Multimedialny prehravac k TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Multimedialny prehravac k TV
Uplne vsetko ti prehra jedine pc resp. aj nejaky multimedialny prehravac ale len taky ktory ma os. Co je ale viacmenej tiez uz pc.
tak koniec koncov ani PC ti nemusi prehrat vsetko, ked nemas potrebne kodeky, ja by som skor chcel vediet rozdiely medzi tymi dvoma a ktory toho viac prehra
-
Ryan Giggs
VIP
Lenže do pc si tie kodeky stiahneš kedykoľvek a bez problemov, kdežto do prehravača nie.
xtreamer by toho mal pokiaľ viem zvladnuť viac.
xtreamer by toho mal pokiaľ viem zvladnuť viac.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Do Xtreamu tieto veci rovnako ako aj do inych riesis nahranim noveho firmware. Xtreamer ponuka update firmwaru priamo cez internet v ramci menu (od noveho fw, tusim verzia 2.5), takze pokial mas wifi modul alebo pripojeny sietovy kabel, tak to aktualizujes piatimi kliknutiami. Podpory formatov by som sa nebal, pretoze je zauzivany standard, ktory sa dodrzuje, tazke aj tri roky stary prehravac ti prehra dnesne nove veci, ktore stiahnes z internetu. Okrem toho Xtreamer ma xLive a par nadsencov pracuje na ceskej a slovenskej verzii, ktora ponuka online stream cez internet stanic ako su vsetky CT, Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Markiza, STV, TA3 + este tak 10-20 dalsich stanic, cize si dokazes doma pozriet cez internet napriklad CT24 cez internet priamo na televizore, zaroven obsahuje aj archiv, takze si zena pozrie pocas dna oblubeny Panelak z archivu TV Joj, pretoze vcera to v TV nestihla... Ak ta nieco k Xtreameru zaujima, tak napis, mam ho doma, tak mozno budem vediet poradit.
-
Ryan Giggs
VIP
Ide však o to, či novy firmware nejake nove kodeky obsahuje. To že vyjde nejaky novy FW automaticky neznamena, že tam su aj nejake kodeky naviac. V tomto nemaš žiadnu zaruku. Teraz nenaražam len na xtreamer ale na multimedialne prehravače všeobecne. Navyše aj keby boli, stale musiš na ten novy fw čakať kym ho vydaju. U PC sťahuješ okamžite.
hojko, mohol by si prosím ťa napísať v akej kvalite je ten online stream a archív? respektíve či to vyzerá na veľkej TV dobre... vopred díky...hojko napísal:Do Xtreamu tieto veci rovnako ako aj do inych riesis nahranim noveho firmware. Xtreamer ponuka update firmwaru priamo cez internet v ramci menu (od noveho fw, tusim verzia 2.5), takze pokial mas wifi modul alebo pripojeny sietovy kabel, tak to aktualizujes piatimi kliknutiami. Podpory formatov by som sa nebal, pretoze je zauzivany standard, ktory sa dodrzuje, tazke aj tri roky stary prehravac ti prehra dnesne nove veci, ktore stiahnes z internetu. Okrem toho Xtreamer ma xLive a par nadsencov pracuje na ceskej a slovenskej verzii, ktora ponuka online stream cez internet stanic ako su vsetky CT, Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Markiza, STV, TA3 + este tak 10-20 dalsich stanic, cize si dokazes doma pozriet cez internet napriklad CT24 cez internet priamo na televizore, zaroven obsahuje aj archiv, takze si zena pozrie pocas dna oblubeny Panelak z archivu TV Joj, pretoze vcera to v TV nestihla... Ak ta nieco k Xtreameru zaujima, tak napis, mam ho doma, tak mozno budem vediet poradit.
-
hojko
Site Admin
Ryan Gigmgs: Samozrejme, povacsinou (ak nie takmer vzdy) su to len upravy inych veci, v poslednych verziach firmware som nevidel, ze by doslo k uprave kodekov. Ak by vsak bolo nieco problematicke, verim tomu, ze oprava pride. Hacik je vsak v kompatibilite a standardoch, ktore sa pouzivaju, takze v tomto ziadny problem nevidim.
silmarill: Zalezi od konkretnej stanice, relacie, ci ide o stream alebo archiv..., niekde mas viacej moznosti. Napriklad JOJ ma svoj archiv v nizkej a vysokej kvalite, v tej vysokej je to porovnatelne s tym ako keby som to pozeral normalne cez kablovu televiziu (mam analogovu kablovku a 127cm plazmu). Pri nizkej kvalite je rozdiel na prvy pohlad, ale na pozretie sprav ci inych relacii mi to plne postacuje. Kto si vsak zaklada na kvalitnom obraze, tak rozhodne potom treba zvolit vysoku kvalitu, ak je v moznostiach. Archiv TV Markiza tusim nema moznost volby kvality, ale je to na vysokej urovni, takze aj v tomto pripade je to v pohode. Online stream je uz trochu diskutabilnejsi, pretoze tam je to uz o bitrate a o tom, ci by stihali servre televizie, preto niektore televizie streamuju v nizsej kvalite, niektore idu aj v HD (ale treba poriadny internet). Zatial som online stream ako taky este ani nevyuzil (prehravac mam od jesene ci od zaciatku zimy), len co som sa hral s Eurosport 2, ESPN, CT4..., samozrejme slovenska klasika ako JOJ a Markiza (dobra kvalita), s radiami tiez nie je problem, problem nastane az pri volbe radia, pretoze internetovych radii je tam cez tisicku, takze si tazko vybrat. Novy firmware ma uz aj Facebook, ale este som ho nenahodil, takze neviem co to vsetko dokaze, viac sa vsak docitas tu: http://www.xtreamer.net/downloads/xtrea ... r-2-7.aspx
silmarill: Zalezi od konkretnej stanice, relacie, ci ide o stream alebo archiv..., niekde mas viacej moznosti. Napriklad JOJ ma svoj archiv v nizkej a vysokej kvalite, v tej vysokej je to porovnatelne s tym ako keby som to pozeral normalne cez kablovu televiziu (mam analogovu kablovku a 127cm plazmu). Pri nizkej kvalite je rozdiel na prvy pohlad, ale na pozretie sprav ci inych relacii mi to plne postacuje. Kto si vsak zaklada na kvalitnom obraze, tak rozhodne potom treba zvolit vysoku kvalitu, ak je v moznostiach. Archiv TV Markiza tusim nema moznost volby kvality, ale je to na vysokej urovni, takze aj v tomto pripade je to v pohode. Online stream je uz trochu diskutabilnejsi, pretoze tam je to uz o bitrate a o tom, ci by stihali servre televizie, preto niektore televizie streamuju v nizsej kvalite, niektore idu aj v HD (ale treba poriadny internet). Zatial som online stream ako taky este ani nevyuzil (prehravac mam od jesene ci od zaciatku zimy), len co som sa hral s Eurosport 2, ESPN, CT4..., samozrejme slovenska klasika ako JOJ a Markiza (dobra kvalita), s radiami tiez nie je problem, problem nastane az pri volbe radia, pretoze internetovych radii je tam cez tisicku, takze si tazko vybrat. Novy firmware ma uz aj Facebook, ale este som ho nenahodil, takze neviem co to vsetko dokaze, viac sa vsak docitas tu: http://www.xtreamer.net/downloads/xtrea ... r-2-7.aspx
@laforez: A.C Ryan je jeden z najuniverzalnejsich media prehravacov ktore som skusal - to co nevedel napr WD, Xtreamer zvladol AC Ryan lavou zadnou... fakt som nenasiel nic co by neprehral, jedina nevyhoa je trochu chabejsie music prehravanie napr. oproti WD (ten ma zas asi najpremakanejsie menu a stabilitu). AC je jeden maly, sikovny prehravac ktory ma FW podporu a prehrava spolahlivo asi vsetko (videal roznych formatov od SD az po HD rozncyh bitratov a kodekov, zvuky (hravo DTS bez optiky), viackanalove audia (nemyslim tie k filom:), obrazky...
-
Ryan Giggs
VIP
Lenže to plati aj opačne. Čo nepreluska AC, zvladne WD.Napr. mal problem s naročnymi 40Mbit/s videami. S tymi si neporadil. Otazka je, či sa to s nejakym novšim fw poriešilo. Dokonaly prehravač neexistuje. Na každom najdeš niečo.
poznas prehravas ktory zvlada video s takym dat tokom? skusal som promo Samsung video ktore ma tusim tych 40mega a nezvladal to ani WD (prva verzia), ani AC Ryan, ani moj PC:) ..islo mi to plynule len na notebooku s i5 procakm. Nie som si isty ci FW pomoze, skor zmena HW/cipu.
Take video je uz ale extrem ktore nema realne odpodstatnenie. Vacsina ludi je unesena uz ked ma film dat tok 6 mega (ak je kvalitne spraveny rip)
Take video je uz ale extrem ktore nema realne odpodstatnenie. Vacsina ludi je unesena uz ked ma film dat tok 6 mega (ak je kvalitne spraveny rip)
-
Ryan Giggs
VIP
WD Live to zvlada. Aj všetky novšie verzie. Inak tušim na tv freaku v recenziach toto testuju, tak sa mrkni aj tam.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Pravdepodobne myslíte promo video Samsung Demo Oceanic Life. Má to 39,7 Mbps.
Môžem potvrdiť, že WD TV Live, ktorý mám to prehráva hravo bez známok trhania. Rovnako ako všetko, čo som mu doteraz ponúkol
.
Môžem potvrdiť, že WD TV Live, ktorý mám to prehráva hravo bez známok trhania. Rovnako ako všetko, čo som mu doteraz ponúkol
-
helpfinder
Novice
pride mi ze sa na to nedivas objektivne ale proste len hladas argumenty proti MMC a za PC.Ryan Giggs napísal:Ide však o to, či novy firmware nejake nove kodeky obsahuje. To že vyjde nejaky novy FW automaticky neznamena, že tam su aj nejake kodeky naviac. V tomto nemaš žiadnu zaruku. Teraz nenaražam len na xtreamer ale na multimedialne prehravače všeobecne. Navyše aj keby boli, stale musiš na ten novy fw čakať kym ho vydaju. U PC sťahuješ okamžite.
ze v novom release firmwaru bude podpora takych a takch kodekov nemas, tak ako nikde nemas zaruku ze vydaju novu verziu K-Lite alebo All-in-one kodekov >> ale nevydavat novy FW je proti ich biznisu, lebo co si radsej kupis, HW s podporou alebo bez?
Na novy FW musim cakat, stiahnut, nainstalovat
Na nove kodeky musim cakat, stiahnut, nainstalovat
tak torchu mi tu uchadza tvoja logika
-
Ryan Giggs
VIP
Nechapem čo je na tom neobjektivne. Vidiš veci, ktore som nikde nenapisal.
Nemam absolutne nič proti MMC ani som nikde nepisal, že to nie je skvele zariadenie. Iba sa držim faktov a tie (či sa ti to pači alebo nie) hovoria jasne v prospech PC (htpc). PC toho jasne prehra viac (všetko), možnosti nastavenia neporovnateľne... To su fakty, s tym nepohneš.
Mne uchadza tvoja logika. Ake čakanie na kodeky? Ak sa objavi niekde (vo filme, videu...) nejaky kodek, automaticky je už na nete k stiahnutiu. V opačnom pripade to postrada akykoľvek zmysel, kedže si to nikto nebude mocť nikto pozrieť. A odkiaľ maš to, že je treba čakať na codecpacky. Stači ti samostatny subor. Nemusiš čakať kym ho pribalia k ostatnym.
Nemam absolutne nič proti MMC ani som nikde nepisal, že to nie je skvele zariadenie. Iba sa držim faktov a tie (či sa ti to pači alebo nie) hovoria jasne v prospech PC (htpc). PC toho jasne prehra viac (všetko), možnosti nastavenia neporovnateľne... To su fakty, s tym nepohneš.
Mne uchadza tvoja logika. Ake čakanie na kodeky? Ak sa objavi niekde (vo filme, videu...) nejaky kodek, automaticky je už na nete k stiahnutiu. V opačnom pripade to postrada akykoľvek zmysel, kedže si to nikto nebude mocť nikto pozrieť. A odkiaľ maš to, že je treba čakať na codecpacky. Stači ti samostatny subor. Nemusiš čakať kym ho pribalia k ostatnym.
-
helpfinder
Novice
no ak si myslis ze si objektivny tak musis napisat nie len negativa MMC a pozitiva PC, ale aj ten zvysok (teda pozitiva MMC a negativa PC)
a potom teda treba povedat aj to ze PC ma 10x vyssiu spotrebu, ze je 10x vacsi, 5x drahsi (+ este viac ak sa bavime o kupenom win7 a softoch, nie nelegalnom wareze), nutnosti mat ho niekde pri TV (pretoze HDMI kabel ma nejake svoje dlzkove limity) co nie vzdy zodpoveda moznostiam obyvacky, a ked aj hej tak som nuteny mat PC v obyvacke (dakuje neprosim), ...
takze ano, vsetko ma svoje plusy a minusy > len ich treba napisat pre obe zariadenia, nie pre jedno len plusy a pre druhe len minusy
a potom teda treba povedat aj to ze PC ma 10x vyssiu spotrebu, ze je 10x vacsi, 5x drahsi (+ este viac ak sa bavime o kupenom win7 a softoch, nie nelegalnom wareze), nutnosti mat ho niekde pri TV (pretoze HDMI kabel ma nejake svoje dlzkove limity) co nie vzdy zodpoveda moznostiam obyvacky, a ked aj hej tak som nuteny mat PC v obyvacke (dakuje neprosim), ...
takze ano, vsetko ma svoje plusy a minusy > len ich treba napisat pre obe zariadenia, nie pre jedno len plusy a pre druhe len minusy
-
Ryan Giggs
VIP
Moja pôvodna reakcia bola na dotaz, že dotyčny chcel nejaky MMC čo prehra (citujem) všetko. Všetko prehra jedine PC resp. MMC s OS. Teraz my vysvetli, čo je na tom nepravdy, resp. neobjektivity?! Inak, bavili sme sa čisto a iba o schopnosti niečo prehrať, nie o ostatnych veciach. Tie vôbec neboli temou diskusie. Ostatne si už začal rozvadzať ty sam, i keď mi nie je jasne prečo.
DivX, XviD alebo aj HD ma svoj zauzivany standard v ktorom sa koduje. Preto sa netreba bat cakania na firware, tan len zlepsuje stabilitu, pridava novr funkcie a opravuje chyby.
-
PAuLi3
Darca
Zdarte potreboval by som radu z kupou jedneho z tychto prehravacov
Do oka mi celkom padol http://www.alza.sk/a-c-ryan-playonhd-mini-d163017.htm
alebo http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm
Ide mi hlavne o podporu slovenskych a ceskych titulkov a aby to malo LAN( kedze tam bude asi mensia pravdepodobnost ze by mi film sekal ako je to napr. pri USB klucoch a to je aj dalsia otazka, ci neviete ako su na tom tieto prehravace s prehravanim video formatov s usb klucov, ci v pohode zvladaju obycajne kluce, ale bo treba nejake "tie lepsie" (vysokorychlostne)
Ak by ste vedeli poradit aj nejaky iny model, tak sem s nim, budem rad. Cenovy strop je 100€ (+- nejake to euro, ak by to stalo za to). Pri WD live TV sa pise ze ma ja wifi, je to pravda, ci je potrebny aj nejaky dodatocny modul, ako je to pri AC ryan
Do oka mi celkom padol http://www.alza.sk/a-c-ryan-playonhd-mini-d163017.htm
alebo http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm
Ide mi hlavne o podporu slovenskych a ceskych titulkov a aby to malo LAN( kedze tam bude asi mensia pravdepodobnost ze by mi film sekal ako je to napr. pri USB klucoch a to je aj dalsia otazka, ci neviete ako su na tom tieto prehravace s prehravanim video formatov s usb klucov, ci v pohode zvladaju obycajne kluce, ale bo treba nejake "tie lepsie" (vysokorychlostne)
Ak by ste vedeli poradit aj nejaky iny model, tak sem s nim, budem rad. Cenovy strop je 100€ (+- nejake to euro, ak by to stalo za to). Pri WD live TV sa pise ze ma ja wifi, je to pravda, ci je potrebny aj nejaky dodatocny modul, ako je to pri AC ryan
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
WD TV Live mám. Je to už môj druhý prehrávač od tohto výrobcu a môžem len odporučiť. Na WiFi potrebuješ dokúpiť externý adaptér. Čo sa týka tituliek, tak české ani slovenské nie sú problém.
Ja prehrávam buď z externého disku alebo z 8 GB USB kĺúča Patriot. Nejaké BRRipy som pozeral aj z lacného pomalého 4 GB Kingstonu, žiadne spomalenie som nebadal.
Tie lacné kľúče majú pomalý zápis, čítanie majú rýchle, takže toho by som sa nebál.
Ja prehrávam buď z externého disku alebo z 8 GB USB kĺúča Patriot. Nejaké BRRipy som pozeral aj z lacného pomalého 4 GB Kingstonu, žiadne spomalenie som nebadal.
Tie lacné kľúče majú pomalý zápis, čítanie majú rýchle, takže toho by som sa nebál.