Notebook HP
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Notebook HP
Nazdar, kupil som si notebook od HP aj s predinstalovanym winom
kedze pani z HP su vysoko inteligentny, tak disk je rozdeleny na 4 particie (co je maximum)
mam tam particiu "system" , "moje data" , "recovery" a "hp tools"
najradsej by som tam supol dvd s winom a komplet to sformatoval...robil uz niekto nieco podobne ? Nebude potom recovery, ci tools chybat ?
popripade je to mozne nejako zalohovat kebyze to v buducnosti chcem znova pouzit ?
lebo osobne mi moc nesedi mat k dispozicii len jednu particiu disku
vdaka za rady
kedze pani z HP su vysoko inteligentny, tak disk je rozdeleny na 4 particie (co je maximum)
mam tam particiu "system" , "moje data" , "recovery" a "hp tools"
najradsej by som tam supol dvd s winom a komplet to sformatoval...robil uz niekto nieco podobne ? Nebude potom recovery, ci tools chybat ?
popripade je to mozne nejako zalohovat kebyze to v buducnosti chcem znova pouzit ?
lebo osobne mi moc nesedi mat k dispozicii len jednu particiu disku
vdaka za rady
Re: Notebook HP
Ja osobne mám tiež notebook od HP, tiež predinštalovaný OS, ale celý som ho nanovo hned preinštaloval, kedže tolko blbostí, čo tam bolo nainštalovaných sa nedalo zniesť. Ak sa zbavíš toho HP Tools, tak sa myslím nič nestane.
presne tak, nechaj si akurat recovery particiu kt. zaberie cca 5gb miesta a zvysok si zluc do jedneho, tym nic nepokazis....
-
Mrk
Professional
takto nejak to vyzera
a co som tak rpezeral tak v hp tools je systemdiag, biosupdate a bios, dalej sa mi preklikat nepodarilo
normalne zacinam lutovat, ze som kupil hp, ani sa mi nesnivalo o takychto "
tak koniec koncov som sa docital, ze mozem si urobit recovery dvd-cka a potom recovery particiu vymazat
edit: uz som sa nasral, stahujem win, sformatujem cely disk a je*em na nejake hp vylepsenia
a co som tak rpezeral tak v hp tools je systemdiag, biosupdate a bios, dalej sa mi preklikat nepodarilo
normalne zacinam lutovat, ze som kupil hp, ani sa mi nesnivalo o takychto "
tak koniec koncov som sa docital, ze mozem si urobit recovery dvd-cka a potom recovery particiu vymazat
edit: uz som sa nasral, stahujem win, sformatujem cely disk a je*em na nejake hp vylepsenia
cauko ja som kupil tiez HP ale s linuxom ja som to ani nespustal a hned som do mechaniky supol win7 a vsetko sformatoval spravil c a d particiu a hotovo ked budes daco potrebovat tak to stiahnes od nich na stranke. Ja som s HPckom zatial velmi spokojny, co sa tyka systemu tak to uz je starost windowsu.
-
Mrk
Professional
no dnes som ho bol vratit, viac veci mi na nom vadilo a hlavne 5,4rpm disk, vobec nestihal, mozno kvoli tomu, ze to bol 640GB, so starym 250GB diskom i ked s tymito otackami som nemal najmensieho problemu
este, ze som to hned cele nesformatoval, inak by mi ho nezobrali
zajtra berem zase ine HP, zial nic v podobnej cene s vykonovo porovnatelnym hw som nenasiel
tento bol dv7-4180ec zajtra skusam 6050ec tak uvidime
este, ze som to hned cele nesformatoval, inak by mi ho nezobrali
zajtra berem zase ine HP, zial nic v podobnej cene s vykonovo porovnatelnym hw som nenasiel
tento bol dv7-4180ec zajtra skusam 6050ec tak uvidime
No vyskušaj, ja osobne mám 7200 ot HDD aj na notebooku a aj na PC, tak s rychlostou 5400 ot diskov teda moc neviem, ale zase ked chces mat lepsiu vydrz baterky,tychší a menej hrejuci notebook tak je asi lepsia volba ten 5400 ot, ale ja osobne preferujem 7200 ot HDD.
Inak aj ked vymenis book a budes tam mat rychlejsi disk, tak rataj stym ze aj ten bude rozdeleny na mrte partici napchaných samími debilinami, a aj to sposobuje zvyrazne spomalenie pocitaca, ak mas disk rozdeleny na vela partici pc je zbrzdeny, takze ak budes moct jednosznacne odporucam sformatovat iba na systemovu C particiu a D particiu.
-
Mrk
Professional
ano, to mam v plane, ale prvych 7 dni to necham tak, ak by som sa nahodou zase ho vratit
no, tak tento druhy ntb s tym 7200rpm diskom je podstatne rychlejsi a neziaduce neduhy s tym prvym sa tu nestavaju
no, tak tento druhy ntb s tym 7200rpm diskom je podstatne rychlejsi a neziaduce neduhy s tym prvym sa tu nestavaju
Môžem sa spýtať kde si to kupoval(?), momentálne popri škole robím v jednej predajni s elektrom a tam som sa ešte u HP nestretol s diskom na 4 partície. Vždy tam vidím len 2.
Jasne, býva C: a recovery D:. Vyzerá to na to, že si s ním niekto pohral, kedže uvádza partíciu "Moje data"... a tých partícií samozrejme môže byť aj viac, ako 4. A nemá to vplyv na rýchlosť. 
-
Mrk
Professional
ma to 4 particie
ale dve su skryte, treba si to otvorit v nejakom hdd managery
win ma dve, nejaku bootovaciu a (nehral sa s tym nikto, tie moje data som nazval C, nevedel som ako to pomenovat) Lokalny disk
a ptoom od HP recovery a hp_tools
a kupovane v alze
ale dve su skryte, treba si to otvorit v nejakom hdd managery
win ma dve, nejaku bootovaciu a (nehral sa s tym nikto, tie moje data som nazval C, nevedel som ako to pomenovat) Lokalny disk
a ptoom od HP recovery a hp_tools
a kupovane v alze
Pokiaľ niečo nepoužívaš, tak to alebo pozálohuj na DVD, alebo odstráň, malo by to byť aj na www. Dalo by sa to odstrániť a následne zlúčiť s C:. Recovery by som azda ponechal, nemáš inštalačku a konkrétne veci ku NB. Zváž podľa veľkosti tých partícií.
-
Mrk
Professional
no stiahnut win nieje problem, tak isto aj drivery...mam v plane si zalohovat tie particie na externy hdd a potom komplet sformatovat ten disk
To urobiš asi najlepšie, inak ako kolega vyšie uviedol ze rozdelenie disku nespomaluje system tak sa míli. Nie je to dobre mat viac ako 2 nanajviš 3 particie - mal som raz iba 160 gb disk deleny az na 5 partici a to bola katastrofa i napriek tomu ze disk mal 7200 rpm tot vse
Čaute, kupoval som HP ProBook 4540s s predinštalovaným win8. Takisto mám 3 partície, jednu klasickú C, ďalšiu HP recovery, a ešte HP tools, chcem sa opýtať, na čo slúži tá posledná HP tools, ako sa dá s ňou pracovať, čo obsahuje, napíšte mi prosím o tej partícii všetko čo viete.