Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
na table bude orez samozrejmy...
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
prva a posledna sa mi zdaju tmave
-
PepoJr.
Medium Star
kamaratka chcela par fotiek, tak som sa o to pokusil
(vek 19)
Fujifilm Finepix S2800HD
Fujifilm Finepix S2800HD
Ale no tak. Toto nie je fotoalbum na FB, sem sa ludia chodia chvalit zabermi, ktore sa im podla ich mienky vydarili a chcu k tomu kritiku.
Ked si sem kazdy zacneme nahravat svoje (pod)priemerne fotky, velmi rychlo strati tato tema priaznivcov fotografie a stane sa len akousi zbierkou nepodarenych fotiek z telefonov.
Ked si sem kazdy zacneme nahravat svoje (pod)priemerne fotky, velmi rychlo strati tato tema priaznivcov fotografie a stane sa len akousi zbierkou nepodarenych fotiek z telefonov.
-
javatar
Hardcore addict
divne - ako keby si to v mspainte z viacerich obrazkov skladal (ja nefotim tak to zober ako laicky nazor)
-
94jakub
Guru wannabe
Nič moc. To že niečo rozmažeš ešte neznamená, že to je tilt-shift.
Inak tie lampy. WTF?
Vzadu tá plocha je ostrá a fontána nie?
Inak tie lampy. WTF?
Vzadu tá plocha je ostrá a fontána nie?
spirite: takto nejako vyzerala jedna z mojich prvych fotiek s kamosovym fotakom pred X rokmi... cele zle... este ju mozno aj na FB najdem
francek: tmave, nekontrastne... a ked uz chcem dat nieco ako centerpiece, tak aspon okolo toho vytrham travu, nech mi nezavadzia ani vedla, ani v popredi... nie?
maro: ako efekt dajme tomu jo, fotka ale inak nahouby ... keby ti ludia sli k tebe aspon...
koci: ach ty marha teoreticka.... kedy od teba konecne daku foto uvidim?
francek: tmave, nekontrastne... a ked uz chcem dat nieco ako centerpiece, tak aspon okolo toho vytrham travu, nech mi nezavadzia ani vedla, ani v popredi... nie?
maro: ako efekt dajme tomu jo, fotka ale inak nahouby ... keby ti ludia sli k tebe aspon...
koci: ach ty marha teoreticka.... kedy od teba konecne daku foto uvidim?
Co az tak uplne zle je?
nie zeby ma to prekvapovalo... 
kompozicia - chcelo by to orez... prepaly na lampach, fléry a hlavne... ked uz si chcel zachytit svetlo auta... tak by to chcelo aby bolo poriadne viditelne.... nie iba tenka tmava linka
Ok vynasnazim sa to nejako zlepsit
Maro.: podla mna cele zle, tilt shift je o tom, ze viditelna hlbka ostrosti (alebo ako to nazvat) ti pretina fotku napriec a vzdy v rovnakej vzdialenosti od objektivu. Ty si to nechal ostre sikmo, co je nerealne a vyzera to divne. Skus to odfotit znova tak, aby bola linia objektivu kolma na chodnik a potmo rozmaz vsetko okrem chodnika.
Tu je vidiet ako to ma vyzerat:
Tu je vidiet ako to ma vyzerat:
Gothar, dobre skúsim, bol to môj prvý pokus takže čakal som kritiku.
Skúsim to cvaknúť tak ako vravíš, potom sem dám výsledný efekt.
Skúsim to cvaknúť tak ako vravíš, potom sem dám výsledný efekt.
ono nemusi byt ten tilt shift len vodorovny.. moze byt aj sikmo, ale ty si to uplne dodrbal, ze tam nebola linia... rozmazal si iba travu, fontanu, stromy... tak to ale nefunguje 
//GothaR: ja som nenapisal ze vodorovne, ale napriec
//GothaR: ja som nenapisal ze vodorovne, ale napriec
-
lekoklatik
VIP
Mne sa napríklad tá foto od Spirite páči a na tej fotke je (aspoň pre mňa) dokonale vidieť,
že keby mal dotyčný foťák za 20 000sk, takto vyzerá ešte lepšie. Páči sa mi tá farebnosť
(i keď s kvalitným zrkadlom by bola ešte lepšia) a celkovo celá kompozícia, i keď by som vypustil
značku v ľavo.
že keby mal dotyčný foťák za 20 000sk, takto vyzerá ešte lepšie. Páči sa mi tá farebnosť
(i keď s kvalitným zrkadlom by bola ešte lepšia) a celkovo celá kompozícia, i keď by som vypustil
značku v ľavo.
ja som sa tiez pokusal cosi v noci pofotit, https://picasaweb.google.com/1011136563 ... 8174327794 chcem vediet co mam robit inak, lepsie, resp. co je dobre co nie.. dik 
fotene eos 1000d 18-55 setak bez IS
tu mam este nejaky mix fotiek https://picasaweb.google.com/1011136563 ... 8922598946...
//zelovoc: urcite mam v plane nejake updaty, nejake filtriky, pevne sklo, ale momentalne na to nemam cash, tak fotim s tym co mam
fotene eos 1000d 18-55 setak bez IS
tu mam este nejaky mix fotiek https://picasaweb.google.com/1011136563 ... 8922598946...
//zelovoc: urcite mam v plane nejake updaty, nejake filtriky, pevne sklo, ale momentalne na to nemam cash, tak fotim s tym co mam