Notebook HP

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Mrk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Notebook HP

Príspevok od používateľa Mrk »

Nazdar, kupil som si notebook od HP aj s predinstalovanym winom
kedze pani z HP su vysoko inteligentny, tak disk je rozdeleny na 4 particie (co je maximum)
mam tam particiu "system" , "moje data" , "recovery" a "hp tools"

najradsej by som tam supol dvd s winom a komplet to sformatoval...robil uz niekto nieco podobne ? Nebude potom recovery, ci tools chybat ?
popripade je to mozne nejako zalohovat kebyze to v buducnosti chcem znova pouzit ?

lebo osobne mi moc nesedi mat k dispozicii len jednu particiu disku

vdaka za rady
Denco
King
King

Re: Notebook HP

Príspevok od používateľa Denco »

Ja osobne mám tiež notebook od HP, tiež predinštalovaný OS, ale celý som ho nanovo hned preinštaloval, kedže tolko blbostí, čo tam bolo nainštalovaných sa nedalo zniesť. Ak sa zbavíš toho HP Tools, tak sa myslím nič nestane.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

presne tak, nechaj si akurat recovery particiu kt. zaberie cca 5gb miesta a zvysok si zluc do jedneho, tym nic nepokazis....
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

takto nejak to vyzera
a co som tak rpezeral tak v hp tools je systemdiag, biosupdate a bios, dalej sa mi preklikat nepodarilo

normalne zacinam lutovat, ze som kupil hp, ani sa mi nesnivalo o takychto "

tak koniec koncov som sa docital, ze mozem si urobit recovery dvd-cka a potom recovery particiu vymazat

edit: uz som sa nasral, stahujem win, sformatujem cely disk a je*em na nejake hp vylepsenia
Prílohy
hdd.jpg
savi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa savi »

cauko ja som kupil tiez HP ale s linuxom ja som to ani nespustal a hned som do mechaniky supol win7 a vsetko sformatoval spravil c a d particiu a hotovo ked budes daco potrebovat tak to stiahnes od nich na stranke. Ja som s HPckom zatial velmi spokojny, co sa tyka systemu tak to uz je starost windowsu.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no dnes som ho bol vratit, viac veci mi na nom vadilo a hlavne 5,4rpm disk, vobec nestihal, mozno kvoli tomu, ze to bol 640GB, so starym 250GB diskom i ked s tymito otackami som nemal najmensieho problemu

este, ze som to hned cele nesformatoval, inak by mi ho nezobrali

zajtra berem zase ine HP, zial nic v podobnej cene s vykonovo porovnatelnym hw som nenasiel

tento bol dv7-4180ec zajtra skusam 6050ec tak uvidime
savi
Expert
Expert

No vyskušaj, ja osobne mám 7200 ot HDD aj na notebooku a aj na PC, tak s rychlostou 5400 ot diskov teda moc neviem, ale zase ked chces mat lepsiu vydrz baterky,tychší a menej hrejuci notebook tak je asi lepsia volba ten 5400 ot, ale ja osobne preferujem 7200 ot HDD.
:arrow: Inak aj ked vymenis book a budes tam mat rychlejsi disk, tak rataj stym ze aj ten bude rozdeleny na mrte partici napchaných samími debilinami, a aj to sposobuje zvyrazne spomalenie pocitaca, ak mas disk rozdeleny na vela partici pc je zbrzdeny, takze ak budes moct jednosznacne odporucam sformatovat iba na systemovu C particiu a D particiu.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ano, to mam v plane, ale prvych 7 dni to necham tak, ak by som sa nahodou zase ho vratit

no, tak tento druhy ntb s tym 7200rpm diskom je podstatne rychlejsi a neziaduce neduhy s tym prvym sa tu nestavaju
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Môžem sa spýtať kde si to kupoval(?), momentálne popri škole robím v jednej predajni s elektrom a tam som sa ešte u HP nestretol s diskom na 4 partície. Vždy tam vidím len 2.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Jasne, býva C: a recovery D:. Vyzerá to na to, že si s ním niekto pohral, kedže uvádza partíciu "Moje data"... a tých partícií samozrejme môže byť aj viac, ako 4. A nemá to vplyv na rýchlosť. :)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ma to 4 particie

ale dve su skryte, treba si to otvorit v nejakom hdd managery

win ma dve, nejaku bootovaciu a (nehral sa s tym nikto, tie moje data som nazval C, nevedel som ako to pomenovat) Lokalny disk

a ptoom od HP recovery a hp_tools

a kupovane v alze :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Pokiaľ niečo nepoužívaš, tak to alebo pozálohuj na DVD, alebo odstráň, malo by to byť aj na www. Dalo by sa to odstrániť a následne zlúčiť s C:. Recovery by som azda ponechal, nemáš inštalačku a konkrétne veci ku NB. Zváž podľa veľkosti tých partícií.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no stiahnut win nieje problem, tak isto aj drivery...mam v plane si zalohovat tie particie na externy hdd a potom komplet sformatovat ten disk
savi
Expert
Expert

To urobiš asi najlepšie, inak ako kolega vyšie uviedol ze rozdelenie disku nespomaluje system tak sa míli. Nie je to dobre mat viac ako 2 nanajviš 3 particie - mal som raz iba 160 gb disk deleny az na 5 partici a to bola katastrofa i napriek tomu ze disk mal 7200 rpm tot vse
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Čaute, kupoval som HP ProBook 4540s s predinštalovaným win8. Takisto mám 3 partície, jednu klasickú C, ďalšiu HP recovery, a ešte HP tools, chcem sa opýtať, na čo slúži tá posledná HP tools, ako sa dá s ňou pracovať, čo obsahuje, napíšte mi prosím o tej partícii všetko čo viete.
Napísať odpoveď