predava sa u nas nieco taketo
ale ja si to kupit nechcem, skor by ma zaujimalo, ci si niekto z vas skusal nieco take vyrobit, alebo ci ma skusenosti s tou kupenou verziou...
a tiez by ma zaujimalo, ci sa u nas vo zverimexe daju zohnat taketo priserky do tej gule...
chcem sa pokusit nieco take vyrobit...kedze zacala jar, takze sa da ist nabrat aj kusok vody z nejakeho jazierka...a tiez je to celkom zaujimava dekoracia na stol, pripadne by ma zaujimalo ako by sa to dalo nasvietit umelym osvetlenim, aby to nemalo nepriaznive ucinky na ten ekosystem a zaroven vyzeralo esteticky na stole...
alebo ma niekto skusenosti s mravcou farmou ? aj to je celkom zaujimave, len ta verzia ktora sa predava ma moc nebavi...tam si chytite par mravcov (robotnikov) z vonku a zavrete ich pokial neskapu...mna by skor zaujimala nejaka verzia aj s kralovnou, aby som tak mohol pozorovat cely zivotny kolobeh...
http://www.eco-sphere.com/product-info.html
na nete som nasiel aj tento nazor na originalny vyrobok, aj ked neviem do akej miery je pravdivy...kedze sa hra na odbornika a na zaver povie, ze je to morska krevetka, co nie je pravda, kedze zije v sladkych vodach...
//autoeditácia príspevku (25 Apr 2011, 2:26)Je to muceni zvirat. Vse vychazi z toho ze krevetka Halocaridina rubra je velice odolny zivocich a dokaze umirat i nekolik let. V te kouli nema dostatek zradla, kysliku, niceho. V podstate se jeji prezivani rovna opravdu postupnemu umirani. S kazdym svlekem je mensi a mensi, jak zije ze zasob, ktere ma v tele a z toho, co dostane zpet po sezrani stareho krunyre.
Zadny clovek, ktery si rika akvarista a milovnik zvirat si tohle nekoupi. Ani za ucelem vypustit vezne do normalniho akvaria, protoze tim akorat podpori prodej.
Je to krasna morska krevetka, kterou asi jinak nez timto zpusobem nelze u nas ziskat, ale ja ji rozhodne nechci.
vice o druhu a i ecosphere
chcem sa opytat, ci nahodou niekto z vas nechova axolotlov...alebo nepozna niekoho, kto ich chova a predal by mi...je to zivocich, ktory spada pod CITES, u nas ho navyse musite registrovat, je s tym vela papierovaciek, takze v zverimexoch na Slovensku ich nepredavaju (pokial sa nezmenil zakon, tuto informaciu mam z netu)...v ČR registracia nie je potrebna, takze sa tam predavaju aj v zverimexoch, ale nechcem riskovat cestu z Brna a mat axolotla v sacku...to by asi po tej ceste plaval hore bruchom a to by som mal problem