ephramko napísal:hwip vobec si nepochopil co som sa pytal, ako je mozne ze nachadzame fosilie nasich homo druhov predkov ? ked veris, ze ludi stvoril boh, co ti nasi priami predkovia? na co ich boh vobec stvoril ? a preco vyhynuli ? ...to sa parkrat pomylil a potom vytvoril ludi? a to iste aj s dinosaurami...
ty nepotrebujes chodit na zachod, spat, nemas chut na sex, nemas strach, nepotrebujes komunikovat s inymi ludmi...a podobne ? clovek sa podla teba neriadi pudmi? myslim, ze ked sa pozries na smerovanie ludstva, tak dospejes k presnemu opaku...neustale potreba mat viac, chciet viac, lepsie naplnat svoje pudy a potreby...
a racionalita ma byt dokaz "duse" a existencie boha ??? niektore racionalne strategie maju ludia a niektore zvierata velmi podobne alebo dokonca spolocne, to ze clovek ma tieto racionalne strategie na kvalitativne vyssej urovni nie je predsa dokaz jedinecnosti cloveka ale presny opak...dokaz evolucie, ze si v sebe nesieme aj schopnosti nasich predkov, ktore sa evoluciou a casom zdokonalovali...rovnako ako pudy, emocie a velmi vela anatomickych struktur, ktore mame s nizsimi zivocichmi totozne...
tiez by ma zaujimalo ako naozajstny krestan pomaha homosexualom![]()
a tvoje tvrdenie, ze "najvacsie veci urobili krestania"...mozem akurat okomentovat, ze toto tvrdenie je rovnake ako ked ten maly chlapec v reklame hovori "moj tatino je najlepsi na svete"...
Tak ideme pekne od začiatku.....
Podĺa teba ...
... kto vytvoril hmotu vo vesmíre, vlastne celý vesmír samotný?
... kto sa zapríčinil o Big Bang?
... ako je možné, že akurát planéta Zem je v takom výhodnom postavení, má vodu, a Jupiter zabraňuje častému pádu meteoritov a neviem ešte čoho z vesmíru?
... ako je možné že neexistuje žiadna taká bytosť ako je človek, ktorá by dokázala vyrobiť niečo také ako človek?
... ako je možné, že Biblii verí toľko ľudí na svete? Myslíš si, že keby to bola blbosť, verilo by ich toľko? Maximálne by tomu verilo 5 ľudí.
A ako pomáha kresťan homosexuálom? Napr. tak, že sa ich snaží presvedčiť, aby sa dali liečiť
Neveríš, že najväčšie veci urobili, kresťania? Dúfam že ti postačí jeden príklad : Matka Tereze - Nobelova cena za mier