Arabi - moslimovia
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arabi - muslimovia
ephramko: Zasa porovnávaš neporovnateľné, nejako ti to nejde - babky v hustkách neprejavujú svoju príslušnosť k fundamentalistickej odrode nejakého náboženstva a hustky zároveň nie sú znakom utláčania práv žien. Ďalší malý detail je, že babky nosia hustky už pekne dlho, tie boli totiž aj súčasťou slovenských krojov a nikomu nevadia. Plus - babky nemajú zakrytú tvár, sú dôchodkyne, ktoré vo väčšine prípadov (toto slovné spojenie používam, aby som zbytočne negeneralizoval a nedával priestor detailistom na slovičkárenie) nepredstavujú ani len potenciálne nebezpečenstvo pre spoločnosť, nech už je akékoľvek a okrem toho sú ešte vždy ľahko identifikovateľné. Takže z tvojej strany znovu absolútne nevhodné porovnanie.
Citujem ťa: "ok, nech si zakazu burky, nikaby, satky, kriziky v statnych budovach, ale na ulici by si mal podla mna nosit kazdy co chce..." - a toto by si akože ako vyriešil? To by Moslimkám postavili na uliciach a v budovách búdky na prezliekanie, aby sa furt mohli nahodiť do iného, ak by prechádzali z ulíc do verejných budov? Nebuď smiešny, to nie je v praxi nerealizovateľné a takýto plošný zákaz je oveľa efektívnejší. To, že Moslimské ženy budú vraj nútené zostať doma ja chyba ich hlúpych dogiem. A ako si si už všimol v inej diskusii, nie som veľkým fanúšikom nasprostastých náboženských pravidiel, ktoré obmedzujú slobody jednotlivcov, nech už je to náboženstvo akékoľvek.
Citujem ťa: "ok, nech si zakazu burky, nikaby, satky, kriziky v statnych budovach, ale na ulici by si mal podla mna nosit kazdy co chce..." - a toto by si akože ako vyriešil? To by Moslimkám postavili na uliciach a v budovách búdky na prezliekanie, aby sa furt mohli nahodiť do iného, ak by prechádzali z ulíc do verejných budov? Nebuď smiešny, to nie je v praxi nerealizovateľné a takýto plošný zákaz je oveľa efektívnejší. To, že Moslimské ženy budú vraj nútené zostať doma ja chyba ich hlúpych dogiem. A ako si si už všimol v inej diskusii, nie som veľkým fanúšikom nasprostastých náboženských pravidiel, ktoré obmedzujú slobody jednotlivcov, nech už je to náboženstvo akékoľvek.
to je fakt az tak vela tych fundametanych a ortodoxnych moslimov vo FRA, z. Europe? Lebo ked som robil pred 4 rokmi vo Viedni tak tam bolo zahalenych zien pra malo. A v ramci Balkanu je tento pradox najviditelnejsi pri prechode byvalim Sandzakom (juhozapad Srbska, severovychod Ciernej Hory). Clovek je sice v krestanskej krajine, ale vsetky zeny az na male dievcatka su zahalene od hlavy k pate a muzi su zarasteny ako Usamovia. Pri pokracovani este juznejsie, do Kosova, pridete do krajiny, ktora je oficialne moslimska no az na par starych babiek a dedovcov, tam nikto odevny kodex neriesi, pocas Ramadanu ma clovek pocit ze slecny prave naopak...
Pamätám sa, ako sme už raz toto riešili. Pridávam sa na stranu slaya a ephramka.
Podľa mňa je zakazovanie akejkoľvek časti oblečenia mimo. To, že nosím to či ono - tým druhého priamo nijako neovplyvňujem. Takisto by som povolil nosenie symbolov Tretej ríše, tak ako je to v Amerike - ale to len tak na okraj.
Proste, je to nezmysel im to zakázať nosiť. Zmysel by to malo, ako to napísal slay, že by boli povinné po výzve sa odhaliť na identifikáciu, resp., ako napísal ephramko, v štátnych inštitúciach.
Na ulici nech si chodia ľudia aj zabalený do koberca, ja jednoducho nemôžem pochopiť, čo to môže komu vadiť. Je to každého osobná vec, nech si každý nosí čo chce a prípadné následky nech si znáša.
A myslím si, že takýmto zákazom sa nič nevyrieši, lebo zákazy toho nikdy moc nevyriešili - začnú sa búriť ešte viac, lebo oni si na to dosť potrpia - áno, pre nás je to nezmysel, ale holt, pre nich je to niečo viac.
Podľa mňa je zakazovanie akejkoľvek časti oblečenia mimo. To, že nosím to či ono - tým druhého priamo nijako neovplyvňujem. Takisto by som povolil nosenie symbolov Tretej ríše, tak ako je to v Amerike - ale to len tak na okraj.
Proste, je to nezmysel im to zakázať nosiť. Zmysel by to malo, ako to napísal slay, že by boli povinné po výzve sa odhaliť na identifikáciu, resp., ako napísal ephramko, v štátnych inštitúciach.
Na ulici nech si chodia ľudia aj zabalený do koberca, ja jednoducho nemôžem pochopiť, čo to môže komu vadiť. Je to každého osobná vec, nech si každý nosí čo chce a prípadné následky nech si znáša.
A myslím si, že takýmto zákazom sa nič nevyrieši, lebo zákazy toho nikdy moc nevyriešili - začnú sa búriť ešte viac, lebo oni si na to dosť potrpia - áno, pre nás je to nezmysel, ale holt, pre nich je to niečo viac.
A co je europska kultura obliekania? Toto?Vy neviete pochopiť, že európska kultúra nie je o zahaľovaní sa do hábov
Vacsine ludi vadia aj spinavi punkaci v potrhanych rifliach. Mnohym starsim ludom vadia dlhe vlasy u muzov. A co teraz? Vsak to je absurdne nakazovat co sa moze a nemoze nosit podla vacsinovej mienky co sa komu paci a co sa komu nepaci.A áno - ľuďom burky vadia. Nevadia len niektorým ľuďom. Vadí to väčšine (pozrite sa na prieskumy, koľkým Francúzom to vadilo ) a dooosť veľkému počtu ľudí to vadí aj tu v UK. A keďže sme vo väčšinovej demokracii a keďže Moslimovia nie sú natívnymi francúzskymi obyvateľmi, majú vo Francúzsku smolu.
Presne tak, ja si nemyslím, že o tomto je demokracia. To by potom bola diktatúra väčšiny, čo povie väčšina, to bude a všetko menšinové zničíme a zadupeme do zeme.Vsak to je absurdne nakazovat co sa moze a nemoze nosit podla vacsinovej mienky co sa komu paci a co sa komu nepaci.
seth dobre, pride nasa babka do francuzska, myslis, ze tam niekto spozna, ze je zo Slovenska? budu si mysliet ze je to nejaka dalsia moslimka a budu jej kazat dat si dole satku...
dalej s tebou absolutne nesuhlasim v tom, ze je nerealizovatelny zakaz nabozenskych symbolov (teda aj burky a nikabu) v statnych budovach...vacsina divadiel, skol, uradov, ministerstiev ma satne, pripadne ine miestnosti na kociky a podobne, nebude problem zriadit malu miestnost pri vstupe...a vacsina zien pod burkou nosi normalne oblecenie, dokonca sa aj maluju...cize absolutne nie je ziaden problem, keby pri vchode do budovy vyuzili sluzbu satne a odlozili si tam svoju burku...
a je rozdiel medzi fundamentalizmom a tradicnymi hodnotami v nabozenstve...okrem toho, tymto argumentom tvorcovia zakona ani neargumentuju...aj krestanski knazi behaju v tych svojich haboch, preco teda nezakazat aj to, ked uz ideme zakazovat nosenie burky ako symbol nabozenskeho fundamentalizmu ???
tvorcovia zakona argumentuju tym, ze burka znevazuje prava zeny a tvori z nej obcana druhej kategorie, co je v rozpore s ustavou FR...ja argumentujem tym, ze ked im zakonom nakazu, aby si burky vyzliekli, nijak to nezmeni ich postavenie v rodine a v ich kulture a spolocnosti, ba prave naopak, vztahy sa este viac vyhrotia...dalej argumentujem tym, ze FR ustava garantuje obcanovi slobodu nabozenskeho vyznania a tiez slobodu nazoru a prejavu...
co keby som sa ja teraz rozhodol nosit burku, lebo sa mi paci...mi to nepovolia ??? zatknu ma? daju mi pokutu ?? z akeho dovodu ??? ...ved nie som ani zena...a dokonca nie som ani moslim...
dalej s tebou absolutne nesuhlasim v tom, ze je nerealizovatelny zakaz nabozenskych symbolov (teda aj burky a nikabu) v statnych budovach...vacsina divadiel, skol, uradov, ministerstiev ma satne, pripadne ine miestnosti na kociky a podobne, nebude problem zriadit malu miestnost pri vstupe...a vacsina zien pod burkou nosi normalne oblecenie, dokonca sa aj maluju...cize absolutne nie je ziaden problem, keby pri vchode do budovy vyuzili sluzbu satne a odlozili si tam svoju burku...
a je rozdiel medzi fundamentalizmom a tradicnymi hodnotami v nabozenstve...okrem toho, tymto argumentom tvorcovia zakona ani neargumentuju...aj krestanski knazi behaju v tych svojich haboch, preco teda nezakazat aj to, ked uz ideme zakazovat nosenie burky ako symbol nabozenskeho fundamentalizmu ???
tvorcovia zakona argumentuju tym, ze burka znevazuje prava zeny a tvori z nej obcana druhej kategorie, co je v rozpore s ustavou FR...ja argumentujem tym, ze ked im zakonom nakazu, aby si burky vyzliekli, nijak to nezmeni ich postavenie v rodine a v ich kulture a spolocnosti, ba prave naopak, vztahy sa este viac vyhrotia...dalej argumentujem tym, ze FR ustava garantuje obcanovi slobodu nabozenskeho vyznania a tiez slobodu nazoru a prejavu...
co keby som sa ja teraz rozhodol nosit burku, lebo sa mi paci...mi to nepovolia ??? zatknu ma? daju mi pokutu ?? z akeho dovodu ??? ...ved nie som ani zena...a dokonca nie som ani moslim...
A burky su? Co ak je zena zahalena dobrovolne? Nie je potom tento zakaz obmedzovanim jej osobnej slobody?seth82 napísal:hustky zároveň nie sú znakom utláčania práv žien
-
seth82
Darca
jackb: Je ich tu dosť. Viedeň asi pre nich nie je tak príťažlivá, okrem toho Rakúsko nebolo imperiálnou veľmocou, takže tam sa ich priveľa asi nenahrnulo. Okrem toho je tam kosa 
hughito: Nežiješ v krajine, kde by si tým bol ovplyvňovaný, preto o tom píšeš tak, ako píšeš. Ak by si žil v takej, ktorej sa to týka, pochopil by si. Mne tiež vadí, ak prechádzam vlakom cez Dewsbury a nenastúpia tam ľudia, ženy, ktoré by som vedel oceniť (mwahaha), ale hŕba mátoh. Človek nevidí do tváre, do očí taktiež nie, proste nič, neosobné, ako keby ani nechceli patriť do spoločnosti (ak nechcú, prosím, if the British life offends you, I'd be happy to help you pack), proste otrasné. Nevadí mi, ak si niekto oblečie raz za čas kostým Batmana, nevadia mi babky-dôchodkyne, ktoré sa v hustke vyberú maximálne tak do kostola, lekárne a k doktorovi - vadí mi to, že sa spoločnosť takto anonymizuje a ešte kvôli tomu kvôli hlúpym náboženským dogmám.
A presne ako píšeš - nech si každý nosí čo chcel a prípadné následky nech si znáša - to už Francúzi pekne uviedli do praxe
Kľudne nech sa začnú búriť, ako som už tisíc krát spomínal - nech idú tam, kde im ich rodná krajina poskytne slobodu nosiť háby, avšak čo sa týka zvyšku slobôd a istôt, to je už otázne.
eMPiko: Reaguješ na mňa dosť trápnou otázkou - čo mala akože dokázať? Hádam mi chceš vyvrátiť opak mojich slov "Vy neviete pochopiť, že európska kultúra ne je o zahaľovaní sa do hábov?"? Alebo čo si tým ako myslel? Majú hádam osoby na spomínanom obrázku nonstop 24 hodín denne na verejnosti zahalené ksichty a vlastne celé postavy? Ani moc nie.
Citujem ťa:"Vacsine ludi vadia aj spinavi punkaci v potrhanych rifliach. Mnohym starsim ludom vadia dlhe vlasy u muzov. A co teraz? Vsak to je absurdne nakazovat co sa moze a nemoze nosit podla vacsinovej mienky co sa komu paci a co sa komu nepaci." - chceš mi snáď naznačiť, že pankáčov v Európe je toľko, koľko Moslimov? Je oblečenie pankáčov prejavom fundamentalistickej časti istého náboženstva a je prejavom potlačovania práv žien? Platí to isté o mužoch s dlhými vlasmi? Nosenie dlhých vlasov u mužov bolo v Európe bežné ešte za čias Vikingov, Burky určite nie. A pankáči sú v Európe určite dlhšie, ako mátohy. Čo to tu pletiete za prirovnania, nechcete, alebo neviete pochopiť, že sú to diametrálne odlišné veci?
ephramko: Ideme do extrémov, všakáno? A všimol si si, čo som zdôrazňoval - vieš ty vôbec rozdiel medzi Burkou a hustkou? Že moslimské háby zakrývajú celé telo od hora až dole, pričom hustka je samostatný diel oblečenia, ktorý prikrýva iba vlasy, pričom tvár, krk vidno? Ako vždy, porovnávaš neporovnateľné.
Zákaz hábov by určite nebolo dobre uplatniť iba v štátnych budovách - prečo iba tam? Veď nie len tie sú verejnými budovami, nie len tam môže dôjsť k incidentom, pri ktorých by bolo dobre vedieť identifikovať osoby. A verejných budov je X krát viac, ako štátnych, zjavne to chceš trochu zmanipulovať. Ináč s tými šatňami v úradoch, divadlách atď si snáď robíš srandy - to tam majú akože púšťať každú cudziu návštevníčku v háboch, aby sa mohla prezliecť? A vôbec - veríš ty v to, že by s tým akože niekto z nich aj súhlasil? Určite by sa bili do pŕs, že to nemá zmysel.
Citujem ťa: "a vacsina zien pod burkou nosi normalne oblecenie, dokonca sa aj maluju" - a to ty už ako vieš? Ináč, pre mňa to nie sú tradičné hodnoty v náboženstve, ja to nazývam dogmami. Je zaujímavé, že u kresťanov ťa krížiky v školách ľandrujú (alebo si ťa mýlim s hughitom? Ak áno, tak toto môže smerovať aj na neho:)), ale Burky ti nevadia. Zjavne poznáš ústavu FR lepšie ako samotní navrhovatelia :3
A čo ak by si sa rozhodol nosiť háby? Nič, zatkli by ťa, pretože si porušil zákon z trucu. Kľudne to môžeš skúsiť.
nauraa: Áno, burky podľa môjho názoru sú (a nie, hustky nie sú, to nie je môj názor, to je fakt). Pretože nech už to žena nosí, ako ty píšeš "dobrovoľne", jej "dobrovoľnosť" nie je nič iné, iba výsledok moslimského brainwashingu o hlúpej dogme.
hughito: Nežiješ v krajine, kde by si tým bol ovplyvňovaný, preto o tom píšeš tak, ako píšeš. Ak by si žil v takej, ktorej sa to týka, pochopil by si. Mne tiež vadí, ak prechádzam vlakom cez Dewsbury a nenastúpia tam ľudia, ženy, ktoré by som vedel oceniť (mwahaha), ale hŕba mátoh. Človek nevidí do tváre, do očí taktiež nie, proste nič, neosobné, ako keby ani nechceli patriť do spoločnosti (ak nechcú, prosím, if the British life offends you, I'd be happy to help you pack), proste otrasné. Nevadí mi, ak si niekto oblečie raz za čas kostým Batmana, nevadia mi babky-dôchodkyne, ktoré sa v hustke vyberú maximálne tak do kostola, lekárne a k doktorovi - vadí mi to, že sa spoločnosť takto anonymizuje a ešte kvôli tomu kvôli hlúpym náboženským dogmám.
A presne ako píšeš - nech si každý nosí čo chcel a prípadné následky nech si znáša - to už Francúzi pekne uviedli do praxe
eMPiko: Reaguješ na mňa dosť trápnou otázkou - čo mala akože dokázať? Hádam mi chceš vyvrátiť opak mojich slov "Vy neviete pochopiť, že európska kultúra ne je o zahaľovaní sa do hábov?"? Alebo čo si tým ako myslel? Majú hádam osoby na spomínanom obrázku nonstop 24 hodín denne na verejnosti zahalené ksichty a vlastne celé postavy? Ani moc nie.
Citujem ťa:"Vacsine ludi vadia aj spinavi punkaci v potrhanych rifliach. Mnohym starsim ludom vadia dlhe vlasy u muzov. A co teraz? Vsak to je absurdne nakazovat co sa moze a nemoze nosit podla vacsinovej mienky co sa komu paci a co sa komu nepaci." - chceš mi snáď naznačiť, že pankáčov v Európe je toľko, koľko Moslimov? Je oblečenie pankáčov prejavom fundamentalistickej časti istého náboženstva a je prejavom potlačovania práv žien? Platí to isté o mužoch s dlhými vlasmi? Nosenie dlhých vlasov u mužov bolo v Európe bežné ešte za čias Vikingov, Burky určite nie. A pankáči sú v Európe určite dlhšie, ako mátohy. Čo to tu pletiete za prirovnania, nechcete, alebo neviete pochopiť, že sú to diametrálne odlišné veci?
ephramko: Ideme do extrémov, všakáno? A všimol si si, čo som zdôrazňoval - vieš ty vôbec rozdiel medzi Burkou a hustkou? Že moslimské háby zakrývajú celé telo od hora až dole, pričom hustka je samostatný diel oblečenia, ktorý prikrýva iba vlasy, pričom tvár, krk vidno? Ako vždy, porovnávaš neporovnateľné.
Zákaz hábov by určite nebolo dobre uplatniť iba v štátnych budovách - prečo iba tam? Veď nie len tie sú verejnými budovami, nie len tam môže dôjsť k incidentom, pri ktorých by bolo dobre vedieť identifikovať osoby. A verejných budov je X krát viac, ako štátnych, zjavne to chceš trochu zmanipulovať. Ináč s tými šatňami v úradoch, divadlách atď si snáď robíš srandy - to tam majú akože púšťať každú cudziu návštevníčku v háboch, aby sa mohla prezliecť? A vôbec - veríš ty v to, že by s tým akože niekto z nich aj súhlasil? Určite by sa bili do pŕs, že to nemá zmysel.
Citujem ťa: "a vacsina zien pod burkou nosi normalne oblecenie, dokonca sa aj maluju" - a to ty už ako vieš? Ináč, pre mňa to nie sú tradičné hodnoty v náboženstve, ja to nazývam dogmami. Je zaujímavé, že u kresťanov ťa krížiky v školách ľandrujú (alebo si ťa mýlim s hughitom? Ak áno, tak toto môže smerovať aj na neho:)), ale Burky ti nevadia. Zjavne poznáš ústavu FR lepšie ako samotní navrhovatelia :3
A čo ak by si sa rozhodol nosiť háby? Nič, zatkli by ťa, pretože si porušil zákon z trucu. Kľudne to môžeš skúsiť.
nauraa: Áno, burky podľa môjho názoru sú (a nie, hustky nie sú, to nie je môj názor, to je fakt). Pretože nech už to žena nosí, ako ty píšeš "dobrovoľne", jej "dobrovoľnosť" nie je nič iné, iba výsledok moslimského brainwashingu o hlúpej dogme.
seth prosim ta nedavaj mi do huby nieco co som nikdy nepovedal, kriziky v skolach mi vadia, pretoze sa jednalo o statne skoly, statne budovy...a to iste som pisal aj o burkach, ze by si mali burku vyzliect pred vstupom do budovy, resp, v satni, pre ktoru podla mna nie je problem vyhradit malu miestnost pri vchode...
tiez sa mi nepaci o akych incidentoch pri ktorych je potrebne identifikovat osoby hovoris...ked som tu pisal o tom, ze u nas vacsina ludi lupi s mikinou a kapucnou na hlave a siltovkou, napriek tomu nikto siltovky a mikiny nezakazuje, tak si ma vysmial...a zrazu tu vytahujes incidenty pri ktorych je potrebne identifikovat osoby v spojitosti s burkou...smiesne...
pokial viem, tak vo francuzsku isty cas zakazali nosenie satky v statnych budovach, skolach atd...neviem ci ten zakon plati...
viem, ze pod burkou nosia normalne oblecenie, videl som niekolkokrat nakupovat zeny z ambasady a mali teda furu tasiek s modernymi handrami, na co by im to teda bolo? aby sa na to doma kukali na vesiaku ? ...tiez som videl niekolko dokumentov z iranu, kde vladnu islamski fundamentalisti a napriek tomu sa tam zeny maluju, aj po tele si maluju rozne ornamenty a podobne a nosia normalne oblecenie, samozrejme tak chodia iba doma, na verejnosti to zakryvaju...
zeny su proste zeny...vzdy sa budu chciet malovat a obliekat, byt krajsie ako ine zeny...
za dalsie si tu nabuduce postni obrazok z pakistanu z nejakej inej oblasti...vies, keby som si aj ja odfotil v nakupnom centre tych 8zien z ambasady, ktore boli nakupovat, tak by to vyzeralo ako keby sa to v nasom centre dialo bezne a dokonca, ze je nakupne centrum plne takych zahalenych ludi...staci to sikovne tendencne nafotit...
tiez sa mi nepaci o akych incidentoch pri ktorych je potrebne identifikovat osoby hovoris...ked som tu pisal o tom, ze u nas vacsina ludi lupi s mikinou a kapucnou na hlave a siltovkou, napriek tomu nikto siltovky a mikiny nezakazuje, tak si ma vysmial...a zrazu tu vytahujes incidenty pri ktorych je potrebne identifikovat osoby v spojitosti s burkou...smiesne...
pokial viem, tak vo francuzsku isty cas zakazali nosenie satky v statnych budovach, skolach atd...neviem ci ten zakon plati...
viem, ze pod burkou nosia normalne oblecenie, videl som niekolkokrat nakupovat zeny z ambasady a mali teda furu tasiek s modernymi handrami, na co by im to teda bolo? aby sa na to doma kukali na vesiaku ? ...tiez som videl niekolko dokumentov z iranu, kde vladnu islamski fundamentalisti a napriek tomu sa tam zeny maluju, aj po tele si maluju rozne ornamenty a podobne a nosia normalne oblecenie, samozrejme tak chodia iba doma, na verejnosti to zakryvaju...
zeny su proste zeny...vzdy sa budu chciet malovat a obliekat, byt krajsie ako ine zeny...
za dalsie si tu nabuduce postni obrazok z pakistanu z nejakej inej oblasti...vies, keby som si aj ja odfotil v nakupnom centre tych 8zien z ambasady, ktore boli nakupovat, tak by to vyzeralo ako keby sa to v nasom centre dialo bezne a dokonca, ze je nakupne centrum plne takych zahalenych ludi...staci to sikovne tendencne nafotit...
-
P3Bo
Guru wannabe
Píšem asi len preto, aby seth necítil sám v tomto boji a hlavne preto, že ty ephramko už potíš také sprosti až to bolí. Veľmi dobre seth napísal že kríž na stene nechceš lebo ti niekto prejavuje svoju vieru ale že na štátnom mieste pri tebe sedí zahalený moslim ktorý takto vyjadruje svoju vieru asi tak ako keby som si ja nechal vytetovať kríž na čelo ti nevadí. Si pokrytec. Ak môže moslim vyhrať spor že si niekto na svojom pozemku jódluje tak už neviem.
Rovnako tak som nevidel (c)hustku (som rusnák
) na žiadnom mladom dievčati, ale na babkách ktoré nemajú vlasy.
Rovnako tak ephramko asi ani nemáš šajn aký je rozdiel medzi šatkou na hlave a burkou ktorá zahaľuje tvár a telo
Rovnako tak som nevidel (c)hustku (som rusnák
Rovnako tak ephramko asi ani nemáš šajn aký je rozdiel medzi šatkou na hlave a burkou ktorá zahaľuje tvár a telo
A pri tomto dríste sa pozastavím. Nikto tu nikoho nezadupáva do zeme, práva každého človeka sú rovnako garantované a preto sa zadupať jednoducho už nedajú- sám by si mal dobre vedieť v ktorom náboženstve muži mrzačia svoje ženy. A keď ti hughito vadí že väčšina má právo rozhodovať tak to ti už asi neviem pomôcť- aristokracia sa ti nepáči , monarchiu zavrhuješ a demokracia sa ti nezdá demokratická . Nevravel si že sa zlý názor v posleneckej snemovni stratí? Tak potom musi byť tento zákon dobrý a žiadaný. A ja ho schvaľujem. A verím tomu, že aj keď ten zákon bude napadnutý nejakým švihnutým liberalistom tak neprejde lebo postupne mocnie tlak moslimov v Európe skrotiť. Kedže tento zákon vydal taký gigant ako je FR tak neverím že sa mu ESĽP postavíPresne tak, ja si nemyslím, že o tomto je demokracia. To by potom bola diktatúra väčšiny, čo povie väčšina, to bude a všetko menšinové zničíme a zadupeme do zeme.
lepšie nerobiť nič?empiko napísal:Ak uz chces bojovat za rovnocennost moslimskych zien, toto urcite nie je rozumny sposob.
Mala dokazat ze europska kultura a moda sa meni a neustale prebera nove prvky z inych kultur. Ak ti vadia burky pretoze nie su europske, dufam ze rovnako razantne prostestuje sproti americkym jeansom ci jamajskym dredom, ktore v Europe nemaju obdobu.Reaguješ na mňa dosť trápnou otázkou - čo mala akože dokázať? Hádam mi chceš vyvrátiť opak mojich slov "Vy neviete pochopiť, že európska kultúra ne je o zahaľovaní sa do hábov?"? Alebo čo si tým ako myslel? Majú hádam osoby na spomínanom obrázku nonstop 24 hodín denne na verejnosti zahalené ksichty a vlastne celé postavy? Ani moc nie.
Ako si mohol zistit po precitani useku, ktory som citoval v predchadzajucom prispevku, chcem ti tym naznacit, ze verejna mienka nie je padny argument.chceš mi snáď naznačiť, že pankáčov v Európe je toľko, koľko Moslimov?
Ale ked si uz spomenul pocet moslimov a punkacov. Popularna statistika vravi, ze vo Francuzsku nosi tie ich haby 2000 zien, povedal by som ze punkacov tam najdes viac.
Aj v nasej kulture zostalo mnoho pozostatkov naznacujucich menejcennost zien, zober do uvahy uz len to, ze priezviska zien maju rovnaky tvar ako privlastnovacie pridavne mena, teda implikuju ze zena patri danemu muzovi. Je to skratka sucast ich kultury (ktoru ty oznacujes ako moslimsky brainwashing) a symbolom potlacovania zenskych prav to urobili az v Europe. Ak uz chces bojovat za rovnocennost moslimskych zien, toto urcite nie je rozumny sposob.Je oblečenie pankáčov prejavom fundamentalistickej časti istého náboženstva a je prejavom potlačovania práv žien?
do prdele nauc sa citat !!! minimalne 3krat som tu spimal, ze by burky mali zakazat v statnych budovach, skolach atd. a ty mi tu budes kecat o tom, ze mi vadia krize v skolach ale zahalena moslimka v skole nie ? to nie je nic len obycajna loz ! tvoja fantasmagoria za ktoru ziadam ospravedlnenie !P3Bo napísal:Píšem asi len preto, aby seth necítil sám v tomto boji a hlavne preto, že ty ephramko už potíš také sprosti až to bolí. Veľmi dobre seth napísal že kríž na stene nechceš lebo ti niekto prejavuje svoju vieru ale že na štátnom mieste pri tebe sedí zahalený moslim ktorý takto vyjadruje svoju vieru asi tak ako keby som si ja nechal vytetovať kríž na čelo ti nevadí. Si pokrytec.
pre mna za mna si ten kriz na xicht daj vytetovat...na ulici si ho nos...je to tvoje plne pravo, lebo sa jedna o verejne prostranstvo...rovnako som za to, aby sa na verejnosti nosili burky..ale ked vstupis do statnej budovy tak si ten kriz budes musiet zakryt, rovnako ako si zena bude musiet dat dole burku...
velmi dobre viem aky je rozdiel medzi burkou a satkou...o satke som hovoril, pretoze ta bola trnom v oku francuzov tiez a tiez z rovnakeho dovodu, nabozenstva...teraz sa len to iste opakuje s burkami...
plne suhlasim s vyjadrenim toho pana moslima, ked maju zeny dovolene sa vyzliekat na verejnosti, nosit vselijake kratke sukne, hole brucha aj chrbaty aj ked na to nemame pocasie...preco by stat mal inym zenam zakazovat zahalovat sa na verejnosti...
//autoeditácia príspevku (13 Apr 2011, 19:38)
P3bo a seth...naucte sa laskavo citat a nedavajte mi do huby nieco co som nikdy nepovedal, neklamte a nerobte zo mna pokrytca...ephramko napísal:akykolvek stat ti nema co diktovat do toho, co mas a co nemas oblecene na verejnosti (teda pokial nechodis nahy)...to, ze sa niekto deklaruje ako sekularny stat, nema nic spolocne s verejnym priestranstvom...ok, nech si zakazu burky, nikaby, satky, kriziky v statnych budovach, ale na ulici by si mal podla mna nosit kazdy co chce...
btw. keby som mal dom hned vedla fary alebo kostola a pravidelne pocas bohosluzieb si pustal na plne pecky deathmetalovu hudbu, tak ze by ste nepoculi slova pana farara...kto by vyhral tento spor ??? ja by som sa objahoval ako ten sused pri mesite co si spieval...ze nemam nic proti vasmu nabozenstvu, len mam akusi potrebu, vzdy ked mate bohosluzbu si pustat na plne pecky hudbu...tiez by som asi tento sudny spor nevyhral, rovnako ako to nevyhral ten dedo co mal potrebu vykrikovat na svojej zahrade akurat vzdy ked iman zvolava veriacich...
seth82: Tak na úvod, hentaké fotky majú nulovú argumentačnú hodnotu a sám to vieš, dá sa to naštylizovať a dokázať hocičo.
Máš pravdu, že nežijem v takej krajine a nezažívam to, ale som si takmer istý, že by mi to bolo šumafuk. Ja fakt neviem pochopiť to, ako môže niekomu vadiť to, ako je niekto oblečený.
A búrka, tá ti môže vadiť, dajme tomu, takisto ako niekomu vadí pankáč, ale priamo sa ťa to nijak nedotýka, ani ťa to neuráža.
P3Bo:
Takisto ako niektorí katolíci uznávajú dogmu o tom, že v nedeľu sa musí oddychovať (čo je nezmysel podľa mňa), tak niektoré muslimky uznávajú náboženský nezmysel o búrke. To máme teraz kresťanom nakázať v nedeľu makať ?
A áno, väčšina má právo rozhodovať, ale nemala by to byť diktatúra menšiny. Demokracia je aj o tom, že rozhoduje aj menšina - svojim spôsobom. Jednoducho, aj menšina má svoje práva, ktoré má aj napriek tomu, že sú v menšinovom záujme. Je to úplne normálne. Tak ak chce muslimská menšina nosiť nezmyselný háb, tak nech si ho nosí, čo koho do toho.
Máš pravdu, že nežijem v takej krajine a nezažívam to, ale som si takmer istý, že by mi to bolo šumafuk. Ja fakt neviem pochopiť to, ako môže niekomu vadiť to, ako je niekto oblečený.
Toto som myslel na to, ak by sa niekto rozhodol nosiť niečo, čo by priamo mohlo niekoho uraziť - napr. nacistickú symboliku.A presne ako píšeš - nech si každý nosí čo chcel a prípadné následky nech si znáša - to už Francúzi pekne uviedli do praxe
A búrka, tá ti môže vadiť, dajme tomu, takisto ako niekomu vadí pankáč, ale priamo sa ťa to nijak nedotýka, ani ťa to neuráža.
P3Bo:
Tak prečo nechceš uznať právo ženy sa navliecť do búrky ? Nech už to má akékoľvek pozadie (nezmyselné, náboženské), som si istý, že časť tých žien je s tým stotožnená a nosiť to chce.A pri tomto dríste sa pozastavím. Nikto tu nikoho nezadupáva do zeme, práva každého človeka sú rovnako garantované a preto sa zadupať jednoducho už nedajú
Takisto ako niektorí katolíci uznávajú dogmu o tom, že v nedeľu sa musí oddychovať (čo je nezmysel podľa mňa), tak niektoré muslimky uznávajú náboženský nezmysel o búrke. To máme teraz kresťanom nakázať v nedeľu makať ?
A áno, väčšina má právo rozhodovať, ale nemala by to byť diktatúra menšiny. Demokracia je aj o tom, že rozhoduje aj menšina - svojim spôsobom. Jednoducho, aj menšina má svoje práva, ktoré má aj napriek tomu, že sú v menšinovom záujme. Je to úplne normálne. Tak ak chce muslimská menšina nosiť nezmyselný háb, tak nech si ho nosí, čo koho do toho.
-
seth82
Darca
Boha, človek nestíha reagovať na všetkých...
ephramko: Veď som písal v zátvorke, že som si nebol istý, či si to bol ty, ale keďže to berieš tak osobne, tak sorry.
K zvyšku - neviem už ako to mám vysvetliť - V BURKE NEVIDÍŠ TVÁR VôBEC, v mikine, šiltovke, hustke áno, Batmanov kostým sa často nenosí a podobne. Ja som písal o incidentoch všeobecne, pričom dokážem z bezpečnostnej kamery určite pravdepodobnejšie identifikovať osobu v šiltovke a podobne (pretože je veľká šanca, že sa do jednej z tých kamier pozrie), prípadne aj prítomní ju dokážu identifikovať, ALE NIE V BURKE A INÝCH HÁBOCH. Neviem ako už ináč to mám napísať a nezabudnem pripomenúť to, že vám to nevadí, pretože sa s tým bezprostredne denno denne nestýkate. A nik z vás ma nepresvedčí o opaku. Dôvody som vysvetlil vyššie.
Citujem:"viem, ze pod burkou nosia normalne oblecenie, videl som niekolkokrat nakupovat zeny z ambasady a mali teda furu tasiek s modernymi handrami, na co by im to teda bolo?" - zovšeobecňovanie, videl si niekoľko žien z ambasády a už to prezentuješ ako fakt.
A vôbec, prečítaj si toto, je tam aj vyjadrenie Egyptského ministra náboženstva http://www.franceinlondon.co.uk/en-Arti ... niqab.html A v každom prípade je mi úplne ukradnuté, čo nosia pod mátohábami.
A na záver, ephramko - PRESTAŇ ma poučovať o tom, ako to na mieste, kde šesť rokov bývam, pracujem a študujem, vyzerá. Tie fotky nie sú nijako zmanipulované, nie sú nijako tendenčné a Dewsbury spolu s Bradfordom majú najväčšiu moslimskú populáciu v UK. Takže sa mi nesnaž naznačiť, že som sem poslal niečo zmanipulované alebo nepravdivé - taká je bohužiaľ pravda, tak tu chodievajú bežne oblečené a je ich habadej. Mimochodom, práve z Dewsbury pochádzali bomberi z Londýna. To len tak FYI.
eMPiko: Viem, že sa musím dookola opakovať, už to trápi aj mňa, ale - ktoré z tebou spomínaných (jeansy, dredy a podobne) sú prejavom fundamentalistickej odnože istého náboženstva a porušovaním práv žien? A okrem toho všetkého - tebou spomínané Európania prijali dobrovoľne, pričom ako si si už istotne mal možnosť všimnúť, postoj verejnosti (minimálne tej francúzskej) voči hábom je jednoznačný. Pripíš si teda na konto ďalšie absolútne neadekvátne prirovnania.
Verejná mienka je pádnym argumentom, ak by nebola, nie je ratifikovaná Lisabonská zmluva, neprejdú referendá a nefungovali by sme pod systémom s menom "Väčšinová demokracia". Koľko pankáčov a koľko hábov nájdem, to je jedna vec, pričom stále neviem, ku ktorej fundamentálnej odrode akého náboženstva patria pankáči a ako sú porušované ženské práva v ich komunite na základe hlúpych dogiem.
Pozostatky tradície priezvisk porovnávať s obmedzeniami slobôd moslimských žien, to je celkom pekné, to ma ešte nenapadlo. Súčasť ich kultúry to môže byť, ak ju chcú pestovať a ak 60 percent väčšinového, domáceho, európskeho ľudu hlasovala, že im tá súčasť ich kultúry vadí, nech idú tam, odkiaľ prišli. Nik ich nenúti vo Francúzsku zostať.
hughito: platí pre teba presne to, čo som písal ephramkovi. Nič nie je naštylizované, nič nie je nafejkované, je to tu jednoducho tak. A vidíš - ja tu žijem, vadí mi to a už som aj spomenul prečo. Pankáčovi vidím do ksichtu, do očí, do tváre. Mátohe v Burke nie.
ephramko: Veď som písal v zátvorke, že som si nebol istý, či si to bol ty, ale keďže to berieš tak osobne, tak sorry.
K zvyšku - neviem už ako to mám vysvetliť - V BURKE NEVIDÍŠ TVÁR VôBEC, v mikine, šiltovke, hustke áno, Batmanov kostým sa často nenosí a podobne. Ja som písal o incidentoch všeobecne, pričom dokážem z bezpečnostnej kamery určite pravdepodobnejšie identifikovať osobu v šiltovke a podobne (pretože je veľká šanca, že sa do jednej z tých kamier pozrie), prípadne aj prítomní ju dokážu identifikovať, ALE NIE V BURKE A INÝCH HÁBOCH. Neviem ako už ináč to mám napísať a nezabudnem pripomenúť to, že vám to nevadí, pretože sa s tým bezprostredne denno denne nestýkate. A nik z vás ma nepresvedčí o opaku. Dôvody som vysvetlil vyššie.
Citujem:"viem, ze pod burkou nosia normalne oblecenie, videl som niekolkokrat nakupovat zeny z ambasady a mali teda furu tasiek s modernymi handrami, na co by im to teda bolo?" - zovšeobecňovanie, videl si niekoľko žien z ambasády a už to prezentuješ ako fakt.
A vôbec, prečítaj si toto, je tam aj vyjadrenie Egyptského ministra náboženstva http://www.franceinlondon.co.uk/en-Arti ... niqab.html A v každom prípade je mi úplne ukradnuté, čo nosia pod mátohábami.
A na záver, ephramko - PRESTAŇ ma poučovať o tom, ako to na mieste, kde šesť rokov bývam, pracujem a študujem, vyzerá. Tie fotky nie sú nijako zmanipulované, nie sú nijako tendenčné a Dewsbury spolu s Bradfordom majú najväčšiu moslimskú populáciu v UK. Takže sa mi nesnaž naznačiť, že som sem poslal niečo zmanipulované alebo nepravdivé - taká je bohužiaľ pravda, tak tu chodievajú bežne oblečené a je ich habadej. Mimochodom, práve z Dewsbury pochádzali bomberi z Londýna. To len tak FYI.
eMPiko: Viem, že sa musím dookola opakovať, už to trápi aj mňa, ale - ktoré z tebou spomínaných (jeansy, dredy a podobne) sú prejavom fundamentalistickej odnože istého náboženstva a porušovaním práv žien? A okrem toho všetkého - tebou spomínané Európania prijali dobrovoľne, pričom ako si si už istotne mal možnosť všimnúť, postoj verejnosti (minimálne tej francúzskej) voči hábom je jednoznačný. Pripíš si teda na konto ďalšie absolútne neadekvátne prirovnania.
Verejná mienka je pádnym argumentom, ak by nebola, nie je ratifikovaná Lisabonská zmluva, neprejdú referendá a nefungovali by sme pod systémom s menom "Väčšinová demokracia". Koľko pankáčov a koľko hábov nájdem, to je jedna vec, pričom stále neviem, ku ktorej fundamentálnej odrode akého náboženstva patria pankáči a ako sú porušované ženské práva v ich komunite na základe hlúpych dogiem.
Pozostatky tradície priezvisk porovnávať s obmedzeniami slobôd moslimských žien, to je celkom pekné, to ma ešte nenapadlo. Súčasť ich kultúry to môže byť, ak ju chcú pestovať a ak 60 percent väčšinového, domáceho, európskeho ľudu hlasovala, že im tá súčasť ich kultúry vadí, nech idú tam, odkiaľ prišli. Nik ich nenúti vo Francúzsku zostať.
hughito: platí pre teba presne to, čo som písal ephramkovi. Nič nie je naštylizované, nič nie je nafejkované, je to tu jednoducho tak. A vidíš - ja tu žijem, vadí mi to a už som aj spomenul prečo. Pankáčovi vidím do ksichtu, do očí, do tváre. Mátohe v Burke nie.
sam si to povedal, je to stvrt, kde ich je najviac v celej britanii...ti ludia ziju v komunitach, ktore maju tendenciu sa zdruzovat a byvat pospolu...to je rovnake ako keby som si nafotil romsku osadu a potom to prezentoval tak, ze na Slovensku je uz tak strasne vela ciganov, ze ani jeden biely tam nie je...a ani by na tej fotke nebol...pretoze by na nej bola predsa romska osada...
to ale neznamena ze vacsinu populacie Slovenska tvoria romovia...rovnako ako ta tvoja fotka nedokazuje, ze vacsina britov chodi zahalenych...moslimovia su stale v britanii velmi malou minoritou...daleko mensou nez romovia v populacii SR...
///btw. vyhodnotenie slovenskeho scitania obyvatelov bude trvat rovnako dlho ak nie este dlhsie a to mame daleko mensiu populaciu, cize aj daleko menej papierovaciek...
///btw. vyhodnotenie slovenskeho scitania obyvatelov bude trvat rovnako dlho ak nie este dlhsie a to mame daleko mensiu populaciu, cize aj daleko menej papierovaciek...
-
seth82
Darca
ephramko: To nie je štvrť, spomenul som mestá s najvyššou moslimskou populáciou. To neznamená, že ich v centre Leeds nestretávam X a aj všade inde. Ešte aj v Yorkshire Moors (národný park) som ich videl. Rómske osady neexistujú, sú to cigánske osady. Ja som sa ani nesnažil naznačovať, že by ich tu v UK bola väčšina. Snažil som sa naznačovať to, že je ich tu v háboch oblečených dosť na to, aby to ľudí sralo. A poznám aj štatistiky ohľadom Moslimov v UK, platných zo sčítania obyvateľstva spred 10 rokov. Uvidíme, koľko to bude za tento rok. Ale tie sa dozvieme až koncom budúceho roka a v priebehu 2013 a 2014 (vivat anglická efektivita práce).
Už sa budeme opakovať, ale: ak niekto chce nosiť na sebe prejav fundamentálnej viery, je to jeho vec. To je proste fakt. Ak bude nastolená štátna ateistická doktrína, tak potom by mal takýto zákaz nejaké odôvodnenie.
Písali sme tu, že ak by sa jednalo o isté špecifické situácie, ten hábičšo by išiel dole - s tým súhlasíme.
Ďalej - to, že tebe, seth, vadí, ak nevidíš neznámym moslimským ženám do tváre, je zrejme všetkým ukradnuté, a tým ženám najviac. Ten pankáč možno vadí ľuďom všeobecne viac ako nejaká zahalená žena. Čiže, to je vec názoru (mne nevadí ani jedno, napríklad).
Situácia je samozrejme iná, ak napr. muž núti ženu nosiť búrku, aj napriek proti jej vôli. To je už ale kapánek zložitejšie.
karmistovi: uspokojil si si svoj nízky pud ? Ak áno, som rád.
Písali sme tu, že ak by sa jednalo o isté špecifické situácie, ten hábičšo by išiel dole - s tým súhlasíme.
Ďalej - to, že tebe, seth, vadí, ak nevidíš neznámym moslimským ženám do tváre, je zrejme všetkým ukradnuté, a tým ženám najviac. Ten pankáč možno vadí ľuďom všeobecne viac ako nejaká zahalená žena. Čiže, to je vec názoru (mne nevadí ani jedno, napríklad).
Situácia je samozrejme iná, ak napr. muž núti ženu nosiť búrku, aj napriek proti jej vôli. To je už ale kapánek zložitejšie.
karmistovi: uspokojil si si svoj nízky pud ? Ak áno, som rád.
Miesas argumenty piate cez deviate. Pisal si, ze v europskej kulture to nema obdobu a ze ludia si to nepraju. Na tieto dva argumenty som ja tymi prikladmi reagoval. Myslel som ze to je jasne, kedze v citovanom texte, ktory danym prikladom prislucha, nie su zenske prava ani fundamentalisticke nabozenstvo spomenute.eMPiko: Viem, že sa musím dookola opakovať, už to trápi aj mňa, ale - ktoré z tebou spomínaných (jeansy, dredy a podobne) sú prejavom fundamentalistickej odnože istého náboženstva a porušovaním práv žien? A okrem toho všetkého - tebou spomínané Európania prijali dobrovoľne, pričom ako si si už istotne mal možnosť všimnúť, postoj verejnosti (minimálne tej francúzskej) voči hábom je jednoznačný. Pripíš si teda na konto ďalšie absolútne neadekvátne prirovnania.
Navyse, dredy su znakom rastafarianskeho hnutia, ktoreho fundamentalne podoby su znacne afrocentricke. Bezne operuje s pojmom tzv. Babylon, co je bielymi riadeny svet, plny bezpravia a otrokarstva. (Aj ked tieto principy vyznava len naozaj mala skupina a vacsina rastafarianov uplne odmieta akykolvek rasizmus.)
Moc vacsiny je v demokracii obmedzena zakonmi.Verejná mienka je pádnym argumentom, ak by nebola, nie je ratifikovaná Lisabonská zmluva, neprejdú referendá a nefungovali by sme pod systémom s menom "Väčšinová demokracia".
No niektore vetvy skinheadov su/boli znacne rasisticke.Koľko pankáčov a koľko hábov nájdem, to je jedna vec, pričom stále neviem, ku ktorej fundamentálnej odrode akého náboženstva patria pankáči a ako sú porušované ženské práva v ich komunite na základe hlúpych dogiem.
Neviem ktora sloboda konkretne je porusena dobrovolnym nosenim nejakeho odevu.Pozostatky tradície priezvisk porovnávať s obmedzeniami slobôd moslimských žien, to je celkom pekné, to ma ešte nenapadlo.
och, k tým tradíciám zmeny priezvisk mám jednu offtopic pikošku:
Spoiler
v maďarsku je stále používaný zvyk že manželka preberá po mužovi aj krstné meno aj priezvisko s príponou "-nén", napr. "Ištván Pataky-nén" v preklade ako "manželka Ištvána Patakyho". 
Tu súhlasím so sethom a P3bom. Búrka, Nikáb je proste len náboženská dogma len jednej z mnoho odnoží islamu. Mal som prednášku s jedným profesorom ktorý je moslim a zameriava sa práve na Konfesijné právo. A sám povedal že v Koráne takéto nič nie je. Že je to len prekrútenie. Proste výmysel.
A empiko ak žena chce, môže mať priezvisko v takom tvare ako muži. Je to v zákone. Príde mi to veľmi úsmevné ak niekto tvrdí že je to tvar, ktorý robí manželku majetkom manžela.
A empiko ak žena chce, môže mať priezvisko v takom tvare ako muži. Je to v zákone. Príde mi to veľmi úsmevné ak niekto tvrdí že je to tvar, ktorý robí manželku majetkom manžela.