Mne sa tiež osvedčila taktika sprchovania menejkrát (cca 3 krát do týždňa). Aktívne som športoval, bol som stále spotený, ale bola to len voda, vôbec som nesmrdel (tiež to mám potvrdené nielen od seba, nebojte sa

).
Potom som sa začal oveľa častejšie, poriadne namydlený tými šampónmi a čo sa nestalo: začal som mať problém so zápachom. Proste som sa umyl, ptm si ešte dal dezodorant alebo antiperspirant, ale stačilo sa trochu spotiť a hneď puch (pár hodín potom).
Zas som sa vrhol na starý režim, nesprchujem sa často, kúpil som si obyčajné antibakteriálne telové mydlo a vôbec nesmrdím (ráno si niečo fúknem pod pazuchu).
Toto mám overené aj od viacerých iných ľudí, ale zo skúseností viem, že ľudia to ťažko prijímajú, lebo si myslia, že kto sa nesprchuje aspoň 100 krát denne je hnusné hovado.
Myslite si, čo chcete, ale sprchovať sa každý deň je choré a určite to nie je ani zdravé (ak to nie len čistou vodou).
Henten test umývania sa čisto len vodou môže mať niečo do seba, možno vyskúšam. Aj keď šampón na hlavu potrebujem, mám taký, čo smrdí ako guma, ale to je zas iný problém..