Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

kostak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa kostak »

Pre zaslanie tabaku, Vás chceme poprosiť o zaslanie kópie Vášho
občianskeho preukazu v digitálnej forme na našu emailovú adresu.

Podľa Zákona o ochrane nefajčiarov č. 377/2004 Z. z. § 11 odst. 1
písmeno c. "priestupku sa dopustí ten, kto umožní užívať tabakové
výrobky a výrobky, ktoré sú určené na fajčenie a neobsahujú tabak,
osobe mladšej ako 18 rokov".
Pretože Vám dlhodobo chceme poskytovať kvalitné služby, aj napriek
tomu že overovanie veku v iných e-shopoch nebolo zvykom, sme sa
rozhodli že tento zákon budeme dodržiavať. Verte nám, že pre nás to
tiež nie je príjemné a ospravedlňujeme sa za vzniknuté komplikácie.
Kópiu občianskeho preukazu, v zmysle našich obchodných podmienok,
ihneď po obdržaní vymazávame, a pri Vašom budúcom nákupe už nebude
potrebné žiadne overovanie. Pri vybielení čísla občianskeho preukazu a
posledného 4 číslia rodného čísla z Vášho občianskeho preukazu získame
iba jediný osobný údaj navyše a tým je Váš vek.
toto mi došlo mailom oni si snád robia **** alebo čo ? takže sa asi s tabakom môžem rozlúčiť :cry:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Silmer: z http://tabaky.h2studio.net/ som este neobjednaval, ale ma to jeden user z DF vodne-fajky.sk a podla ohlasov tak je s nim vraj celkom spokojnost a ze sa da spolahnut... na tvojom mieste by som to mozno riskol s dakou mensou objednavkou... co ja viem za 15€ co ta nebude az tak mrziet...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@kostak
ak si si zvykol ze cigarety ti teta v trafike v pohode preda tak je to dost blby zvyk ;)
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

podľa mňa je to hlúposť že to je od 18 tearz s tým musím niekoho otravovať
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

vodne fajky boli vzdy od 18 rokov, to neni len teraz....,oni len doteraz na to srali a nekontrolovali to. Aj na inych weboch ked si kupujes napr. tabak do vf, tak povacsine musis zaskrtnut nejake policko , ze suhlasis s pravidlami a ze mas viac ako 18rokov ;)

To mas to iste ako ked si kupujes cigarety, takisto by mali od teba pytat obcianku.
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jj ale myslíš si že je to efektívne riešenie ešte aj niekomu posielať svoje údaje na občianskom... proste mi to príde také nedomyslené ale se... znepokojuje ma to aj tak
wladas
Redeemer
Redeemer

udaje ktore predajca nepotrebuje mozes zaciernit
staci mu len datum narodenia
myslim ze netreba ani cislo obcanaku
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Silmer napísal:objednaval uz niekto odtialto?
http://tabaky.h2studio.net/
Ja uz ano aj ked v podstate cez mail lebo ten typek studoval v ziline a tak som si od neho prebral tabaky osobne. Prijemna cena aj jednanie, myslim ze nic neriskujes ani ked objednas. Chlapik je z LM tak tam je tusim mozny aj osobny odber.
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

ja som si to uz precital no moc tam okrem toho ze vyrobca(dalej uz len oni) melasu vstrekava pod vyskokym tlakom a my len nehame tu melasu sa vstrebat( myslim ciste sutre + melasa) nieje... ide mi oto ci to nebude citit nik netvrdi ze vyrazne ale aj keby len trochu- toto tam napisane nieje..a este bude neaky rozdiel v tom ked my to iba pretrepeme a nehame vstrebat a oni ju tam vstrekuju pod tlakom....(otazniky a naco ???)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no preto si pockame na jin-ovu vecernu recenziu (dnes je piatok a mal by testovat)

// pardon, ja netrpezlivo cakam na recenziu na elementy tak asi je to tym :D
Maki
Darca
Darca

javatar: ale jin robi recenziu na elements - nie shiazo
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Páni a veru dočkali ste sa. Spolu s FT sme sa včera stretli a pustili sa do toho! :)

Včera večer prebehlo testovanie tabaku Jeff´s Seven Elements v príchutiach Blue BREEZE a Green GRAPE. Testovalo sa na dvoch fajkách súčasne, jedna bola moja nová Aladinka, druhá bol jeden zo starších exemplárov 72cm nejaký custom dizajn kúpený v Libanone. Korunky obidve 4cm., na každú boli použité dve kocky uhlíkov Bamboocha.
V prvom rade treba podotknúť, že tabak bol ešte aj po 48 hodinách veľmi vlhký a melasa sa úplne nevsiakla. Ideálne by bolo testovať spolu s vortexovými korunkami, no žiaľ, žiadna doma nie je, tak melasa tiekla potokmi po celej fajke aj kuchynskej linke. Konzistencia tabaku bola dobrá no ako som povedal, kvôli vlhkosti bol dosť ťažký a aj keď sa nadrobil, stále klesal na dno korunky. Naložili sme klasicky - 1-2mm pod okraj, korunka bola následne prekrytá dvoma vrstvami alobalu.

Blue BREEZE: Tabak lahodnej chuti, na prekvapenie výrazne chladivý a sladký. V prvej fáze horenia výrazná chuť, ovocné tóny a dlhý čučoriedkový aftertaste v ústach prekrytý miernym prelivom čerstvej mäty. Po cca. 15 minútach nastupuje druhá fáza, zanikajú sladké tóny a nastupuje mierne tmavšia, ťažšia chuť červených plodov - malín a cítil som aj miernu príchuť černíc. Mätový tón sa úplne vytratil. Druhá fáza trvala cca. ďalších 15 minút, no potom už tabak úplne stratil chuť. Po rozbalení korunky sme aj zistili prečo. Z vrchných vrstiev tabaku rýchlo stiekla melasa dolu, takže vrch sa v podstate prepálil a dole zostal ešte mierne vlhký tabak, no väčšina melasy aj tak skončila v tele fajky a banke - preto som aj písal, že zrejme nevyhnutnosťou budú vortexové korunky, alebo musí tabak dlhšie stáť - na ďalší test sa chystám až o týždeň.

Green GRAPE: Tu sa budem venovať už len chuti, nakoľko čo sa týka konzistencie a problémov platí tu to isté, čo som zmieňoval vyššie. Prvá fáza chuti bola vskutku veľmi príjemná, sladká a osviežujuca. Mierne mi pripomínala chuťou Nakhlu, no dym bol samozrejme oveľa jemnejší. V druhej fáze sa chuť premenila skôr na chuť tmavého prezretého hrozna s trnkovými horkastými tónmi. Ďalší vývoj postupoval rovnako ako pri predchádzajúcom tabaku...

Celkovo ma tabaky Jeff´s Seven Elements vzhľadom na cenu celkom príjemne prekvapili - čakal som, že chute budú chemickejšie. No aby sa Vám nestalo to čo mne v tretej fáze jednoznačne odporúčam kúpu korunky vortex - povedal by som, že pri fajčení tohoto tabaku je nevyhnutnosťou! Rovnaký model očakávam aj pri kameňoch SHIAZO.

Čo sa týka sily tabaku, zaradil by som ho niekam medzi El-Mazag a Nakhlu, mierne sa v prvých minútach točila hlava, no nič prevratné. Som zvedavý, ako sa tabak bude správať po týždni. Dúfam, že do toho času sa mi už podarí zohnať vortex. No a spolu s ďalšími dojmami príde aj prvá recenzia SHIAZO! :)

Inak celé testovanie prebiehalo v ortodoxnej čajovníckej atmosfére - popri testovaní sme popíjali čaje: Genmaicha Horai, BIO Premium Gyokuro, Tie Guanyin Ji Pin a Lu Mao Hou.
Mimoriadne odporúčam každý jeden z nich - ku vodnej fajke je to absolútna lahoda!

jin&crew prajú príjemné pofajčievanie! :)
wladas
Redeemer
Redeemer

podla mna dva dni na elements je maaaalo
pri klasickej melase ako dochucovadlo/zvlhcovadlo sa odporuca 24h nechat posobit a to sa tam dava len primerane lebo samotny tabak uz vlhky je len nie dostatocne

ale tento virginsky tabak sa ani nedotkol melasy takze nasledne vsiaknutie urcite dlho trva
ja to skor nez po tyzdnovom miesani nenakladal
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nuz ako citam tuto diskusiu zistujem, ze sa dopustam strasneho hriechu, a sice - pouzivam rychlozapalne uhliky :oops:
Tak som sa rozhodol tohto zlozvyku zbavit a tak mam opat otazku na skusenejsich - je realne zapalit kokosovy alebo bambusovy uhlik nad normalnym zapalovacom? alebo mi treba neaky specialny? alebo mi ani specialny zapalovac nepomoze a budem vzdy potrebovat mat pri sebe aspon plynovy sporak?
Maki
Darca
Darca

zapalovac? - utopia...

- existuju speci tryskove - shisha burner sa to vola... ale s nimi to tiez nieje vyhra prave... 8 minut zhavit a mat hotovu jednu stranu uhlika nic moc...
- plynovy sporak - lepsie, ale tiez ziadna vyhra
- kempingovy horak - par ludi s tym ma dobre skusenosti, ze to ide rychlejsie ako na sporaku
- elektricka platnicka - stara klasika - nahrejes, supnes to tam, zakryjes domcekom a za 3-4 minuty mas krasne zeravy cely uhlik... neskusat ale na sklokeramike - uz som videl fotky(neviem ci tu alebo na inom fore ako sa typovi na tom rozpustil domcek a nechcelo to ist z drahej platne dolu)
- najrychlejsia, najnebezpecnejsia a najsmradlavejsia alternativa - mikrovlnka... kokosak zeravy za cca 40s, ale ten smrad potom 2 tyzdne co ide z mikrovlnky, tie plamene co vovnutri slahaju a tak... pokial mas nejaku staru mikrovlnku na vyradenie tak to mas super, v normalnej co sa denne pouziva by som to nerobil

// bamboochu na zapalovaci mozno aj hej + casy ktore som pisal si skrat na 50-60% oproti kokosakom...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

dpc - v byte kde travim vacsinu casu mame len plynovy sporak, doma zase keramicky (ale tak dalo by sa to v krbe) aj ked domov fajku velmi neberiem... no skusim si objednat aspon tie bamboocha - alebo vymyslim miesto kde si mozem rozlozit v byte ohnik :D

dalsia otazka: naco je dobra vortexova korunka? v com je ina a aky ma zmysel?
Maki
Darca
Darca

ako na private mam aj ja iba plynovy... da sa to vyriesit potom tak, ze nahrejes 2 strany a supnes to na korunku, trosku rozfukavas, presunies, zasa rozfukas, alebo ho nechas zohriat pod domcekom..... aspon sa ti zatial specie horna vrstva tabaku

ad vortex:
Vortex-Hookah-Bowl-Blog.jpg
kedze niesu dierky na spodku korunky, tak nema kam melasa stekat z nej => tabak ostane dlhsie vlhky, vydrzi dlhsie, ide viac dymu... atd atd...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

aha - predpokladam ze pod domcekom myslis tarbusu - tu nemam takze asi dokupit :D -> mala by sediet kazda na kazdu korunku?

dalsie riesenie co mi napadlo je skombinovat nieco ako toto http://www.sultana.sk/e-shop/28-prislue ... y-mya.html s cajovou svieckou pod tym - asi by som na to pouzil keramicku vonnu lampu (alebo nieco na ten styl) lebo kov mi na to nepride vhodny (a tento kosik je dost drahy na cisto tento ucel)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

javatar napísal:dpc - v byte kde travim vacsinu casu mame len plynovy sporak, doma zase keramicky (ale tak dalo by sa to v krbe) aj ked domov fajku velmi neberiem... no skusim si objednat aspon tie bamboocha - alebo vymyslim miesto kde si mozem rozlozit v byte ohnik :D

dalsia otazka: naco je dobra vortexova korunka? v com je ina a aky ma zmysel?
Vortex korunka sa hodí na tabaky s vysokou vlhkosťou, prípadne na SHIAZO - táto korunka zabraňuje pretekaniu melasy do tela fajky. Líši sa najmä konštrukciou - v strede je zodvihnutý "komínik" v ktorom je jeden vrchný otvor, alebo viacero otvorov po bokoch. Tým pádom sa melasa aj všetka vlhkosť drží na dne korunky, tabak neprepadáva do tela fajky - skrátka iný systém, ktorý však vyžaduje viac zručnosti s prácou s uhlíkom, nakoľko tabak je rozložený len po bokoch. Práve som objednal dve korunky typu vortex, keď prídu, opäť bude review.
PS: Kua ja si o chvíľu založím blog o VF :D
javatar napísal:dalsie riesenie co mi napadlo je skombinovat nieco ako toto http://www.sultana.sk/e-shop/28-prislue ... y-mya.html s cajovou svieckou pod tym - asi by som na to pouzil keramicku vonnu lampu (alebo nieco na ten styl) lebo kov mi na to nepride vhodny (a tento kosik je dost drahy na cisto tento ucel)
mmmm...s čajovou sviečkou to môžeš dať rozpáliť a tak do večera si počkať. Kým bude rozžeravená jedna strana :P
Maki
Darca
Darca

javatar: na cajovu sviecku zabudni... ako pisal jin tak by to trvalo nehorazne dlho... co sa tyka domceka... ano myslel som tarbus, ale nie klasicky kovovy... normalne z alobalu sa da vyrobit vpohode...

jin: ideme spravit photography & shisha & tea blog? :D

// k- darca: cucaj mi miesok... ked nevies o co ide, tak nekecaj, cmuk... a hej... pred "že" sa pise ciarka ;)
Napísať odpoveď