Evolúcia (Kozmologia, biologia, chémia), vznik života a INT.
Re: Evolúcia (Kozmologia, biologia, chémia), vznik života a INT.
V dnešnej dobe, pri teóriách viacerých vesmírov atď je už ten nás jeden vesmír so svojím BB vcelku ničím, čiže tam žiadny prvotný hýbateľ byť nemusí. A ako písal jeden vedec, taký vznik vesmíru je kvantový proces a na kvantovej úrovni fungujú "veci" úplne inak, ako "veci" zažívame my. Čiže tam, kde my potrebujeme niečo, resp. niekoho aby niečo vzniklo, na úrovni kvantovej fyziky to nutné nie je.
Odpoved: Dôkazy:potvrd nejak svoje tvrdenie linkom na doveryhodnu stranku alebo vedecku pracu
Biblické:
Neomylné inšpirované Božie slovo, slovo toho, ktorý súdil vtedajší svet, svedčí o celosvetovej katastrofickej potope za dní Noacha, ktorá zaliala vodou celý vtedajší svet vrátane najvyšších vrchov a zničila všetko čo žilo na súši.
Vedecké:
horizontálny a vertikálny rozsah sedimentárnych vrstiev
charakter sedimentárnych vrstiev a súvrství
podmienky potrebné pre vznik fosílií (vedná disciplína tafonómia experimentálne študuje vznik fosílií)
Hmm, inak toto je jedna téma, kde podľa mňa nemajú evolucionisti ani len s čím začať diskusiu. Ak odmietneme globálnu potopu, ako chceme vysvetliť už len takú základnú vec ako sú fosílie trilobitov v obrovských množstvách po celom svete a to v jednej vrstve? Zopár milimetrov sedimentov a erózie každý rok to jednoducho nespraví.
http://www.answersingenesis.org/article ... s-part-one
http://www.answersingenesis.org/article ... -mysteries
odpoved: V Biblickom rámci boli dinosaury stvorené počas stvoritelského týždňa. Žili na zemi spolu s inými zvieratami a ludmi až do potopy. Potopu prežili páry dinosaurov v Noeho korábe. Po potope sa veľmi dramaticky zmenilo životné prostredie a podmienky pre život. Je rozumné usudzovat, že dinosaury tlak nového prostredia nezvládli a vyhinuli, a preto tu snami dnes niesú. Aj v súčasnosti sme svedkami toho, ako na našej planéte vymierajú niektoré živočíšne druhy. Fosílny záznam relatívne bohatý na kosti dinosaurov vznikol v dôsledku globálnej katastrofickej potopy za dní Noacha, ktorá zničila celý vtedajší svet pred potopou. Nálezy neskamenelých fosílií dinosaurov a iných zvierat sú mocnými dôkazmi podporujúcimi Biblickú vieru.zaujimave ze tie potvory dinosaury su najdene snad vsade, nielen vo vyssich polohach, preco neusli?
preco neboli v zaludkoch dinosaurov najdene kosti zivocichov, ktore ziju teraz, pripadne aj ludi, ale vzdy len takych zivocichov, ktore zili pred par milionmi rokov?
Čiže Dinosaury nežili pred milionmi rokmi otom viem psoalt aj niečo viac.
odpoved: lod či ponorka nazvy si to jak chceš. Ale bola inak aj najdena niečo otom tu - http://www.b-a-n.cz/takže nikto, kto nebol v lodi Noemovej (bola to vlastne taká ponorka na hladine, dokonale uzavretá)
najskor lod, potom ponorka, zachvilu lietadlo...
A inak o potope a argumenty proti nej nájdete viac tu - http://tv7.cz/?vid=602
ja som otom aj mal taký text kde sa vysvetluje prečo mohla byt potopa a prečo je tá udalost reálna ale neviem ho nájst škoda. Inak ak chcete možte aj napísat Kreacionistom otázky na mail temelios.sk je tam kontakt.
Odpoved: tak nejakemu fanatickemu moslimovi keby som to povedal tak určite by to neprijal ale aj mnohý moslimovia sa stali krestanmi ale toto je dost zložitá otázka pre mna, neviem ako to je s nimi tu sa hovorí napr. že islam nieje vôbec taký ako s onom tu na západe hovorí ale neviem čo je natom pravdy - http://www.videacesky.cz/serialy-online ... a-jacksonapovedz to nejakemu moslimovi a bude sranda
ja Islam neuznavam a nerešpektujem tých teroristých bláznov Al kaida atd čo zabijaju a myslia si ze sa dostanu do neba. Ale moslimovia čo žijú tu v Európe tak tý sú uplne iný nedával by som ich všetkých do jedneho vreca. Ale toto ja dávam stranou proste islam neuznavam ale ak mna a moju vieur neohrozuju tak ich rešpektujem.
odpoved: upravovali sa, to je ako ked človek dotoho niečo pridá a vzniká trma vrma z toho originálu pôvodného ktoré dielom človeka nieje ale dielom Boha. No ludia vytvorili rôzne náboženstvá, myslím že to bolo ako ked padla tá babylonská veža či jaká a nasledne nato ludia vytvorili aj iné náboženstvá atd. Ale tiež zložitá otázka no každopádne kto chce ten sa nájde aj vo falošnom náboženstve sa môže človek obrátit a nájst cestu kedže každý má tu svoju.vsetky nabozenstva su dielom cloveka, postupne sa vyvijali az sa dostali tam, kde su teraz
odpoved: 19nie je to jedno, nevies argumentovat, tak sem len kopirujes texty z inych stranok, to uplne znizuje tvoju schopnost nieco sam predostriet a preto su vsetky tvoje prispevky plne prazdneho balastu, ktoremu ani sam nerozumies
len tak pre info, kolko mas rokov?
pozn. K ostatným veciam sa neskôr vyjadrím.
viko srsly? ... precital som len zaciatok... a viac som nemusel... ako dokaz uvadzas neomylne bozie slovo... dokonca niekto napisal ze to povedal boh... to je ako moja babka povedala ze jej suseda videla...
a k tej kvantovej fyzike... samozrejme ze to moze byt aj tak... preto som uviedol aj fyziku... (pri pomenuvani niecoho vysieho xD ň) neviem vsetko, to nevie nikto... myslel som to skor hypoteticky pri terajsom rozsahu vedomosti +-.... do kvantovej fyziky nevidim takmer vobec... takze nemozem povedat ze to tak nieje, prave naopak, dava to zmysel a logik, hold, este potrva nejake to storocie kym budeme vediet aspon vecinu z toho co sa vediet da a budeme chapat "dejom" na kazdej urovni...
Teda ja chodim na cirkevny gympel a pocul som uz vselico a nemam problem so ziadnym vierovyznanim a taktiez ma len tak neprekvapi nejaky fanaticky nazor a podobne ale ked som toto cital tak ma skoro polozilo
Nemam tu nic proti nikomu ale co je vela to je moc(č) 
viko6:
- o tej potope sme tu už toho popísali také kvantá že aj fanatik ako ty by si mohol uvedomiť že je to absolútna blbosť
- islam a iné "falošné náboženstvá"... moment a ako vieš na 100% že to TVOJE náboženstvo nie je práve to falošné?
- link "ako ilumináti zabili michaela jacksona" človeče kam chodíš na taký brainwash???
- o tej potope sme tu už toho popísali také kvantá že aj fanatik ako ty by si mohol uvedomiť že je to absolútna blbosť
- islam a iné "falošné náboženstvá"... moment a ako vieš na 100% že to TVOJE náboženstvo nie je práve to falošné?
- link "ako ilumináti zabili michaela jacksona" človeče kam chodíš na taký brainwash???
vidim, ze treba postupne po jednom:
staci sa zamysliet nad 1 vecou, ak bola celosvetova potopa, co zabila vsetkych dinosaurov (okrem tych na Noeho ponorko-lodo-lietadle), kam sa podela potom vsetka ta voda?
inak, dinosaury boli aj vodne - Icthyosaurs alebo Plesiosaurs, tie sa podeli kam? snad sa neutopili
staci sa zamysliet nad 1 vecou, ak bola celosvetova potopa, co zabila vsetkych dinosaurov (okrem tych na Noeho ponorko-lodo-lietadle), kam sa podela potom vsetka ta voda?
inak, dinosaury boli aj vodne - Icthyosaurs alebo Plesiosaurs, tie sa podeli kam? snad sa neutopili
To ti musela byť inak kur** veľká loď keď sa na ňu popchalo tých niekoľko desaťtisícov druhov zvierat a rastlín. A asi ani potravy tam nebolo málo 
-
javatar
Hardcore addict
O potope som videl raz davno dokument - tam objasnili ze podla zakon presne urcoval "ciste zvierata" co mal noe zobrat na archu, a nebolo toho vyse nez 30 (aspon tak si matne spominam, bolo to uz davno). A kedze potopu opisovali viacere nabozenstva predpoklada sa ze slo naozaj o potopu lokalnu. Zaujmavostou je ze niekde v horach (spominali tam aj kde ale to si fakt nepamatam) v nadmorskej vyske cca 4k nasli neaky kus lode, co im bolo zahadou lebo zem nema tolko vody aby to tam doplavila. Ale to len na okraj, jednak mam matne spomienky a jednak sa tymto veciam nevenujem.
javatar, v Biblii sa jasne píše
Tak či onak je to kravina, loď z dreva a takých rozmerov by sa na mori rozsypala. Existuje dôvod prečo všetky veľké lode sú postavené z ocele...a to som sa ešte nezačal smiať na fakte, že globálna potopa by s tým množstvom vodnej pary v atmosfére spôsobila také supercyklóny, že Noe by musel mať drevo z titánu...a že terajší Ararat dostal svoj názov až následne v nejakých storočiach po Kristovi, keď sa rozhodli danú horu identifikovať s biblickým Araratom...podobne je na tom Sinaj, terajší Sinaj dosť pravdepodobne nezodpovedá tomu biblickému.
Takže v dokumente tárali.Zo všetkých hoviad čistých si vezmeš po sedmoro, vše samca i jeho samicu, ale z hoviad, ktoré nie sú čisté, vezmeš po dvoje, samca i jeho samicu,
3
tiež i z nebeského vtáctva po sedmoro, samca i samicu, aby bolo živé zachované semä na tvári celej zeme.
Tak či onak je to kravina, loď z dreva a takých rozmerov by sa na mori rozsypala. Existuje dôvod prečo všetky veľké lode sú postavené z ocele...a to som sa ešte nezačal smiať na fakte, že globálna potopa by s tým množstvom vodnej pary v atmosfére spôsobila také supercyklóny, že Noe by musel mať drevo z titánu...a že terajší Ararat dostal svoj názov až následne v nejakých storočiach po Kristovi, keď sa rozhodli danú horu identifikovať s biblickým Araratom...podobne je na tom Sinaj, terajší Sinaj dosť pravdepodobne nezodpovedá tomu biblickému.
Ilumináti so slobodomurármi ich zachránili v jazere Loch Ness, také nevieš?inak, dinosaury boli aj vodne - Icthyosaurs alebo Plesiosaurs, tie sa podeli kam? snad sa neutopili
-
javatar
Hardcore addict
Netvrdim ze nie, pravdepodobne vsak ide o moje zle interpretovanie a matne spomienky.MIRV napísal:Takže v dokumente tárali.
A keď ti ja na to napíšem, že to pravé vytvoril Brahma a kresťanstvo je len falzifikát...
Už len to že existuje viac teistických náboženstiev svedčí o tom, že je to výtvor človeka.
Odpoved: podla mna žiadne iné náboženstvo nemá taký zmysel a význam ako Krestanstvo. Ale inak viera nieje vecou každého človeka, proste človek musí prijat vieru a Boh si ho vyvolit ale to je nadlho téma a neviem to tu rozpísat jak by sa malo, niesom teolog
Boh zabíjal potopou ryby.. 
Odpoved: a ja ti o tej potope niečo posielam: http://tv7.cz/?vid=602 , http://kreacionismus.cz/rubrika/celosvetova-potopa a myslím že mám o potope aj niake knihy vo worlde ak chceš pošlem stačí dat mail. Ale je otom aj DVD film toto je aspon tak v skratke video ale tu máš celé DVD http://www.stvoreni.cz/publikace/potopa ... hov-korab/ ale ako som aj písal na tie argumenty proti potope si môžeš najst odpovede, ja som už na mnohé veci našiel, dása Kreacionistom aj napísat email, myslím že ti to vysvetlia.- o tej potope sme tu už toho popísali také kvantá že aj fanatik ako ty by si mohol uvedomiť že je to absolútna blbosť
inak dása to aj takto: Dása vypočítat Že keby evolučná teória bola pravdivá a človek rozumný bol na tejto zemi nie puhých 4000 rokov (od potopy, ako hovorí Biblia), ale 1 milión rokov, ako učia evolucionisti, že by sa ľudia tak rozmnožili a preludnili Zem, že by dnes už na Zemi nežilo puhých 7 miliárd ľudí, ako je tomu dnes, ale toľko ľudí, že by sa nezmestili (tí živí ľudia) ani do priestoru s polomerom rovnakému vzdialenosti Zeme - Mesiac. Čiže nezmysel, jednoducho že výpočty - a tie výpočty je možné robiť pomerne presne, teda ako rýchlo stúpa počet obyvateľov na Zemi, ukazujú jednoznačne proti evolúcii rodu Homo, teda človeka, ktorá tvrdí, že je tu človek už jeden milión rokov, možno dlhšie. Samozrejme že by teda ľudia nemohli v takom počte žiť na zemeguli, ale tie výpočty jednoducho tento neuveriteľný počet ľudí za tú evolučnú dobu dávajú - z toho teda opačne vyplýva, že keď je nás tu "len" 7 miliárd, takže sme sa do tohto počtu rozmnožili z ôsmich ľudí, ktorí prežili potopu, za puhých 4300 rokov - výpočty toto potvrdzujú. Ale 7 miliárd ľudí dnes ukazuje, že sa rozmnožili práve za dobu 4000 rokov, aj keby katastrofa iná bola od potopy - keby totiž bola, potom by nás toľko nebolo. Inými slovami posledne veľke vyhladenie ľudí súhlasí s Biblickou potopou, a to je pozoruhodný a dobrý dôkaz pravdivosti Biblie. Samozrejme, že evolucionista môže špekulovať o tom, čo sa dialo pred potopou napríklad miliardy rokov, ale matematika to nie je schopná potvrdiť, len to, že z ôsmich ľudí za štyri tisícky rokov je dnešný počet správny, matematicky presný. niečo otom tu -
http://kreacionismus.cz/content/kam-se- ... ichni-lide
http://www.memento.junweb.cz/jakse/aomyl24.htm
http://www.memento.junweb.cz/diapozitivy.htm - tu sú fakty.
Rast obyvateľstva sa počíta podľa jednoduchých i zložitých vzorčekov, všeobecne platí, že nárast počtu obyvateľstva je exponenciálny: to znamená, že sa nechá spočítať, keď sa vyjde od ôsmich ľudí (alebo dvoch ľudí, muža a ženy), koľko bude v prvej generácii, druhej generácii, tretej generáci, ľudí. Keď by sme povedali, že od potopy Noeho utieklo približne 4300 rokov a generácie sa obmieňajú po asi 25 rokoch (= zhruba vek človeka, keď už má rodinu a ďalšie deti), tak od potopy dodnes ubehlo asi 170 generácií. Keď sa potom ten exponenciálny nárast spočíta, vyjde približne súčasne množstvo populácie, teda asi 7 miliárd ľudí na Zemi. Keby sa však vyšlo z evolučnej fantázií, že je tu človek už napr. 5 miliónov rokov (aj keď nie Homo sapiens, ale napr. Homo habilis či jeho predchodcovia), potom by to nevyšlo na 7 miliárd ľudí, ale na tak ohromné množstvo ľudí (tiel ), že by sa všetky tie telá, všetci tí ľudia, nevošli ani do priestoru, ktorý je ako guľa so Zemou v strede a Mesiacom na povrchu tejto gule, teda tak obrovské gule o polomere Zeme - Mesiac. Čiže úplný nezmysel - evolučný nezmysel.
proste keby tu lidia žili milión či dva milióny rokov, niekde inde se píše pol miliónov rokov, to je jedno, aj tych pol miliónov rokov je dost dlhá doba na to, aby sa kosti tychto ludí, a nielen kosti, ale aj predmety, ktoré ludia bežne skôr dávali k mrtvým, nakupily na velké hromady, pretože tych pohrbených či mrtvych ludí by bolo tolko, že by sa sem proste ich kostry nevošly či sa kupily na hromadách, už by ich ani zem nepobrala. No a ti, ktorý by dnes žili, boli živí, tak by se nevešli do koule o poloměru Mesiac - Zeme. O potope sveta si hovorilia snad všetky narody všetkych kontinentov - asi tazko sa kedysi dávno ludia domluvili že nejake miestnu zatopu nazvu celosvetovou potopu a budu to nadalej rozsirovat. Evolučná teoria nedokaže tuto skutočnost vysvetlit( hovorí sa otom, že voda bola snad uvolnena zo skal ? ) naviac aj pevniny sú z troch štvrtín tvorene sedimentárnymi vrstvami, teda usadzeninami vytvorenými vodou. Velmi silno to vnuka myšlienku, že literarne doklady mnoho národov všetne Biblie o tom, že Zem prežila v munlosti celosvetovu potopu sú pravdivé.
Zemědělství je příliš nedávné
Obvyklý evoluční obraz vykresluje člověka jako lovce a sběrače v období 185 000 let doby kamenné, až do objevu zemědělství před 10 000 lety. (29) Přesto archeologické doklady prokazují, že lidé doby kamenné byli stejně inteligentní jako jsme my. Je velmi nepravděpodobné, že by nikdo z osmi miliard lidí zmíněných v předchozím bodě 12 nepřišel na to, že rostliny rostou ze semen. Je pravděpodobnější, že bez zemědělství byli lidé jen po velmi krátké období po potopě - pokud tomu tak vůbec kdy bylo. (31)
14. Historie je příliš krátká
Podle evolucionistů existoval Homo sapiens doby kamenné po dobu 190 000 let předtím, než začal pořizovat písemné záznamy před asi 4 000 až 5 000 lety. Předhistorický člověk budoval megalitické stavby, maloval nádherné jeskynní malby a zaznamenával lunární fáze. (30) Proč by tedy čekal dvě stě tisíc let, aby začal tytéž dovednosti používat k zaznamenávání historie? Biblická časová stupnice je mnohem pravděpodobnější.
Nie je rozumnejšie vysvetlenie, že Noe vypustil všetky hlavné zástupce zvierat z korábu, tí mali dosť času usadiť sa po celom svete, pretože ešte pevniny neboli úplne oddelené, no a niektoré zvieratá zostali len na jednom území a iné sa rozmnožili na viacerých miestach zemegule.
opakujem inak stačí si pozriet tie videa ktoré mám v klube, tam sa to všetko vysvetluje dopodrobna, vek Zeme, Dinosaury, potopa, vznik života atd atd, mám otom i knihy. - http://pokec.azet.sk/klub/neverim-v-evo ... f40e636713 tu je link.
Odpoved: No lebo žiadne nieje tak doseba ako je práve Krestanstvo skus napr. http://tv7.cz/?vid=1087 Napriek všetkému pokrytectvu, hriešnosti, farizejstvu a formálnosti, ktoré sa vyskytujú medzi kresťanmi, táto viera priniesla svetu oveľa viac dobra ako zla. Preto si zaslúži byť zachovaná, spoznávaná a prežívaná. Nejde len o veľké svedectvá v podobe podpory vedy, umenia, spravodlivosti alebo dobročinnosti. Najväčšie zázraky činí viera v srdciach obrátených hriešnikov.- islam a iné "falošné náboženstvá"... moment a ako vieš na 100% že to TVOJE náboženstvo nie je práve to falošné?
Ide o nespočetné zástupy ľudí, zviazaných závislosťami na alkohole, drogách, či okultizme. Ide o prostitútky, zločincov, osoby zaslepené vlastným egom a rôzne biedne existencie, ktorým Ježišova obeť na kríži umožnila zahodiť starý život a žiť nový vo viere, napodobňujúc Krista. Práve takýto ľudia sú najlepším svedectvom pre ostatných a dôkazom, že Boh stále činí svoje zázraky.
Odpovede: Je to možné že ho oni zabili, stačí si pozriet aj tie ostatné časti tých diel ktoré boli na tej stránke - http://www.videacesky.cz/serialy-online ... iceni-dmxe- link "ako ilumináti zabili michaela jacksona" človeče kam chodíš na taký brainwash???
//autoeditácia príspevku (14 Máj 2011, 0:34)
Anglický astronóm Sir. Fred Hoyle dospel k záveru, že vesmír je ovládaný vyššou inteligenciou. V roku 1978 Hoyle označil teóriu evolúcie konšpirátora Charlesa Darwina za nesprávnu a tvrdil, že rovnako tak nesprávna bola viera v názor, že prvá živá bunka bola stvorená v „mori života“. Vo svojej knihe Evolution from Space (1982) sa od darwinizmu úplne dištancoval. Hoyle uvádzal, že „prirodzený výber“ nemôže evolúciu vysvetliť.
Vo svojej knihe The Intelligent Universe (1983) sa Hoyle pýtal: „Život, ako ho poznáme, závisí, okrem iného, na prinajmenšom 2000 rôznych enzýmoch. Ako by mohli slepé sily prvotného mora dať dokopy správne chemické elementy pre stavbu enzýmov?“ Štatistiky sú objavné: Podľa jeho výpočtov je pravdepodobnosť tohto vzniku 1: 1040000 (teda 1 so 40 tisíc nulami za sebou). To je približne rovnaká pravdepodobnosť ako hodiť 50 tisíc-krát za sebou hracou kockou šestku. Alebo, ako to opisuje Hoyle: „Pravdepodobnosť, že sa vyššie organizmy vyvinuli takýmto spôsobom, je porovnateľná s pravdepodobnosťou prechodu tornáda cez smetisko, čoho výsledkom je Boeing 747.“
Jedinečné prednosti človeka (vedomie, morálka a náboženstvo) vôbec nezodpovedajú evolučnej téze „prežitia najsilnejšieho“. Martýr si radšej zvolí smrť než zavrhnutie svojho presvedčenia.
Hoyle zdôrazňoval, že veda musí opäť akceptovať, že vo vesmíre existuje vyššia inteligencia. Sir Fred Hoyle verí, že Darwinova evolučná teória je škodlivým mýtom, uvádzajúc: „Musíme sa tomuto vo svojich vedeckých výskumných programoch prispôsobiť.“
ked teda bola celosvetova potopa, kam zmizla vsetka ta voda?
pevniny neboli pred 4000 rokmi oddelene? ako je mozne, ze za Platonovej ery pred ~2500 rokmi poznali umiestnenie a tvar Europy, Azie a Afriky a mapy z tych obdobi sa verne podobaju na tie, ktore mame teraz? chces povedat, ze sa kontinenty presunuli za priblizne 1000 rokov "po potope"? vies o tom, ze rocne sa posunu kontinenty o par centimetrov, maximalne desiatky centimetrov? Afrika je od Juznej Ameriky vzdialena asi 5000 kilometrov, kolko rokov ti vyjde, ak by sa kazdy rok od seba posunuli kontinenty o pol metra? mna to na tych tvojich hypotetickych <1500 rokov nevychadzaNoe vypustil všetky hlavné zástupce zvierat z korábu, tí mali dosť času usadiť sa po celom svete, pretože ešte pevniny neboli úplne oddelené, no a niektoré zvieratá zostali len na jednom území a iné sa rozmnožili na viacerých miestach zemegule.
Viko6: Tvoje príspevky ma čím ďalej tým viac presviedčajú, že kresťanstvo je jedna veľká hlúposť. Ja tento názor fakt nemám, ale tvoje príspevky plnia pre mňa úplne opačnú úlohu, ako by mali. Oháňaš sa tými úplne najmenej logickými vecami a podávaš ich tiež úplne zle. Mal by si zmeniť prístup. Choď po nejaké rady na zlepšenie k uplinkovi
(Tým chcem povedať, že uplink argumentuje úplne parádne, zatiaľ čo ty úplne zle.)
Odpoved: niečo otom tu - http://www.flut.szm.com/1155448.htm a písal som že neboli úplne oddelené pevniny nie že vôbec. Ale toto je tiež tažka otazka a neviem ti presne nato takto odpovedat, to by som musel naštudovat.pevniny neboli pred 4000 rokmi oddelene? ako je mozne, ze za Platonovej ery pred ~2500 rokmi poznali umiestnenie a tvar Europy, Azie a Afriky a mapy z tych obdobi sa verne podobaju na tie, ktore mame teraz? chces povedat, ze sa kontinenty presunuli za priblizne 1000 rokov "po potope"? vies o tom, ze rocne sa posunu kontinenty o par centimetrov, maximalne desiatky centimetrov? Afrika je od Juznej Ameriky vzdialena asi 5000 kilometrov, kolko rokov ti vyjde, ak by sa kazdy rok od seba posunuli kontinenty o pol metra? mna to na tych tvojich hypotetickych <1500 rokov nevychadza
//autoeditácia príspevku (14 Máj 2011, 10:30)
Odpoved: Dinosaury boli pozemský tvorovia, radia sa k plazom, a tí si nevedia vyrobiť vlastné teplo. Je veľmi pravdepodobné, že po potope prišla doba ochladenia (ľadová doba) a dinosaury preto vymreli - to nemuselo byť bezprostredne po potope. Rovnako tak mamuty a iné zvieratá. Tie menšie skôr našli skrýše pred zimou. Ale nikto to nevie. Nikto nevie, prečo vymreli pterosauri či ichtiosauri či dinosaury. Vymierajú zvieratá stále, prečo? Nikto nevie, nie je to len činnosťou človeka, pretože druhy zvierat vymierajú vlastne od potopy, vymreli i pred priemyselnou revolúciou, teda pred začiatkom znečisťovania ovzdušia. Vymrel napr. tiger a rada ďalších zvierat aj dnes je v ohrození (zubor napr.). Takže ťažko môžem dať jasný dôvod. Po potope sa proste zmenili podmienky a rada zvierat už sa nebola schopná adaptovať na nové podmienky, možno nenašli vhodnú potravu atď Len si treba uvedomiť, že toto je v modeli stvorenia možné, teda zhoršovanie sa stvorenia, zatiaľ čo v modeli evolúcie je to nezmyselné , je to vlastne devolucia, degenerácia.inak, dinosaury boli aj vodne - Icthyosaurs alebo Plesiosaurs, tie sa podeli kam? snad sa neutopili
1) keby boh zabil potopou relatívne nedávno také množstvo zvierat a ľudí, tak by sme všade nachádzali ich kostryViko6 napísal:inak dása to aj takto: Dása vypočítat Že keby evolučná teória bola pravdivá a človek rozumný bol na tejto zemi nie puhých 4000 rokov (od potopy, ako hovorí Biblia), ale 1 milión rokov, ako učia evolucionisti, že by sa ľudia tak rozmnožili a preludnili Zem, že by dnes už na Zemi nežilo puhých 7 miliárd ľudí, ako je tomu dnes, ale toľko ľudí, že by sa nezmestili (tí živí ľudia) ani do priestoru s polomerom rovnakému vzdialenosti Zeme - Mesiac. Čiže nezmysel, jednoducho že výpočty - a tie výpočty je možné robiť pomerne presne, teda ako rýchlo stúpa počet obyvateľov na Zemi, ukazujú jednoznačne proti evolúcii rodu Homo, teda človeka, ktorá tvrdí, že je tu človek už jeden milión rokov, možno dlhšie. Samozrejme že by teda ľudia nemohli v takom počte žiť na zemeguli, ale tie výpočty jednoducho tento neuveriteľný počet ľudí za tú evolučnú dobu dávajú - z toho teda opačne vyplýva, že keď je nás tu "len" 7 miliárd, takže sme sa do tohto počtu rozmnožili z ôsmich ľudí, ktorí prežili potopu, za puhých 4300 rokov - výpočty toto potvrdzujú. Ale 7 miliárd ľudí dnes ukazuje, že sa rozmnožili práve za dobu 4000 rokov, aj keby katastrofa iná bola od potopy - keby totiž bola, potom by nás toľko nebolo. Inými slovami posledne veľke vyhladenie ľudí súhlasí s Biblickou potopou, a to je pozoruhodný a dobrý dôkaz pravdivosti Biblie. Samozrejme, že evolucionista môže špekulovať o tom, čo sa dialo pred potopou napríklad miliardy rokov, ale matematika to nie je schopná potvrdiť, len to, že z ôsmich ľudí za štyri tisícky rokov je dnešný počet správny, matematicky presný.
2) keby sme sa rozmnožili iba z 8 biblických ľudí (Noemových detí) tak vplyvom inbreedingu by sme boli tak retardovaní a zdegenerovaní, že by sme sa nedokázali o seba ani postarať
3) milí kreacionisti pri výpočtoch evidentne nerátajú s tým že kedysi bola oveľa, oveľa vyššia úmrtnosť a nižšia dĺžka života človeka ako dnes! vojny, nulová zdravotná starostlivosť, epidémie, nedostatok obživy... napríklad mor v Európe v 14tom storočí zabil takmer polku populácie!
zázraky v srdciach, bla bla bla. stále to však neni žiadny dôkaz toho, že práve ten tvoj vymyslený boh je pravdivejší než ostatní vymyslení bohovia.Odpoved: No lebo žiadne nieje tak doseba ako je práve Krestanstvo skus napr. http://tv7.cz/?vid=1087 Napriek všetkému pokrytectvu, hriešnosti, farizejstvu a formálnosti, ktoré sa vyskytujú medzi kresťanmi, táto viera priniesla svetu oveľa viac dobra ako zla. Preto si zaslúži byť zachovaná, spoznávaná a prežívaná. Nejde len o veľké svedectvá v podobe podpory vedy, umenia, spravodlivosti alebo dobročinnosti. Najväčšie zázraky činí viera v srdciach obrátených hriešnikov.
Ide o nespočetné zástupy ľudí, zviazaných závislosťami na alkohole, drogách, či okultizme. Ide o prostitútky, zločincov, osoby zaslepené vlastným egom a rôzne biedne existencie, ktorým Ježišova obeť na kríži umožnila zahodiť starý život a žiť nový vo viere, napodobňujúc Krista. Práve takýto ľudia sú najlepším svedectvom pre ostatných a dôkazom, že Boh stále činí svoje zázraky.
podľa úrovne argumentov tipujem, že z tých 8 ľudí pochádzajú iba kreacionisti2) keby sme sa rozmnožili iba z 8 biblických ľudí (Noemových detí) tak vplyvom inbreedingu by sme boli tak retardovaní a zdegenerovaní, že by sme sa nedokázali o seba ani postarať
nic take na tej stranke nie je, ak ano, vykopiruj konkretnu castViko6 napísal:Odpoved: niečo otom tu - http://www.flut.szm.com/1155448.htm a písal som že neboli úplne oddelené pevniny nie že vôbec. Ale toto je tiež tažka otazka a neviem ti presne nato takto odpovedat, to by som musel naštudovat.
posledna ladova doba nastala pred par desiatkami tisic rokov, su o tom historicke aj vedecke zaznamy, takze nemas pravdu, skus si vymysliet nieco ineOdpoved: Dinosaury boli pozemský tvorovia, radia sa k plazom, a tí si nevedia vyrobiť vlastné teplo. Je veľmi pravdepodobné, že po potope prišla doba ochladenia (ľadová doba) a dinosaury preto vymreli - to nemuselo byť bezprostredne po potope. Rovnako tak mamuty a iné zvieratá...
Odpoved: kostri na povrchu nevydržia dlho..všetky čo sa našli sa našli asi vždy pod zemou..pretože tam nemajú kyslík..rozklad a ani podmené podmienky..slnko voda. mráz apod1) keby boh zabil potopou relatívne nedávno také množstvo zvierat a ľudí, tak by sme všade nachádzali ich kostry
Odpoved: To si nemyslím.2) keby sme sa rozmnožili iba z 8 biblických ľudí (Noemových detí) tak vplyvom inbreedingu by sme boli tak retardovaní a zdegenerovaní, že by sme sa nedokázali o seba ani postarať.
Odpoved: vyššia umrtnost - to je otázne a nižšia dlžka života ? praveže napríklad neandertalci sa napriklad pravdepodobne doživali niekolko stoviek rokov, zistilos a to z vyskumov z ich lebiek a urcitych počitačovych simulaci. Vôbec si nemyslím že sa v dávnej dobe ludia dožívali nižších vekov a my už vyšších ale presne naopak.3) milí kreacionisti pri výpočtoch evidentne nerátajú s tým že kedysi bola oveľa, oveľa vyššia úmrtnosť a nižšia dĺžka života človeka ako dnes! vojny, nulová zdravotná starostlivosť, epidémie, nedostatok obživy... napríklad mor v Európe v 14tom storočí zabil takmer polku populácie!