Sú na Slovensku online kurzy programovania?
Sú na Slovensku online kurzy programovania?
Caute napadlo mi či poznáte nejakú firmu Slovensku/cesku ktora organizuje online kurzy programovania (vseobecne) skusal som aj googlit ale v podstate som nic rozumne nenasiel
Co vy na to?
Co vy na to?
Re: Sú na Slovensku online kurzy programovania?
niečo ako kurz varenia ? ale pre programovanie ? ...
osobne si to neviem predstaviť či niečo take vôbec môže fungovať ... pokiaľ nemyslíš tutorialy kde niekto robi Applikaciu "Hello World" a popri tom to komentuje ale to ta podla mna nenaučí programovať...
resp. mna hned napadlo video ale ak myslíš pisaný textový kurz tak skús pozret na "programujte" alebo viac v téme http://www.hojko.com/chcete-si-precvici ... 61227.html
osobne si to neviem predstaviť či niečo take vôbec môže fungovať ... pokiaľ nemyslíš tutorialy kde niekto robi Applikaciu "Hello World" a popri tom to komentuje ale to ta podla mna nenaučí programovať...
resp. mna hned napadlo video ale ak myslíš pisaný textový kurz tak skús pozret na "programujte" alebo viac v téme http://www.hojko.com/chcete-si-precvici ... 61227.html
Kurz programovania všeobecne? Stredné školy, vysoké školy. Na čo by to robili aj firmy?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
presne tak, prednášky na univerzitách sú voľné a môže prísť aj neštudent. Pozri si rozvrh kedy sa konajú nejaké z toho čo ťa zaujíma a navštevuj ich. Síce to budeš mať bez cvičení (tam už ako neštudent nemôžeš chodiť) ale aj prednášky dajú dosť. Inak potom asi len videotutoriály a knihy
-
scriptType
Medium Expert
Síce otváram túto tému trocha neskoro, no je možné ísť ako neštudent na prednášky? Teda, mam 15 pri PC trávim väčšinu času nad Programovaním. Mohol by som ísť na taký kurz aj ja?
Popripadne by som si pripol nejaké fúziky aby som tam nevyzeral ako jahňa medzi dravcami
Popripadne by som si pripol nejaké fúziky aby som tam nevyzeral ako jahňa medzi dravcami
-
audiotrack
VIP
ísť môžeš, ale či budeš rozumieť... ono programovanie nie je iba o ťukaní do klávesnice. Ale hej, v zásade sú prednášky verejné. Horšie to môže byť so vstupom na fakultu alebo do prednáškarne, kde tak mladý môžeš vzbudovať pozornosť a zrejme ťa niekto vyhodí že nie si študent
-
scriptType
Medium Expert
Rozumieť budem. Dá sa povedať že niesom žiadny začiatočník. Kódu, syntaxi a tvorbe algoritmu alebo algoritmu existujúceho problému rozumiem. Zvládam logiku čo kód dokáže. Lenže ja to mám tak že napr. z jazyku C mám základ no neviem zatiaľ moc mi nepomôže výpis textu a práca s textom v príkazovom riadku bez grafického prostredia. Neviem absolutne kam sa hýbať. Zasa čo sa týka Web programingu tak zvládnem si podľa predstáv spraviť 2D grafiku (PS) ktorú si po kúskoch v html a css spracujem. Do funkcionality s JS a PHP+MySQL tiež som dosť skúšal a robil toho. Len zasa neviem kam sa pohnúť. Ani neviem s čoho koľko viem, aké problematiky by som mal zvládať. Aby som neprišiel medzi niekoho kto bude písať funkciu nejakú základnú a ja absolutne nebudem vediet čo to do prdele je. Mali ste aj vy takéto stavy? Alebo poznáte niečo, čím sa dá usmerniť život mladíka ktorý sa tomuto chce venovať? (knižky? Kvalitná stredná?)
Viem že to obnáša veľa nervov a chuť samoštúdia. To mám + viem čo to obnáša.
-
audiotrack
VIP
Odvážne tvrdenie. Takže rozumieš vysokoškolskej matike, zložitosti (čo je dosť náročná štátnicová otázka), formálom (čo je ešte náročnejšia štátnicová otázka) a podobne, že? Tak načo tam chceš ísť? Asi máš skreslené predstavy, ale na prednáškach sa neprogramuje. Na to sú cvičenia. Na prednáškach sa vysvetluje ako to funguje, aké to má zložitosti a podobne. Syntax sa väčšinou neberie, to sa ukáže raz na cviku a každý vysokoškolák musí byť schopný si to osvojiť behom pár minút. Ak sa chceš programovaním zaoberať vážne, tak tie prednášky môžu pomôcť. Ak sa ale chceš naučiť programovať v tom stredoškolskom zmysle, tak to nie je pre tebascriptType napísal:Rozumieť budem.
-
scriptType
Medium Expert
To som si zafandil
. No chcem nasmerovať. Kam sa treba hýbať, čo čítať. V stredoškolskom zmysle naučiť sa programovať? Nie. Programovať už som pochopil, je veľmi široký pojem ako keby som povedal že idem variť
Je toho veľa na výber, no stále je to varenie. Ako programovanie, programovať. Je to asi tým, že sa mi páči technológia, čo všetko to dokáže a čo všetko BY MOHLO DOKÁZAŤ. Čo myslíš, usmerní učenie s knižiek postup učenia?
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2011, 23:42)
Čo pozerám audiotrack príspevky od teba, tak môj názor na teba je že Audiotrack Gates 2. Si moj vzor
. Ako si sa to od začiatku až do trvajúceho teda terajšieho konca učil ty?
//autoeditácia príspevku (24 Apr 2011, 23:42)
Čo pozerám audiotrack príspevky od teba, tak môj názor na teba je že Audiotrack Gates 2. Si moj vzor
-
vrtulnik
Medium Professional
Nuz, audiotracka sa tazko prekonava. 
-
audiotrack
VIP
Základ je kúpiť si slabý počítač, aby ti nešli hry. Získaš tak kopec času na učeniescriptType napísal:Ako si sa to od začiatku až do trvajúceho teda terajšieho konca učil ty?
-
scriptType
Medium Expert
Takže tak
. Myslel som si. Beriem to tak, že samoštúdium. Ok ďakujem za rady. Dúfam že Ťa do mojej 40 dobehnem zo skúsenostami programovania
.
S týmto opatrne. V tej našej toho veľa nenájdešAudiotrack napísal:Potom si treba vypýtať od rodičov 3€ na poplatok do mestskej knižnice
(Teda aby som si zase nepožičal každú zbytočnú hlúposť. Internetové diskusie sú dobrým zdrojom odporúčaných kníh)
-
weroro
Flash coder
A čo tak z organizovať vlastný kurz vrámci našej komunity? Je nás tu dosť ľudí, čo to vieme, živíme sa tým, dokonca niektorí to majú vyštudované a je tu ešte viac ľudí, ktorí by mali záujem niečo sa od nás naučiť, pričom je oveľa lepšie urobiť 3x8 hodín (už som niečo podobné organizoval a takto mi to vyšlo najlepšie) niekde pokope a osobne, ako X-hodín čítať tutoriáli.
-
Michaelo
Hardcore addict
+ k tomu nejaký online prenos pre nás ktorí sa tam nedostaneme
bral by som.
Niečo v štýle Coursera napr, len intenzívnejšie, ty by nebol tie zlý nápad.
Niečo v štýle Coursera napr, len intenzívnejšie, ty by nebol tie zlý nápad.
Robiť stretnutia po celom Slovensku kvôli začiatkom programovania? To by som skôr prijal nejaký projekt zameraný na začiatočníkov, kde by sme ponúkli všeobecný pohľad na to, ako začať, individuálny prístup od "lektorov" a podobne. To by bolo celkom peknéweroro napísal:A čo tak z organizovať vlastný kurz vrámci našej komunity? Je nás tu dosť ľudí, čo to vieme, živíme sa tým, dokonca niektorí to majú vyštudované a je tu ešte viac ľudí, ktorí by mali záujem niečo sa od nás naučiť, pričom je oveľa lepšie urobiť 3x8 hodín (už som niečo podobné organizoval a takto mi to vyšlo najlepšie) niekde pokope a osobne, ako X-hodín čítať tutoriáli.
A úplne idélane by bolo, keby sme vytvorili nejaký testovací systém, pre "domáce úlohy". Najlepšie sa predsa učí tým, že robíš zaujímavé úlohy. A na našom progteste (veľmi super testovací systém u nás na univerzite) som sa naučil veľmi veľa - prečo moje riešenie neprechádza časovým limitom, prečo hádže segfault, prečo neprechádza cez pamäťový limit a hlavne robiť správne programy.
A vlastne mám aj celkom jasnú predstavu, ako by to mohlo celé vyzerať. Ak je teda niekto tak iniciatívny, ako napr. weroro, tak by sme o tom mohli pokecať
Aj keď by sme asi dosť kazili kšefty takým ako smartacademy
Pre tych co vedia po anglicky (co by mal byt kazdy programator), kurzy online kurzy zo svetovych univerzit https://www.coursera.org/
-
refr0
Star
Popripade na obcasne prednasky sa mozes zucastnit aj WUGu (pre .NET hlavne). Ja Ked som casto kvoli praci v Prahe tak sa tam obcas stavim a niektore byvaju kvalitne. Na SVK sa tiez usporiadavaju.
Programator musi vediet anglictinu na urovni aby si mohol kurzy, manualy atd v anglictine vediet precitat (aspon s pouzitim slovnika).