Sú na Slovensku online kurzy programovania?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Googler1
Star
Star

Sú na Slovensku online kurzy programovania?

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute napadlo mi či poznáte nejakú firmu Slovensku/cesku ktora organizuje online kurzy programovania (vseobecne) skusal som aj googlit ale v podstate som nic rozumne nenasiel

Co vy na to?
c-ice
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sú na Slovensku online kurzy programovania?

Príspevok od používateľa c-ice »

niečo ako kurz varenia ? ale pre programovanie ? ...

osobne si to neviem predstaviť či niečo take vôbec môže fungovať ... pokiaľ nemyslíš tutorialy kde niekto robi Applikaciu "Hello World" a popri tom to komentuje ale to ta podla mna nenaučí programovať...
resp. mna hned napadlo video ale ak myslíš pisaný textový kurz tak skús pozret na "programujte" alebo viac v téme http://www.hojko.com/chcete-si-precvici ... 61227.html
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Kurz programovania všeobecne? Stredné školy, vysoké školy. Na čo by to robili aj firmy?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

presne tak, prednášky na univerzitách sú voľné a môže prísť aj neštudent. Pozri si rozvrh kedy sa konajú nejaké z toho čo ťa zaujíma a navštevuj ich. Síce to budeš mať bez cvičení (tam už ako neštudent nemôžeš chodiť) ale aj prednášky dajú dosť. Inak potom asi len videotutoriály a knihy
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa scriptType »

Síce otváram túto tému trocha neskoro, no je možné ísť ako neštudent na prednášky? Teda, mam 15 pri PC trávim väčšinu času nad Programovaním. Mohol by som ísť na taký kurz aj ja?
Popripadne by som si pripol nejaké fúziky aby som tam nevyzeral ako jahňa medzi dravcami :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ísť môžeš, ale či budeš rozumieť... ono programovanie nie je iba o ťukaní do klávesnice. Ale hej, v zásade sú prednášky verejné. Horšie to môže byť so vstupom na fakultu alebo do prednáškarne, kde tak mladý môžeš vzbudovať pozornosť a zrejme ťa niekto vyhodí že nie si študent
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

Rozumieť budem. Dá sa povedať že niesom žiadny začiatočník. Kódu, syntaxi a tvorbe algoritmu alebo algoritmu existujúceho problému rozumiem. Zvládam logiku čo kód dokáže. Lenže ja to mám tak že napr. z jazyku C mám základ no neviem zatiaľ moc mi nepomôže výpis textu a práca s textom v príkazovom riadku bez grafického prostredia. Neviem absolutne kam sa hýbať. Zasa čo sa týka Web programingu tak zvládnem si podľa predstáv spraviť 2D grafiku (PS) ktorú si po kúskoch v html a css spracujem. Do funkcionality s JS a PHP+MySQL tiež som dosť skúšal a robil toho. Len zasa neviem kam sa pohnúť. Ani neviem s čoho koľko viem, aké problematiky by som mal zvládať. Aby som neprišiel medzi niekoho kto bude písať funkciu nejakú základnú a ja absolutne nebudem vediet čo to do prdele je. Mali ste aj vy takéto stavy? Alebo poznáte niečo, čím sa dá usmerniť život mladíka ktorý sa tomuto chce venovať? (knižky? Kvalitná stredná?) :) Viem že to obnáša veľa nervov a chuť samoštúdia. To mám + viem čo to obnáša.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

scriptType napísal:Rozumieť budem.
Odvážne tvrdenie. Takže rozumieš vysokoškolskej matike, zložitosti (čo je dosť náročná štátnicová otázka), formálom (čo je ešte náročnejšia štátnicová otázka) a podobne, že? Tak načo tam chceš ísť? Asi máš skreslené predstavy, ale na prednáškach sa neprogramuje. Na to sú cvičenia. Na prednáškach sa vysvetluje ako to funguje, aké to má zložitosti a podobne. Syntax sa väčšinou neberie, to sa ukáže raz na cviku a každý vysokoškolák musí byť schopný si to osvojiť behom pár minút. Ak sa chceš programovaním zaoberať vážne, tak tie prednášky môžu pomôcť. Ak sa ale chceš naučiť programovať v tom stredoškolskom zmysle, tak to nie je pre teba
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

To som si zafandil :D . No chcem nasmerovať. Kam sa treba hýbať, čo čítať. V stredoškolskom zmysle naučiť sa programovať? Nie. Programovať už som pochopil, je veľmi široký pojem ako keby som povedal že idem variť :) Je toho veľa na výber, no stále je to varenie. Ako programovanie, programovať. Je to asi tým, že sa mi páči technológia, čo všetko to dokáže a čo všetko BY MOHLO DOKÁZAŤ. Čo myslíš, usmerní učenie s knižiek postup učenia?

//autoeditácia príspevku (24 Apr 2011, 23:42)
Čo pozerám audiotrack príspevky od teba, tak môj názor na teba je že Audiotrack Gates 2. Si moj vzor :D . Ako si sa to od začiatku až do trvajúceho teda terajšieho konca učil ty?
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Nuz, audiotracka sa tazko prekonava. :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

scriptType napísal:Ako si sa to od začiatku až do trvajúceho teda terajšieho konca učil ty?
Základ je kúpiť si slabý počítač, aby ti nešli hry. Získaš tak kopec času na učenie :) Potom si treba vypýtať od rodičov 3€ na poplatok do mestskej knižnice a nakoniec treba nájsť chuť, vôľu, sebazprenie a trošku dôvtipu. Ale mňa si za vzor radšej neber
scriptType
Medium Expert
Medium Expert

Takže tak :) . Myslel som si. Beriem to tak, že samoštúdium. Ok ďakujem za rady. Dúfam že Ťa do mojej 40 dobehnem zo skúsenostami programovania :D .
BX
Addict
Addict

Audiotrack napísal:Potom si treba vypýtať od rodičov 3€ na poplatok do mestskej knižnice
S týmto opatrne. V tej našej toho veľa nenájdeš :D
(Teda aby som si zase nepožičal každú zbytočnú hlúposť. Internetové diskusie sú dobrým zdrojom odporúčaných kníh)
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

A čo tak z organizovať vlastný kurz vrámci našej komunity? Je nás tu dosť ľudí, čo to vieme, živíme sa tým, dokonca niektorí to majú vyštudované a je tu ešte viac ľudí, ktorí by mali záujem niečo sa od nás naučiť, pričom je oveľa lepšie urobiť 3x8 hodín (už som niečo podobné organizoval a takto mi to vyšlo najlepšie) niekde pokope a osobne, ako X-hodín čítať tutoriáli.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

+ k tomu nejaký online prenos pre nás ktorí sa tam nedostaneme :) bral by som.
Niečo v štýle Coursera napr, len intenzívnejšie, ty by nebol tie zlý nápad.
BX
Addict
Addict

weroro napísal:A čo tak z organizovať vlastný kurz vrámci našej komunity? Je nás tu dosť ľudí, čo to vieme, živíme sa tým, dokonca niektorí to majú vyštudované a je tu ešte viac ľudí, ktorí by mali záujem niečo sa od nás naučiť, pričom je oveľa lepšie urobiť 3x8 hodín (už som niečo podobné organizoval a takto mi to vyšlo najlepšie) niekde pokope a osobne, ako X-hodín čítať tutoriáli.
Robiť stretnutia po celom Slovensku kvôli začiatkom programovania? To by som skôr prijal nejaký projekt zameraný na začiatočníkov, kde by sme ponúkli všeobecný pohľad na to, ako začať, individuálny prístup od "lektorov" a podobne. To by bolo celkom pekné :)
A úplne idélane by bolo, keby sme vytvorili nejaký testovací systém, pre "domáce úlohy". Najlepšie sa predsa učí tým, že robíš zaujímavé úlohy. A na našom progteste (veľmi super testovací systém u nás na univerzite) som sa naučil veľmi veľa - prečo moje riešenie neprechádza časovým limitom, prečo hádže segfault, prečo neprechádza cez pamäťový limit a hlavne robiť správne programy.
A vlastne mám aj celkom jasnú predstavu, ako by to mohlo celé vyzerať. Ak je teda niekto tak iniciatívny, ako napr. weroro, tak by sme o tom mohli pokecať :)

Aj keď by sme asi dosť kazili kšefty takým ako smartacademy :D
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Pre tych co vedia po anglicky (co by mal byt kazdy programator), kurzy online kurzy zo svetovych univerzit https://www.coursera.org/
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

Popripade na obcasne prednasky sa mozes zucastnit aj WUGu (pre .NET hlavne). Ja Ked som casto kvoli praci v Prahe tak sa tam obcas stavim a niektore byvaju kvalitne. Na SVK sa tiez usporiadavaju.
Everhard
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Everhard »

Programator musi vediet anglictinu na urovni aby si mohol kurzy, manualy atd v anglictine vediet precitat (aspon s pouzitim slovnika).
Napísať odpoveď