Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Xaredon napísal:Ja som krestan a verim v boha. Ale neverim cirkvi, pretoze tolko problemov co sa toci okolo nich to je hrozne. Mali by sa zamysliet farari nad sebou ale fakt. Napriklad tie pripady v Rakusku a uz mam dost. Takto sa reprezentuju hanba. Ako moze byt v sluzbach bozich potom?
No vysvetli im to. Vacsinou im nejde o to aby sluzili bohu a ludu ale aby sa vzajomne obohatili
DracicA
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DracicA »

Spoty napísal: velky omyl dalsi priklad toho so som spominal vyssie. mate v hlave kaleraby.
alebo ich mas ty. NAs farar ma taku vilu, ze by si do nej napchal cele namestovo. FArar by mal zit skor v biede ako v najvecsom bohatstve
babyface4
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa babyface4 »

Andulka007 napísal: NAs farar ma taku vilu, ze by si do nej napchal cele namestovo. FArar by mal zit skor v biede ako v najvecsom bohatstve
Nuz mal , nie vsetci su rovnaki tak to OMG pochopte , chapem aj ja ze niektori len hrabu a to je fakt aj ked smutny
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

v biede ? :) imho netrep ..skor skromne alebo tak nejak nie?
babyface4
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa babyface4 »

Aryan Angel napísal:v biede ? :) imho netrep ..skor skromne alebo tak nejak nie?
Som slova bieda nespomenul...ale to skromnejsie znie lepsie ale otazka je tiez ako skromne? Bez televizora , bez auta , netvrdim ze daky bavorak
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

Andulka007 napísal: alebo ich mas ty. NAs farar ma taku vilu, ze by si do nej napchal cele namestovo. FArar by mal zit skor v biede ako v najvecsom bohatstve
Edit: skus ist za vasim fararom.. vsak ho povazujes za bezneho cloveka a spytaj sa ho preco nezije v pokore.. bez vili len garzonke... strasne by ma to zaujimalo... BB je vacsie mesto, a v mojom okoli mala fara do roku 1995/6 sidlo va panelaku vedla mna. ziadna vila... neskor sa postavil Seleziansky dom, kde ma kazdy farar jednu izbu... mame asi 5 fararov neviem presne... + velke mnozstvo selezianov... a sestier. okrem ineho sa staraju o mladez, kazdy den varia jedla pre bezdomovcov. a to vidim na vlastne oci. a viem, ze je to dobre. najdu sa aj tu ludia sprilis radikalnymi nazormi. ja sa vzdy vyjadrujem aj pred nimi otvorene. kludne poviem co si myslim... sex, drogy, interupcie, eutanazie a ver mi, ze malo kedy suhlasim s vacsinou. ale za to, ze dvaja knazi su proti to neznamena, ze to je pravda bozia. Muhehheeee.. uz hovorim ako kazatel.. idem s i dat asi GW....

inak mam aj ja kaleraby... prave si jeden chrumem... Mnam....

ta vila nie je jeho. cmuk. postavili hu ludia z tvojho okolia. samy na nu prispeli :wink:. farar ma plat nieco okolo 7 000sk mesacne. zvycajne dostane faru na spravu priblize na 7rokov ( aj ked je to relativne). nic z toho co je v tej fare nie je jeho, ale ludi z okolia. cirkev tvoria tiez len obycajny ludia... nemyslim tych par vo vatikane. ak sa nam nieco nepaci OZVYME SA ! ja ked mam probem diskutujem. ked som mal otazky typu.. preco cirkev upalovala "carodejnice", preco boli nezmyselne vojny atd.. tak som studoval. zistil som si historicke fakty. potom som siel za knazom mojim dobrym kamaratom a vsetko som si snim vydiskutoval. obvinil cirkev atd. neobahjoval skutky v minulosti. odsudil ich. Jezis Kristus nam dal smer, cestu po ktorej mame kracat. majte pred sebou jeho obraz ... to boli jeho slova.

Qui vivra vera ! Open your mind.
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

Les napísal:Mal som kamarata katolika. Vedel, ze ukradnut nieco je proti 10 prikazaniam, tak mne navrhol, aby som mu ja ukradol nieco z obchodu. On si myslel, ze takto sa to da spravne urobit a on by zostal pred bohom cisty....
hh hej aj taky su.. ale to su nevzdelanci.. dmenti ? ma podrz Muhehheee
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Spoty napísal: hh hej aj taky su.. ale to su nevzdelanci.. dmenti ? ma podrz Muhehheee
tak to je vazne pecka...

Je vazne smutne resp. smutnejsie ked sa niekto hra na katolika a nedodrziava prikazania (vino pije vodu kaze) nez ked neveriaci ich porusuje..
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

ikovan napísal: tak to je vazne pecka...

Je vazne smutne resp. smutnejsie ked sa niekto hra na katolika a nedodrziava prikazania (vino pije vodu kaze) nez ked neveriaci ich porusuje..
Ja mam take skusenosti s ludmi, ze viacej neveriacich bolo "normalnejsich" ako fanatickych katolikov...
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

ikovan napísal: tak to je vazne pecka...

oni su farari a mozu si robit co chcu. to je podla nich. a aj znasilnovanie je podla niektorych dobre. no co ma vie najviac nasrat je je*** sokol. kamosku nezobrazli na skolu lebo nesplanala ziadnu poziadavaku. on kkt zavolal a do tyzdna jej prisiel papier ze je prijata. no to sa mi fakt nepaci
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

shvalne sa spytam je tu nejaky budhista ? alebo niekto kto sa tomuto venuje (teda okrem mna) :D :)
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

je len jeden Jezis? Pytam sa to preto, lebo ja poznam dvoch. Jeden je tam hore a druhy stoji vedla mna a vola sa Jesus Alvares. Je to Mexican a aj vyzorom je ako On. Ktoreho Jezisa mam radsej? Samozrejme toho Hispanca. Preco? Lebo toho mozem vidiet, zhovarat sa s nim, skratka mi robi spolocnost. Hocikolko sa modlim k tomu tam hore, tak mi pomoze akurat tak velky prd.

Viem, ze som Ho neurazil, lebo neexistuje. Keby Jezis by naozaj existoval, tak by som k nemu mal velmi vela otazok. A co Vy? Rozpravali by ste sa s nim? Alebo by ste sa pred nim pokakali. Chcel by som vediet napr. ci Jezis fajci, co si tam vari a z coho, alebo potrebuje len dusevnu potravu? (nie otravu). Chcel by som tiez vediet, ci mu niekedy stoji pipik, je predsa chlap a k tomu ma este aj fuzy a bradu.

:wink:
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Pani inteligenti zarazama vase IQ, vsak len naprosty blbec (nechcem nikoho urazit) moze verit niecomu ako evolucna teoria a BIG BANG. ved to je nerealna blbost, zober si ze pride k vybuchu a z vybuchu nahodou vznikne zem a nahodou vznikne bakteria a znej nahodou vznikne zivot a znej opakujem NAHODOU clovek. TO JE SMIESNE. Clovek je dokonale stvorenie. Je blbost aby bakterie vytvorili cloveka az tak dokonaleho ze musi dychat jest pit a ma dokonaly traviaci system, mozog, srdce. S toho vypliva ze tie bakteria musili byt inteligentne aby vytvorili opicu a potom znej cloveka. NEVERIM na pracloveka ani na evoluciu a ani vymyslom ako je smiesny BIG BANG. A aj tak celu evolucnu teoriu Darvin na smrtelnej posteli poprel.

A mam este nieco k zamysleniu:

Ako vznikla ta bakteria a vesmir...? Ci len tak nahodou?
A este je tu druha otazka. A ako vznikol Boh?

Toto su otazky na ktore ludstvo nikdy nenajde odpoved.
scarpo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scarpo »

verim v boha, ale neverim cikvi ako mnohi z vas, preto nechodim do kostola, proste sa snazim zit co najlepsie a byt k druhym tolerantny---
:)
Keart
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Keart »

Ja som čistý !! Bez náboženstva !!
Nymphested
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nymphested »

jezis je vymysel cirkvi, ktora pritahuje tym ludi. a ludia su poddajny a samozrejme ovplivnitelny, a tiez chcu v nieco verit. a myslia si ze ked veria /niektory/ ze sa ich zivot nejak vyrazne zmeni, ci uz v praci, alebo hoc kde inde..
viera v boha je podla mna dost trapna, uz len preto, ze tam spominaju jedneho "cloveka" a hovoria ze ho musime posluchat a neviem este ake zvasty..
tiez sa mi nepaci, ze cirkev si vymyslela nebo a peklo.
podla mna ani neexistuje nabozenstvo, ktore by nejak uspokojovalo cloveka, a zaroven ho neobmedzovalo.
sice sa mi paci budhizmus a satanizmus, ale aj v jednom aj v druhom, nespominaju nejak extra jezisa. tak napr. v satanizme je vela poucnych veci, ktore maju aj hlavu a patu. a niektore su fajn, ked sa realizuju v zivote.
nestotoznujem sa, ale ani zo satanizmo, bo par riadkov sa mi tam tiez napaci. a hlavne prerobena kniha od LaVeya.. v budhizme je to inak, o tom viem velmi malo.
ale tak zhrnutie.. s kazdeho nabozenstva si treba zobrat nieco, a osvojit si to ... moj nazor....
Keart
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Keart »

Nymphested napísal:jezis je vymysel cirkvi, ktora pritahuje tym ludi. a ludia su poddajny a samozrejme ovplivnitelny, a tiez chcu v nieco verit. a myslia si ze ked veria /niektory/ ze sa ich zivot nejak vyrazne zmeni, ci uz v praci, alebo hoc kde inde..
viera v boha je podla mna dost trapna, uz len preto, ze tam spominaju jedneho "cloveka" a hovoria ze ho musime posluchat a neviem este ake zvasty..
tiez sa mi nepaci, ze cirkev si vymyslela nebo a peklo.
podla mna ani neexistuje nabozenstvo, ktore by nejak uspokojovalo cloveka, a zaroven ho neobmedzovalo.
sice sa mi paci budhizmus a satanizmus, ale aj v jednom aj v druhom, nespominaju nejak extra jezisa. tak napr. v satanizme je vela poucnych veci, ktore maju aj hlavu a patu. a niektore su fajn, ked sa realizuju v zivote.
nestotoznujem sa, ale ani zo satanizmo, bo par riadkov sa mi tam tiez napaci. a hlavne prerobena kniha od LaVeya.. v budhizme je to inak, o tom viem velmi malo.
ale tak zhrnutie.. s kazdeho nabozenstva si treba zobrat nieco, a osvojit si to ... moj nazor....
Tak nejak !! :oops:
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

preco nikto nekomentuje moj prispevok? :wink:
SHiFTeR
Star
Star

Príspevok od používateľa SHiFTeR »

Neche sa mi citat cely thread, ale myslim, ze to co napisem bude stacit:

"Som ateista, nie som vrah"
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

romero napísal:jedinou vynimkou v cirkvi bol podla mna Jan Pavol II.
Bol vynimocnou osobou. Mali ho radi katolici aj ateisti.
Jeho si z celej tej krestanskej "viery" vazim, pretože dokazal robit veci, ktore dokazal len malokto, a nebol ako tí predním. On počúval tých druhých a nie naopak.
absolútny súhlas.. Výborne povedané.
Napísať odpoveď