Sionizmus

Diskusie na politické témy...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa krija »

ktora vojna na svete bola svetova? ani jedna, ty obdareny :D , ze tie 2 zopar tupcov tak nazvalo je iny problem. vyrobcovia zbrani profituju ak sa ich matros spotrebovava (vid libyu), americky danovy poplatnik za to plati, co je strata a na druhej strane sveta ludia umieraju. teoria hier v praxi.

idealista? davno nie... som clovek, co kona lokalne a mysli globalne. ak mas subjektivny pocit, ze ja som v reale pre zlepsenie v akomkolvek smere v mojom okoli, doma ci v praci nic neurobil, tak to ti nikto neberie, ale mozes byt znova v hlbokom omyle.

ty mas tak daleko od nihilistu ako aj od kraja slnecnej sustavy. ze sa pozeras na veci ake skutocne su? no pod daj este nejaky... :D
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Hlavne, že si sa tradične opäť vyhol odpovedi :roll:

.. kľudne mi odpovedz na otázku, ktorá krajina si dnes môže dovoliť vyvolať vojenský konflikt rozmerov druhej "svetovej" vojny a čo by tým získala.

.. som zvedavý čo zase trepneš, resp. ako sa z tej odpovede vykrútiš :lol:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

.. kľudne mi odpovedz na otázku, ktorá krajina si dnes môže dovoliť vyvolať vojenský konflikt rozmerov druhej "svetovej" vojny a čo by tým získala.
Inak po slovensky sa povie pokojne- kľudne je nespisovné to len toľko k tej slovenčine, ktorú druhým zvyknete opravovať a vyčítať či dokonca drzo vyskakovať a nadávať im do negramotných "HejSlovákov" pritom vy sami tiež neovládate základy. :lol:

Skôr sa treba pýtať ktorá krajina v 2 sv. vojne mala atómové zbrane? Bolo by možné vyvolať 2 sv. vojnu keby Nemecko, USA a ZSSR mali atómové zbrane už v roku 1939?

Jasné že nebolo! Ako by sa to teda riešilo? Lokálnymi konfliktmi o rôzne provincie a závislé územia. Presne ako dnes. Tým je otázka myslím celkom vyriešená.
Slay napisal:
Ujasnime si jedno. Točíme sa všetci na kuse hliny uprostred prázdneho obrovského vesmíru, kde sme menej než zrnko piesku k celej Zemi. Zmysel vecí - nejestvuje. Spravodlivosť - nejestvuje. Právo - nejestvuje. Dobro ani zlo vo vesmíre - nejestvuje. Všetko sú to len ľudské pojmy, tak zvané výdobytky ľudskej spoločnosti. Zem sa tu točí viac než 4 miliardy rokov a pred sto rokmi ľudia nepoznali rádio.
Toto si nemyslel vážne? Lebo ak hej si obyčajný oportunista. Pravda, spravodlivosť, právo, zmysel vecí, existujú pretože existujú ľudia, ktorí ich dodržujú a hája. Pokiaľ ale budú ľudia oportunisti ako ty, tieto veci zaniknú.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Troška OT, zmažte to potom.:

Kód: Vybrať všetko

Zo spisovného jazyka nám odborníci vylúčili pekné slovo kľud. Hoci obsahuje práve zvláštnosť slovenčiny - mäkké ľ. (Vtipkári by pripomenuli, že aj Hviezdoslav nabádal Kľudu, kľudu, mládež moja...) Náš kľud je vraj z českého klid. Po slovensky treba povedať pokoj. Lenže pokoj v češtine znamená izbu. Takže aj za týmto čechizmom by konečne mali pozametať.
:wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A ja sa k OT s radosťou pripojím.
IvanSk:
Inak po slovensky sa povie pokojne- kľudne je nespisovné, to len toľko k tej slovenčine, ktorú druhým zvyknete opravovať a vyčítať, či dokonca drzo vyskakovať a nadávať im do negramotných "HejSlovákov", pritom vy sami tiež neovládate základy. :lol:

Skôr sa treba pýtať ktorá krajina v 2 sv. vojne mala atómové zbrane? Bolo by možné vyvolať 2 sv. vojnu, keby Nemecko, USA a ZSSR mali atómové zbrane už v roku 1939?

Jasné, že nebolo! Ako by sa to teda riešilo? Lokálnymi konfliktmi o rôzne provincie a závislé územia. Presne ako dnes. Tým je otázka myslím celkom vyriešená.

Ivan, nehraj sa na Grammar Naziho, you don't have the shape and you don't have the skill. A to ani netuším, koľko iných chýb som ti tam neopravil, keďže s mojou Slovenčinou to ide po tých rokoch v zahraničí dole vodou. V ôsmych krátkych vetách 5 chýb, s tým by si na diktáte zo Slovenského jazyka poriadne pohorel.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

IvanSk napísal:
Toto si nemyslel vážne? Lebo ak hej si obyčajný oportunista. Pravda, spravodlivosť, právo, zmysel vecí, existujú pretože existujú ľudia, ktorí ich dodržujú a hája. Pokiaľ ale budú ľudia oportunisti ako ty, tieto veci zaniknú.
Toto si nemyslel vážne? :lol: Si sa zabudol kto pravdu, spravodlivosť, právo, porušoval v akom merítku? Povedzme že by bol slay oportunista (ak ho tým neurazíme, je to len pre tento príklad) tak ho nazveš (parafrázujem) ničiteľom hodnôt ktoré si vyššie napísal. Nacistov a pseudoslovenský štát však považuješ za budovateľa týchto ctností ? Pochopil som ťa správne ?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:Hlavne, že si sa tradične opäť vyhol odpovedi :roll:

.. som zvedavý čo zase trepneš, resp. ako sa z tej odpovede vykrútiš :lol:
odpovedal som, len ty tam odpoved nevies najst. odpovedi je plne hojko. no a trepes tu snad uz iba ty.
slay
Addict
Addict

krija napísal:odpovedal som, len ty tam odpoved nevies najst. odpovedi je plne hojko. no a trepes tu snad uz iba ty.
:roll: takže zase holá voda a neodpovedal si.. prečo sa takto končí každá debata s tebou? Stačilo jedno slovo - názov krajiny. Si len tárajko. Nabudúce radšej mlč a nevyskakuj.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ako mozem dat nazov krajiny, ked za vojnami su jednotlivci? vzdy boli a vzdy budu!
slay
Addict
Addict

Fajn, posunuli sme sa, a ako by zo svetového vojenského konfliktu dnes, ktorýkoľvek jednotlivec profitoval prosím ťa? A odpovedz mi aj či títo jednotlivci neprofitujú dnes viac v čase mieru a prosperity.

.. pred 100 rokmi by som bol s tebou súhlasil, ale dnes je situácia úplne iná a preto som povedal, že kecáš a podľa mňa to už aj sám vieš.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale iste, slay nam veri, ze arabi budu cuvat do nekonecna, ze rusi a cinania budu do nekonecna cuvat pred nenazranostou USA a ich spojencov (stale pisem o jednotlivcoch), atd. atd. vojny boli, su a budu. menia sa iba priciny ich zaciatkov. aha dostali sme sa este dalej, lebo slayovi to treba polopate.

PS hlavne, ale pises o tom, ze ludia sa nemenia. lenze ak sa nemenia, tak preco drahy slay vojny (aj velke) vylucujes? niekde v tvojom programe doslo k chybe a prave si asi zistil, ze fakt trepes :-)
slay
Addict
Addict

Lebo dnes nebojujeme mečmi, ani mušketami a bohužiaľ už v skutočnosti ani kalašnikovmi. Ja ti to stále naznačujem v každom príspevku, ale ty si jak tatár. Pred 100 rokmi platilo čo si povedal, lebo aj prvá aj druhá vojna boli viac menej v globále bezvýznamné konflikty, ktoré nemali zásadný vplyv na svetovú populáciu a v podstate len technologicky posunuli svet výrazne dopredu. A určite sa na nich dalo profitovať.

Ale konflikt tých rozmerov v dnešnom svete je nereálny. Totálna vojna pred 100 rokmi nebola skutočná hrozba pre spoločnosť, totálna vojna dnes je definitívnou hrozbou pre spoločnosť. Nekonvenčné zbrane dnešnej doby majú takú silu, že by nejestvoval víťaz vojny. To je elementárna logika, ktorú môže popierať len hlúpy človek. Pokiaľ sú všetky mocnosti zásobené jadrovými, biologickými a chemickými zbraňami tak tu jednoducho nieje priestor na skutočnú totálnu vojnu, len na bezvýznamné lokálne konflikty.

Navyše ako som povedal, si fakt veľmi naivný ak si myslíš, že dnes potrebuje niekto vojnu k profitu, práve naopak, opakujem, dnes tí hore najviac profitujú na prosperite, mieri, globalizácii a medzinárodnom obchode. Preto existujú tieto trendy.

Takže trepeš jedine a tradične len a len ty krija, ale tradične sa budeš aj vykrúcať.. už je len otázka kedy túto debatu buď skončíš, odvedieš do stratena, alebo prídeš s úplne novou témom ako argumentom, ale do konca si ju ešte ani raz nedotiahol :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a naviac nemas? ja tu nepisem o niecom ako atomove bomby. ja tiez medzi riadkami nieco naznacujem, ale opakujem, tebe treba vsetko po lopate.

"Voľakedy bolo jednoduchšie milión ľudí kontrolovať; vďaka technólogiám, ktoré teraz máme je dnes jednoduchšie milión ľudí zabiť."

brzezinski

edit: a ako preslaveny matematik a ekonom fora hojko.com by si mohol vediet, ze sa profituje aj vtedy ked to ide cele do kapru.

na ilustraciu este 1 citat:

"Buy when there is blood in the streets, (even if the blood is your own.)"

PS s tebou som dokoncil kazdu diskusiu, lebo vdaka tvojim bludom sa pohybujeme stale v kruhu; otazkou zostava iba to, ze v ktorom kole (okruhu) sa prave nachadzame. tak ako je prezmenu otazkou casu, ze kedy budes knockoutovany :-)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

krija keď ťa zabijú aký budeš mať profit ?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:krija keď ťa zabijú aký budeš mať profit ?
asi si ma nepochopil. ja som pisal o tom, ze niekto na vojne profituje. cisto z matematickeho, nominalneho alebo penazneho hladiska, kde je profit tam je aj strata. dobre to je opisane v tejto knihe, aj ked to liberalni ekonomovia nechcu pripustit, ze sa tam pise o tom, co tu teraz tvrdim ja:

http://www.libinst.cz/etexts/bastiat_co_je_videt.pdf

rozbité okno :-)

ale aby som odpovedal na tvoju otazku. moze sa stat, ze aj ja budem chciet ukoncit moj zivot povedzme eutanaziou a samotnu smrt budem povazovat za profit.
slay
Addict
Addict

IvanSk napísal:Inak po slovensky sa povie pokojne- kľudne je nespisovné
Ivan, ver tomu, že ak by sme vyrátali priemerný počet chýb na príspevok, bol by si ďaleko vpredu, tak ma ušetri takých infantilných sračiek. A ak by sme spravili priemer pre nacionalistov fóra, tak už horší v gramatike sú asi len cigáni, ale tí chválabohu nemajú internet tak vás nemajú ako tromfnúť.

Krija

Ty sám sebe asi protirečíš už len zo zásady pravda? Tak mi daj do súvisu nejako tieto tvoje tri citáty a vysvetli mi to polopatisticky lebo už fakt neviem čo vlastne chceš povedať.
krija napísal:vyrobcovia zbrani profituju ak sa ich matros spotrebovava (vid libyu),
krija napísal:slay nam veri, ze arabi budu cuvat do nekonecna, ze rusi a cinania budu do nekonecna cuvat pred nenazranostou USA a ich spojencov (stale pisem o jednotlivcoch)
krija napísal:"Voľakedy bolo jednoduchšie milión ľudí kontrolovať; vďaka technólogiám, ktoré teraz máme je dnes jednoduchšie milión ľudí zabiť."
Tak na začiatku sme sa bavili o svetovej vojne a hral si to na profit zo zbraní. Keď som sa spýtal, ktorý krajina si môže dovoliť vyvolať totálnu vojnu a čo by z toho mala, tak si prehodil rétoriku na jednotlivcov. Keď som tlačil ďalej zaplietol si do toho arabov a čínu vs USA a spojenci a stále si trepal čosi o jednotlivcoch. Až na koniec ako vždy sa ohradíš nejakým citátikom, ktorý už ale k pôvodnej otázke prd povie.

No povedz mi prečo sa tu hráš na mudrca a tajnostkára zároveň? To skôr evokuje, že len trepeš. Tak ak máš čo povedať, tak odpovedz konkrétne bez citátikov ako sám vravíš polopatisticky. Čiže k pôvodnej otázke upravenej o tvojich tisíc výhovoriek =>

Ktorá krajina (alebo jednotlivec, alebo čokoľvek) si môže dovoliť vyvolať svetovú vojnu (kde pod svetová rozumieme vojenský konflikt rozmerov aké mali vojny ktoré dnes označujeme ako prvá a druhá svetová) a konkrétne aký profit by z toho mala mať tá krajina (jednotlivec, alebo čokoľvek). Vysvetli mne biednemu mechanizmus toho ako to bude prebiehať, čo máš na mysli, o čom vlastne celý čas hovoríš. Máš neobmedzený priestor.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Ivan, ver tomu, že ak by sme vyrátali priemerný počet chýb na príspevok, bol by si ďaleko vpredu, tak ma ušetri takých infantilných sračiek. A ak by sme spravili priemer pre nacionalistov fóra, tak už horší v gramatike sú asi len cigáni, ale tí chválabohu nemajú internet tak vás nemajú ako tromfnúť.
slay

Si na smiech - sám nevieš písať spisovne :wink: a niečo vravíš o nacionalistoch, mimochodom je to taká generalizácia ako vravieť že všetci černoši sú idioti. Takže to opäť len dokazuješ tvoju obmedzenosť. Navyše vravíš že cigáni nemajú internet a takýmto spôsobom ich podceňuješ, teda neviem kto z nás je rasista a xenofób ale zdá sa že je to presne naopak ako to vyzerá.

Kritizuješ čo sám nedokážeš.

Konečne si to priznaj máš v hlave rovnaké ho.. ako to vravíš o nacionalistoch a si rovnako vymytý a neschopný nielen písať spisovne. Konečne by si si mohol sebakriticky uvedomiť, že nie si žiadna hviezda ale len ďalší pajác čo sa hraje na inteligenta. V skutočnosti totiž na svete neexistujú žiadne inteligentné hviezdy, každý človek je rovnako debilný len v inej oblasti a smere.

U teba sa ale sebakritickosť akosi nedovyvinula teda si na úrovni nejakého zvera.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

IvanSk: Prestaň tu už konečne drviť ľudí na báze, že nevedia písať spisovne. Ja som ti už v mojej predchádzajúcej reakcii na teba ukázal, koľko chýb si ty sám narobil v tuším ôsmych vetách, z ktorých bolo šesť jednoduchých. Takže u teba sa sebakritika taktiež príliš nevyvinula. A aj v tvojom poslednom príspevku viem nájsť minimálne päť chýb. Takže pokiaľ v sebe pociťuješ výstrelky malého Grammar Naziho, tak si to choď praktizovať niekde, kde budeš vyzerať aspoň z časti ako človek, ktorý tú Slovenčinu naozaj ovláda.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay keby si nevytrhaval z kontextu a z mnohych mojich prispevkov, ktore si mimochodom v nicom neodporuju, neskladal ten tvoj prispevok, tak by si pochopil, mozno.
slay
Addict
Addict

Ja som povedal, že mi ich máš dať do súvisu. Vysvetliť čo chceš povedať. Nehrať sa na tajnostkára čo vie niečo čo iní nevedia. Máš problém jasne, jednoducho a zrozumiteľne odpovedať? Asi áno, lebo stále si to nespravil, len sa vykrúcaš a beháš okolo horúcej kaše. Ak ich vytrhávam z kontextu napísal som ti jasne, že máš priestor. Daj ich do toho kontextu. Ja stále čakám, že budem mať na čo zareagovať, ale stále nič neprichádza.

Ak niekto iný tvoje príspevky v plnej hĺbke pochopil, vyzývam hocikoho nech mi to polopatisticky vysvetlí. Som zvedavý koľkí z tvojich vlastných radov ťa pochopili a vysvetlia mi to o čom si hovoril (ak si vôbec o niečom hovoril, lebo o tom pochybujem)..
Napísať odpoveď