Samozrejme, že hydraulické kotúče.. výhody určite pravládajú. Jazdím ich už štvrtý rok a zatiaľ mi na slovenských kopcoch ubrzdili asi všetko... (Avid Juicy 5, kotúče 185/160, moja váha 95-100kg). Iba raz mi zadná 160ka stratila brzdný účinok, avšak to som šiel zjazd v neznámom teréne, v blate, za mokra, takže som brzdil hlavne zadnou brzdou, aby mi predné koleso náhodou neušlo a nezaryl nos do zeme. Čo sa týka pískania, aspoň moje kotúče za mokra riadne revú, určite viac ako staré v-braky (LX), avšak brzdný účinok je nezmenený (skôr by som povedal ešte lepší).. a to je najdôležitejšie! Brzdením sa však rýchlo vysušia, čiže prestanú pískať (pokiaľ nebikuješ v daždi).
Samozrejmosťou je, že správny výber bŕzd, prípadne veľkosť kotúčov závisí od Tvojho štýlu jazdy... ak si "tintítko" a jazdíš iba po rovinkách, tam Ti budú stačiť najmenšie kotúče (prípadne aj kvalitnejšie v-braky), ak si "kus chlapa" a jazdíš ťažké zjazdy, určite by si mal ísť do hydraulík s 203kou kotúčom minimálne vpredu.
Ale ešte podotknem, že určite radšej si vybrať kvalitné v-braky ako lacné mechanické kotúče.. čiže správna voľba ešte závisí od Tvojich finančných možností..... na bike do 400€ by som dal v-braky, nad 600€ už by mali byť kotúčové hydrauliky samozrejmosťou.