposob smrti nie je...tak nech zidia a moslimovia v europe zabijaju zvierata humannym sposobom, alebo nech prejdu na zeleninu...alebo nech chodia do mc.donaldu, tam je urcite vsetko maso halal, lebo to ani maso nie je....
je platny, je to tiez zakon, ktory vznikol z urciteho dovodu a preto ho treba respektovat...
btw. este som nevidel, ze by niekto vylupil banku v burke...a keby aj, no a co ? u nas vacsina lupicov ma mikinu s kapucnou, siltovku...a tiez nikto nezakazuje siltovky a mikiny...
som ale rozhodne za to, aby ten holandsky zakon presiel...zvierata, ked uz sa maju zabijat, tak nech sa zabijaju co najhumannejsim sposobom...podrezanie krcnej tepny, zavesit dolu hlavou a nechat vykrvacat rozhodne bezbolestny a humanny sposob smrti nie je...tak nech zidia a moslimovia v europe zabijaju zvierata humannym sposobom, alebo nech prejdu na zeleninu...alebo nech chodia do mc.donaldu, tam je urcite vsetko maso halal, lebo to ani maso nie je....
haha pinhead, ta tvoja tendencnost...preco rovnake tvrdenie neprezentujes aj v teme o zbrojnom preukaze a o nasom zakone, ktory ti urcil, ze mas raz za 10 rokov navstivit psychologa ?Pinhead napísal:Je jedno či ten zákon vznikol v dobe bronzovej či včera.... Ale z nejakého dôvodu vznikol.... a pokiaľ je platný, tak ho treba rešpektovať....
jedna vec je sloboda vyznania.... to rešpektujem.... Ale náboženské príkazy predsa nemôžu stáť nad (sekulárnym) štátom a jeho zákonmi....slay napísal: ktore im predpisuje ich viera je hlúposť.
ephramko,
a k tej tendenčnosti.... to, že s nejakým zákonom (či už sa týka zbraní alebo podľa mňa vysokých daní) nesúhlasím a nadávam naňho ešte neznamená, že ho nebudem rešpektovať.... Takže nezavádzaj a láskavo tu nepleť pojmy s dojmami.... Nesúhlas je jedna vec, rešpektovanie zase druhá....
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tu už predsa písal, o čo v podstate ide. Vy neviete pochopiť, že európska kultúra nie je o zahaľovaní sa do hábov (OK, okrem mníšiek, ale to je kategória sama o sebe), pričom ide čiastočne aj o bezpečnost (viditeľnosť tváre kvôli identifikácii) a pocit otvorenosti. A čiastočne si to spôsobili aj sami, prístupom ich fundamentalistických členov, ktorí z burky v prenesenom význame spravili symbol džihádu.
A áno - ľuďom burky vadia. Nevadia len niektorým ľuďom. Vadí to väčšine (pozrite sa na prieskumy, koľkým Francúzom to vadilo ) a dooosť veľkému počtu ľudí to vadí aj tu v UK. A keďže sme vo väčšinovej demokracii a keďže Moslimovia nie sú natívnymi francúzskymi obyvateľmi, majú vo Francúzsku smolu. Ináč sranda je, že každý jeden Moslim (do nohy), ktorého poznám, nosenie toho hábu odsudzuje, pretože ide vraj o nesprávne vyloženie Koránu.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14982600,00.html (ako vidno, dosť veľa z nich to aj podporuje, takže na tej skupine bojujúcej za Burky je niečo zjavne divné.
hughito: porovnávaš neporovnateľné. Kostým Batmana nie je symbolom utláčania žien a symbolom minoritného rozpínajúceho sa fundamentalistického smeru istého náboženstva. Čiže zostaneš iba atrakciou pre okoloidúcich. A ver tomu, že 99 percent nemoslimov nenosia nič zahaľujúce tvár, napríklad tu sú v istých regiónoch zakazované aj trápne hoodies. Nik nenaznačuje, že by mali vylupovať banky, neviem, prečo to sem vôbec ťaháš.
Burky a Nikáby zakázať v celej Európe a pokiaľ sa im to nepáči, prosím, GTFO back home.
Taktiež sa donekonečna opakujem jak Tatár
A áno - ľuďom burky vadia. Nevadia len niektorým ľuďom. Vadí to väčšine (pozrite sa na prieskumy, koľkým Francúzom to vadilo ) a dooosť veľkému počtu ľudí to vadí aj tu v UK. A keďže sme vo väčšinovej demokracii a keďže Moslimovia nie sú natívnymi francúzskymi obyvateľmi, majú vo Francúzsku smolu. Ináč sranda je, že každý jeden Moslim (do nohy), ktorého poznám, nosenie toho hábu odsudzuje, pretože ide vraj o nesprávne vyloženie Koránu.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14982600,00.html (ako vidno, dosť veľa z nich to aj podporuje, takže na tej skupine bojujúcej za Burky je niečo zjavne divné.
hughito: porovnávaš neporovnateľné. Kostým Batmana nie je symbolom utláčania žien a symbolom minoritného rozpínajúceho sa fundamentalistického smeru istého náboženstva. Čiže zostaneš iba atrakciou pre okoloidúcich. A ver tomu, že 99 percent nemoslimov nenosia nič zahaľujúce tvár, napríklad tu sú v istých regiónoch zakazované aj trápne hoodies. Nik nenaznačuje, že by mali vylupovať banky, neviem, prečo to sem vôbec ťaháš.
Burky a Nikáby zakázať v celej Európe a pokiaľ sa im to nepáči, prosím, GTFO back home.
Taktiež sa donekonečna opakujem jak Tatár
najprv zakazovali vo francuzsku nosenie šatky, tak ako nehnevajte sa, ale staci ist na slovensku dedinu a tam uvidi kopec babiek so satkami...
akykolvek stat ti nema co diktovat do toho, co mas a co nemas oblecene na verejnosti (teda pokial nechodis nahy)...to, ze sa niekto deklaruje ako sekularny stat, nema nic spolocne s verejnym priestranstvom...ok, nech si zakazu burky, nikaby, satky, kriziky v statnych budovach, ale na ulici by si mal podla mna nosit kazdy co chce...
a je velmi naivne si mysliet, ze tym ze nejakym zakonom prikazete, aby nenosili burky, tak sa zmeni postavenie tych zien v ich rodinach, prave naopak vystavili ste ich neprijemnej situacii...na jednej strane tradicie, ktore ti prikazuju sa obliekat tradicne, kedze si z tradicnej rodiny...a na druhej nejaky zakon, ktory ti to zakaze...co myslite, kto si to zase raz odnesie?? no urcite tie zeny...
akykolvek stat ti nema co diktovat do toho, co mas a co nemas oblecene na verejnosti (teda pokial nechodis nahy)...to, ze sa niekto deklaruje ako sekularny stat, nema nic spolocne s verejnym priestranstvom...ok, nech si zakazu burky, nikaby, satky, kriziky v statnych budovach, ale na ulici by si mal podla mna nosit kazdy co chce...
a je velmi naivne si mysliet, ze tym ze nejakym zakonom prikazete, aby nenosili burky, tak sa zmeni postavenie tych zien v ich rodinach, prave naopak vystavili ste ich neprijemnej situacii...na jednej strane tradicie, ktore ti prikazuju sa obliekat tradicne, kedze si z tradicnej rodiny...a na druhej nejaky zakon, ktory ti to zakaze...co myslite, kto si to zase raz odnesie?? no urcite tie zeny...