MS v hokeji, Slovensko 2011
-
Sagittarius
Guru
Re: MS v hokeji, Slovensko 2011
begbee: Šatan tam príde, aj preto, lebo to pred MS sľúbil. A je ale pravda, že by bol lepší kapitán ako Demitra, ale pred MS mi to nejako nevadilo, lebo Šatan v tíme tak, či tak...Ináč, tá Lampa bude tento štvrtok alebo budúci, lebo pôvodne mala byť po MS, ale teraz môže byť aj tento? 
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Hanlon sa odstupit nechysta..
http://hokej.cas.sk/clanok/197738/trene ... ystam.html
http://hokej.cas.sk/clanok/197738/trene ... ystam.html
LAMPA o hokeji? kedy na com a o kolkej prosim vas
-
Sagittarius
Guru
Štvrtok, 20:10, STV2, len neviem, či tento alebo budúci.
-
MP4-27
Guru wannabe
stvrtok a na STV 2 o 20.00 tusimSRneC napísal:LAMPA o hokeji? kedy na com a o kolkej prosim vas
Myslím , že na psychiku našich hráčov vplývali aj nevyrovnané výkony brankára Haláka. Vychytal strašne veľa super šancí a o chvíľu pustil ľahké góly ako nejaký školák. Vtedy keď nás mal najviac podržať , tak pustil nejaký hlúpy gól.
Hráči podvedome cítili , že sa nemôžu vrhať do nejakých bezhlavých útokov , pretože sa naňho nemôžu spoľahnúť a radšej zostávali vzadu. Ale z vlastnej tretiny sa góly strieľajú ťažko ...
Aký to rozdiel oproti českému brankárovi Pavelecovi. Toho keby boli spoluhráči nechali aj samého , tak mu gól nedáme. Proste sa naňho môžu spoľahnúť a hneď je to aj vidieť na psychike českého mužstva , že si dovoľujú útočiť s viacerými hráčmi. Nie ako naši , že sa jeden hráč zúfalo snaží prekľučkovať pred súperovu bránu , max. dvaja.
Ťažko povedať ako by sme dopadli , keby chytal Lašák , ktorý v tejto sezóne chytá vo fantastickej forme. Ja viem , že sa teraz hrám na generála po prehratej vojne , ale možno by bol vychytal aspoň jeden z tých zápasov čo sme prehrali o jeden gól.
Hráči podvedome cítili , že sa nemôžu vrhať do nejakých bezhlavých útokov , pretože sa naňho nemôžu spoľahnúť a radšej zostávali vzadu. Ale z vlastnej tretiny sa góly strieľajú ťažko ...
Aký to rozdiel oproti českému brankárovi Pavelecovi. Toho keby boli spoluhráči nechali aj samého , tak mu gól nedáme. Proste sa naňho môžu spoľahnúť a hneď je to aj vidieť na psychike českého mužstva , že si dovoľujú útočiť s viacerými hráčmi. Nie ako naši , že sa jeden hráč zúfalo snaží prekľučkovať pred súperovu bránu , max. dvaja.
Ťažko povedať ako by sme dopadli , keby chytal Lašák , ktorý v tejto sezóne chytá vo fantastickej forme. Ja viem , že sa teraz hrám na generála po prehratej vojne , ale možno by bol vychytal aspoň jeden z tých zápasov čo sme prehrali o jeden gól.
-
t0m4s3
Admin
Nasiel som paradny prispevok na sport.cz
3 dôvody prečo budú Česi majstri sveta: 1) bezkonkurenčne takticky najvyspeleší tím 2) dlhodobo najlepší gólmani na svete 3) génius v mužstve PAN JÁGR Na margo Jágra, tak naši Slováci za ním chodili ako malé kačeny, vodil ich kde chcel, klobúk dole JÁGR
ten bod 3 by som nahradil skor skvelou obrannou hrou, hracov na urovni Jagra je tam poviacero
3 dôvody prečo budú Česi majstri sveta: 1) bezkonkurenčne takticky najvyspeleší tím 2) dlhodobo najlepší gólmani na svete 3) génius v mužstve PAN JÁGR Na margo Jágra, tak naši Slováci za ním chodili ako malé kačeny, vodil ich kde chcel, klobúk dole JÁGR
ten bod 3 by som nahradil skor skvelou obrannou hrou, hracov na urovni Jagra je tam poviacero
No to áno, ale Jágr je proste pojem a nie len nejako na papieri, ale aj hrou stále vyniká. Vždy keď tam naskočí, tak hrozí nebezpečie.
Ale ešte viac dôležitý je ten kvalitný brankár, to proste musí byť, ak sa chce niečo vyhrávať. To je 50% tímu.
Ale ešte viac dôležitý je ten kvalitný brankár, to proste musí byť, ak sa chce niečo vyhrávať. To je 50% tímu.
Zaujímavé pozorovať fenomén MS. Národný duch, vzájomná súdržnosť a pospolitosť. Slovanista rameno na rameni s Trnavákom.
Teritoriálne zábrany sú odbúrané. Nerozlišuje sa západ a východ. Je iba Slovensko. No s ukončením MS tento ojedinelý jav upadá,
a sním aj národné myšlienky, ktorými disponujú jednotliví aktéri.
Všetko je len vecou kolektívneho správania a ducha, ktorý v danom okamihu dominuje v danej situácii.
Teritoriálne zábrany sú odbúrané. Nerozlišuje sa západ a východ. Je iba Slovensko. No s ukončením MS tento ojedinelý jav upadá,
a sním aj národné myšlienky, ktorými disponujú jednotliví aktéri.
Všetko je len vecou kolektívneho správania a ducha, ktorý v danom okamihu dominuje v danej situácii.
To skôr poukazuje na primitívnosť týchto rôznych fanúšikov, resp. na to, ako je ich "nenávisť" voči rivalovi iba hraná - takisto pod vplyvom davu, resp. tradícií. Celkovo mi však príde dosť prízemné niekoho "nenávidieť" preto, že fandí inému športovému klubu ako ja.
Presne tak, ja to v Prahe vidim na rivalite Sparty a Slavie, ich skalni fanusikovia nemaju problem zautocit na seba len tak a len kvoli tomu, ze ten druhy ma napriklad Slavisticky sal. Ale davnejsie som videl jeden dokument o takychto fanusikoch a tam bolo pekne povedane, ze medzi najagresivnejsimi fanusikmi su casto ludia, ktori sa v normalnom zivote nedokazu presadit a tak sa pripoja k hooligans len kvoli pocitu, ze niekam patria. Ale to len tak na okraj 
Na Slovensku by ta atmosfera mohla trvat, bolo by to fajn, ale tito skalni sa nepolepsia, skor je mozne, ze ostatni si vsimnu, ze sa to da aj po dobrom a nema zmysel ist proti sebe. No uvidime po majstrovstvach, ci sa nieco zmeni.
Na Slovensku by ta atmosfera mohla trvat, bolo by to fajn, ale tito skalni sa nepolepsia, skor je mozne, ze ostatni si vsimnu, ze sa to da aj po dobrom a nema zmysel ist proti sebe. No uvidime po majstrovstvach, ci sa nieco zmeni.
-
nestik
Medium Professional
Tak vcera oficialne oznameny odchod z repre Pala Demitru, dalsi hraci su este v neistote ci budu hrat este niekedy za repre... Pomaly ale isto nam konci stara, zlata hokejova generacia a je cas nahradzat ju mladymi, ktorych je vsak nejak pobiedne
Aspon ze sa Panik uchytil v NHL isto nieco pochyti, ak bude hravat.
-
P3Bo
Guru wannabe
Pytal som sa kamaráta hokejistu na tú zostavu do ročníka 85, ktorú tu ktosi dával pár strán dozadu. Niektorých z nich poznal, resp. lepšie povedané hráva s nimi a vravel žeby sme vyfasovali riadnu latu keby sme taký team postavili. Ale že záležalo by či by sa našli dobrí obrancovia takže to s novým teamom ešte nemusí byť stratené : )
vcera to bolo strasne pekne. Vidiet nazivo rozlucku Pala Demitru v repre....hm...zazitok do konca zivota. Krasna atmosfera a podakovanie. Skoro aj slzicka vybehla, ale nebol som sam 
-
hojko
Site Admin
Pozeral som vcerajsi zapas s Danmi, ale po zapase som to hned vypol. Az dnes som si pustil to rozlucku, ktora bola nepochybne pekna a pre Demitru urcite krasna spomienka, no nemozem si pomoct v nazore, ci bol Demitra az takym hracom v repre, ked je taky ospevovany. Keby som si mal spomenut na hracov, ktori si to zasluzia viac, tak je to urcite Satan, Stumpel, Visnovsky, Strbal, ci z tych uz dnes nereprezentujucich (a nehrajucich) Janos, Kolnik, Dano, Pardavy, ale to su skor mena este z C a B kategorie.
@hojko: Súhlas.
Ja podám na Demitru trošku iný pohľad. Tento univerzálny hráč s vynikajúcim citom pre hru sklamal vždy, keď sa od neho čakalo niečo viac alebo mal byť lídrom. Či už hovoríme o tomto šampionáte, ZOH 2006 či trebárs v období keď Blues vyhrali Prezidenta a mysleli to s útokom na veľmi SC vážne. Vo Canucks zlyhal na celej čiare a keď sa zdalo, že bude práve ten "missing piece" sa stal akurát prebytočným. Je vlastne príznačné, že Canucks majú svoj najlepší run od roku 1994 potom, čo odišiel Demitra. Vždy ignoroval médiá, nemal rád kapitánsku pozíciu a na pozícii, kde mu to išlo najlepšie (C) sa nikdy necítil dobre, pretože tam mal aj zodpovednosť za obranu.
Tieto moje slová potvrdzuje aj výpočet jeho úspechov, kde sa krásne vyníma bronzová medaila, ktorá bola v tej dobe a zostave, priznajme si, sklamaním. Pamätáme si ako nedal vyrovnávajúci gól s Nemeckom, keď netrafil prázdnu bránu, ako nedal vyrovnávajúci gól s Kanadou...
Ja podám na Demitru trošku iný pohľad. Tento univerzálny hráč s vynikajúcim citom pre hru sklamal vždy, keď sa od neho čakalo niečo viac alebo mal byť lídrom. Či už hovoríme o tomto šampionáte, ZOH 2006 či trebárs v období keď Blues vyhrali Prezidenta a mysleli to s útokom na veľmi SC vážne. Vo Canucks zlyhal na celej čiare a keď sa zdalo, že bude práve ten "missing piece" sa stal akurát prebytočným. Je vlastne príznačné, že Canucks majú svoj najlepší run od roku 1994 potom, čo odišiel Demitra. Vždy ignoroval médiá, nemal rád kapitánsku pozíciu a na pozícii, kde mu to išlo najlepšie (C) sa nikdy necítil dobre, pretože tam mal aj zodpovednosť za obranu.
Tieto moje slová potvrdzuje aj výpočet jeho úspechov, kde sa krásne vyníma bronzová medaila, ktorá bola v tej dobe a zostave, priznajme si, sklamaním. Pamätáme si ako nedal vyrovnávajúci gól s Nemeckom, keď netrafil prázdnu bránu, ako nedal vyrovnávajúci gól s Kanadou...
-
hojko
Site Admin
Říha: Slováci vytvorili na seba obrovský tlak
Naopak, Slováci vytvorili na seba obrovský tlak. Rozprávalo sa tu o medailách a keď si zoberieme, že mužstvo hrá doma a hokejová história ukazuje, že domácim sa na MS nedarí získať titul, asi to nebolo najšťastnejšie. Bolo to zbytočné, malo sa radšej začať skromne a mohli sa niekam dostať.
Selvek: Hanlon nebol v obraze, riadili to hráči
Myslím si, že sa snaží, ale viac než on to tam riadili hráči. Keď prišlo ku koučingu v závere zápasu s Nemecko, hráči si tam naskakovali pomaly sami. Chodili tam už len dve päťky, Demitra dával pokyny. Hanlon jednoducho nebol v obraze tak, ako by mal byť.
Naopak, Slováci vytvorili na seba obrovský tlak. Rozprávalo sa tu o medailách a keď si zoberieme, že mužstvo hrá doma a hokejová história ukazuje, že domácim sa na MS nedarí získať titul, asi to nebolo najšťastnejšie. Bolo to zbytočné, malo sa radšej začať skromne a mohli sa niekam dostať.
Selvek: Hanlon nebol v obraze, riadili to hráči
Myslím si, že sa snaží, ale viac než on to tam riadili hráči. Keď prišlo ku koučingu v závere zápasu s Nemecko, hráči si tam naskakovali pomaly sami. Chodili tam už len dve päťky, Demitra dával pokyny. Hanlon jednoducho nebol v obraze tak, ako by mal byť.
-
DanielDevil
Addict
Neviem ako toto môže niekto o ňom napísať, bol obrovským prínosom pre náš hokej, ale to asi každý vie a kto nie, s tým sa nemá zmysel o tomto ďalej baviť...
-
yoggy
ešte by som pridal pálffyhohojko napísal:Pozeral som vcerajsi zapas s Danmi, ale po zapase som to hned vypol. Az dnes som si pustil to rozlucku, ktora bola nepochybne pekna a pre Demitru urcite krasna spomienka, no nemozem si pomoct v nazore, ci bol Demitra az takym hracom v repre, ked je taky ospevovany. Keby som si mal spomenut na hracov, ktori si to zasluzia viac, tak je to urcite Satan, Stumpel, Visnovsky, Strbal, ci z tych uz dnes nereprezentujucich (a nehrajucich) Janos, Kolnik, Dano, Pardavy, ale to su skor mena este z C a B kategorie.
-
Sagittarius
Guru
Tu ide aj o to, kde a kedy sa ten, či onen hráč lúčil.hojko napísal:Pozeral som vcerajsi zapas s Danmi, ale po zapase som to hned vypol. Az dnes som si pustil to rozlucku, ktora bola nepochybne pekna a pre Demitru urcite krasna spomienka, no nemozem si pomoct v nazore, ci bol Demitra az takym hracom v repre, ked je taky ospevovany. Keby som si mal spomenut na hracov, ktori si to zasluzia viac, tak je to urcite Satan, Stumpel, Visnovsky, Strbal, ci z tych uz dnes nereprezentujucich (a nehrajucich) Janos, Kolnik, Dano, Pardavy, ale to su skor mena este z C a B kategorie.