Stale sa tociaci ventilator

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
marianna
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Stale sa tociaci ventilator

Príspevok od používateľa marianna »

Zdravim, mam taky problem na notebooku, ze sa mi stale toci ventilator, aj ked nerobim vobec nic a teda to robi mensi hluk. Skusil som vypnut v BIOSe nastavenie Fan always on (disabled) pomohlo to a notas ide krasne potichu ked ho zapnem ventilator sa kruti dve sekundy potom vypne a pokial mi nevyskoci okno kde mam zadat heslo na win tak nejde potom sa ale zapne a uz ide permanentne. Viac toho v biose nastavit neviem. Este dodam ze SpeedFan mi nejde, nepodporuje moju dosku. Mam notebook HP Pavilion dv6-2030ec a os Win 7 ultimate. Dik za rady
FUZE
Medium Star
Medium Star

Re: Stale sa tociaci ventilator

Príspevok od používateľa FUZE »

Este mi povedz,z akeho dovodu by si ho chcel vypnut.Sak to ti chladi headpipe od procesoru.Sak to je somarina
marianna
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

sry zle som sa vyjadril, ale znizit otacky, robi to hluk proste
FUZE
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa FUZE »

Najprv vyskusaj neakym programom zatazit procesor,napr. OCCT a uvidis ake teploty ti tam nebehnu.Zrovna toto som riesil pred nedavnom,na jednom not.,ze otacky z nicoho nic vyskocili aj na 7000RPM a robilo to fakt rachot.

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 17:06)
Potom daj vediet
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

marianna napísal:Zdravim, mam taky problem na notebooku, ze sa mi stale toci ventilator, aj ked nerobim vobec nic a teda to robi mensi hluk. Skusil som vypnut v BIOSe nastavenie Fan always on (disabled) pomohlo to a notas ide krasne potichu ked ho zapnem ventilator sa kruti dve sekundy potom vypne a pokial mi nevyskoci okno kde mam zadat heslo na win tak nejde potom sa ale zapne a uz ide permanentne. Viac toho v biose nastavit neviem. Este dodam ze SpeedFan mi nejde, nepodporuje moju dosku. Mam notebook HP Pavilion dv6-2030ec a os Win 7 ultimate. Dik za rady
Pravdepodobne mas zapchaty chladic prachom a preto ventilator nestiha uchladit procesor,ktoreho vysoka teplota je dovodom preco sa ventilator toci naplno permanentne.Daj si to cim skor vycistit,pretoze sa ti vplyvom vysokej teploty moze nieco poskodit.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

kamaratka mala tiez zaspineny vnutrajsok kde bol ventilator.vycistil som to a po zapnuti notebooka nic ledva som ho pocul ist.ale predtym hucal ako hovado :wink:
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

jj, tak ako hovoria chalani nadomnou..je to s najväčšou pravdepodobonosťou tým, že máš zaprášený chladič . Odpočúčam notebook rozobrať (ak už nieje v záruke, ak je tak si ho radšej daj vyčistiť) a trošku poprefúkavať stlačeným vzduchom prípadne opatrne povysávať alebo whatever. =)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

na asusoch je to jednoduché čistenie, neviem ako je to na HP ale predpokladám, že stačí zložiť maličký kryt (nie celý chase)
tam odšróbovať 2 skrutky na chladiči (to čo sa točí) a potom z headpipe (také mriežky) daj dole špongiu prachu
ja som to robil asi pred mesiacom a bol som prekvapený koľko tam toho bolo
stlačený vzduch vôbec nepomôže ja som to robieval každú chvíľu a to čo som vytiahol vyzeralo skôr ako nejaký filter :D ale to bol len stlačený prach do špongie :D tak som to pekne prstami dal preč a všetko teploty hluk kleslo
marianna
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

diky pekny, este mi poradte ako sa dostanem k ventilatoru :/ nikde to neviem najst :(
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

zial nepotesim ta, HPcka maju dost blby pristup k tomu vetraciku. Ak sa chces knemu dostat musis zdemontovat klavesnicu a este par veci. mozes ho este skusit vyfukat cez kryt, ale ak to ces poriadne treba to rozobrat.

Tu je video ako to priblizne vypada (1:25 je stav do akeho to treba rozobrat)

Tu mas service manual este http://tim.id.au/laptops/hp/hp%20pavilion%20dv6.pdf

Ak nesi technicky zdatna tak si to daj robit nekde do servisu/znanemu racej
Napísať odpoveď