fen na vlasy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

fen na vlasy

Príspevok od používateľa javatar »

priznam sa ze zakladat tuto temu mi pride dost vtipne napriek tomu to myslim 100% vazne

chcem kupit priatelke fen na vlasy, po dlhsom googleni vsak nedokazem rozoznat ktore features su marketing, ktore hluposti a ktore veci su naozaj uzitocne

preto sa tunajsich dam a panskych uzivatelov fenov pytam par otazok:

1. su rychlostne stupne realne vyuzitelne aj v praxi?
2. pouzivate aj studeny vzduch?
3. ionizacia - ano/nie? preco?
4. co na fene ocenujete/nemate radi?

vdaka :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: fen na vlasy

Príspevok od používateľa begbeee »

1. Áno.
2. Nie.
3. n/a
4. Vyhovuje radšej menší fén, dlhý je nepraktický.

Neviem či to spadá pod 1. alebo 2. ale vlasy poškodzuje teplota, čiže je vhodnejšie používať nižší stupeň alebo nižšiu teplotu.

Odpovedala priateľka s veľmi dlhými vlasmi.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

1. áno, čím vyšší stupeň, tým rýchlejšie vysuší vlasy, alebo čím vyšší stupeň, tým viac vlasy rozfúka a vyzerá ako strašidlo
2. áno, na našom féne to funguje tak, že keď počas fénovia podržíš isté tlačítko, tak fúka studený vzduch, čo je dobré, ak dlhšie pôsobíš teplým vzduchom na jedno miesto a týmto tlačítkom hneď pokožku schladíš. Ja si s tým napr. v lete ochladzujem chrbát :)
3. vraj to má jej žehlička na vlasy. Kupoval som jej ju ja, ale neviem, čo to znamená. Podľa mňa toto je tá, tebou spomínaná, marketingová featurka. (Kurvadrát, tak už viem prečo bola tá žehlička taká drahá.)
4. a) keď zadrbeš prachom zadnú sieťku, cez ktorú sa vháňa vzduch, tak sa prehrieva a vypne ho poistka. Ale fén bez tej sieťky asi neexistuje.
b) fén sa musí dobre držať, nesmie byť ťažký a tak ako spomínal begbeee je lepší menší ako veľký. Nechceš predsa aby zaberal pol kufra, keď niekam cestuješ. Existujú také, pri ktorých sa dá rúčka zložiť, takže sú praktickejšie.

Vypĺňala z časti priateľka a z časti ja, keďže občas fén použijem, ak nechcem behať napr. v zime s mokrou hlavou po vonku.
luculiiik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luculiiik »

1. rýchlostné stupne - ÁNO (keď sa človek ponáhľa, využije ich)
2. studený vzduch - ÁNO (na "zafixovanie" účesu)
3. ionizácia - ÁNO (Osobne to odskúšané nemám, ale mnohí to chvália. Vraj vlasy zostanú hydratované a neelektrizujú.)
4. uprednostňujem menší fén (zmestí sa všade a lepšie sa s ním manipuluje) a ľahší (raz som si kúpila profesionálny fén, no je tak ťažký, že bol použitý len raz a odvtedy stojí v skrini), ďalším plusom sú rôzne nadstavce ako difuzér (na kučery a objem), koncentrátor vzduchu... :)
Napísať odpoveď