Vytvorenie vlastnej hry..
Re: Vytvorenie vlastnej hry..
Napiste 2000 riadkovu damu v C++ s komplet AI a pod, a tieto pi*ov*** vas hned prejdu..
99% by stacilo napisat aj bez AI len aby mohli hrat dvaja proti sebe a uz by sa do tejto temy nepozreli 
sak forum tu je na to aby sa pytal.a nekazte mu sny.
suhlasim s tebou. povedzte, s akou ideou ste sa dali na programovanie?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ja so žiadnou. Iba som vždy prahol po poznaní. Nemal som ciele ako vy, že raz budem zarábať ťažké prachy, raz spravím hru a podobne. Len som sa dostal na strednej k pascalu, a nestačilo mi to čo mi vysvetila učiteľka tak som začal hľadať viac a viac, prešiel na iné jazyky, zisťoval, skúšal.. proste ma to zaujímalo. A touto svojou zvedavosťou som sa dostal k veľa veciam
takže si išiel programovať aby si sa naučil to, čo ťa bavilo a potom s tým pracovať. To je idea
-
audiotrack
VIP
no tak to potom žijem veľmi zidealizovaný život, lebo mám ideu že večer pôjdem spať 
To že som sa to učil lebo ma to bavilo nie je idea. Idea je nejaký ciel za ktorým si ideš. V mojom prípade som ciele nemal, len som robil to čo ma v danom momente naplňalo
To že som sa to učil lebo ma to bavilo nie je idea. Idea je nejaký ciel za ktorým si ideš. V mojom prípade som ciele nemal, len som robil to čo ma v danom momente naplňalo
a na eké témy tvoríš teraz?
-
audiotrack
VIP
momentálne sa venujem svojej diplomke
chcel by som len podotknut ze nie je to az tak zlozite robit s WoWkom co sa tyka serverovej casti. Mam s tym svoje skusenosti a programujem asi tak 3 roky. Pokial sa tyka clienta, ten bol myslim vacsi oriesok ako serverova cast, ktora sa pomocou sniffovania packetov z offi da zreprodukovat. Cize keby sa chce podielat na niecom takom, ako je to jeho WoW, tak sa da aspon tym smerom ako to robim ja. Snazim sa len svojimi schopnostami napodobnovat oficialne servery na emulatore.berynatorko napísal:konkretne wow by pravdepodobne nespravil nikto z tohto fora, urcite nie sam. lebo sietovy model vhodny pre hru 9 milionov hracov sucasne nenavrhne kazdy. mohol si vybrat lubovolnu hru a on si vyberie asi najzlozitejsiu aka je. je rozdiel ak si schopny vytvorit hru na styl half life, kde riesis vzajomnu komunikacia <32 klientov a jedneho servera a je rozdiel ak riesis komunikacie 100 000cov klinetov so 100kami serverov sucasne.
cize na zaciatok triafa moc vysoko. najma ak neovlada zaklady programovania. s tym game makerom a blenderom si mu dobre poradil. isto mu to daco da.
-
asterix3691
Medium Star
Dneska to uz nieje tak ako niekedy ze hru robia 10 ludia 2 mesiace a mam z toho krasnu hru na CD
Dneska uz hry robia 500 ludia 2 roky aj viac a je na 2-3 blueray diskoch
Inac nejake piskvorky alebo co by sa dali spravit cez ten uz spominani program
Kamos spravil nieco ako pacMan dal tomu nazov pozierac minci 
Ja b som jednu otázku - ak niekto pracujete s Javou (používam prostredie Eclipse) poradte prosim kde zozeniem nejaku tabulku prikazov
to myslis akoze klucova slova? ak hej tak sem to najdes http://download.oracle.com/javase/tutor ... words.html
Hej, díki - presne to som mal na mysli 
pre vsetkych co chcete robit 3D hry:
http://www.hojko.com/post1659093.html#p1659093
(je to len navod, info o jeho existencii)
http://www.hojko.com/post1659093.html#p1659093
(je to len navod, info o jeho existencii)
Ked už sme u tých návodov a bol tu spomínaný blender tak som raz napísal pár tutoriálov v slovenčine o tom ako začať robiť hry v blenderi, bohužial som nemal dost času pokročit dalej.... možno v lete. Kedže s blenderom nejakých pár rokov pracujem, možem povedať že je to jeden s najplnohodnotnejších, plne integrované vývojové prostredie a systém logických blokov v kombinácii s jazykom Python umožnuje rýchly vývoj.
Medzi nevýhodami by som videl neefektívne renderovanie svetiel a tienov, nutnosť vymyslieť vlastný systém proti neoprávnenému otvoreniu zdrojových súborov a menšie nedostatky logického systému. Ale cez Python sa dá spraviť takmer čokolvek a ešte som nenarazil na niečo ro by v nom spravit nešlo takže posledný bod nevidím ako problém.
Medzi nevýhodami by som videl neefektívne renderovanie svetiel a tienov, nutnosť vymyslieť vlastný systém proti neoprávnenému otvoreniu zdrojových súborov a menšie nedostatky logického systému. Ale cez Python sa dá spraviť takmer čokolvek a ešte som nenarazil na niečo ro by v nom spravit nešlo takže posledný bod nevidím ako problém.
chcel by som sa opýtať že či sa dá urobiť nejaká multiplayer hra ... niečo podobné ako minecraft len by to malo iný názov iné vecičky a tak .... ked sa dá tak dajte nejaký program cez čo to to urobiť 
-
Space5800
Medium Professional
craftak neber to v zlom, ale ak nie si schopný ani rozbehnúť minecraft server, tak naprogramovať vlastnú hru tiež nezvládneš.
skús JDK. za takých 5 rokov nám sem daj výsledok. díkcraftak napísal:chcel by som sa opýtať že či sa dá urobiť nejaká multiplayer hra ... niečo podobné ako minecraft len by to malo iný názov iné vecičky a tak .... ked sa dá tak dajte nejaký program cez čo to to urobiť