No vysvetli im to. Vacsinou im nejde o to aby sluzili bohu a ludu ale aby sa vzajomne obohatiliXaredon napísal:Ja som krestan a verim v boha. Ale neverim cirkvi, pretoze tolko problemov co sa toci okolo nich to je hrozne. Mali by sa zamysliet farari nad sebou ale fakt. Napriklad tie pripady v Rakusku a uz mam dost. Takto sa reprezentuju hanba. Ako moze byt v sluzbach bozich potom?
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Edit: skus ist za vasim fararom.. vsak ho povazujes za bezneho cloveka a spytaj sa ho preco nezije v pokore.. bez vili len garzonke... strasne by ma to zaujimalo... BB je vacsie mesto, a v mojom okoli mala fara do roku 1995/6 sidlo va panelaku vedla mna. ziadna vila... neskor sa postavil Seleziansky dom, kde ma kazdy farar jednu izbu... mame asi 5 fararov neviem presne... + velke mnozstvo selezianov... a sestier. okrem ineho sa staraju o mladez, kazdy den varia jedla pre bezdomovcov. a to vidim na vlastne oci. a viem, ze je to dobre. najdu sa aj tu ludia sprilis radikalnymi nazormi. ja sa vzdy vyjadrujem aj pred nimi otvorene. kludne poviem co si myslim... sex, drogy, interupcie, eutanazie a ver mi, ze malo kedy suhlasim s vacsinou. ale za to, ze dvaja knazi su proti to neznamena, ze to je pravda bozia. Muhehheeee.. uz hovorim ako kazatel.. idem s i dat asi GW....Andulka007 napísal: alebo ich mas ty. NAs farar ma taku vilu, ze by si do nej napchal cele namestovo. FArar by mal zit skor v biede ako v najvecsom bohatstve
inak mam aj ja kaleraby... prave si jeden chrumem... Mnam....
ta vila nie je jeho. cmuk. postavili hu ludia z tvojho okolia. samy na nu prispeli
Qui vivra vera ! Open your mind.
oni su farari a mozu si robit co chcu. to je podla nich. a aj znasilnovanie je podla niektorych dobre. no co ma vie najviac nasrat je je*** sokol. kamosku nezobrazli na skolu lebo nesplanala ziadnu poziadavaku. on kkt zavolal a do tyzdna jej prisiel papier ze je prijata. no to sa mi fakt nepaciikovan napísal: tak to je vazne pecka...
Je vazne smutne resp. smutnejsie ked sa niekto hra na katolika a nedodrziava prikazania (vino pije vodu kaze) nez ked neveriaci ich porusuje..
je len jeden Jezis? Pytam sa to preto, lebo ja poznam dvoch. Jeden je tam hore a druhy stoji vedla mna a vola sa Jesus Alvares. Je to Mexican a aj vyzorom je ako On. Ktoreho Jezisa mam radsej? Samozrejme toho Hispanca. Preco? Lebo toho mozem vidiet, zhovarat sa s nim, skratka mi robi spolocnost. Hocikolko sa modlim k tomu tam hore, tak mi pomoze akurat tak velky prd.
Viem, ze som Ho neurazil, lebo neexistuje. Keby Jezis by naozaj existoval, tak by som k nemu mal velmi vela otazok. A co Vy? Rozpravali by ste sa s nim? Alebo by ste sa pred nim pokakali. Chcel by som vediet napr. ci Jezis fajci, co si tam vari a z coho, alebo potrebuje len dusevnu potravu? (nie otravu). Chcel by som tiez vediet, ci mu niekedy stoji pipik, je predsa chlap a k tomu ma este aj fuzy a bradu.

Viem, ze som Ho neurazil, lebo neexistuje. Keby Jezis by naozaj existoval, tak by som k nemu mal velmi vela otazok. A co Vy? Rozpravali by ste sa s nim? Alebo by ste sa pred nim pokakali. Chcel by som vediet napr. ci Jezis fajci, co si tam vari a z coho, alebo potrebuje len dusevnu potravu? (nie otravu). Chcel by som tiez vediet, ci mu niekedy stoji pipik, je predsa chlap a k tomu ma este aj fuzy a bradu.
Pani inteligenti zarazama vase IQ, vsak len naprosty blbec (nechcem nikoho urazit) moze verit niecomu ako evolucna teoria a BIG BANG. ved to je nerealna blbost, zober si ze pride k vybuchu a z vybuchu nahodou vznikne zem a nahodou vznikne bakteria a znej nahodou vznikne zivot a znej opakujem NAHODOU clovek. TO JE SMIESNE. Clovek je dokonale stvorenie. Je blbost aby bakterie vytvorili cloveka az tak dokonaleho ze musi dychat jest pit a ma dokonaly traviaci system, mozog, srdce. S toho vypliva ze tie bakteria musili byt inteligentne aby vytvorili opicu a potom znej cloveka. NEVERIM na pracloveka ani na evoluciu a ani vymyslom ako je smiesny BIG BANG. A aj tak celu evolucnu teoriu Darvin na smrtelnej posteli poprel.
A mam este nieco k zamysleniu:
Ako vznikla ta bakteria a vesmir...? Ci len tak nahodou?
A este je tu druha otazka. A ako vznikol Boh?
Toto su otazky na ktore ludstvo nikdy nenajde odpoved.
A mam este nieco k zamysleniu:
Ako vznikla ta bakteria a vesmir...? Ci len tak nahodou?
A este je tu druha otazka. A ako vznikol Boh?
Toto su otazky na ktore ludstvo nikdy nenajde odpoved.
-
Nymphested
Zablokovaný
jezis je vymysel cirkvi, ktora pritahuje tym ludi. a ludia su poddajny a samozrejme ovplivnitelny, a tiez chcu v nieco verit. a myslia si ze ked veria /niektory/ ze sa ich zivot nejak vyrazne zmeni, ci uz v praci, alebo hoc kde inde..
viera v boha je podla mna dost trapna, uz len preto, ze tam spominaju jedneho "cloveka" a hovoria ze ho musime posluchat a neviem este ake zvasty..
tiez sa mi nepaci, ze cirkev si vymyslela nebo a peklo.
podla mna ani neexistuje nabozenstvo, ktore by nejak uspokojovalo cloveka, a zaroven ho neobmedzovalo.
sice sa mi paci budhizmus a satanizmus, ale aj v jednom aj v druhom, nespominaju nejak extra jezisa. tak napr. v satanizme je vela poucnych veci, ktore maju aj hlavu a patu. a niektore su fajn, ked sa realizuju v zivote.
nestotoznujem sa, ale ani zo satanizmo, bo par riadkov sa mi tam tiez napaci. a hlavne prerobena kniha od LaVeya.. v budhizme je to inak, o tom viem velmi malo.
ale tak zhrnutie.. s kazdeho nabozenstva si treba zobrat nieco, a osvojit si to ... moj nazor....
viera v boha je podla mna dost trapna, uz len preto, ze tam spominaju jedneho "cloveka" a hovoria ze ho musime posluchat a neviem este ake zvasty..
podla mna ani neexistuje nabozenstvo, ktore by nejak uspokojovalo cloveka, a zaroven ho neobmedzovalo.
sice sa mi paci budhizmus a satanizmus, ale aj v jednom aj v druhom, nespominaju nejak extra jezisa. tak napr. v satanizme je vela poucnych veci, ktore maju aj hlavu a patu. a niektore su fajn, ked sa realizuju v zivote.
nestotoznujem sa, ale ani zo satanizmo, bo par riadkov sa mi tam tiez napaci. a hlavne prerobena kniha od LaVeya.. v budhizme je to inak, o tom viem velmi malo.
ale tak zhrnutie.. s kazdeho nabozenstva si treba zobrat nieco, a osvojit si to ... moj nazor....
Tak nejak !!Nymphested napísal:jezis je vymysel cirkvi, ktora pritahuje tym ludi. a ludia su poddajny a samozrejme ovplivnitelny, a tiez chcu v nieco verit. a myslia si ze ked veria /niektory/ ze sa ich zivot nejak vyrazne zmeni, ci uz v praci, alebo hoc kde inde..
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
absolútny súhlas.. Výborne povedané.romero napísal:jedinou vynimkou v cirkvi bol podla mna Jan Pavol II.
Bol vynimocnou osobou. Mali ho radi katolici aj ateisti.
Jeho si z celej tej krestanskej "viery" vazim, pretože dokazal robit veci, ktore dokazal len malokto, a nebol ako tí predním. On počúval tých druhých a nie naopak.