stolova biosfera - ecosphere

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

stolova biosfera - ecosphere

Príspevok od používateľa ephramko »

Caute, chcem sa opytat, ci niekto z vas ma skusenosti s vyrobou vlastnej biosfery...ono sa tie produkty predavaju aj u nas, len su podla mna strasne predrazene...
predava sa u nas nieco taketo

ale ja si to kupit nechcem, skor by ma zaujimalo, ci si niekto z vas skusal nieco take vyrobit, alebo ci ma skusenosti s tou kupenou verziou...

a tiez by ma zaujimalo, ci sa u nas vo zverimexe daju zohnat taketo priserky do tej gule... :D

chcem sa pokusit nieco take vyrobit...kedze zacala jar, takze sa da ist nabrat aj kusok vody z nejakeho jazierka...a tiez je to celkom zaujimava dekoracia na stol, pripadne by ma zaujimalo ako by sa to dalo nasvietit umelym osvetlenim, aby to nemalo nepriaznive ucinky na ten ekosystem a zaroven vyzeralo esteticky na stole...

alebo ma niekto skusenosti s mravcou farmou ? aj to je celkom zaujimave, len ta verzia ktora sa predava ma moc nebavi...tam si chytite par mravcov (robotnikov) z vonku a zavrete ich pokial neskapu...mna by skor zaujimala nejaka verzia aj s kralovnou, aby som tak mohol pozorovat cely zivotny kolobeh...

http://www.eco-sphere.com/product-info.html

na nete som nasiel aj tento nazor na originalny vyrobok, aj ked neviem do akej miery je pravdivy...kedze sa hra na odbornika a na zaver povie, ze je to morska krevetka, co nie je pravda, kedze zije v sladkych vodach...
Je to muceni zvirat. Vse vychazi z toho ze krevetka Halocaridina rubra je velice odolny zivocich a dokaze umirat i nekolik let. V te kouli nema dostatek zradla, kysliku, niceho. V podstate se jeji prezivani rovna opravdu postupnemu umirani. S kazdym svlekem je mensi a mensi, jak zije ze zasob, ktere ma v tele a z toho, co dostane zpet po sezrani stareho krunyre.
Zadny clovek, ktery si rika akvarista a milovnik zvirat si tohle nekoupi. Ani za ucelem vypustit vezne do normalniho akvaria, protoze tim akorat podpori prodej.
Je to krasna morska krevetka, kterou asi jinak nez timto zpusobem nelze u nas ziskat, ale ja ji rozhodne nechci.
vice o druhu a i ecosphere
//autoeditácia príspevku (25 Apr 2011, 2:26)

chcem sa opytat, ci nahodou niekto z vas nechova axolotlov...alebo nepozna niekoho, kto ich chova a predal by mi...je to zivocich, ktory spada pod CITES, u nas ho navyse musite registrovat, je s tym vela papierovaciek, takze v zverimexoch na Slovensku ich nepredavaju (pokial sa nezmenil zakon, tuto informaciu mam z netu)...v ČR registracia nie je potrebna, takze sa tam predavaju aj v zverimexoch, ale nechcem riskovat cestu z Brna a mat axolotla v sacku...to by asi po tej ceste plaval hore bruchom a to by som mal problem :) ...pod CITES spada, pretoze je to endemit a momentalne mu hrozi vyhynutie, kedze sa devastuje v Mexiku jeho prirodzene prostredie...v zajati sa ale velmi dobre rozmnozuje, je dost pazravy, vie sa naucit na krmenie z ruky a doziva sa az 25rokov...
Prílohy
9-axolotl.jpg
9-axolotl.jpg (10.54 KiB) 1254 zobrazení
0100a.jpg
axolotl1.jpg
axolotl_.jpg
wooper-totally-looks-like-axolotl.jpg
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: stolova biosfera - ecosphere

Príspevok od používateľa P3Bo »

ohľadom tej krevetky to môže byť pravda - ta krevetka nežije v sladkých vodách - ale v takýchto
A long-lived species, ʻōpaeʻula have been known to live for as long as 20 years in captivity.
takže tri roky v zajatí sú naozaj málo pravdepodobne by bolo lepšie vyberať organizmy ktoré žijú v extrémnejších podmienkach a dať si na tom záležať napchať do toho naozaj hociakého tvora je rovnaká logika akoby sme tam zavreli myš rozdiel je iba v časovom období kým skape. Ekosystém by sa mal vedieť rozvíjať - ale do toho sa ja nefušujem aj keď takto vyzerá moja predstava skutočného ekosystému.

No ale o tých krevetkách som sa vyjadril - tu je o nich viac
http://en.wikipedia.org/wiki/Halocaridina_rubra
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

ty axolotlovia zaujali aj mňa čiže ak by to ozaj dakto choval a predal by mi vajíčka popr už z časti vyvinuteho jedinca bol by som rád
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Tiež ma to celkom zaujalo :-)Chová sa to normálne v akváriu , alebo v tej ecosphere bunke ?
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

ty axolotlovia v akvarku čo som si teraz čital dačo o nich veď pogoogli a uvidíš :) idem aj aj dačo ešte pohladať
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

axolotlovia su dravce, to musis stale krmit a najlepsie nejakymi zivymi vecami ako roznym hmyzom alebo rybickami...takze v tej ecosphere by ti to vsetko zozralo... :) do akvarka by som ich nedaval, pretoze ti zozeru rybicky, aj slimaky...resp. musis ich krmit casto, aby nezrali ine zivocichy v akvariu...

adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Ale myslel som do akvárka ako ich samých , nie s rybičkami atd .
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

je to riadne..
tá stolová biosféra ma taktiež zaujala a čo sa týka výroby.. veď to nie je komplikované tak to vyskúšaj a uvidíš.. a nestratíš pri tom ani veľa peňazí takže pokiaľ by ti to nevyšlo tak si v zanedbateľnej strete

čo sa týka tej príšerky v akvárku tak tá ma až tak nezaujala ale je zaujímavá
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

axolotl ma celkom zaujal, ale len dokym som neprecital, ze obycajne meria 25cm. nikdy sme nemali akvarium, tak to neviem poriadne posudit, ale na nieco take uz treba poriadne velke akvarium aby mal zabezpeceny dostatocny pohyb, nie?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

To je bohove, to mozem aj na ruky obcas zobrat? :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hej, tak do takej velkosti moze dorast za par rokov, ked sa mu dari, potom ho mozes susedovi vypustit do bazena... :) obycajne ma ale mlady axolotl len do 10cm...ono je to obojzivelnik v prvej faze, cize dycha ziabrami, tak to nie je velmi na vyberanie a hranie... :) mozes sa nanho iba kukat ako na rybicky, pripadne jedina zabava je krmenie zivou stravou...
v literature sa ale pise, ze sa unho da samozrejme vyvolat metaforfoza aj umelo, takze potom by uz teoreticky zil v terariu a nie v akvariu...v prirode sa ale permamentne vyskytuje len v prvej faze...
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Tiež ma to zaujalo najprv , až ked som nezistil že je to také veľké , myslel som , že to bude také malé , ako tie prdítka v tej ecosphere :-/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

je to normalny mlok...rastie cely zivot a ma vybornu schopnost regeneracie, na tom videu vidis uz takeho celkom velkeho ako zerie dazdovku...
pri kupe axolotla sa treba pripravit na to, ze bude rast...celkovo je to ale pomerne nenarocne zvieratko, zvacsa len tak oddychuje, sexuje (ak nie je v akvariu sam) alebo sa napchava...skoro ako clovek, len bez nutnosti chodit do prace :D
Napísať odpoveď