Musím sa Vám zdôveriť s jedným z mnohých problémov, ktoré sa bežne v školách vyskytujú..
Ide hlavne o poplatky a povinné kurzy, ktoré musia študenti počas štúdia na danej škole absolvovať.
A to, dnes mi sesternica rozpráva cestou autobusom domov, že ako študentka 1. ročníka na strednej škole musí povinne absolvovať plavecký kurz, ktorý ju vyjíde na 3 dni 80€, hovorila mi aj o tom, že majú mmnt doma problémy a šla s tým pekne za svojou triednou profesorkou, že jednoducho nech ju ospravedlní, ale rodičia nemajú dosť financií na to, aby si tento plavecký kurz mohla dovoliť a preto bude chodiť zatiaľ do školy.
Tá profesorka jej povedala toľko, že nech sa nehnevá, ale takéto problémy je potrebné riešiť pôžičkou, pretože ak ho neabsolvuje bude mať v škole problémy a môže sa stať, že nezmaturuje...
Ako podľa mňa je to veľmi smiešne a dosť trápne, predsa ako môže plavecký kurz z 1. ročníka ovplivniť maturitný ročník..
A čo tí, ktorí budú mať PN, tiež budú mať problémy ??!
Zo strany vedenia je to niekedy neprofesionálne takto strašiť mladých ..
Proste, ak je to povinné a na to nemá a túto povinnosť si zaviedli sami, tak nech jej ten kurz aspoň odpustia, / nedajbože / uhradia...
Ako to ďalej riešiť?! Peniaze na kurz nemá a lekárka jej PN nevypíše a to s odôvodnením, že školy si to zvyknú overovať a ona jej nezmysly do karty písať nebude...