problém s nastavením virtuálnej pamäte

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mooncika
Novice
Novice

problém s nastavením virtuálnej pamäte

Príspevok od používateľa mooncika »

ahojte, nerada tvorim novu temu. ale nenasla som tu ziadnu ktora by sa venovala mojmu problemu. mam naisntalovany windows 7 na mojom notebooku. No a mam problem. pri kazdom zapnuti pocitaca mi vyhodi tabulku vykon-moznosti = mala by som nastavit virtualnu pamat, pretoze jej ma vraj na niektore programy nedostatok (napriklad chcem spustit sims3 :wink: ), no a hlási mi nedostatok pamate.....mam pritom 2GB RAM, takze neviem kde tam akoze moze mat problem (potrebuje to tusim 1GB iba). Problem je v tom, ze ked sa to snazim akokolvek nastavit, vzdy to odomna vypyta restart pocitaca, inak sa vysledky neprejavia......restartujem pocitac a tabulku mi vyhodi znova!!!!samozrejme zase vynulovane zas vsetky udaje. Robila som to presne podla postupu, aj brat..ale proste to nejde nastavit. ako to mam nastavit aby mi to po kazdom zapnuti nevyhadzovalo tu tabulku? prosim poradte :cry:
Nejde mi ani tka o to ze sa nespustia niektore programy ale nech mi to uz tu tabulku nevyhadzuje potrebujem tam nastavit tie udaje a ABY SA ZAKAZDYM NEVYNULOVALI.
....a este...neviem ci to s tym suvisi, ale z nejakeho dovodu sa mi neda uspat komp, nechcem ho totiz zakazdym vypinat. ale vzdy ked ho dam spinkat, zaspinka ale ked ho "preberem" tak nabehne akurat plocha ale je zbrzdena a po chvilu mi to vyhodi a zapne (ako keby som ho vypla"gombikom" nasurovo) a nabehne taka ta typicka cierna obrazovka s bielymi pismenkami a tam start windows normally.... . Takze preto, aby mi toto nevyhadzovalo ho nemozem dat uspat, iba radsej normalne vypnut nech to neere akoze som to vypla nadrzovku.
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: problém s nastavením virtuálnej pamäte

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

skusala si dat fajku na "automaticky spravovat velikost...." ?
Prílohy
1.png
mooncika
Novice
Novice

:) no hej......take veci ako automaticke nastavenie skusam ako kazda zena vzdy ako prve, nech sa stym nemusim hrat :lol: no ale nic z toho......vzdy mi po restarte naskoci henta tabulka.....(samozrejme bez zmien :? )
Yokozuna404
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yokozuna404 »

mozno zlá bateria v biose???
FUZE
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa FUZE »

Este skus pozriet,ci mas zaskrtnutu kolonku "velkost urcovana systemom"
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mas 2 HDD?
mooncika
Novice
Novice

Cyrus666 napísal:mas 2 HDD?
takze aby sa vedelo, mam: Lenovo IdeaPad G550 T4500 15.6" HD LED a parametre: Procesor:
Intel Pentium Dual-Core T4500 (2.3GHz, 1MB, 800MHz) Pamäť: 2GB DDR3 1066MHz Pevný disk: 320GB SATA 5400RPM Grafická karta: Integrovaná -Intel GMA4500M...takze netusim v com tam je problem...

pre YOKOZUNA: zla bateria v biose? pri novom kompe? to tam ako zistim ze je zla? (ehm....zena :oops: )

a pre FUZE: to som tiez skusala a po zapnuti pociataca zase vyhodilo tabulku (ono si to nejak nevie zapamatat proste :evil: )
FUZE
Medium Star
Medium Star

Tam bude zrejme problem inde.Ak ti to stale vyhadzuje tak bude mozno treba pozmenit alebo vypnut swap.Moze to robit aj neaky program,to by zasa trebalo pozriet spravu procesov.Ale vies co skus este manualne nastavit velkost str. suboru (mala by byt 1.5×vacsia ako ram),ale daj tam po 1000 Mb.
Virtualna pamet/vlastna velkost/pociatocna-1000/max.1000/nezabudni dat nastavit,ak nepomoze este by som skusil swap vypnut.Sak vyskusaj a daj vediet
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ten HDD mas rozdeleny na 2 particie?
mooncika
Novice
Novice

Cyrus666 napísal:ten HDD mas rozdeleny na 2 particie?
ano mam.....na jednom, kde mam system a programy mi tam ten kamarat nechal 45 GB a zvysok mam na druhom.

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 8:39)
FUZE napísal:Tam bude zrejme problem inde.Ak ti to stale vyhadzuje tak bude mozno treba pozmenit alebo vypnut swap.Moze to robit aj neaky program,to by zasa trebalo pozriet spravu procesov.Ale vies co skus este manualne nastavit velkost str. suboru (mala by byt 1.5×vacsia ako ram),ale daj tam po 1000 Mb.
Virtualna pamet/vlastna velkost/pociatocna-1000/max.1000/nezabudni dat nastavit,ak nepomoze este by som skusil swap vypnut.Sak vyskusaj a daj vediet
no takze skuslaa som to nastavit na tych 1000 a po restarte zas...jaa uz neviem( zo zaciatku som tam doknca hadzala take cisla ze dakujem pekne a nikdy nic). Co sa tyka swap, moc sa tomu nerozumiem, aleee na tie moje nenarocne veci mi moja RAM uplne staci naco to budem vypinat? Uz som spomaleny komp kedysi mala (neviem z coho to bolo ale uz to zazit nechcem), tak nerada by som si spomalovala aj tento.
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

a nehrala si sa alebo niekto iny s tymi nastaveniami? konkretne priradit to na 2 particiu?
FUZE
Medium Star
Medium Star

Ak si sa stym teda nehrala,a nepriradovala to teda ani tej druhej particii,tak to urcite nie je bezne.Manualne nastavenie pamete vacsinou vzdy pomoze.(teda ak je nedostatok virt.pamete,co v tvojom pripade asi nie je),ja by som este skusil pozriet ako mas riesene ramky(ci mas samostatne 2×1GB v slotoch),ak ano jednu vytiahnut a vyskusat,popripade urobit neaky Memtest,aby sa vylucila chyba hardwaru.Dalej by bola este moznos tovarenskeho nastavenia ak mas Recovery particiu(cosi to predsa musi sposobovat).
mooncika
Novice
Novice

keby som skúsila niečo takéto? nemôže sa niečo stať zlé?
Prílohy
Bez názvu.jpg
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Nie nic zle sa nestane aj ja som tuto Windowsacku utilitku pouzival ked som mal podozrenie na problemy s RAM

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 18:52)
Ked tak tu mas nieco k tomu..spustit to hadam vies ked si dala tento screen (ak predsa nie tak podla bodu 1 to spustis)...a potom pokracuj od bodu 4 ... http://www.sevenforums.com/tutorials/71 ... -tool.html ... GL :wink:
mooncika
Novice
Novice

slavo120 napísal:Nie nic zle sa nestane aj ja som tuto Windowsacku utilitku pouzival ked som mal podozrenie na problemy s RAM

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 18:52)
Ked tak tu mas nieco k tomu..spustit to hadam vies ked si dala tento screen (ak predsa nie tak podla bodu 1 to spustis)...a potom pokracuj od bodu 4 ... http://www.sevenforums.com/tutorials/71 ... -tool.html ... GL :wink:
mmmmno......spustiť som to spustila, pohodka robilo a ked nabehol komp tak kde som mala pokracovat akym bodom 4? nabehol komp nromalne akurat po chvili mi vyskocilo na dve seknundy ze ziadne problemy pamate a to je vsetko.
Napísať odpoveď