Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa javatar »

trosku OT ale musel som sa hodne dlho pozerat kym som tam nasiel tvar - a aj ta mi viac pripomina Chucka Norrissa :D
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Rubiki - neviem, či si si všimol, ale Rimska riša padla. Aby sme na tom zachviľu neboli podobne...
hughito napísal:tehla, teraz si už definitívne ukázal, že nie si schopný diskusie - tak, prosím ťa, nediskutuj.
tvoje nazory su zvratene, anarchia, „zakaz rodičom vychovavať dieťa po kresťansky“, potraty, eutanazia (asistovane zabitie – „Nezabiješ“) – uplne scestne, deštruktivne. S tebou nemam ďalej o čom diskutovať, tebe chyba elementarne pochopenie, v tej hlave je nasrate plus nejake članky z portalov o ateizme a nejakych teorii, čo si prečital. A aby to pochopili aj najprimitivnejši z tohto fora, najradšej komunikujúci formou rozličnych obrazkov:
Prílohy
liberal_idiot.jpg
liberal_idiot.jpg (134.08 KiB) 934 zobrazení
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

tehla: No a? Tak zanikla, nič nieje večné. Mimochodom kresťanstvo jej k tomu celkom pomohlo. Si myslíš že naša civilizácia je večná? Možno po nás príde niečo horšie na veľa storočí ako to bolo v prípade tej rímskej a možno príde niečo lepšie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tehla: Ak si si nevšimol, ja som sem poslal celkom obsiahlu reakciu na teba, ktorá bola plná faktov K VECI dostupných nie len z kníh, pričom ty si nedokázal zareagovať nijak inak, iba žvástom, že vraj si mám niečo lepšie naštudovať, samozrejme, bez protiargumentov. Takže kľudne dokážem komunikovať aj bez obrázkov, tvoj selektívny prístup k reakciám na iných je doslova a do písmena trápny a hlavne poriadne rozosiera diskusie (z čoho práve ty obviňuješ iných). Nehovoriac o tvojom štýle dôjsť, kopnúť si a potom silenou iróniou reagovať na niečo úplne iné, čo s reakciou iného člena fóra obyčajne nemá vôbec nič spoločné. A už som ti to napísal a napíšem znova - primitívne je zjavne okolie, v ktorom si vyrastal, keď ťa nevedelo poriadne vychovať, pričom ty sám si pochytil poriadnu dávku danej nešťastnej charakteristiky. Go on...
tehla

Rubiki - to je zase uhol pohladu. Pre teba je lepšia Rimska riša, pre mňa zase Europska civilizacia. Zbytočne sa budeme na tomto dohadovať.

Seth82 - takych provokaterov ako si ty je plna riť, preto pre mňa za mňa pal hoci aj rovno do toho pekla. Diskutovať s tebou nebudem a hlavne určite nie takymto štylom, že si budem s niekym nadavať na rodinu ty ch.ju
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tehla: kedy zareaguješ na moju odpoveď (ktorú akosi neviem nazvať provokáciou, tak ju nazve iba ten, ktorý nemá žiadne argumenty), v ktorej som vyvrátil tvoje ničím nepodložené jalové drísty voľne dostupnými faktami?

Ja som ti už v minulosti naznačil, aby sa sa vyhol osobným invektívam, avšak ty sa toho nevieš zdržať, tak čo čakáš, že sa bude pred tebou každý užívateľ po rôznych dehonestujúcich výpadoch plaziť a nastavovať ďalšie líce? Nezvykaj si, ja som s tebou dinosaury nepásol. A ja som, pokiaľ vidím, nenadával nikde na tvoju rodinu, alebo máš zasa jednu zo svojich slávnych konštruktívnych chvíľok? V pekle som už bol, bolo tam pekne, pokiaľ tam nepodpálili cigáni les, teraz prechádza celá oblasť regeneráciou, ale vďaka za vrúcne odporúčanie.

//trápny ako stierače na ponorke - ako obyčajne :) Dúfam, že túto diskusiu si prečíta dostatočný počet diskutujúcich aby pochopili, že s tebou sa rozumne diskutovať nedá. V každom prípade - ako som povedal, ak budeš znovu tmáriť, moja reakcia je zaručená.
apo87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apo87 »

ako vedia že to bol Ježiš?? nechápem už ho niekedy videli? ....no a trvalo mi dosť dlho kým som tam vôbec niečo rozoznal :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

taka otazka, podla krestanskeho ucenia, ked clovek zomrie, tak dusa opusti jeho telo...ludia sa ale mylne domnievaju, ze nasledne ide do neba alebo pekla, to avsak nie je pravda...pretoze do neba alebo do pekla sa dusa dostane jedine az po poslednom sude, ktory bude znamenat koniec tohto pozemskeho sveta a jezis pride sudit a povolat k sebe tych "slusnych" a ostatni pojdu trpiet do pekla za svoje hriechy...
takze ta otazka, kde su vsetky tie miliardy ludskych dusi prave teraz ??? ked do neba ani do pekla nemozu ist, musia cakat na posledny sud...
a tiez, odkial sa beru stale nove a nove ludske duse ??? na reinkarnaciu neverite...
moze mat zviera dusu ? je zvieracia dusa rovnako cenna ako ta ludska a pojde do toho isteho neba alebo pekla ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Cirkev hrabe dotácie - kultúra, šport či školstvo smútia

Ako všetci dobre vieme, peňazí nikdy nie je dosť. Spolky, združenia, športové kluby a mnohé ďalšie organizácie zháňajú financie zo všetkých možných rozpočtových či mimorozpočtových zdrojov. Podajú žiadosť a potom sa už len modlia, aby to vyšlo. V mestskej časti Košice - Západ je to ale v posledných rokoch veľmi zvláštne. Pri prvom pohľade na tabuľku rozdelenia dotácií za minulé roky sa zdá, že niekto sa asi modlil o čosi viac.

Kód: Vybrať všetko

Sumárne dotácie za roky 2003 až 2010*:

Cirkev   215 591,05e  =  6 494 896 SKK (70,71%)
Kultúra a šport  24 429,03e  =  735 949 SKK (8%)
Školstvo   34 221,30e = 1 030 951 SKK (11,2%)
Humánne ciele   20 397,56e = 614 497 SKK (6,7%)
Polícia   10 290,11e = 310 000 SKK  (3,4%) 
Viac tu: http://kiraly.blog.sme.sk/c/261755/Cirk ... z1JLAtCGlS
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

neviem preco mam dojem ze je to nehorazne bulvarne ladena sprava... ale budiz, urcite sa najdu aj v rime knazi co sa takto spravaju (vsak je ich tam isto dost) - na zaklade annonymnych svedectiev :roll: a potom budem pocuvat ludi ze vo vatikane ma kazdy druhy knaz tajne deti a po 5 mileniek pricom sa samozremne v knihe bude pisat o niekolkych pripadoch

ja uz mam pocit ze katolicka cirkev sa rozpytvava viac ako ked neaky moslim zaziva zakope svoju dceru za to ze chcela ujst s cudzincom (alebo inu somarinu, takych pripadov bolo az az) a vytahuju sa debiliny a poriadne sa zvelicuju

ja nepochybujem o tom ze su/boli ludia ktory svoje cirkevne postavenie zenuzivaju/zneuzivali, ludia co vodu kazu a vino piju ale nemozem sa ubranit dojmu ze tato kniha je pisana na zaklade trendu "kopnime si do RKC" a samozrejme sa na nej da dobre nabalit

je az obvivuhodne zarazajuce kolko je sposobov zneuzitia nabozenstva...
hughito
Redeemer
Redeemer

Kope sa do veľa vecí, prečo by mala mať RKC nejakú imunitu ? Stále tomuto nemôžem pochopiť. Nadáva sa a kope na židov, cigánov, politikov, športovcov, hercov, Maďarov, prisťahovalcov..ale keď sa kopne do RKC, tak už sa zdvíha prst ! :smt059

Aj v našom zaprdenom mestečku je všeobecne známa vec o tom, ktorá je "farárova dvéra." Akože, ja im to nezazlieval, ale celé to je ohromné pokrytectvo a len to poukazuje na tú strašnú skostnatelosť cirkevných inštitúcií. Už nie sme v v 14. storočí.

//autoeditácia príspevku (21 Apr 2011, 12:36)
Pekelný anděl Vatikánu Matka Tereza
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozri mne ide o to kolko sa kope a ake to ma nasledky. RKC samozrejme voci tomu samozrejme imunitu mat nema. A prst sa dviha aj pri tych ostatnych - cize si len potvrdil ze aj pre teba je to kopanie niecim specialnym.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja ten zdvihnutý prst najviac vidím a cítim pri tomto. Stále panuje v našej spoločnosti ako keby strach niečo povedať voči náboženstvu, voči cirkvi - hlavne u starších ročníkov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ja zase vnimam najmensiu mieru kritickeho myslenia prave pri prijmani vyjadreni proti krestanstvu a predstavitelov RKC cirkvi - najma co sa tyka zvelicovania (uz som pocul aj vyjadrenie ze "co knaz to opilec")
hughito
Redeemer
Redeemer

Ľudia generalizujú, škoda, že sa takto neozývaš aj v témach o cigánoch a židoch.
tehla

Ak som dobre pochopil z toho "članku" - Matka Tereza je masová vrahyňa a skutočnym dobrodincom ľudstva je Bill Gates...
hughito
Redeemer
Redeemer

Zober si z toho čo chceš, je to na zamyslenie. A o Gatesa vôbec nejde.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

javatar napísal:neviem preco mam dojem ze je to nehorazne bulvarne ladena sprava... ale budiz, urcite sa najdu aj v rime knazi co sa takto spravaju (vsak je ich tam isto dost) - na zaklade annonymnych svedectiev :roll: a potom budem pocuvat ludi ze vo vatikane ma kazdy druhy knaz tajne deti a po 5 mileniek pricom sa samozremne v knihe bude pisat o niekolkych pripadoch

ja uz mam pocit ze katolicka cirkev sa rozpytvava viac ako ked neaky moslim zaziva zakope svoju dceru za to ze chcela ujst s cudzincom (alebo inu somarinu, takych pripadov bolo az az) a vytahuju sa debiliny a poriadne sa zvelicuju

ja nepochybujem o tom ze su/boli ludia ktory svoje cirkevne postavenie zenuzivaju/zneuzivali, ludia co vodu kazu a vino piju ale nemozem sa ubranit dojmu ze tato kniha je pisana na zaklade trendu "kopnime si do RKC" a samozrejme sa na nej da dobre nabalit

je az obvivuhodne zarazajuce kolko je sposobov zneuzitia nabozenstva...
v tomto s tebou celkom súhlasím.
na jednej strane - áno, dá sa to považovať za bulvár alebo dokonca za zavádzanie verejnosti, hlavne ak sa to snaží generalizovať spôsobom že "všetci sú takí".
na druhej strane - pokiaľ by o tom nikto nenapísal, nikto by o tom nevedel a ešte aj tie malé náznaky škandálov by boli zametené okamžite pod koberec... a cirkev by sa vystatovalo svojím "patentom na morálnu čistotu a konanie dobra" ako sa nám neraz snaží prezentovať.

nebudeme túto cirkev pozitívne diskriminovať NEzverejňovaním jej prehreškov pred ostatnými.
modlím sa za ateizáciu spoločnosti :D
Napísať odpoveď