Darcek do obalky

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Peter_Retep
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Darcek do obalky

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ad1: bezna listova - bavime sa o prvej triede. skus si najprv napisat na papierik kym nieco napises na forum - len tak pre istotu :D za druhe: ze to je pre teba strata penazi??? who cares? pre mna by bolo strata penazi keby som mal takej zene ako ty prispiet co i len na rohlik.
ad2: ako moosha spravne poznamenal papier je saci material. neviem ci je pre teba problem si najst na googli nieco o odorologii. ale kedze vies najst ze list putuje do ruska 15 - 20 dni (aspon sme zistili ze vies pouzit vyhladavac) tipujem ze si to najdes.
ad3: naozaj maciatko tymto postom nechcem, ale skutocne nechcem vyjadrit zaujem o sex s tebou (jedine ze by mi zaplatili - aj to by musela byt vysoka ciastka)
ad4: ak v tomto poste vidis invektivy - MAS PRAVDU, SU TAM! Peace!
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

A precitala si v teme "kolko mate rokov", ze "asi som dieta": Potom si precitala tri prispevky od hojka, Gotena a jardu13, usudila ze ze moje vyjadrovanie na fore je absolutne nemiestne voci ostatnym a potom potvrdila moje slova. Inak, maciatko, neviem ci je vhodne to povazovat za invektiva, lebo ja som len mierne parafrazoval tvrdenia z Tvojich tem a prispevkov, ktore vsetci velmi dobre pozname.
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Skôr by som povedala, že bežna listová zásielka je II. trieda, potom idú tie ostatné ako I. trieda, prípadne doporučene, do vlastných rúk, poistenie a i. Dnes to s tým papierom skúsim, nastriekam pár vzoriek na bežný kancelársky papier a uvidím o týždeň.

Tvoje parafrázy sú úplne mimo autorovej témy a ako vidieť, potreboval si si len kopnúť a niečo si dokázať. Nepotrebujem sa o takýchto nezmysloch dohadovať, takže pokiaľ nechceš nič priamo k veci napísať, tak to teda nepíš.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ty si priamo k veci napisala kôpku ......., a ja som tu kôpku ....... vyvratil. Snad tu nechceme mat temy plne sraciek.

//príspevok "ochudobnený" o hrubé vulgarizmy. Ak autor nájde vhodný výrazový prostriedok na ich nahradenie, môže bodky nahradiť. jin
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

nie len romanticke, listy su lepsie ako sms, kratke spravy, lebo ta donutia vyjadrit suvisle myslienky

nato mnohi nemaju, zmozu sa len na obcasne natukanie kratkej spravy

ja som frajerke smsky uplne odmietol, nech si vypisovala kolko chcela, povedal som jej, ze ma to otravuje a musela pisat listy (aj ja samozrejme) Slovensko-Nemecko / :)/
Peter_Retep napísal:pre mna by bolo strata penazi keby som mal takej zene ako ty prispiet co i len na rohlik.
(..)
ad3: naozaj maciatko tymto postom nechcem, ale skutocne nechcem vyjadrit zaujem o sex s tebou (jedine ze by mi zaplatili - aj to by musela byt vysoka ciastka)
Ty si dost kreten a debil.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

fajn a dovod?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Keby si niekto z Vás dal tú námahu, tak by zistil, že podľa prepravných podmienok Slovenskej Pošty trvá doručenie listovej zásielky prvou triedou do Ruskej Federácie 5-8 dní, druhou triedou 15-20. (Zdroj. Riadok 162.)
moosha: Témy plné sračiek tu vskutku mať nechceme, tak k tomu neprispievaj ani svojim vyjadrovaním.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

no niektoré názory radšej nejdem komentovať... Práve preto že dnes je doba taká aká je , je úžasné dostať list napísaný rukou, a ešte keby bol navoňaný tak je to o to milšie...
List napísaný rukou je vzácnosť , pretože všetci všetko riešia cez sms, e-maily a ako bolo spomenuté čakať na to čo sa bude nachádzať v tom liste je niečo krásne :) určite si neprídem mojim názorom ako staromódna.. ja sama mám niekoľko takýchto listov dodnes odložených v krabičke... ak by som sa rozhodla pre takúto korešpondenciu, tak určite na € nepozerám.. Ide o ten pocit ... a ten je na nezaplatenie :wink:
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Keby si Jin pozorne čítal, tak sa dočítaš na konci predošlej strany, že som si tu námahu dala, napísala som ten čas a našla som si aj cenu.

Kafiatko, je to pekné, pred pár rokmi by ma to určite potešilo, dnes však pokladám dobu za značne pokročilejšiu a tak by mi to prišlo ako stratený čas. Nevravím, že to nemá niečo do seba a určite to neodcudzujem, skôr by ma však potešilo, keby mi zazvonil alebo zavolal kuriér rozvážajúci kvety a podal mi jednu ružičku, že mi ju poslal ten a ten. Mimochodom, tiež mám pár listov ešte z čias základnej školy odložených v takej krabičke, sú to akési spomienky na základnú školu a na prvé platonické lásky.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Maciatko keby si pozorne čítala videla by si, že jin to doplnil aj o informáciu o prvej triede...ináč nedá mi nestotožniť sa s postom Petra_Retepa, na ženu ako ty by bolo škoda aj listu napísaného na toaleťák, nie to ešte úbohého kvetu
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Výborný plnohodnotný príspevok z tvojej strany!
arcrue
Expert
Expert

Príspevok od používateľa arcrue »

Maciatko: Tvoj nazor uz vieme. Dakujem. Tato tema je skor pre "fanusikov" postovej korespondencie. Tvoj nazor ti nejdem brat.
kafiatko: Uplne suhlasim. Ani ten kvet kurierom sa nevyrovna rucnemu listu. Kvet sa da vybavit za 5 min ale list...ehm...kto pisal vie...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

tak v liste to je aj o tom že samotná snaha napísať ho a poslať ukáže tomu druhému že mi na ňom naozaj záleží. Nie ako trápna sms s 5 vetami. :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Zaujimava tema. Skoda, ze maciatko musi byt moderne a taketo nieco berie ako zbytocnost. Taktiez by ma nieco take zo strany dievcata potesilo. A isto by som nevedel co napisat. Keby si citala taktiez temu, tak vies, ze tu nejde o jeho frajerku, takze smsky a podobne kraviny nema zmysel vypisovat si. Jedna sa o penfrienda..Staci slovo rozdelit a dostanes odpoved, ze tvoj prispevok bol teda zbytocny.

Listy su pre ludi co nato maju. Neviem si asi ani sam predstavit v dnesnej dobe pisat nejaky list. Tolko myslienok musi cloveku behat po hlave, aby vedel co vsetko donho napisat aby aj zaujal atd. Kedysi som si dopisoval s dievcatom z druheho konca slovenska listami (cca 7rokov do zadu) az to nakoniec padlo. Ked som vsak videl jej pismo (nato sa neda zabudnut), kde pismeno bolo ako dva riadky v zosite, tak ma hocico napadlo. Ale aj tak ma to viac potesilo. Aj pohladnica by ma viac potesila, ako daka 20sek smska, ze vsetko najlepsie na novy rok atd..

Ja som posielal este ako prilohu aj fotku vtedy a taktiez som ocakaval od nej. Doba bola vsak ina a fotak nemal hocikto, takze som sa ani nedockal. Ju to vtedy aj celkom potesilo a ak sa nemylim aj po dopisani si, si moju fotku odlozila. Cize kludne jej pribal daku fotku s jej dopisom a tak :) Alebo ako pises ten dopis, ktory posielas.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

maciatko99 napísal:Keby si Jin pozorne čítal, tak sa dočítaš na konci predošlej strany, že som si tu námahu dala, napísala som ten čas a našla som si aj cenu.

Kafiatko, je to pekné, pred pár rokmi by ma to určite potešilo, dnes však pokladám dobu za značne pokročilejšiu a tak by mi to prišlo ako stratený čas. Nevravím, že to nemá niečo do seba a určite to neodcudzujem, skôr by ma však potešilo, keby mi zazvonil alebo zavolal kuriér rozvážajúci kvety a podal mi jednu ružičku, že mi ju poslal ten a ten. Mimochodom, tiež mám pár listov ešte z čias základnej školy odložených v takej krabičke, sú to akési spomienky na základnú školu a na prvé platonické lásky.
Pozorne som čítal, to už objasnil ColdRain.
Nuž každému podľa chuti, ako sa hovorí. Isteže je dnes doba pokročilejšia a mail, alebo SMS si prečítam za pár sekúnd a rovnako rýchlo aj odpíšem - pomerne rýchlo. A práve to je na listoch nádherné - to očakávanie ďalšej správy. Človeku to dodáva taký zaujímavý pocit očakávania. Dnes, pokiaľ niekomu napíšeme SMS, alebo mail, sme skôr nahnevaní / rozčarovaní, pokiaľ odpoveď nedôjde v nejakom relevantne krátkom čase. Je to následok dnešnej uponáhlanej doby. List ako taký o sebe si vyžaduje čas. Ako na prečítanie, tak aj na napísanie. Dávaš do neho kus svojej osoby a druhej strane listom hovoríš omnoho viac, ako by si si myslela. Písmo, ktorým píšeš je unikátne a tiež o Tebe niečo vypovedá. SMS/mail sú konformné, používajú predvolený font "Sans Serfi". Rukopis je rukopis. nad listom sa predsa len musíš viac potrápiť a porozmýšľať. Hold stará škola. Inak s tým kuriérom fajn nápad - v rámci jedného mesta / okresu.
Soviet napísal:Ja som posielal este ako prilohu aj fotku vtedy a taktiez som ocakaval od nej. Doba bola vsak ina a fotak nemal hocikto, takze som sa ani nedockal. Ju to vtedy aj celkom potesilo a ak sa nemylim aj po dopisani si, si moju fotku odlozila. Cize kludne jej pribal daku fotku s jej dopisom a tak :) Alebo ako pises ten dopis, ktory posielas.
Good idea :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Autor témy chce poradiť s tým, čo priložiť do obálky ako darček, ktorý poteší adresáta a to, že sú v móde iné spôsoby komunikácie ho očividne nijako nezaujíma tak neviem načo sa to tu rieši.

A k téme - mohol by si tam dať napr. vysušený kvietok (ale neviem, či by sa to cestou nerozmrvilo) alebo strč do väčšej obálky menšiu v ktorej bude ešte menšia (taká listová matrioška :D ). Na každú obálku napíš nejakú napínavú frázu no a v tej najmenšej bude nejaké prekvapenie (hoc aj kúsok čokolády alebo trebárs len nakreslený smajlík, dôležité je to poňatie toho).
Ešte mi zišlo na um keďže píšeš, že je v Rusku (ale nepíšeš či je Slovenka čo tam žije alebo Ruska) poslať jej nejaký drobný suvenír zo Slovenska. Pokiaľ je Ruska iste ju poteší nejaká drobnosť z cudzej krajiny a Slovenke žijúcej v cudzine by hádam tiež spravilo radosť vedieť nejakú známu vecičku. Tak narýchlo mi zišla na um napr. stará slovenská minca alebo syrový korbáčik (ktorý by však nemusel prežiť cestu v dobrom stave :D )
Možností je mnoho, chce to len trochu fantázie. :)
arcrue
Expert
Expert

Príspevok od používateľa arcrue »

Je to Ruska, piseme si anglicky. No aj s tym suvenirom to neni zly napad, len to nesmie byt prave modranska keramika :D
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

K tomu darčeku do obálky ma napadlo niečo čo som raz videla v obchode s drobnosťami.. Boli tam také malé dve topánočky , ktoré sa dali dať spolu ale aj oddelene ako prívesok.. Ak by si náhodou na niečo takéto natrafil, tak jej by si mohol poslať jednu topánočku, ty by si mal tú druhú ..a do listu by si mohol napísať niečo v tom zmysle že možno sa raz naše cesty stretnú :)

Kvet od kuriéra je síce fajn, ale tie myšlienky alebo básne a kus "srdca" v dopise je pre mňa osobne cennejšie , lebo je to už "bohužiaľ " ojedinelý jav... :?
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

No ako som citala, tak mna by urcite potesila nejaka prilozena zalozka v knihe a aj napad so satkou bol dobry. Taka rucne vyrobena, by nebola zla. Poznam par ludi, co malovali na hodvab a sama som to aj skusala. Proces nie je prilis zlozity a takyto vytvoreny kus je jedinecny :)
Neviem, ci mas v okoli nejakych ludi, ktori sa venuju tomuto, lebo taketo satky sa predavaju za dost vysoku cenu. (Teda, aspon tie moje zname to predavali za vysoku cenu :lol: )
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

ak si mam predstavit, ze by som mal dostat list, urcite by ma potesil nejaky obrazok od tej osoby. myslim tym nejaky rucne nakresleny, namalovany obrazok hocicoho.

ak vies pekne kreslit, malovat tak jej urcite nieco posli.
Napísať odpoveď