Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
-
Staford_88
Amateur
Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Ja toto praktizujem už nejaký ten rok , lupiny sú pre mňa prakticky tabu, ale par krát za mesiac si prejdem tu hlavu šampónom(aj tak najlepšie sa cítim iba keď vodou si ich umyjem:) ) ale žiadne sprchové gély a neviem čo , mám citlivú pokožku asi na takéto veci vždy sa z toho vyhádžem 
Bez šampónu to asi nepôjde čo ? Rád by som ho totiž nepoužívalFilipito napísal: nasaď šampón, Head and Shoulders a potom prejdi na niečo slapšie napr Elseve...
Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Mne by to hrozne vadilo.
Proti lupinám je dobrý šampón Nizoral. Kúpiš ho v lekárni, mne zmizli lupiny po dvoch týždňoch používania (dva krát týždenne)
vec sa ma asi tak zenemam odvahu vysadit sampon co vsak beriem pozitivne je ze zit sa da aj bez sprchoveho a dokonca aj medzi ludmi... niekto tu cosi pisal o drhnuti sa handrickou.. pravdu povediac je to lepsie s nou... este sa niekto ponosoval ze uz nema jemne vlasy.. nic na svete nieje horsie ako jemne vlasky ja by som chcel take pevne vlasy ako ma kon na chvoste pretoze cim jemnejsie su tym su nachylnejsie vypadavat pripadne sa inak mechanicky poskodit uz chcem aj ja vysadit sampon no musim si pockat na leto ked mi bude jedno ci mam masne vlasy ci nemam teraz skola a tam ked si den neumyjem - efekt umytia cistou vodou rovnako- hned ma zdrby od miestnych narcisov s vyzehlenymi, nalakovanymi vlasmi.. - co skodi viac(odveci ale predsa) voda kazdy den alebo zehlicka gel, lak a ine ..
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Kto sa boji umyvat vlasy len vodou, nech skoci do DM a kupi si nejaky sampon znacky Alverde/100% prirodna kozmetika/ alebo fakt klasicku slovensku kvalitu - brezovy sampon v sklenenej flaske.
Ja pouzivam sprchac, ktory je bezfarebny a bez vone, skoro vobec nepeni, mam lepsi pocit zo sprchy, ako ked som sa umyla len s cistou vodou a nicim sa nemusim viac natierat.
Niveu a spol. nechcem uz nikdy v zivote vidiet, predrazeny reklamny odpad. Nadrbu do toho kopu alkholu a inych, s prepacenim, sraciek, akurat to vysusi pokozku a potom treba do sady hned aj telove mlieko, ktore to da zase do normalu. Sprchac pravdaze za nic nemoze, ten len umyva. Clovek je presvedceny, ze koza je sucha od prirody a telove mlieko je uplny zazrak, za ktory sa oplati vyhodit 5 eciek
Ja pouzivam sprchac, ktory je bezfarebny a bez vone, skoro vobec nepeni, mam lepsi pocit zo sprchy, ako ked som sa umyla len s cistou vodou a nicim sa nemusim viac natierat.
Niveu a spol. nechcem uz nikdy v zivote vidiet, predrazeny reklamny odpad. Nadrbu do toho kopu alkholu a inych, s prepacenim, sraciek, akurat to vysusi pokozku a potom treba do sady hned aj telove mlieko, ktore to da zase do normalu. Sprchac pravdaze za nic nemoze, ten len umyva. Clovek je presvedceny, ze koza je sucha od prirody a telove mlieko je uplny zazrak, za ktory sa oplati vyhodit 5 eciek
Tak ja pouzivam len dve veci-antibakterialne mydlo PROTEX a telove mlieko PANTHENOL.To je cela moja ocistna kozmetika.Ziadne vyrazky a podobne veci-plet mam ako babetko.
Ked vidim priatelku ako sa trapi s zacervenalou,podrazdenou pokozkou,uhrami a vyrazkami,tak mi jej je luto,ale zaroven si myslim o tom svoje...Nakolko som sa jej snazil vysvetlit,ze prave tych 5KG kozmetiky co vlastni,moze za to,ze ma take problemi s pletou...Ale neveri
...
Ked vidim priatelku ako sa trapi s zacervenalou,podrazdenou pokozkou,uhrami a vyrazkami,tak mi jej je luto,ale zaroven si myslim o tom svoje...Nakolko som sa jej snazil vysvetlit,ze prave tych 5KG kozmetiky co vlastni,moze za to,ze ma take problemi s pletou...Ale neveri
-
javatar
Hardcore addict
Zabudol som sem napisat review ako pokracuje moja story o nesamponovom a nemydlovom programatorovi (ktory nepouziva sampon a sprchovy gel uz asi 2 mesiace a za ten cas mal priatelku v dalekych krajoch). Priatelka sa mi pred istym casom vratila a tvrdi, ze mam jemnejsie a pevnejsie vlasy. Vonu ktoru ma na mne rada ked vydem zo sprchy jej plne vynahradil deodorant, nemusim pouzivat sprchovy gel. Akurat sa mi vratili lupiny a to dost v hojnom pocte. No co uz, nic nie je dokonale...
Osobne toto nepodporujem 
Re: Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Empatik napísal:Bléé .. čo na to povedať . Doba sa mení a byť teraz neosprchovaný a smrdieť , tak sa to vážne inak nedá nazvať ako prasa ...
Doba sa meni a nevediet dnes citat, to sa neda ani nazvat...
.. to ako keby vyhlásiš že nepiť kolu znamená že nepiješ tekutiny
edit: teraz keď si to prepísal sám si uznal že je to sprostosť..(to
vraciať nebudem...)
edit: teraz keď si to prepísal sám si uznal že je to sprostosť..(to
-
pocitacovnik
Light Expert
hmm tak sprchujem sa každý deň príde mi to prirodzené a myslím, že by sme sa zaobišli aj bez tých gélov... podľa mňa keby sme sa umývali iba vodou tak by sme takisto nesmrdeli a možno by boli tie pachy prirodzenejšie
Vela ludi z tejto temy (vratane mna) ti moze potvrdit, ze "mozno" mozes kludne vynechat 
-
KaptMichal
King
Ja som sa začal sprchovať so sprchovým gélom tak 2 roky dozadu. Hlavne preto lebo miesta, kde sa človek najviac potí stačí namydliť a opláchnuť. Hlavu si s gélom nikdy neumývam, lebo mám dosť jemnú pokožku... Celkovo si myslím, že to je jedno či sa človek sprchuje bez alebo s mydlom - hlavné je, že sa sprchuje 
ja sa sprchujem minimalne 1x denne, v lete aj viac, ale snazim sa sprchovy gel pouzivat iba v mensej miere aby som si az tak nenarusal ochranny flm na tele. Nedavno som cital clanom kde pisali ze sampony, mydla, sprchace a pod. ze mozu do urcite miery narusat hormonalny system cloveka- a je to aj logicke, nakolko su to vsetko chemikalie..
-
pocitacovnik
Light Expert
čo je to ten ochranný flm na tele?gogo956 napísal:ja sa sprchujem minimalne 1x denne, v lete aj viac, ale snazim sa sprchovy gel pouzivat iba v mensej miere aby som si az tak nenarusal ochranny flm na tele. Nedavno som cital clanom kde pisali ze sampony, mydla, sprchace a pod. ze mozu do urcite miery narusat hormonalny system cloveka- a je to aj logicke, nakolko su to vsetko chemikalie..
pocitacovnik
malo to byt "ochranny film"
- to je to co pokozka prirodzene tvori na svoju ochranu..
Vazne uvazujem nad experimentom, ze budem sprchovy gel pouzivat iba na par zon kde sa clovek najviac poti a ostatne casti iba osprchujem.
malo to byt "ochranny film"
Vazne uvazujem nad experimentom, ze budem sprchovy gel pouzivat iba na par zon kde sa clovek najviac poti a ostatne casti iba osprchujem.
To hovoríte, ako keby sa neviem čo malo stať, heh. Nič sa nestane, aj keď vysadíš úplne, aj keď teraz v lete to je horšie, keď sa človek potí, začal som viac a skôr smrdieť, treba sa častejšie sprchovať, min. raz za deň.
Ideálne je napr. pod pažami aj viackrát za deň, len nad umyvadlom.
Ideálne je napr. pod pažami aj viackrát za deň, len nad umyvadlom.
Nepočul som, že by sa niekomu niečo stalo, keď sa pravidelne sprchoval gélom. Sprchuem sa 2. krát denne ''chemikáliami'' viac ako 16 rokov a nič mi nieje a necítim, že by mi niečo v budúcnosti malo byť, to ma skôr zrazí auto. Podobné veci, ako solárium a rakovina kože, kvôli Slnku...
máš 16 rokov a 16 rokov sa sprchuješ s chemikáliame 2x denne?