Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilovanie
kde si to kúpil?
dnes som bol v tescu a nazaj to tam nemali (ako audiotrack spomínal)
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
áno namáha sa chrbát taktiež, predstava že zdvíhaš celú váhu na bicepsoch je smiešna : )nestik napísal:A pri zhyboch na hrazde, na uzko, podhmatom sa okrem bicepsu namaha este co najviac ? Lebo pri zhyboch na hrazde pri sirokom a nadhmatovym uchopom spravim o dost menej zhybov ako na uzko a podhmatom, tam mam dost sili.
-
nestik
Medium Professional
Tak jasne ze som si nemyslel ze to ide len na bicepsoch ved by som musel davat na biceps 80kg skoro, a to taky borec niesom
Uz som si to pozrel na obrazkoch, a ak boli dobre tak pri podhmate sa namaha ta ista cast chrbta co pri nadhmate akurat pri podhmate v tom ide aj biceps a pri nadhmate nie, cize o jeden sval sa zapaja viac co sposobuje tych viac opakovani a este uzky uchop.
aký úchop je lepší pri tomto cviku? alebo je lepšie ich striedať? Jeden týždeň široký, jeden úzky?
http://www.trener.sk/biceps/bicepsovy-z ... etail.html
http://www.trener.sk/biceps/bicepsovy-z ... etail.html
-
nestik
Medium Professional
ja som nekupoval ale kaufland alebo hypernova ale skor kauflandFilipito napísal:kde si to kúpil?
ono nejde ani tak o ten biceps pri zhyboch, ale o to, že ked si to dáš uplne na široko, zapájaš tým velmi silno nejaký malý postranný sval ktorý sa napája na latissimus a ten sa strašne lahko unaví, čiže aj keď chrbát by ešte vládal ten sval už nie a proste ťa to nepustí ďalej, čiže zhyby je lepši robiť podhmatom
Zhyby podhmatom ? Ja som bol v tom, že sa robia nadhmatom a tuším to tak aj všetci robia (vo fitku).
hugnito, ak na úzko tak podhmat ak naširoko nadhmat ...
Na úzko jasné že podhmat, ale to už mi nepríde moc ako cvik na chrbát.
http://w.posilnovanie.sk/viewtopic.php?p=119343 tu je to vysvetlené, je to síce silno priemerný preklad, ale pointu toho dostanete
Zaujímavé - to aby som ich hneď v pondelok vyskúšal, podhmatom ich pár dám určite.
-
nestik
Medium Professional
Chcem sa spytat ohladom objemoviek v com je to caro ze sa nedavaju maximalne vahy ? Kamarat co cvici asi tak 4-5 rokov a urcite to na nom aj vidno mi vravel ze nikdy nesiel objemovku, ze stale dava vahy do zlyhania v poslednych opakovaniach, mysli si ze pri objemovke ked v poslednych opakovaniach sa nejde do zlyhania tak ten sval nema potrebu moc rast. Teraz mam este tyzden tu prechodnu fazu medzi 1. a 2. fazou GVT tak si davam maximalky ale v 2. faze budem musiet asi zase ist len polovicne vahy, nemozem povedat ze by ma to bavilo ked ani len nepocitujem nejake zlyhanie. Bola by velka chyba v objemovke chodit aj do zlyhania ?
-
P3Bo
Guru wannabe
Aká je teda výhoda nadhmatu oproti podhmatu ? Prečo je teda taký preferovaný ?ColdRain napísal:http://w.posilnovanie.sk/viewtopic.php?p=119343 tu je to vysvetlené, je to síce silno priemerný preklad, ale pointu toho dostanete
no pri vela opakovaniach dostava ten sval stymul cez vysoký objem práce, pri ktorom dochádza zároveň k dobrému napumpovaniu svalu, čím dochádza k dobremu zasobovaniu svalu krvou a teda aj živinami, zlyhanie sa tu riešilo už vela krát, bežnému cvičencovi zlyhanie netreba, sval dostane dostatočný stimul aj bez neho, navyše pri zlyhaní následne dochádza k svalovici, ktorá ale ani zďaleka nie je znamením že sval rastie a hlavne je to obrovský šok pre nervovú sústavu, čo tiež nepomáha regenerácii...
vyhoda nadhmatu? podla mňa žiadna, je to nadhmatom ťažšie, ale to neznamená lepší rozvoj chrbtového svalstva, je to len zaužívaný sposob cvičenia, proste sa to tak robí a nikto sa nepýta prečo...
vyhoda nadhmatu? podla mňa žiadna, je to nadhmatom ťažšie, ale to neznamená lepší rozvoj chrbtového svalstva, je to len zaužívaný sposob cvičenia, proste sa to tak robí a nikto sa nepýta prečo...
hughito si moc vysoky, dlhe ruky atd (pakove pomery tu hraju ozaj velku rolu) a mozno mas vela sadla z tohto hladiska to je pochopitelne. Dalsie faktory su aj to ze mozes mat realativne tazke kosti to by aj mohlo znamenat ze ti moze tiahnut na 110 kg ale vobec tak nevyzeras ze by si tolko mal.
Ako nahrada za zhyby posluzi stahovanie kladky, by ma zaujimalo aku vahu tam davas. Tiez jak si natom napr s klikami na bradlach?
Inak v tomto prispevku to cladrain dobre vysvetlil.
Ako nahrada za zhyby posluzi stahovanie kladky, by ma zaujimalo aku vahu tam davas. Tiez jak si natom napr s klikami na bradlach?
Inak v tomto prispevku to cladrain dobre vysvetlil.
-
master23
Light Professional
ako drzite cinku ked cvicite predny drep?
dneska som ho isiel cvicit. ked som si nalozil vahu do serie, tak som mal pocit, ze ta cinka ma proste vykoti (proste spadnem). tak som radsej nesiel. uchop som mal takyto: umiestnil som cinku na ramena a ruky prekrizil.
aky mate uchop pri prednom drepe? alebo co by ste poradili? dakujem.
dneska som ho isiel cvicit. ked som si nalozil vahu do serie, tak som mal pocit, ze ta cinka ma proste vykoti (proste spadnem). tak som radsej nesiel. uchop som mal takyto: umiestnil som cinku na ramena a ruky prekrizil.
aky mate uchop pri prednom drepe? alebo co by ste poradili? dakujem.
hlavne znížiť váhu, na predný sa dáva nepomerne menej ako na klasický
-
master23
Light Professional
tak som aj zacal, dal som si 20kg na kazdu stranu, na normalny drep davam tak 35 kg.ColdRain napísal:hlavne znížiť váhu, na predný sa dáva nepomerne menej ako na klasický
a nemal som tam proste istotu. asi pojdem este s nissou vahou nabuduce, a budem si musiet zvyknut, a zvysovat vahu postupne.
nestik
to "sojove maso" je z hladiska vyzivnej hodnoty nie moc dobre riesenie, pretoze tie bielkoviny su velmi zle pre telo vyuzitelne. Kedysi bola moda vsade soju propagovat, lenze to bolo viac z dovodu ze je velmi lacna a poniektori si chceli na tom urobit biznis.
Preto si aj bol taky "napraskany" lebo sa ta hmota v zaludku akoby nafukne a zle travi..
to "sojove maso" je z hladiska vyzivnej hodnoty nie moc dobre riesenie, pretoze tie bielkoviny su velmi zle pre telo vyuzitelne. Kedysi bola moda vsade soju propagovat, lenze to bolo viac z dovodu ze je velmi lacna a poniektori si chceli na tom urobit biznis.
Preto si aj bol taky "napraskany" lebo sa ta hmota v zaludku akoby nafukne a zle travi..
Posilovanie
Neviem či to tu odznelo ale mnoho kamaratov hned nasadilo kreatín čo je podla mna hlupost a maximalnu silu clovek zbadá ak ho začne užívať po roku podstivého cvičenia, skor je podla mna zbyyocne mrhanie tohto zazracneho ucinku