MS v hokeji, Slovensko 2011
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: MS v hokeji, Slovensko 2011
komentatorov by som az tak nekritizoval, ovela horsie su na tom hlasatelia na stadionoch. hlavne ten v KE mal vyslovnost ako vychodny nemec
Škoda, že karmista nemá toľko odvahy na priamu diskusiu:
Hrať a kavčovať nepojdem, všetku múdrosť sveta som (žiaľ) nepojedol.
___
Inak k aktuálnemu zápasu - myslím si, že Nemci si týmto turnajom potvrdili svojimi výkonmi miesto v širšej elite.
Za každú cenu kydať ? Stále, ako vidím, majú niektorí problém prijať isté skutočnosti. To, že v zápase Česko - Slovensko boli jasne lepší Česi, je fakt. Ak to niekto nevie stráviť, resp. nevie stráviť to, že to napíšem bez okolkov, je to jeho problém. Ja totiž nemám problém sa utápať v nejakých snoch o Slovákoch len preto, že som Slovák. Ani nemienim prehľadať jasné fakty či heroizovať slovenských hráčov len preto, že sú Slováci.Uz sa konecne spamataj z toho komplexu za kazdu cenu kydat na Slovakov. Chod ty hrat / koucovat, ked si pojedol vsetku mudrost sveta.
Hrať a kavčovať nepojdem, všetku múdrosť sveta som (žiaľ) nepojedol.
___
Inak k aktuálnemu zápasu - myslím si, že Nemci si týmto turnajom potvrdili svojimi výkonmi miesto v širšej elite.
-
guess.whoo
Redeemer
s tymi nemcami mas pravdu. oni, nori a casom aj dani nas nahradia v bojoch o top 8, resp. uz nahradili. vsetko su to krajiny, ktore maju vkladaju do hokeja omnoho viac penazi a teraz sa im to zacina rentovat.
Na turnaji sa potvrdzuje jedna vec, ak v hokeji brániš, nič nezískaš. Aj Nemci dokázali niečo až keď ich z ulity vytiahol Krupp. Takisto Slovinci alebo Nóri zdravou hrou dokázali držať krok. Slovákom žiaľ tento vlak ušiel.
guess.whoo: Presne tak, oni začali s hokejom niečo robiť, investovali doňho, vystavali sa haly, vytvoril sa priestor pre talenty, sústredili sa na mladých hráčov.
Toto musíme spraviť aj my - ak to spravíme, tak za pár rokov budeme tam, kde na začiatku 2. tisícročia a to aj preto, lebo máme proste väčšiu hokejovú tradíciu ako nejakí Nóri, lenže u nás sa to už roky kurví, tak to potom aj tak vyzerá. A ešte - tá banda na čele so Širokým musí odísť preč. Na toto som zabudol - u nás sa prejavuje ten korupčný syndróm, synáčik chce hrať, tatíčko zaplatí. Pochybujem, že toto sa v týchto západných krajinách deje, alebo, aspoň nie v takej miere.
Toto musíme spraviť aj my - ak to spravíme, tak za pár rokov budeme tam, kde na začiatku 2. tisícročia a to aj preto, lebo máme proste väčšiu hokejovú tradíciu ako nejakí Nóri, lenže u nás sa to už roky kurví, tak to potom aj tak vyzerá. A ešte - tá banda na čele so Širokým musí odísť preč. Na toto som zabudol - u nás sa prejavuje ten korupčný syndróm, synáčik chce hrať, tatíčko zaplatí. Pochybujem, že toto sa v týchto západných krajinách deje, alebo, aspoň nie v takej miere.
-
guess.whoo
Redeemer
No u nas je to tak preto, lebo si kazda rodina nemoze dovolit kupovat synovi vystroj..nie to este ked su 2-3 surodenci. V tych statoch to problem nie je. Tam je ten hacik. Lenze tie peniaze, co sa tam investuju na haly a treningove centra by sa mali u nas davat na nakup vystroje, zaplatenie cestovneho atd atd.
Tiez si myslim, keby sme mali rovnake financne moznosti a podmienky ako v Nemecku alebo Norsku, vychovali by sme viac a kvalitnejsich hokejistov ako oni.
Tiez si myslim, keby sme mali rovnake financne moznosti a podmienky ako v Nemecku alebo Norsku, vychovali by sme viac a kvalitnejsich hokejistov ako oni.
-
17
Light Professional
Progres u doteraz "trpaslikov" a nas, povedzme to jemne, upadok je preto, lebo zatial co my sme po 89. roku prestali pracovat s mladezou, priblizne v tomto obdobi sa veci rozhybali prave u donedavna "trpaslikov" a outsiderov. Hraci ako Demitra, Gaborik ci Hossa su vsetko vysledkom este minuleho rezimu, kedy stat podoproval sport ovela viac, ako tomu bolo po roku 89. A zatial co sa inde dostavuju vysledky dlhorocneho procesu prace s mladezou u nas je to kazdym rokom len horsie a horsie a vysledky tym padom ani nemaju prist ake a co je horsie, neprichadza ani nahrada za vyssie spominane hviezdy. Cim dalej, tym menej hracov ide do NHL (resp. do zamoria) a ak idu, len tazko sa tam presadzuju. Nasi mladici na poslednych MS U18 vypadli do I. divizie. Cim skor sa spamatame, tym skor sa zacnu dosahovat vysledky. Ale najblizsich minimalne 8-10 rokov nepredpokladam nejaky vyznamnejsi alebo dlhodobejsi uspech, bohuzial. Ale zase si nemyslim, ze by sme boli uplne "cajovi", aby sme vypadli do prvej divizie. I ked, pravduopvediac, takato facka by sa nam zisla. Som zvedavy, aky kader vysklada pan Hanlon na buduci rok. Na 99% budeme v pozicii, ktora nam vyhovuje - ze mozeme iba prekvapit. A ja verim, ze mozno prekvapime. :)
Kym budu vo vedeni "ludia" typu Siroky, tak sa nikam nepohneme. Im je hokej a nejaka repre maximalne ukradnuta. Hlavne, aby v garazi boli 3 BMW, jachta pri Jadranskom mori a zopar melonov na ucte...
Kym budu vo vedeni "ludia" typu Siroky, tak sa nikam nepohneme. Im je hokej a nejaka repre maximalne ukradnuta. Hlavne, aby v garazi boli 3 BMW, jachta pri Jadranskom mori a zopar melonov na ucte...
-
guess.whoo
Redeemer
este som zvedavy, co bude z nasej uspesnej repre do 20r
tak Nemci dostali za posledne dva zapasy 10 golov co ma celkom tesi..ich betonarska hra dlho nevydrzala ale zase to vytiahli celkom slusne
uvidime ako to dopadne zajtra, urcite si pozriem Rusko - Kanada...to bude boj ako hrom, dufam ze sa Rusi uz konecne prebudia a budem sledovat super zapas
Finsko - Norsko je snad jasne...i ked Fini na tychto MS nehraju nejaku extra triedu
uvidime ako to dopadne zajtra, urcite si pozriem Rusko - Kanada...to bude boj ako hrom, dufam ze sa Rusi uz konecne prebudia a budem sledovat super zapas
Finsko - Norsko je snad jasne...i ked Fini na tychto MS nehraju nejaku extra triedu
-
17
Light Professional
"Finsko - Norsko je snad jasne...i ked Fini na tychto MS nehraju nejaku extra triedu" a Norom to naopak na ich pomery velmi ide. Podla mna to vobec nie je jasne.
A RUS - CAN, suhlasim. Bude to tuhy boj, ale najma dufam, ze to bude pekny hokej.
Ktovie ako bežný Američania vyslovujú Jurčina
Nedivil by som sa keby to čítali ako Džurkina - drbnutý sú na to dosť ...
-
RATZINGER666
Darca
ramaya: predpokladam, ze Ty poznas vsetky zasady vyslovnosti vsetkych jazykov, ktore na svete existuju... nedivil by som sa, keby si ich nevedel, "drbnuty" si na to dost... a nastuduj si aj, prosim Ta, nieco o slovenskom pravopise...
-
t0m4s3
Admin
Americania narozdiel od nasich zabednencov sa spytaju, alebo si zistia ako sa to vyslovuje. Dokonca na niektorej web stranke som videl napisanu americku vyslovnost aby sa co najviac podobala ten originalnej.ramaya napísal:Ktovie ako bežný Američania vyslovujú Jurčina![]()
Svedska hra ma vcera moc nepresvedcila o tom, ze ten team porazi Cechov. Na Nemcov to stacilo, ale na pozornu Cesku defenzivu s Pavelcom v branke, no neviem neviem.
-
DanielDevil
Addict
aj preto vyslovujú už niekoľko rokov namiesto Chára - Čarat0m4s3 napísal: Americania narozdiel od nasich zabednencov sa spytaju, alebo si zistia ako sa to vyslovuje.
No oni nemajú tú hláskovú danosť či ako sa tomu nadáva, proste "ch" je hláska, ktorá sa u nich nepoužíva a nevedia ju vysloviť. Čo nepoznáš nejakého maďarského spoluobčana, ktorý miesto "ch" tiež všade pchá "h" ? Alebo myslím Rusi, ktorí aj "Hitlera" čítajú ako "Gitlera", lebo to nevedia vysloviť? Takisto ty ako Slovák nemáš hláskovú vybavenosť na prehláskované o, či u a divil by si sa, koľkým to robí problémy vysvetliť i keď naučiť sa to nepochybne dá.
Ale ako som už spomínal, viem, že existujú len v zámorí tri variácie výslovnosti mena Brodeur a vôbec všetkých frankofónnych mien končiacich na -veau.
Ale ako som už spomínal, viem, že existujú len v zámorí tri variácie výslovnosti mena Brodeur a vôbec všetkých frankofónnych mien končiacich na -veau.
-
Sagittarius
Guru
Alebo rovno Džarkajna
Ale k tomu Hitlerovi, nebol by to skôr Chitler, lebo Hossa sa píše v azbuke XOCCA, čiže Chossa. A môžno by aj vedeli prečítať aj Cháru lepšie, ale keby bol napísaný Khara. Lebo napr. v prepise do angličtine z azbuky je Kharlamov, lebo slovenčine Charlamov. V tom je výhoda pri čítaní mien z jazykov, ktoré majú iné písmo, že si každý jazyk môže prispôsobiť svojej fonetike. A keď sme pri čítaní zahraničných slovenským expertom na to je súdruh Ivan Niňaj. 
Nezdá sa, že by mali problém s výslovnosťou jeho mena. BTW video je aj o tom, čo málokto vie: že Jurčina má jednu z najlepších bômb v NHL akurát má iné nedostatky, ktoré mu bránia ju využívať, ale smelo sa môže postaviť vedľa Cháru, Souraya, Webera. Podobne nedocenený bombardér ako Jurčina je aj Sami Salo.
-
t0m4s3
Admin
To ze ma ranu vidi asi kazdy, len keby nelietala meter vedla - min. v repre mu to lieta furt mimo.
Problém je trošku aj v tom, že nestrieľa tak často ako by mal. Dakedy priznal, že sa bojí, že to obranca zblokne a on na modrej prepadne a bude z toho brejk. Škoda.
-
17
Light Professional
Ano, USA maju trosku civilizovany postoj co sa tyka vyslovovanie pre nich zahranicnych mien. Vid vyslovnost na oficialnej strake NHL:
http://capitals.nhl.com/club/player.htm?id=8469684
Milan Jurcina
Defenseman
(MEE-lahn YEWR-chee-nah)
http://capitals.nhl.com/club/player.htm?id=8469684
Milan Jurcina
Defenseman
(MEE-lahn YEWR-chee-nah)