Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Revízor - právomoci

Príspevok od používateľa hughito »

No ale podľa toho, čo sem poslal ephramko, to od JUDr. Dušana Korga, revízori nemajú absolútne žiadne právomoci - takže, žiadne držanie v električke, žiadne zamykanie dverí, žiadne ťahanie za tričko (a už vôbec nie nejaký ich známy).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

By ma zaujímal ten SBS-kár potom, čo to má znamenať.
Smola je, že málo svetaznalých ľudí chodí MHD a ešte menej načierno :D Lebo toto vyzerá na easy win súdny proces, na ktorom by sa dalo veľa ukázať.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Uznávam Tvoje argumenty, sám som tiež konštatoval, že keďže to nie sú verejní činitelia, tak mi môžu akurát tak niekde vyliezť.... Pokiaľ bude na mieste polícia, prosím, tým by som ukázal doklady s tým, že si neželám aby údaje poskytli revízorovi a vybavené.... Pokiaľ by na mieste polícia nebola, a bol by učinený pokus mi zabrániť v odchode, alebo sa pokúsia o fyzický kontakt, začnem to považovať za nepriateľské správanie a buď budem volať políciu, alebo začnem jednať sám - a veselo im potom z toho nebude.... A prečo???? Lebo zákon je na mojej strane a nejaké interné smernice MHD ma nemusia zaujímať.... Takže tak.... nejako treba to ich postavenie v rámci zákona doriešiť....
Alebo najlepšie riešenie - nepoužívať MHD a keď, tak s lístkom....
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

110mat110 napísal: Ad student co nestihol kupit SMS listok: v prepravnom poriadku KE MHD je zakotvene, ze je na starosti cestujuceho, aby mal SMS listok este PRED nastupom do vozidla, takze vyhovorky, ze mi nestihla prist SMS su podla mna irelevantne a dany clovek mal pockat na dalsi spoj.
Električka tam chodí každých 20 minút :) A čakať na ďalšiu sa nikomu nechce. Revízor videl, že už keď prechádzal cez cestu posiela sms, lebo vodič čakal kým príde tak sa kazdý pozeral na čo/koho sa ešte čaká.
Nakoniec mu aj povedali, že vedia že sms posielal už cestou k električke. Ale prepravný poriadok hovorí jasne.
Neviem či majú za každú pokutu nejaké prémie. Ale toto nie je podľa mňa správny prístup.

A ako tak čítam, tak mi môžu revízori vyliezť na kredenc. Keď je ten ich prístup PRESNE podľa predpisov, a nekonajú spravodlivo. Tak pekne sa aj ja môžem obrátiť na zákony a tých vydrbaných 55€ som platiť nemusel.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

D4vid napísal:Neviem či majú za každú pokutu nejaké prémie.
Urcite ano. Inak by ich ukecal kazdy druhy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead:
Pokiaľ by na mieste polícia nebola, a bol by učinený pokus mi zabrániť v odchode, alebo sa pokúsia o fyzický kontakt, začnem to považovať za nepriateľské správanie a buď budem volať políciu, alebo začnem jednať sám - a veselo im potom z toho nebude
No ale čo vyriešiš tým, že zavoláš políciu ?
Pinhead
King
King

hughito,
ako príde polícia, tak na nich okamžite podám trestné oznámenie za obmedzovanie osobnej slobody.... Minimálne im to trochu znepríjemní život....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:wink: listok mam stale, tych par centov vzhladom na isic ma nezabije. ale kebyze revizor ide kontrolovat MNA a ciganov nie, nepoznam zlutovanie !!!! budem sa hadat a vykrikovat ze rasizmus proti bielym, a budem robit take halo ze take este revizor nevidel isto iste. a nech aj zavola policiu, ciganov prvych, potom dam aj ja . . . ziadne take ze cigan nemusi mat a ja musim.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Cigánovi pokutu vypíšu... a nezaplatí ju :)
Vypíšu ju tebe, a ak nezaplatíš máš problém :D
A ak im už ten občiansky dáš. Tak už nemáš veľmi šancu sa z toho vykecať. takže radšej im nič nedávať
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Mna ako revizora by nezaujimalo preco nemas listok, mas, ok. Nemas pokuta. Takto by to malo fungovat. Ide o to, ze jednemu da vynimku a hned ju bude prosit cela elektricka. (sam som to zazil, ked revizorka odpustila 8 rocnemu prckovi pokutu a hned sa vzburili dospely) Spolocnost by mala fungovat bez vynimiek. Zda sa mi byt nefer, ze my co podstivo platime a starame sa, ci mame listky nedostaneme pokutu, rovnako ako ti, co jednodoucho odignoruju predpredajove listky a aj tak pokutu nedostanu.
P.S.: kde v KE ma elektricka 20min interval?
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead napísal:hughito,
ako príde polícia, tak na nich okamžite podám trestné oznámenie za obmedzovanie osobnej slobody.... Minimálne im to trochu znepríjemní život....
To áno, ale pokutu zaplatíš. :wink:
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Uz ked sme pri tejto teme, rad by som sa spytal na svoj problem. Idem do prace a chcem si kupit listok. Na zastavke nefunguje automat, stanok je zavrety a ked som si chcel kupit SMS listok tak sa mi vratila SMS ze nemam dostatok kreditu pricom som mal okolo 60 eur este. Cize som bol nuteny cestovat nacierno alebo ist peso. Ako by ste postupovali vy keby vas chytil revizor. Nastastie ma nechytil ale keby ano tak chcem vediet riesenie. Dakujem
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

tvoje vyhovorky by ho vrcholne nezaujimali, nemas ako dokazat ze co vravis je pravda . . . :wink:
PsychoS
Professional
Professional

Odfotil som si nefunkcny automat, stanok bol mimo prevadzky(to by videl aj sam) a sms o nedostatocnom kredite mi prisla tiez. Takze tak isto ako by ho nezaujimali moje vyhovorky tak isto by on nezauimal mna. A ja som slusny obcan ktory dane plati a tak sa by som sa domahal svojich prav.
Pinhead
King
King

hughito napísal:To áno, ale pokutu zaplatíš. :wink:
Ako by som mu asi mal zaplatiť pokutu, keď nepozná moju totožnosť a nevie, kto som????
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

110mat110 napísal: P.S.: kde v KE ma elektricka 20min interval?
Tak 12 až 15 minút... ale nikto by nechcel čakať na električku tak dlho, keď vidí že ju ešte stihne.
110mat110
Light Professional
Light Professional

D4vid napísal: Tak 12 až 15 minút... ale nikto by nechcel čakať na električku tak dlho, keď vidí že ju ešte stihne.
Vidis, k priatelke mi ide bus kazde 3 hodiny, co by som tam dal za 12 minut... holt ked je debil, nech si pocka.
PsychoS: mal si si kupit listok u vodica
PsychoS
Professional
Professional

pre 110mat110: u nas vodic nepredava listky :) to je MHD nie SAD
110mat110
Light Professional
Light Professional

no ved v MHD ke vodic predava listky aj vodic, lenze 2x drahsie.
z akeho si mesta?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

PsychoS napísal:Odfotil som si nefunkcny automat, stanok bol mimo prevadzky(to by videl aj sam) a sms o nedostatocnom kredite mi prisla tiez. Takze tak isto ako by ho nezaujimali moje vyhovorky tak isto by on nezauimal mna. A ja som slusny obcan ktory dane plati a tak sa by som sa domahal svojich prav.
Pekne by si dostal pokutu a dovidenia. Jediny stanok je v meste? Jediny automat je v meste? Mal si na kupenie listku hociktory den. To nieje, ze pred tym ako ti ide autobus nejde automat. Mozes listok kupit aj rok dopredu. Bez platneho cestovneho listka nemozes nastupit do MHD. Automaticky si cierny pasazier a ja by som ti navalil pokutu.
To mas ako keby si mal sukromny pozemok a pride ti tam cudzi sa hrat s loptou. Ked sa ho spytas co tam robi, ti povie, ze nema ziadne ihrisko otvorene, tak prisiel k tebe. Potesilo by ta to? Nie.
Napísať odpoveď