Florbal

O športe...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: predam cepel

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tomáško napísal:Dneska som si kupil florbalove dve hokejky a chcem sa spitat aby som robil taketo triky mislim to tocenie co lopiticka nespadne musim mat tu hokejku zahnutu na daaku stranu? alebo nie lebo ja mam rovne no a nemozem to este vyskusat lebo nemam lopticku.
S rovnou to nespravis. A naucis sa to tak, ze od niekoho kto to vie si nechas ukazat zakladny pohyb co najpomalsie a potom uz len cvicit, cvicit.
Tomáško
Star
Star

Príspevok od používateľa Tomáško »

Tak uz ju mam trocha zahnutu a nepoznam takeho kto to vie a vobec sa my to nedari ked to skusat to skor vyzera ako strela tahacikom:(
fakt neviem ako to tam mam udrzat:(
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Rozhodne to nie je zalezitost, ktoru sa naucis za den, ani za tyzden. Doporucujem to zacat trenovat s polovicou lopticky. Najprv iba po zemi - udrzat na spicke hokejky, postupne skusat zdvihnut. Po case tam tu polovicu udrzis bezproblemov v roznych polohach a mozes prejst na celu.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: FLOORBALL

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Chcel by som sa spýtať, neviete o nejakom floorballovom tíme z Piešťan alebo Trnavy? Lebo cez google som nič nenašiel, jedine tak klub CVČ ahoj piešťany v nejakých tabuľkách ale nejakú stránku o nich alebo kontakt - nič, mal by som záujem hrávať ale zdá sa mi že tento šport funguje akurát tak v KE, BA, TN a pod. ale nechce sa mi veriť aby také mesto ako Trnava nemalo žiadny tím...Ďakujem za info
_Andrej_
Novice
Novice

Príspevok od používateľa _Andrej_ »

Tak brankar som us pomali 2a pol roka ... zacinal som hrat florbal len v skole a casom som prestupil a hraval som za trencin ... Teras nehravam lebo mam problemy s chrbiticu ( ale dokotr hovoril ze behom pol roka by som us mohol hravat :) )
A take poviedky ze to stipe a tak mam nato len 1 odpoved : Kazdi profesionallny barankar alebo aj zaciatocnik by mal mat vystuzene nohavice dres helmu a pod dresom Vestu ktora je tiz vystuzena a tak ... ja mam helmu , vystuzene nohavice+vytuzeny dres pod dresom nosim vysuzenu vestu ( ktora chrani brucho ) a mam kolenacky as po pisatalu potom mam na lokte chranice a rukavice + suspenzor ( keby nieco :P ) tak nechapem
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Ahoj, neviete poradiť nejakú dobrú florbalku ? Ide mi hlavne o to aby bola dobrá na strely ťahákom, finty a občas nahrávky...
Momentálne mám "tvrdosť" 32mm a loptičky dávam dosť vysoko...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Za seba mozem doporucit Unihoc Player Curve, stupen zahnutia mam 3stupne, ale teraz bral by som bral max. 2,5. Takisto sa pozri na nejaky model od Exelu s cepelou X-Blade, ak mas love tak kludne doublecurve, ta ma rany tahakom neskutocne.

edit: sorry nie Chill, ale X-Blade
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Yogi19 napísal:Ahoj, neviete poradiť nejakú dobrú florbalku ? Ide mi hlavne o to aby bola dobrá na strely ťahákom, finty a občas nahrávky...
Momentálne mám "tvrdosť" 32mm a loptičky dávam dosť vysoko...
ja mam tuto http://www.florbalstore.sk/zbozi/7945/V ... Orange.htm a som spokojny lebo cepel chill je na strelu tahom ako stvorena...ale zmena hokejky znamena zmena stylu hry lebo v tych hokejkach je podla mna strasny rozdiel :)
Yogi19
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal:Za seba mozem doporucit Unihoc Player Curve, stupen zahnutia mam 3stupne, ale teraz bral by som bral max. 2,5. Takisto sa pozri na nejaky model od Exelu s cepelou X-Blade, ak mas love tak kludne doublecurve, ta ma rany tahakom neskutocne.

edit: sorry nie Chill, ale X-Blade
Nad tou doublecurve som rozmýšľal, ale tam sa bojím že to bude lietať ešte vyššie :o
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial si este nemal zakriveny stick, tak prvy trenink neposles ani jednu nizsie ako je brvno :) Nahravky budu lietat vzduchom atd. Je to ale iba sila zvyku a treningom sa to zlepsi. Potom uz nebudes chciet nic ine, pretoze jak tahak, tak strela priklepom je pri spravnej technike ovela jednoduchsie.
Yogi19
Medium Star
Medium Star

OK, vďaka, skúsim pohľadať po bazároch a dohodnúť sa na stretnutí... Každopádne ešte raz ďakujem za radu :D

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2011, 17:12)
Tak z bazáriku už mám dohodnutú Unihoc Player Bow :) Z klasickej ceny 130€ som to dal na 65€ :shock: :D
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Akú používate obuv? Salming? http://sportpredajna.sk/katalog/tenisky-vypredaj Prípadne obyčajné tenisky?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mam Salming Speed Elite Pro, pockaj si az budu vo vypredaji. Je to top-model od Salmingu a su skvele. Takisto nova seria Stabil od Adidasu je pochvalovana.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skôr mi ide o to že pokiaľ viem tak Salming má predajňu na SVK len v Trenčíne :/ alebo sa mýlim?

//autoeditácia príspevku (12 Máj 2011, 18:59)
skúšal niekto túto novú technológiu od Reebok-u? http://www.aranburu.sk/product/rebook-zigtech-blk-1735/

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2011, 16:10)
ešte by som sa chcel opýtať, podľa čoho sa vyberá veľkosť hokejky, najčastejšie som tuším videl veľkosti 95 a 110 cm alebo tak nejak...

tak nakoniec som niečo našiel:
telesná výška / dĺžka florbalky

100 - 120 cm / 60 cm
120 - 140 cm / 70 cm
140 - 150 cm / 80 cm
150 - 160 cm / 85 cm
160 - 175 cm / 90 cm
175 - 185 cm / 95 cm
nad 185 cm / 95 - 101 cm
//máte nejaký overený e-shop kde nakupujete? lebo na nete ich je dosť...

a ešte otázočka, prečo je medzi týmito 2 modelmi taký veľký rozdiel v cene? Čepele sú tie isté akurát majú odlišnú tvrdosť, ale ten rozdiel v cene je dosť veľký

http://florbalexpert.sk/126-exel-11-chill-32-yellow.html
http://florbalexpert.sk/exel/140-exel-11-x-27.html
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Ja som veľmi spokojný s obchodom eflorbal.sk
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hráva tu niekto s oválnou palicou? Ja som zatiaľ používal len okrúhlu ale natrafil som na nete na Exel 11 Double Curve 2,7 zlacnenú zo 154 € na 83 € ale pre praváka majú len oválnú, ale tie sa predávajú pomenej a isto to má nejaký dôvod...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dovod je asi ten, ze to ludia nekupuju lebo im to nesedi. Je to o zvyku. Oval ma vyhodu v tom, ze pri strele mas ruku vzdy rovnako a citis ako mas otocenu cepel, preto sa ti menej krat stane, ze ti lopticka pri strele z otocky utecie z forhendu.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to mi je jasné že výhoda je v tom pevnejšom držaní a nepretáčaní palice, ale skôr by som chcel vedieť v čom je tá nevýhoda...teda ak nerátame ten zvyk...

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2011, 12:19)
tak včera som bol s kamarátom ktorý robí pre obchod kde predávajú florbalky a tiež mi povedal že rozdiel je prakticky len v tom lepšom úchope a nevýhodu v tom nevidel, vraj im sa lepšie predávajú oválne jak gulaté
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

kto z Vas ide na SLOVAK OPEN ? :D
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rayiner »

My sme to hrávali dlhú dobu na telesnej.Na našej škole bol dokonca aj floorballoví turnaj :)
Inak sa ma tá hra nejak nechytila.Je to kópia Hokejballu len s ľahšou hokejkou a "golfovou" loptičkou.
Napísať odpoveď