Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

Silmer
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa Silmer »

tyzden presiel od objednania a fajka s tabakom este neprisla :S , to som tam mohol ist aj ja osobne radsej... :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Silmer napísal:tyzden presiel od objednania a fajka s tabakom este neprisla :S , to som tam mohol ist aj ja osobne radsej... :?
Nuž ja tento problém nemám, to sa nedá povedať. Dnes o desiatej som objednal tovar a pred hodinou som ho už mal. Hold osobný odber :D
No a práve sa tu na mňa škerí SHIAZO Green Apple / Malina a tri kilá bambusákov. Poznám sa, neodolám, testovať budem aj bez vortexu :D
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak predsa dneska dosla postarka, a bol som si po balik na postu....a vodna fajka je doma :) Ta váza je pekna :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Test SHIAZO malina a green apple.

Ako som už písal, včera mi prišli dve balenia SHIAZO + tri kilá kokosákov a aj napriek tomu, že som si povedal, že počkám kým prídu vortexy...podľahol som a prinášam Vám review na tieto dva rozhodne veľmi zaujímavé produkty. V prvom rade si treba uvedomiť niekoľko faktov o Shiaze pred tým, ako ideme fajčiť - Jedná sa v podstate o kamene s mikropórmi, ktoré nasávajú ochutenú melasu. Nejaká tá melasa však zostáva aj na povrchu, takže časť melasy pretiekla hneď po naložení do korunky, to však všetko vyrieši vortexová korunka (bože jak sa na ňu teším!). Výhoda týchto "kameňov" v porovnaní s tabakom, ako nosičom chuti je v tom, že aj pokiaľ už kamene nemajú na sebe melasu, tak sa neprepaľujú - držia teplo a zahrievajú aj nižšie vrstvy kameňov. Prenos tepla tu funguje teda subjektívne lepšie, ako pri klasickom tabaku, pri ktorom hrozí riziko prepálenia.
Najväčšou nevýhodou SHIAZA je však z môjho pohľadu práve absencia tabaku. Proste vdychujete krásny hustý dym s príjemnou chuťou, no tomu, kto raz ochutnal klasickú fajku kvalitne naloženú dobrým tabakom, skrátka bude chýbať ten "pocit" pohody, ktorý nám poskytnú tradičné tabakové listy.
Ešte jedno upozornenie pred tým, ako sa budem venovať samotným príchutiam - na stránke sultany píšu, že je vhodný elektrický uhlík. Neodporúčam. Mne sa osvedčili dve kocky bambusáku (kokosáku) prikryté tarbušou.
Celkovo by som SHIAZO odporučil skôr na atmosféru a pre ľudí, ktorí sa chcú s VF zoznámiť a vy im chcete pripraviť pekný prvý zážitok. Chutný dym (alebo para?) bez nikotínu, bez rizika prepálenia a dráždivosti. SHIAZO je prvý produkt, ktorému verím, že je menej škodlivý, ako klasický tabak.
Pochybujem však, že by táto novinka spôsobila, že my všetci skalní si teraz prestaneme kupovať Fakhera a kompletne prezbrojíme na SHIAZO - to sa skrátka nedá. Kto je zvyknutý na tabak, tabaku verný zostane a SHIAZO bude brať ako zaujímavé spestrenie.

Malina: Zo začiatku mierne vodnatá chuť, neskôr zhutnie a dostaví sa chuť klasickej malinovky v sklenennej flaške. Dym veľmi hustý a stabilne dobrou chuťou. Celé toto dymenie / parenie trvalo v plnej intenzite približne 35 minút - použil som ale korunku s menším priemerom 4cm, ktorá nie je nejako extrémne hlboká, takže som nemohol naložiť viac. po 40 minútach sa už neparilo vôbec. Po vychladnutí a odbalení korunky sa na mňa škerilo čisté snehobiele SHIAZO bez stopy melasy. Bez vône a arómy. Čo je fajn, nakoľko si zadovážim melasu od Jeff´s Seven Elements a spravím si vlastné.

Jablko:Táto chuť ma prekvapila. Čakal som klasické jabko alá "džús Toma" ale táto príchuť mi chutila skôr ako Bahrain allpe od Fakheru, alebo Huba-Buba čo vyrábala také zelené jablkové žuvačky. Priebeh chuti bol hladký, bez výraznejších výkyvov a keď sa rozbehla vydržala približne podobne dlhú dobu, ako malina. Zo začiatku mierne slabšia a vodnatejšia, potom sa ustálila na "zelenom jablku". Treba však podotknúť, že pri tejto príchuti som viac badal, že príchuť je chemická.
Nedá sa však povedať, že by mi nechutila.

Osobne som ešte veľmi zvedavý na jahodu, čerešňu, mandarinku a citrón. Tie budem však testovať až keď sa mi minie to, čo mám teraz.
Dúfam, že review sa páčilo :)

//2x vortex príde štvrtok/piatok
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

super review, presne takto som si to predstavoval ze je to LEN o chuti so ziadnym relaxacnoupokojujucim ucinkom

K+
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jin,
dik za skvelu review o Shiazo ako aj o fajke a tabaku k+ ; casom si aj ja objednam na skusku aby som videl ake to je :)
fajka je doma, a celkom v pohode, iba mi trochu pride , ze je trocha labilna....resp. ze sa kive trocha viac ako by sa mala...ale to sa mi mozno iba zda.
Inak odkial si kupujes tu vortex korunku, resp. ktora je najlepsia?
a kolko si nechal ten tabak v chladnicke?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Silmer napísal:Jin,
dik za skvelu review o Shiazo ako aj o fajke a tabaku k+ ; casom si aj ja objednam na skusku aby som videl ake to je :)
fajka je doma, a celkom v pohode, iba mi trochu pride , ze je trocha labilna....resp. ze sa kive trocha viac ako by sa mala...ale to sa mi mozno iba zda.
Inak odkial si kupujes tu vortex korunku, resp. ktora je najlepsia?
a kolko si nechal ten tabak v chladnicke?
Čo sa fajky týka, spočiatku som mal podobný pocit - je to spôsobené hrubou obrubou tesnenia tela - vymenil som ho za jedno záložné a fajka drží, ako betón.
Vortexy beriem z obchodu vodne-fajky.eu a objednal som Kaya Vortex a Aladin Vortex. Pre porovnanie, prípadné rozdiely. Inak treba dávať bacha - prvý link od wladasa je vortex druhej triedy - funguje rovnako ako klasická korunka, diery má naspodku a iba v strede vortexový komín. A objednal som aj to tesnenie, čo odporúčajú. Kedysi som ho mal doma, no stratil som ho voľakde, tak uvidím, či je skutočne nutné.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ked nechavas rozohrievat uhlik na plynovom sporaku tak davas uhlik priamo na ku plamenu (vid cerveny flak na obrazku) alebo mas este neaku vrstvu nad plamenom a davas to na tu?
Prílohy
1067529042_plyn-sporak.jpg
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Praskem ho na okraj tej čiernej platne - tak, aby bola časť v lufte - teda vystavená priamemu plameňu.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ah so - a potom otocis... budes vo stvrtok testovat seven elements s vortexom? nech viem ci si ho mam objednat...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vortex príde vo štvrtok, alebo v piatok, takže testovať budem nejako medzi časom po večeroch, nakoľko roboty je hodne.
Inak osobne ani tie uhlíky na platni neobraciam - proste ich tam nechám, nachvíľu položím vedľa seba, alebo na seba a prikryjem tarbušou - kokosáky krásne chytajú teplo :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ja ked rozpalujem kokosaky nad plynom tam ho dam uplne na kraj a podlozim velkym srobom aby nespadol
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

počúvajte chalani, nedávno som si kúpil vodnú fajku a ide o to že som si s ňou kúpil i samozapaľovacie uhlíky, no tie neskutočne kazia chuť tabaku, strašne ich v ňom cítiť a tak sa chcem spýtať , ktoré z tých klasických (nesamozapaľovacích) uhlíkov sú do vodnej fajky najideálnejšie (či kokosáky, bambus alebo olivové uhlie, prípadne iné) a ešte či sa dajú zohnať aj niekde inde ako na nete ( napr v stánkoch, trafikách atď). Diki moc.

edit: oki fajn diki =) vieš predsa je to len 67 strán a nechce sa mi to celé čítať :D...takže vyplýva mi z toho že tie kokosáky su úplne fajn :) s rozpálením nebude problém použijem horák abo čo :) ..
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skus si precitat tento post, a par pod nimi tam to mas aj celkom vysvetlene :)
www.hojko.com/viewtopic.php?p=1622512#p1622512

osobne som kupoval klasicke uhliky iba cez net, v stankoch som ich nevidel, ale mozno v nejakych kamennych shopoch specializovanych na vodnu fajku ich najdes.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

...a zo stola sa na mňa rehocú... :D Vľavo KAYA, vpravo Aladin
Aj tak naj som sa pobavil na chlapíkovi, čo mi to priniesol - "Viete ako sa to používa?" :D
Prílohy
08042011149.jpg
08042011151.jpg
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

jin: ide to cez tieto "ine" kotle lepsie ako klasicke?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

co myslis vyrazom "lepsie"?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hellboy248 napísal:jin: ide to cez tieto "ine" kotle lepsie ako klasicke?
Tieto korunky sú určené pre tabaky, alebo náhrady tabaku s vysokým podielom melasy, kedy by pri klasických korunkách pretiekla do vody, alebo tela. No a či to bude lepšie, či horšie vždy závisí od toho, ako naložíš :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Kedy ich podrobis zatazovemu testu?
Napísať odpoveď