FSI VUT Brno vs. SJF STUBA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DejmiJohn
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

FSI VUT Brno vs. SJF STUBA

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Ľudia, pomôžete mi trošku? Mám taký problém, som prijatý na obidve školy, len neviem, kam ísť. Potreboval by som poradiť a najlepšie od tých, čo konkrétne chodia na tieto školy, hlavne na Odbor MECHATRONIKA.

Nemám moc problémy s učením, zvládal by som obidve školy, ale aj tak my môžete povedať, aké je to približne ťažké a ak viete, tak to aj porovnajte. Ak ste študentmi daných škôl, môžete mi aj povedať, či by ste tam išli znova študovať alebo či by ste si vybrali inú školu.
Rád by som taktiež uvítal vaše názory na danú školu, či má budúcnosť, či ste s ňou spokojný, čo sa vám nepáči, či vás naučili tomu, čo ste chceli a či splnila vaše očakávania.
Môj problém spočíva hlavne v tom, že či ísť do Brna a niečo poriadne vyštudovať, alebo ísť do BA a byť tam s frajerkou. Ako by ste si vybrali vy ?
Budem rád ak odpíšete :-)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: FSI VUT Brno vs. SJF STUBA

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Som pravoverný propagátor Brna, takže jednoznačne ti odporúčam Brno, priznajme si to, česi sú na omnoho vyššom stupni vo vzdelávaní než slováci.
Ja osobne som na VUT FEKT a môžem povedať že VUT je bohatá škola, všetkého je tu dostatok, učebne, učebné pomôcky, systém.
Nikdy som ešte na nič dlho nečakal a papierovo som tiež vybavoval asi len potvrdenie priemeru pre prijatie, inak všetko cez internet. Platí aj pre skriptá, doteraz som si kúpil len jednu jedinú učebnicu (50kč) a dva pracovné zošity (30+30kč).

Pýtaj sa na čo len chceš :)
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

medzi STUBA vs VUT jednoznacne brno. Tiez ma prijali na obidve skoly, mal som moznost aj do KE ist na mechatroniku ale rozhodol som sa pre Brno. Nelutujem, ako Racius spomenul, je to dobra skola s kvalitnym vybavenim a mnozstvom moznosti. Co sa samotnej mechatroniky tyka ostatni krutia hlavou, ked poviem co studujem ale podla mna to neni az taky masaker ako sa hovori (su aj tazsie obory na FSI ). Pre mna bolo este dolezite, ze ake to je mesto. Do KE som nechcel ist lebo tam isli spoluziaci zo strednej a ja som chcel najma skusit ist sam, novy svet a tak. BA sa mi nepaci ako mesto vobec, internaty katastrofa(zevraj, + ich davaju uchadzacom ako sa im zachce bez ohladu na vzdialenost bydliska). Sice Brno neni najlacnejsie ale s rozumom sa to da v poho uhospodarit.
Buducnost to ma urcite, skola ti da moznost sa naucit len to treba vyuzit.
Pre mechatronikov je moznost pracovat aj v MechLabe na FSI (zadarmo :-) ). Pride mi blbe ti pisat, ze Brno jednoznacne, ked je tam ten hacik :-)
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Racius: však to sa mi na tej škole páči, že v BA by som musel asi všetko kupovať...A aká je náročnosť ? Moc tam študentov zdierajú s učivom? :-D

Pikolik: Keby nemám frajerku, tak sa asi ani moc nerozhodujem... A podľa mňa je mechatronika ako odbor vpohode, lebo ja ju sám na strednej škole študujem (SPŠ DCA) a podľa mňa je to super, pretože je to dosť multifunkčné nato, aby si sa zamestnal skoro hocikde v rámci strojariny, elektriky alebo automatizácie ;-)
A ten MechLab je ? Nejaké laboratórium kde sa dá prakticky nacvičiť učivo?

Ešte by ma zaujímalo aký je tam študentský život :-) Ale asi fayn :-)
+ Čo hovoríte nato, že štúdium bude spoplatnené ?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na FSI som dva roky studoval Mechatroniku ... vyjadrim sa k tomu tak ako to je konkretne u mna :-) ... mal som velke ocakavania hlavne co sa tyka smerovania k automatizacii a robotike ale v abstraktnejsom ponimani (k synergickym systemom a podobnym zaujimavym vtakovinkam) ... prakticky sme sa ale k tomu nedostali ... ucili nas miestami zbytocne veci, ktore nas nemali kam dalej posuvat ((trebars za vsetky taka pruznost pevnost - modla kazdeho strojara - na mechatronike :-) )) ... na druhej strane je celkom dobry uvod do simulacnych prostredi a rozne take ciastkove veci, ktore sa daju aj prakticky vyuzit :-) ... mne to ale nedalo to, co som chcel, tak som odisiel ...

... uplatnenie ? ja myslim ze ked clovek len trochu chce, tak bezproblemove :-) sama FSI spolupracuje s hodne vela firmami (napr. Bosch, MANN, Skoda, ABB atd.)

pravda je ale taka, ze keby som bol na tvojom mieste, tak rozhodne volim Brno a FSI, pretoze v BA to bude este vacsia pakaren a navyse za tie iste prachy dostanes menej ako v Brne (co sa tyka kvality vyuky celkovo) ... co sa holky tyka nic ti nebrani travit vikendy v BA - mechatronici takmer vzdy mavali fajn rozvrhy a ja som trebars v druhaku mal iba dva dni skolu ;-) .. z Brna do BA tak hodka autom a hodka a pol busom (?), spoje asi urcite dobre :-) ... a ked nebude vztah na dialku klapat - Brno je v tom na nezaplatenie - kazdy den je tu hafo zenskych po roznych diskach a kulturnych podujatiach ... je to ciste studentske mesto, takze vyber je velky :-) ... a moravacky ? na to poviem iba ajaaaaaaaaaaj a styristo blahom chrochtajucich smajlikov - Brno by som nemenil :-D ... a navyse sa vyhnes zlatemu bazantovi, corgonovi a podobnym, budu ta tu napajat na kazdom kroku najlepsimi pivami z celej CR ... a moravskymi vinkami :-D :-D
Galileo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Galileo »

Zdravim,
mam obdobny problem ako zakladatel tejto diskusie. Som prijaty na VUT FSI Bc. program Strojni inzenystvi. Na STU Sfj program Automobily, lode a spalovacie motory podla vsetkeho tiez. Som z gympla co ma trochu znevyhodnuje oproti ludom z priemyslovky, mozno sa to da trochu kompenzovat zase o nieco lepsou mat a fyz. Rozhodujem sa teda medzi tymito dvoma skolami, kazdy mi vravi jednoznacne VUT Brno, aky je vas nazor na jednotlive skoly? Najlepsie niekto kto tam studuje ci studoval. Kolko ludi, ktori nastupili sa na skole aj udrzi, teda ake je tam sito? Na co si na jednotlivych skolach treba dat obzvlast bacha ?
Inak, STU uz 2-krat menila terminy podania prihlasky, naskor do 31.maja, teraz do 31. jula, tu nieco nehra, ze by mali malo prihlasenych ? :D
Vdaka za odpovede
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

zrejme je malo prihlasenych.. ale aj tak ich taktyka je naplnit pocty lenze po prvom roku tam neostane ani polka lebo aj to som povedal strasne vela.. ja som na automobili, lode a spalovacie motory prijaty.. takze ak tam pojdes zrejme sa tam vidime...
Galileo
Amateur
Amateur

To ano je tam velke sito ci uz na VUT alebo STU z tym nic nenarobime, budeme sa musiet ucit :D Len z STU Sfj mam zmiesane pocity. Bol som tam na dni otvorenych dveri a ked som videl tu malu dielnicku teamu formule.... Obdivujem tych ludi v akych podmienkach vedia vytvorit take veci, a co je najhorsie, ze s minimalnou pomocou skoly. A to vybavenie, masiny, nevidel som tam poriadne CNC-cko :cry: .... VUT je vyssi level co sa tyka kvality, modernosti vybavenia, a celkovemu menu v EU, len zas za bojim vyssej obtiaznosti tej skoly a este nepriaznivesiemu pomeru prijati/preziti :D A ty ides s akej skoly ?
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Tiez nastupujem na SJF STU od septembra. Na VUT idu dvaja moji spoluziaci zo strednej a kvalita jednoznacne lepsia, obtiaznostou si nie som az tak isty, to sa uvidi az po tom, ale co som pocul tak znacne obtiaznejsie by to byt nemalo. Inak to ze si z gymnazia ber skor ako plus. Ja som z priemyslovky a poznam viacero ludi, ktori studuju na SJF z gymnazia a ide im to o dost lepsie ako priemyslovkarom, hoci do tych odbornych predmetov sa musia nastartovat, no do toho sa clovek dostane lahsie ako do matiky a fyziky, okrem toho, za matiku a fyz. mas najviac kreditov, takze je to len vyhoda.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ja tam idem z elektrotechnickej.. trosku som zmenil zameranie ale tak viacej ma to berie ako elektrotechnika.. nad Brnom som ani nerozmyslal s dovodu spominanej obtiaznosti a aj dialky a casteho cestovania.. preto som volil aj STU mal som prihlasky aj inde ale nezobrali ma takze mi ostala uz len STU-cka..
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

neviem ako mozte porovnavat, ktora skola je lahsia/tazsia, ked ste este ani jednu neabsolvovali. Clovek, ktory chce ist studovat strojarinu by ani nemal nad tym uvazovat.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

je rozdiel medzi kvalitou a náročnosťou, kvalita je určite na strane VUT no s náročnosťou je to možno naopak
Galileo
Amateur
Amateur

@propernex: preco si myslis, ze s tou obtiaznostou by to mohlo byt naopak.

Inac nema nahodou niekto studijne osnovy Matematiky 1. semester (M1) pre STU Sjf ? Mam studijne opory z VUT : http://www.uloz.to/xKHKVhg/studijni-opory-m1-docx takze rad by som to porovnal. Niekde som cital, ze 1. semester je orientovany prevazne na opakovanie uciva zo SS, ale ako pozeram tak veci ako derivacie a integraly, to ucivo SS rozhodne nie je :D
Napísať odpoveď