Evolúcia (Kozmologia, biologia, chémia), vznik života a INT.

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Evolúcia (Kozmologia, biologia, chémia), vznik života a INT.

Príspevok od používateľa hughito »

Na tie skopírované nezmysly nad týmto o tom, ako si ateisti niečo vymysleli, ani netreba reagovať.
Odpoved: Ano Biblia a Korán si sú podobné ale podobnost nič nerieši, nič neznamená, aj stôl a stolička sa podobajú a pritom majú iné funkcie. Proste Korán má iné názory na Krista apod. rovnako ako aj rôzne názory nanho boli ked tu žil. jedny hovorili že je posadnutý, iný že je prorok, iný že je Boží Syn apod.
Dobre, tak ako vieš, že práve to o tom božom synovi je pravdivé ?
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MIRV »

Ateistom samozrejme toto nevoňalo, pretože to ukazovalo, že nejakým "zázrakom" musel vesmír niekto "natiahnuť", tj nabiť energiou, naštartovať všetky premeny, pohyb atď.
Nie, nemusel. Ak považujeme vesmír za izolovanú sústavu s počiatkom, potom jeho entropia narastá. Nemusel ho nikto naťahovať, len sa riadi 2. zákonom termodynamiky. To aj pozorujeme a je to súčasťou kozmologických modelov, ktoré odmietaš.
Aby toto prekonali a mohla im zostať viera v ateizmus, začali sa vyhovárať, že vesmír je otvorený systém, sústava, do ktorej môže prúdiť energia i hmota.
Toto netvrdí žiaden ateista, teda je to straw-man. Bolo ti tu vytýkané, že neakceptuješ, že entropia môže na Zemi lokálne klesať, keďže Zem nie je uzavretý systém, čo ani nie je. Zrazu tvrdíš, že tu niekto hovoril o celom vesmíre...WTF? Je akceptovaným faktom, že CELKOVÁ entropia vesmíru narastá, napriek lokálnym zmenám, ktoré ju môžu znižovať. Entropia je však počítaná pre celý systém ako celok. Pokiaľ si neprišiel z doby kamennej, tak planétu Zem asi sotva môžeš považovať za celý vesmír alebo uzavretý systém.
Zbytok je irelevantný, lebo vychádzaš z na prd premís (hore uvedené).

Okrem toho zjavne nerozumieš pojmu entropia, lebo jej miera neodráža organizovanosť alebo umieranie, ale počet možných stavov v ktorých sa systém môže nachádzať. Blbá paralela je blbá.
http://www.talkorigins.org/indexcc/CF/CF001.html
http://www.talkorigins.org/faqs/thermo/probability.html
http://www.talkorigins.org/faqs/thermo/entropy.html
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Viko6 napísal:Krestanstvo je celkovo, priemerne najrozšírenejšie ale sú aj velmi podobné náboženstvá Krestanstvu napr. niekde v Afrike tie africké kmene niektoré oni nepoznajú Bibliu, Božie desatoro atd a napriek tomu dodržujú tie prikazania, poznajú to tam a vedia napríklad že sex pred manželstvom je nesprávny atd videl som otom dokument Svetová náboženstva očami jedneho teologa.
Viko6 napísal:Ano Biblia a Korán si sú podobné ale podobnost nič nerieši, nič neznamená, aj stôl a stolička sa podobajú a pritom majú iné funkcie.
Najprv je podobnosť hlavná a potom podobnosť nič nerieši?
To, že sex pred manželstvom je nesprávny. Čo ja viem, človek má v sebe pud rozmnožovania sa. Manželstvo je iba výmysel človeka. Takže čo je správne? Určite by som to netvrdil s takou istotou.
A keď už porovnávaš, Biblia je stôl alebo stolička?
Viko6 napísal:1. Veľa zákonov je definovaných pre ideálny stav sústavy, teda napr. uzavretý systém - ale ideálne stavy takmer neexistujú a tie zákony bežne platia a počíta sa s nimi v systémoch ďaleko od ideálnych, tak je to aj v termodynamike.
2. Ateistické-evolučné táranie, že stačí otvoriť sústavu a už v nej rastie energia (to je klesá entropia - entropia je miera neusporiadanosť sústavy) je smiešne a je práve v rozpore s termodynamikou. Pláž je otvorená sústava, hrnček kávy je otvorená sústava, ale ak ich nezahreje (Slnkom, varičom) tak v nich využiteľná energia neporastie, ale bude klesať.
Všetci tu píšeme, že Zem nieje uzavretý systém. Len ty tvrdíš opak. Práve si vyvrátil vlastné tvrdenie.
Viko6 napísal:Ale náboženstvo a evolúcia je rozdiel - evolúcia je výmysel človeka. Náboženstvo už nie.
Náboženstvo že nieje výmysel človeka. Môžeš mi prosím ťa povedať kto ho vymyslel?
Viko6 napísal: Čiže ak je náboženstvo najrozšírenejšie - myslím to Krestanstvo.Tak to môže o niečom svedčit. I ked to neznamená že všetky ostatné náboženstva musia byt falošne, môžu poskytovat čiastočne niaku mylnú náuku ale dása prekonat.
Neviem čo na toto napísať. S človekom, ktorý má takýto názor sa ani nedá poriadne písať, pretože bude aj tak tvrdiť svoje a vôbec nebude tolerovať názory iných. Nech tu hocikto napíše niečo proti tvojmu názoru, budeš ho brať ako nesprávny.

Inak myslím si, že si "zabrdol" do ťažkej témy, o ktorej toho nemáš moc naštudované.
Nechcem tým povedať, že my ostatní vieme všetko no tvoje príspevky vždy hovoria niečo iné.
Viko6
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Viko6 »

3.Ako vzniká fosília?
Odpoved: Fosilizácia je pomerne zriedkavý proces, väčšina organizmov sa po smrti rozkladá činnosťou iných organizmov, alebo chemickými procesmi. Aby mohla vzniknúť fosília, musia byť splnené dve základné podmienky:

Aby mohol organizmus fosilizovať, musí byť krátko po smrti prekrytý sedimentom, trvalo zamrznúť, alebo sa dostať do prostredia chudobného na kyslík (napr. dno močiara). Preto frekvencia výsktytu fosílie daného druhu môže silne závisieť aj od typu prostredia v ktorom tento druh v minulosti žil.

Fosilizácii podliehajú hlavne organizmy, ktoré majú tvrdé schránky, kostru a podobne. Naopak, organizmy ktoré majú iba mäkké časti tela fosilizujú tažšie.

Fosílie po celom svete jasne ukazujú na celosvetovú potopu, pretože dnes vznikajú úplne výnimočne (patrí k nim aj uhlie a ropa, v istom zmysle). Pri potope, ktorá trvala 382 dní, nestúpla voda cez noc. Voda stúpala postupne, valila sa z predpotopných kopcov a zaplavovala údolie, asi ako pri dnešných povodniach len s tým rozdielom, že sa to dialo po celom svete a s ďalším rozdielom, že to neprestalo, kým neboli všetky předpopotopné hory (ktoré boli o moc nižšie ako súčasné) zaplavené. Čo by sme teda pri takomto priebehu očakávali? Bahno erodované z kopcov unášali tvory a usadzovali sa v sedimentoch. Najhoršie na tom boli ryby a vodné organizmy, pretože nemali kam utiecť a boli zasypané sedimenty - preto je najviac skamenelín (94% všetkých) tvorené vodnými organizmy, hlavne bezstavovcami (trilobitov, medúzy, atď). Obojživelníky a plazy a cicavce a vtáky mohli utekať do vyšších polôh, to trochu nahráva evolúciu, že ich skameneliny sa nachádzajú občas vyššie než tých prvých (nie vždy). A pretože ku zkameneniu je potrebné rýchle pochovanie bez prístupu vzduchu, preto už je týchto druhých menej, pretože mŕtve telá plávajúce vo vode skamenejú (zožerú ich dravce, baktérie, rozložia sa). A ľudia mohli čeliť potope ešte dômyselnejšie, nevieme, či pred potopou nemali aj nejakú techniku, ale aj keby nie, proste určite mali znalosť plavby, dostávali sa do vyšších polôh ako dnes, keď ľudia utekajú pred stúpajúcimi vodami, a tým nemali šancu zkamenet - potopa však bola tiež veľmi búrlivou udalostou, so sopečnou činnosťou atď, takže nikto, kto nebol v lodi Noemovej (bola to vlastne taká ponorka na hladine, dokonale uzavretá) - neprežil. Preto je ľudských skamenelých tiel najmenej, pretože najdlhšie prežívali a tým mali najmenšiu šancu dostať sa do bahna či sedimentov. Treba si uvedomiť, že sa ľudia skamenelí našli, ale evolucionisti ich vždy zaradia niekam do svojho vývoja človeka, takže nie je šanca ich nejako datovať ako "predpotopný". Napr. človek z Álp, ľadový muž Ötzi, by mohol byť skôr asi popotopní človek, ťažko povedať, ale našli sa ľudské kosti, ktoré by mohli byť aj predpotopné, ale to je ťažké stanoviť, pretože datovacie metódy sú veľmi nespoľahlivé. V uhlí sa našli ľudské výrobky, čo ukazuje na predpotopný život, pretože uhlie je z potopy.

//autoeditácia príspevku (08 Máj 2011, 22:28)
Najprv je podobnosť hlavná a potom podobnosť nič nerieši?
odpoved: Podobnost nemusí byt hlavná, neviem kde som to písal ale o akej podobnosti to hovoríš ? potom sa vyjadrím.
To, že sex pred manželstvom je nesprávny. Čo ja viem, človek má v sebe pud rozmnožovania sa. Manželstvo je iba výmysel človeka. Takže čo je správne? Určite by som to netvrdil s takou istotou.
A keď už porovnávaš, Biblia je stôl alebo stolička?
odpoved: to bolo iba ako prirovnanie že ked sa dve veci podobajú neznamená to že obidve veci sú nezmysli alebo obidve veci sú správne. To bol iba príklad.

Všetci tu píšeme, že Zem nieje uzavretý systém. Len ty tvrdíš opak. Práve si vyvrátil vlastné tvrdenie.
odpoved: odpoved na toto je vtom príspevku ktorý si citoval.
Náboženstvo že nieje výmysel človeka. Môžeš mi prosím ťa povedať kto ho vymyslel?
Odpoved: To pravé je od Boha - Krista ostatné sú iba falzifikáty a kópie s pozlátkom na povrchu.
Neviem čo na toto napísať. S človekom, ktorý má takýto názor sa ani nedá poriadne písať, pretože bude aj tak tvrdiť svoje a vôbec nebude tolerovať názory iných. Nech tu hocikto napíše niečo proti tvojmu názoru, budeš ho brať ako nesprávny.
Odpoved: Možno si nepochopil čo som tým chcel povedat alebo som sa ja zle vyjadril. Ale tolerujem aj iných, a názory iné si tiež vypočujem, nenútim nikomu nic. Svoj názor by som možno trochu prehodnotil ak by mi niekto nastolil pádne argumenty.
Inak myslím si, že si "zabrdol" do ťažkej témy, o ktorej toho nemáš moc naštudované.
Nechcem tým povedať, že my ostatní vieme všetko no tvoje príspevky vždy hovoria niečo iné.
Odpoved: inak súhlasím ale kedy a čo hovoria niečo iné moje príspevky ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš napísať aj niečo sám, alebo len na tých svojich stránkach nadrbeš do vyhľadávače slovo fosília a následne to sem flákaš ?
Viko6
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Viko6 »

Dobre, tak ako vieš, že práve to o tom božom synovi je pravdivé ?
odpoved: to je nadlho, proste z toho čo som spozoroval, videl, počul od iných, cítil atd. To ti ani neviem opísat. Nato príde každý sám svojou cestou ked bude hladat a verit.

//autoeditácia príspevku (08 Máj 2011, 22:34)
Vieš napísať aj niečo sám, alebo len na tých svojich stránkach nadrbeš do vyhľadávače slovo fosília a následne to sem flákaš ?
odpoved: Nieje to jedno ? aby som to všetko vedel napísat sám tak by som musel byt poriadne naštudovaný. niečo som napísal sám, večšinu nie ale to nieje podstata proste čo viem napíšem ja a čo neviem sem skopírujem (je to aj tak lepšie vysvetlené) ale odveci sem veci nedávam. A prosím takéto podpichy si nechajte lebo nato reagovat nebudem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Fosílie po celom svete jasne ukazujú na celosvetovú potopu
potvrd nejak svoje tvrdenie linkom na doveryhodnu stranku alebo vedecku pracu
Pri potope, ktorá trvala 382 dní
potvrd nejak svoje tvrdenie linkom na doveryhodnu stranku alebo vedecku pracu
Obojživelníky a plazy a cicavce a vtáky mohli utekať do vyšších polôh, to trochu nahráva evolúciu, že ich skameneliny sa nachádzajú občas vyššie než tých prvých (nie vždy).
zaujimave ze tie potvory dinosaury su najdene snad vsade, nielen vo vyssich polohach, preco neusli?
preco neboli v zaludkoch dinosaurov najdene kosti zivocichov, ktore ziju teraz, pripadne aj ludi, ale vzdy len takych zivocichov, ktore zili pred par milionmi rokov?
takže nikto, kto nebol v lodi Noemovej (bola to vlastne taká ponorka na hladine, dokonale uzavretá)
najskor lod, potom ponorka, zachvilu lietadlo...
To pravé je od Boha - Krista ostatné sú iba falzifikáty a kópie s pozlátkom na povrchu.
povedz to nejakemu moslimovi a bude sranda

vsetky nabozenstva su dielom cloveka, postupne sa vyvijali az sa dostali tam, kde su teraz
Nieje to jedno ?
nie je to jedno, nevies argumentovat, tak sem len kopirujes texty z inych stranok, to uplne znizuje tvoju schopnost nieco sam predostriet a preto su vsetky tvoje prispevky plne prazdneho balastu, ktoremu ani sam nerozumies

len tak pre info, kolko mas rokov?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Viko6 napísal:To pravé je od Boha - Krista ostatné sú iba falzifikáty a kópie s pozlátkom na povrchu.
A keď ti ja na to napíšem, že to pravé vytvoril Brahma a kresťanstvo je len falzifikát...
Už len to že existuje viac teistických náboženstiev svedčí o tom, že je to výtvor človeka.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Od veci, ale musím to poznamenať...aký zmysel má vôbec potopa? Ak je boh všemohúci, mohol proste "hriešnikov" spražiť pohľadom, načo sa namáhať s nejakým chrlením vody, stavaním drevených ponoriek pre niekoľko miliónov rôznych druhov (btw, 2 jedince od každého druhu nepostačujú na udržanie druhu, zase blbosť, tak načo sa vôbec namáhať so zberom nedostatočného množstva jedincov), pritom zabiť odhadom 90% druhov (ak Noe pozbieral jedincov od každého druhu, prečo nachádzame v skamenelinách vymreté druhy a nie iba terajšie druhy?) a to nehovorím ešte o iných problémoch...aby napr. semená suchomilných rastlín vydržali v loďke na mori tých 382 dní? No way. Plus ešte - ak by už teda rôzne háklivé druhy prežili cestu v drevenej ponorke po vyše roku (v Biblii sa píše len o 40 dňoch), tak by potom bolo všetko proste pokryté bahnom a mŕtve...takže by síce prežili potopu, ale umreli by hneď po nej od hladu. Že sa tým vôbec zaoberám...

Ale keby sme očakávali, že mýtus o potope napíšu nejakí ľudia, ktorí nemajú poňatia o biológii alebo fyzike, ale za to majú skúsenosť so záplavami, vyzeralo by to presne takto - čo je aj fakt, biblická potopa je plagiát mezopotámskeho mýtu o potope v ktorom figuroval Utanapištim a Mezopotámia bola záplavovou oblasťou obývanou nie príliš informovanými obyvateľmi.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ach má zmysel sa k tomuto vôbec znova vyjadrovať?

Je síce pekné že sem niečo napastuješ ale ty ani nevieš rozoznať či to je blbosť alebo nie. To je ten problém čo ti tu vytýkame celý čas. Najkrajšie je ako stále ani len kúsok nechápeš termodynamike ale argumentuješ s ňou. Neargumentuj niečím čomu nechápeš lebo sa vystavuješ mylným záverom. Jednoducho povedané nechápeš svojim argumentom a ani nevieš rozoznať či sem dávaš totálnu blbosť alebo nie.
Debata o evolúcii tu je jeden velký fail.....

No a perlička dňa je že náboženstvo nie je vymyslené....
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

k tomu čo sem písal MIRV o potope by som ešte pridal jednu poznámku - odkiaľ sa nabrala tá voda a kam potom zmizla? predsa na zatopenie Zeme až po končiare veľhôr by sme potrebovali obrovské množstvo vody, ktoré by sa objemom už blížilo menšiemu vesmírnemu telesu (mesiacu). na jednej strane sa tu Viko6 oháňa tým že kritizuje evolučnú teóriu a veľký tresk z porušovania zákonov termodynamiky, potom zo zaklincuje niečím takýmto extrémne nelogickým.

nehovoriac o tom, ako by to ovplyvnilo atmosféru keby vlastne všetky stromy ktoré sa starajú o premene CO2 na O2 boli vyše roka pod vodou...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

No v takom prípade by asi aj planéta dosť extrémne nabrala na váhe, ktovie aký by tá váha mala dôsledok na planétu.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Inak teraz pekne vidieť ako rozmýšľajú kreacionisti. Vyberú si 2-3 veci, ktoré nie sú ešte poriadne vysvetlené a oháňajú sa tým.
Ale stačí sa trochu pozrieť na ich teóriu a hneď sú ticho. (viď potopa)

A keď už sme pri tej potope, čítal som aj som videl o tom dokument. Kedysi vraj miesto Čierneho mora bola planina. Potom sa pretrhol Bospor čo spôsobilo zatopenie obrovského územia v priebehu veľmi krátkeho času. Podľa niektorých je práve toto biblická potopa. No aj tak je tam stále veľa nejasností a nedá sa to považovať za skutočnosť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Baviť sa tu biblickej potope je už úplne pod úroveň, s týmto okruhom tém som vo svojich debatách už dávno prestal, lebo to naozaj nemá zmysel a rozumnejší veriaci s takýmto niečom ani nepritiahne.

Ale, niečo som na túto tému spracovával:

Kód: Vybrať všetko

V Biblii sa môžeme dočítať, že ľudské dcéry obcovali s obrami (pôvod týchto obrov je nejasný, ale Biblia však odlišuje synov božích a dcéry ľudí ). V tomto videl Boh ľudskú neresť a oľutoval, že stvoril na zemi človeka a bol skormútený v srdci a riekol: „Zotriem z povrchu zeme človeka, ktorého som stvoril, ľudí aj zvieratá až po plazy a nebeské vtáky, lebo som oľutoval, že som ich učinil“(prvá zmienka o anatómii Božského tela , ktoré teda má srdce ako ľudia ). Nóach však našiel milosť v očiach Hospodinových a dostal inštrukcie na stavu archy. Takisto mu bolo povedané, že má vziať z každého druhu živočíchov po jednom páre a zo všetkých vtákov podľa svojho druhu a plazov podľa svojho druhu po dvoch, aby mohli žiť. Noe urobil tak, ako mu prikázal Boh a v šesťstom roku Noemovho života, druhého mesiaca, sedemnásteho dňa toho mesiaca vyvalili sa všetky pramene veľkej hlbočiny a nebeské struhy sa otvorili. Na zemi pršalo za štyridsať dní a štyridsať nocí a voda prevyšoval o pätnásť lakťov hory,  ktoré pokrývala. Všetko, čo malo v nozdrách dych života zahynulo ( všemohúci Boh však akosi pozabudol na ryby a vodné živočíchy, ktorým takáto potopa určite vadiť nemohla). Po vyše dvesto dňoch bola zem úplne suchá a všetko sa šťastne skončilo. Ak by sa mali kriticky analyzovať čo i základné prvky tohto rozprávania, mohla by z toho byť objemná kniha. Preto bude treba vyzdvihnúť aspoň základné protirečenia. Úvodom treba konštatovať, že podľa tohto rozprávania celé živočíšstvo, žijúce v súčasnosti na Zemi, vrátane človeka, ako aj všetko lietajúce zachránil Noe na svojej bárke. Aký objem živého materiálu musel Noe nalodiť? Dnes poznáme dvadsať miliónov živočíšnych druhov, odhad takých čo nepoznáme je sto miliónov druhov. Z tohto počtu na zemi (a vo „vzduchu“ ) žijúcich druhov je 12 miliónov 435 tisíc druhov ( ak nerátame tie druhy, čo ešte nepozná súčasná veda). Ak rátame, že z každého musel Noe zobrať aspoň jeden pár, ba z čistých zvierat až sedem párov vychádzajú astronomické cifry, teda niečo okolo minimálne dvadsaťpäť miliónov alebo VIAC - živočíšnych jedincov (najrôznejšej veľkosti, od ultramikroskopických vírusov počnúc až po zvieratá veľkosti slona). Ako je možné, že drevená loď , bez kovovej konštrukcie vydržala náklad dvadsaťpäť miliónov menších i väčších zvierat spolu s ich potravou na takmer 250 dní ? Ako toto všetko Noe nahnal, vrátane vtákov, do svojej lode ? Mnohé z týchto druhov žijú výhradne v ďalekých oblastiach, Antarktíde, Austrálii, na americkom kontinente a podobne. Ako sa k nim dostal a ako ich priviezol? Veľká časť baktérií sa neudrží vôbec mimo tela hostiteľa - rovnako ako parazitické hlísty, malária a iné. Z baktérií sem patria iste aj tie čo zapríčiňujú syfilis, týfus, škvrnitý týfus, mor, lepru, tuberkulózu a množstvo ďalších ( ak už nehovoríme o vírusoch, medzi inými o HIV víruse, zapríčiňujúcom AIDS, o detských vírusových infekčných chorôb, atď.). Ak sú dnes tieto medzi nami, jediné vysvetlenie je, že si ich Noe a jeho rodina pravdepodobne naočkovali na seba a tak odovzdali budúcim generáciám. Ľudských pasažierov na loďke bolo málo, na každého z nich by vyšlo mnoho stoviek (ba až tisíce) naočkovaných infekčných chorôb, medzi nimi aj syfilis, lepra, AIDS , mor a podobné! Mohli to „v dobrom zdraví“ prežiť, keď niektoré z týchto chorôb sú ešte aj dnes smrteľné a zabíjajú svoje obete už behom niekoľkých dní ? Tých dvestoštyridsať dní, čo boli na ceste, museli zabezpečiť zásobenie všetkého živého, čo prevážali (viete koľko zožerie jediný slon, alebo africký hroch potravy za deň ? ) Kde to uskladnili, keď bárka bola tak veľká, že by sotva stačila na jeden väčší kurín .Opísaná veľkosť korábu 300x50x30 = 5030 lakťov kubických ( v metroch nie celá polovica = 2500m3 ). Kto kŕmil tých dvadsaťpäť miliónov až tridsať miliónov drobných i väčších zvieratiek každý deň a kto odstraňoval ich trus? Niektoré pozemské i lietajúce zvieratá sa navzájom požierajú ( napríklad tiger, krokodíl, orol, požierajú iné živočíchy, atď.), preto ak ich chcel v bezpečí zachrániť pre budúce generácie, musel ich izolovať v klietkach. Kde toľko klietok vyrobil a kde ich umiestnil ? Kde nabrala holubica čerstvú olivovú ratolesť, keď predtým neostalo na povrchu zeme nič, všetko bolo zatopené (za osem mesiacov olivovníky dávno zahynuli ). Keď konečne Pán dal rozkaz Noemovi, aby vyviedol všetky druhy živočíšstva, aby sa množili a naplnili zem, ako ich dopravil Noe za polárny kruh (ľadové medvede, tučniaky ), alebo do Austrálie (klokany). No napokon je tu hlavný problém a to je inbreeding, teda rozmnožovanie druhu krížením z jedného páru jedincov, alebo medzi blízkymi pokrvnými príbuznými v mnohých generáciách za sebou nie je možné, pretože dochádza k degenerácii, neplodnosti potomstva a zániku rozmnožovacieho reťazca. 
Každý racionálne zmýšľajúci jedinec musí uznať, že vyššie opisované udalosti, ktoré nám predostiera Biblia jednoducho nie sú možné. Svoje vysvetlenie to však má. Isté je, že geologický prieskum, ktorý dnes v podmienkach modernej vedy má neodškriepiteľné výsledky, nepreukázal za posledných šesť tisíc rokov žiadne potopy väčších rozmerov (tobôž nie svetové). Teda mytologické povesti o potope, ktoré nie sú ojedinelé a existovali už dávno pred napísaním Biblie sa zakladajú na menších lokálnych záplavách (ktoré zanechali stopy, umožňujúce odhadnúť aj zanedbateľné škody, ktoré pôsobili). Ak pri týchto boli vôbec nejaké ľudské obete, tak boli minimálne. Ak berieme do úvahy biblický údaj, že potopa vznikla, keď mal Noe 600 rokov, môžeme tento údaj prerátať na náš letopočet : Podľa genealógie Noe sa narodil 1056 rokov po „stvorení sveta“. Ak mal v čase potopy šesťsto rokov, potom potopa bola v r. 2400 pred n. l. V tom čase Egyptská civilizácia bola v plnom rozkvete, čo je historicky dokázané. A tu sa práve dostávame k podstate veci: Postava Noema (ktorá je zrkadlovým obrazom postavy Utnapištima) a celé rozprávanie o potope je prevzaté  z Gilgamešovho eposu, ktorý sa tradoval v Mezopotámii (patrí do toho aj rozprávanie o stavbe lode, ako sa nalodili zvieratá, o vypustení vtákov na konci potopy, ba dokonca aj črta o dúhe - všetko toto je v Gilgamešovom rozprávaní o potope). Gilgamešové mýty kolovali dávno predtým, než starí Hebrejci napísali Bibliu. Toto všetko nám ukazuje jednu vec. Pisatelia Biblie (semitské kmene, ktoré nám dali tri najväčšie náboženstvá, hlásajúce jedného boha – kresťanstvo, judaizmus a islam) sa inšpirovali inými, staršími predstavami o vzniku sveta a života. Jasnú analógiu je vidieť napríklad s mýtom o stvorení Enuma Eliš, ktorý vznikol v Mezopotámii. Rôzne veci týkajúce sa potopy prebraté z Eposu o Gilgamešovi zrejme tiež nebudú náhodné. Podobné prvky sa taktiež vyskytujú už v egyptskej, gréckej či nórskej mytológií. Dokonca i neprirodzene dlhý vek predpotopných patriarchov opísaných v Biblii (dožívali sa bežne niekoľko stovák rokov, Matuzalem sa dožil najviac, až  969 rokov) je mýtom, ktorý bol prebratý z legendárnych babylonských fikcií. Tieto mýty prebrali Židia, ktorí boli v babylonskom exile a mierne ich poupravovali (jeden zo sumerských kráľov sa dožil 65 000 rokov, čo bolo aj pre autorov Biblie trocha moc)
.
dildo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dildo »

nic ine ako demencia ma nenapada..
ale uz ked sme pri tom, stale si nam neodpovedal, ake dokazy su v prospech tvojej teorie..
stale len linky z dvoch-troch stranok.. veci povytrhovane z kontextov..
ALE ZIADEN DOKAZ PODPORUJUCI TVOJU TEORIU :?
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

ako schvlane.. o tych vasich pricinach vzniku som sa bavil aj s fararom, ktory je celkom uvedomely... sam mi vysvetlil, ze cirkev proti vede nejde, vobec nie proti biologii, ze sam vatikan prijal ET... ze cirkev nato pozera tak, ze ET je ok, ze svet vznikol velkym treskom, len nieco (Boh) muselo sposobit ten velky tresk... resp. spustil nieco co spustilo ten velky trestk... a ako som uz pisal... ziadny zdravy clovek neberie bibliu doslova... ani sam papez... adam a eva a podobne... ako sa chces potom ubranit jednemu slovu ako velky krestan? ... to slovo je INCEST???
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Balvorn napísal:svet vznikol velkym treskom, len nieco (Boh) muselo sposobit ten velky tresk
v rámci tejto logiky môžme pokračovať aj ďalej:
0: len muselo byť najprv niečo - boh, ktorý spustil veľký tresk
1: len muselo byť najprv niečo, čo stvorilo boha ktorý spustil veľký tresk
2: len muselo byť najprv niečo, čo stvorilo niečo, čo stvorilo boha
3: len muselo byť najprv niečo, čo stvorilo niečo, čo stvorilo niečo, čo stvorilo boha
.
.
.
.
X: len muselo byť najprv niečo, čo stvorilo niečo, ... ... ... čo stvorilo niečo, čo stvorilo boha, ktorý spustil veľký tresk
Balvorn
Light Star
Light Star

aby nedoslo k nedorozumeniu...som zastancom ET..ved aj studujem bio/chem ...... to co som pisal som pisal vikovi nech si uvedomi ze aj krestanska komunita priznala ET a kreacionizmus siria viac menej ludia, ktorych jedina "vedecka" knizka v rukach bola biblia...
hughito
Redeemer
Redeemer

Balvorn: Áno, to čo píšeš je pravda. Ale ja si rýpnem aj do toho: ak teda už aj kresťania, rôzni farári či Vatikán zredukovali boha až do takej miery, že ho napchali pred VT (proste museli, nič iné im nezostalo), nie je to mierne čudné ? Veď Biblia aj celý koncept kresťanstva nehovorí o žiadnom boohvi za VT, ale o bohovi "tu," ktorý nás počúva, vidí, istým spôsobom riadi.

Pre deistu je takýto koncept absolútne vyhovujúci, ale pre teistu ? ..
Balvorn
Light Star
Light Star

je to cudne... moj osobny skromny nazor/myslienka..... ako som uz pisal resp. bolo pisane... biblia je pribeh scasti pozliepany a obrazny... zveliceny... pouzijem frazu... v cirkev neverim ale v boha hej....... ale tiez tu nejde o boha ako o boha ako ho vykresluje cirkev... skor ide o nejaku "silu vesmiru" ( nie ako v star wars) :mrgreen: proste nieco co to vsetko riadi... nazvat to mozes vselijak... od odina, jezisa az po fyziku... a mozno sa nato spolieham len cez skuskove, kto vie :oops: .... len aby boli jasne strany :D ET :plus: ... kreacionisti :minus: ...
viem ze k sile co to vsetko riadi mi napisete... vsetko sa riadi pomocou fyz. zakonov samo... s tym plne suhlasim... ale na uplnom pociatku... uplnom uplnom..pred velkym treskym.. pred tym niecim co sposoilo velky tresk.. nieco muselo uviest veci do pohybu... kazdopadne nemyslim ze nasa generaciu tuto zahadu vylusti...
inac... tato tema nema viac menej ziadnu vaznost... kedze je to hadzanie hrachu o stenu... viko proste nepochopi ze jeho pastovane argumenty vyvrati kazdy clovek co na stredoskolskej fyzike daval trosku pozor (vid 2. termod. zakon) ... a stale dookola pastuje to iste, so zavretymi ocami a upchatymi usami bude mliet svoja a postovat "vyhlasenia" proti ET od ekonoma ktoremu aj titul zobrali ci ako to bolo :?
tak wtf? o com to je? ... v rozumnej debate ak niekto uvedie rozumny protiargument, tak rozumny oponent tento protiargument zvazi, a ak nema dalsi protiargument tak ho uzna a da zapravdu ... len tu to nejak nefunguje....
(dajak som sa rozpisal a ak to nebude davat hlavu ani patu tak sa ospravedlnujem, aj za diakritiku a pripadne gram. chyby) :roll:
Napísať odpoveď