Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa jozefitko »

Sposob akym si to napisal svedci o tvojom intelekte a ten sa nezda byt prave na najvyssej urovni...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Taky pravda. :)
zosik 100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zosik 100 »

Inak sa to ani neda napisat.
Filein
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Filein »

Židia odjakživ okradali a odrbavali vo svoj prospech Židia boli aj su drbnuti.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Filein

Nie. False.

Podstata nenávisti ku iným rasám. Toto sa dá použiť kýmkoľvek na kohokoľvek, a svedčí to prinajmenšom o povrchnosti, namyslenosti, špatnej výchove a nevzdelanosti. :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Niekto tu niečo nepobral..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Židom mozme len zavidiet, kiez by aj nas narod bol taky sikovny, odhodlany a priebojny...mozno by sme potom nemuseli robit otrokov zahranicnym bankam a korporaciam...niektori Slovaci si myslia, ze pecene holuby im budu same padat do ust za nic nerobenie, no a takym nezostava ine, len ohovarat a zavidiet bohatsim narodom...bohatym Zidom tiez to bohatstvo nepadlo z neba, museli si ho vydret vdaka svojim schopnostiam, sikovnosti, sudrznosti a ich narodnej mentalite, ktora sa formovala po starocia...
(pricom tychto odhodlanych a sikovnych narodov je samozrejme viacero, aby ste si nemysleli, ze vychvalujem len Zidov)

takze miesto toho uboheho primitivneho nadavania na zidov, sa radsej zamysli nad tym, co by si TY mohol urobit pre seba a pre svoju rodinu, narod, aby ste sa mali lepsie... ...uprimne ani sa necudujem, ze to na Slovensku vyzera tak ako to vyzera, ked jedinci s takym vyjadrovanim ako ty, sa pysia slovenskou narodnostou...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tlačová beseda Spoločnosti Prometheus v Prešove

(K otázke č. 23 Náboženské vyznanie, v sčítaní v roku 2011)
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Nie. False.

Podstata nenávisti ku iným rasám. Toto sa dá použiť kýmkoľvek na kohokoľvek, a svedčí to prinajmenšom o povrchnosti, namyslenosti, špatnej výchove a nevzdelanosti.
Milý Jarko, nikdy som nepopieral, že som tupý xenofób, antisemita a homosexuál plný šovinizmu.
takze miesto toho uboheho primitivneho nadavania na zidov, sa radsej zamysli nad tym, co by si TY mohol urobit pre seba a pre svoju rodinu, narod, aby ste sa mali lepsie... ...uprimne ani sa necudujem, ze to na Slovensku vyzera tak ako to vyzera, ked jedinci s takym vyjadrovanim ako ty, sa pysia slovenskou narodnostou...
Hip hip, hip hip! Ďakujem za tvoj briskný názor, ale ja to "necucám z prsta"; veď si všimni Židov na obraze Hieronyma Boscha, tá fyziognómia hnusákov. A ja pre národ robím veľa! Napr. rozostrím zrak a sledujem slovenský horizont, novoilustrujem Básnické prviesenky Jozefa Zbranského a vždy sa uistím, že používam správne slovo žid/Žid.
________Punkt am Ende.
@hug: Teda naše konanie bude jednoduché: vierovyznanie: Jedi! Tak ako v Česku...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Nik nevie ovplyvniť, kde a komu sa narodí. Iba málokto sa vie vzoprieť zvyklostiam vlastnej komunity. Neznášanlivosť ku iným zvyklostiam plodí nenávisť a násilie, a končí sa to vojnami.

Nik nemá právo vyvyšiavať sa na základe čohokoľvek nad kohokoľvek.

Ber si príklad zo Sokrata - viem, že nič neviem. Tí múdri a vzdelaní namávajú radikálne názory. :)
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Chcel si povedať, nech si beriem príklad z Mikuláša Kuzanského a jeho "učenej nevedomosti", lebo určite vieš, že sokratovské "Viem, že nič neviem" sa vzťahuje na bežné abstraktné pojmy ako krása, spravodlivosť, dobro atď, a nie na intelektuálnu úroveň poznania. A tie názory v skutočnosti radikálne sú, aj keď sa javia zmierlivo- predstav si takého Diogéna zo Sinope ako leští vtáka na agore (trh) a vykrikuje, že by bolo skvelé, ak by sa aj brucho zasýtilo trením...
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Niečo je aj tu:
http://www.artforum.sk/catalog/platon:e ... detail=291
http://www.artforum.sk/catalog/platon:e ... etail=1529
Je to len jeho podradný žiak, ale keď ten lišiak sám nič nenapísal...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Sranda, kam až to zájde...

http://antika.avonet.cz/article.php?ID=1908
http://cs.wikipedia.org/wiki/Plat%C3%B3n

..."Platón založil athénskou Akademii, jež pak byla vzorem evropským univerzitám a vědeckým institucím. Své spisy psal většinou formou rozprav mezi svým učitelem Sókratem a dalšími osobami, kterým Sókratés svými otázkami pomáhá vyvrátit jejich předsudečné a nezralé názory a dospět k lepšímu poznání...."
zosik 100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zosik 100 »

Filein:Ty mi chceš povedat že cirkev je dobra a že židia su svine ked už tak fašisti su sku*vena haved.A ty patriš očividne k nim,fašisti odjakživ odrbavali okradali.
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Filein:Ty mi chceš povedat že cirkev je dobra a že židia su svine ked už tak fašisti su sku*vena haved.A ty patriš očividne k nim,fašisti odjakživ odrbavali okradali.
Veľké ospravedlnenie diskutujúcim, že som neuváženou paródiou spretrhal túto plodnú diskusiu o neontologických substanciách dlhú vyše 230 strán. A tebe, milý Tomáško, venujem vysvetlenie: počal si týmto:"Cirkev odjakživ okradala a odrbavala vo svoj prospech cirkev bola aj je drbnuta.". Ja som slovo cirkev nahradil najpríhodnejším slovom, s ktorým by veta mala rovnako fekálny obsah. Že sa namotáš ty, som vedel; a ping-pong s ephramkom a jardom bol bonus...Aj keď je vidno, ako dávate pozor...ts ts ts.
Končím, už nebudem :). Hughito nech pokračuje v diskurze s militantnými a menej militantnými katolíkmi a ja počkám na Nauru, lebo asi len ona má právo a wiki-free vedomosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Však pridaj aj ty ohľadne tej neontologickej substancii, filozofických dôkazov v jej prospech je hŕba. Wiki-free vedomosti vítané. :playboy:
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Dunno lol. Väčšine ľudí je existencia Boha ukradnutá, lebo majú iné povinnosti napr. uživiť sa a tí zaistení sú zaneprázdnení ešte väčším zaisťovaním. Preto, že nie som hlupák je mi to tiež jedno. Smrť sa ma netýka, lebo nie som mŕtvy a keď budem mŕtvy tak sa ma tiež nebude týkať.
Predstava kresťanského neba je nedomyslená: večná existencia neohraničená 2. smrťou, kde všetko je o hovne, lebo sa nič na dokonalosti aj tak nezmení. To asi bude osadenstvo spasených sedieť a čumieť buď na seba navzájom, alebo na Boha? Bože chráň nejakého mizantropa - čo aj tak nemôže za to, že je mizantrop - ,ktorý sa dostane do neba. Uch, tie vysmiate tváre, ktoré vedia, že majú perspektívu žiť v časovo neohraničenom spoločenstve. Ako to len bude vyzerať?
Taktiež mi uniká pointa hádok, nie diskusie, ale hádok. Veriaci ti asi chce pomôcť, aby si uveril, tým pádom sa dostal do neba; pritom ti šikuľka ale aj nadáva a osočuje.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Filein mudry si jak radio, ale predpokladam, že maš nejakych 15 rokov a prave si zistil, že ateizmus je "strašne cool".

Inak ti, čo ste veriaci, pripravte sa na bašavel - teraz pred sčitanim ľudu sa media zblaznia, začnu vyťahovať škandaly, vymyšlať si, znevažovať cirkev a robiť si nenapadny vysmech z veriacich. Pozorujte to, bude to sranda
jozefitko napísal:Sposob akym si to napisal svedci o tvojom intelekte a ten sa nezda byt prave na najvyssej urovni...
ten podla mňa ani netuši, čo to cirkev vlastne je
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Máš aj niečo konkrétne, alebo iba svoj zvyčajný nulovo-informačný balast? A iste, už pred sčítaním sa aktivizujú Slobodomurári a Židia a budú bojovať proti cirkvi. Mimochodom, tu v UK už tá banalita prebehla a celkom v civilizovanej forme, hádam sa na Slovensku chystá prevrat?
Napísať odpoveď