USA - Work and Travel

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
maciatko99
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: USA Work and Travel 2011

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Prepáč Pitbulko, trochu Ťa poopravím. Najdrahším štátom v Spojených štátoch je označovaný štát aloe - Havaj, hneď za ním nasleduje Kalifornia (Los Angeles, San Jose či San Francisco). Je pravdou, že New York a hlavne jeho centrum nepatrí k lacným.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

tak plany stroskotali a nakoniec to vyzera na Missouri a Icecream Vendor. Praca vyzera byt zaujimava, zarobok sa bude odrazat od toho, kolko predam, cize predavat budem tak dlho, ako uznam za vhodne.

inak, celkom ma sklamal pristup Student Agency, resp. sa nenaplnili moje ocakavania. Vybral som si program s tym, ze mi oni zabezpecia pracu. To zabezpecenie prace spocivalo v tom, ze vyvesili na ich stranku pracovne pozicie a ludia si mali vybrat a zatelefonovat do Prahy a oni nasledne potvrdili danu poziciu. Vzdy ked som nasiel nove pozicie, tak uz boli vsetky plne. Keby dali aspon dva alebo tri dni dopredu vediet, ze v akom case sa budu objednavat, tak nepoviem nic. Kazdopadne, v buducnosti sa budem snazit ist bez agentury
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

tak sa to opytam tu ...ako je to s pracou a trvalym byvanim v usa ? ..je take nieco realizovatelne co sa tyka viz a tychto veci?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Samozrejme, že áno.

Sorry, ale nauč s apoužívať google - jeden z prvých odkazov...

http://dromedar.topky.sk/?action=showArticle&cid=109209
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

ved ano viem, dikes
katucha
Novice
Novice

Príspevok od používateľa katucha »

.....takze moje skusenosti s agenturou... s kamoskou sme uz druhy rok v programe Work and Travel a do USA sme sa zatial nedostali... suhlasim s nazorom adamca... pristu Student Agency... presne... kym sme si zistili, ze su ponuky, zostalo nam paru volnych.. aj to bud nam vyhovoval cas, aby sme vsetko zosuladili so skolou al nie... minuly rok nam americania odmietli dve ponuky...resp. zrusili... neslo sa nikam, vsetko zrusili na poslednu chvilu...reakcia agentury?...noo, tak toto sa nam este nestalo, ale tak ak mate zaujem, poplatok vam prenesieme do buduceho roku...ok, tento rok sme uz ako supy cakali kazdy den, kazdu minutu na ponuky...samozrejme, kto stihne zavolat v prvych minutach, ma stastie...prvu ponuku nam obsadili, na druhu sme uz obe sedeli pri telefonoch a volali na obe cisla... rezervovali sme si ponuku, zacali vsetko vybavovat, naplanovali si cestu (dost zlozite, ak do mestecka kam cestujete, vam idu "az" 2 busy za tyzden)...pred troma tyzdnami nam volali, ze nam americka strana ponuku zrusila.. nevedno preco...ale ze nam ponukaju HRC...ale je potrebny skype pohovor... urcili datum, cas... cakali sme dve hodiny na skype... zamestnavatel sa neozval.... zostali sme dalsie 2 tyzdne v nevedomosti, co dalej... agentura na maily neodpovedala...obcas napisali, aby nas upokojili, ze urguju americku stranu... piatok nam pisali, ze aj ta druha ponuka, nic z nej, HRC nereaguje... a tak nam ponukli dalsiu ponuku... v podstate..piatok sa zacali vybavovat papiere.... vybavovanie viz nas caka o desat dni... a letiet chceme o 3 tyzdne... tak kto ma vacsie stastie??? ...ziaden kufor plny penazi necakame, ani sme necakali, slo nam len o jazyk ...spoznat novych ludi, kulturu, nieco vidiet a zazit... dobre vieme, ze jedna praca nam pokryje len naklady...pricom u tohto zamestnavatela ani 2. pracu mat nemozeme... a tak dufame, ze vyjde aspon to, aby nam zbytocne neprepadla cast penazi... ale cakanie, ci nam ponuku zrusia al nie... a vsetko okolo toho nam ubralo aspon 10 rokov zivota... tak vam (nam) vsetkym drzim palce, aby nam to vyslo a aby aspon to leto stalo za to! :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

mne tiez nakoniec zrusili poziciu, ktoru som mal zarezervovanu s tym, ze sa mi pokusia najst inu. Nasli mi pracu casnika v malickom meste v Idaho a je k tomu potrebne skype interview. Uz dva tyzdne sa nic nedeje. Nevidim to ruzovo, ale mam aj mensie zdravotne problemy, tak aj tak neviem, ci sa mi bude dat letiet. :?

inak pracovnik v agenture ukazoval plny fascikel ludi(hruby asi 10 cm), ktori este nemaju ziadnu pracu. Uvidim ako nakoniec dopadne toto, ale v buducnosti pojdem asi cez inu agenturu. Ak pojdem...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mozno blba otazka, ale preco si nezhanate prace sami? Kaslat na agenturu
katucha
Novice
Novice

...tak minuly rok sme sa o to pokusali....presne cez http://www.j1jobs.com ....rozposlali sme viac mailov roznym zamestnavatelom... samozrejme, ani jeden nam neodpovedal... v agenture nas aj upozornili, ze oni mozu odpovedat aj po dvoch mesiacoch, ale nam sa neozval nikto... tento rok sme skusali cez jednu znamu, ktora tam zije...no nic, ziadna reakcia... takze sme to nechali predsa len na agenturu...ved "malo" by to byt istejsie... papiere a vsetko... no som zvedava aj na to miesto.... ak sa vsetko podari, mali by sme pracovat v jednom resorte na Block Island...zatial co sme citali recenzie na to miesto.. rozne reakcie... tak polka ludi to tam chvali, no su aj obrovske staznosti...v zmysle, ze tam na dovolenku...nikdy viac... takze dufame, ze to bude ok.... inak, viacero znamych, o ktorych viem, ze toto leto idu do USA, tak nemali problem ani s vyberom prace, v podstate uz maju aj viza aj letenky... niektori idu len tak, bez agentury, ale maju tam kopec znamych, ktori im zabezpecili pracu a aj ubytko, tak neviem...asi uz SA nie je to, co byvalo kedysi.. v podstate aj vcera v spravach a dnes v lamparni sa bude rozoberat situacia, kedy dievca cestovalo do USA kvoli studiu a bolo nutene pracovat...aj ked to nemala v zmluve...zasa .. SA...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

dnes som dostal email z Brna, kde mi bolo povedane, ze pracu mam potvrdenu aj z americkej strany. Dufam, ze sa nestanu ziadne nepredvidatelne skutocnosti. Idem do mestecka Stanley v state Idaho. Pozicia - cashier. Okolo 10.6. by som chcel letiet. Zariadim sa podla toho, kedy bude pohovor na ambasade
katucha
Novice
Novice

...super, drzime palce!!!.... my by sme chceli ist 25. na ambasadu a 7.6. by sme uz chceli letiet...leeenze... dnes nam odpisala koordinatorka z KE, zee...pisala kolegyni do Brna, aby jej napisla, kedy nam poslu nove DS2019 z USA a ze akonahle bude mat odpoved, napise nam, ci vobec stihame termin 25.5.... tak som zvedava, ci z toho nakoniec nieco vobec bude
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

adameeec napísal:dnes som dostal email z Brna, kde mi bolo povedane, ze pracu mam potvrdenu aj z americkej strany. Dufam, ze sa nestanu ziadne nepredvidatelne skutocnosti. Idem do mestecka Stanley v state Idaho. Pozicia - cashier. Okolo 10.6. by som chcel letiet. Zariadim sa podla toho, kedy bude pohovor na ambasade
Fuuuuha, tak to drzim palce. Ja som stravil v Idaho 5 mesiacov, ale nie cez Work And Travel ale priamo na pracovne viza. Bol som v mestecku Ketchum, resp. Sun Valley, je to myslim juznejsie od Stanley. Ale cez Stanley som raz prechadzal, ale co si pamatam tak tam je mozno tak 50 domov. No nic, kazdopadne priroda naokolo je paradna. Inak super zapadakov :wink:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

jj, uz som si vyhladaval nejake info na nete a byva tam tusim 150 ludi. Je to take turisticke mestecko. Ale ako pises...ta priroda....to je nieco nadherne.

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2011, 11:35)
http://www.webnoviny.sk/svet/joplinske- ... lanok.html

prvu pracu, ktoru mi zrusili, som mal robit v tomto meste :?
majoking
Novice
Novice

Príspevok od používateľa majoking »

ludia neviete nahodou ci sa cez nejaku agenturu da ist na work and travel na Novy Zeland?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

o tom som zatial nepocul aj ked viem ze tam kamarat bol na ovcej farme robit na rok ale dostal sa tam tak ze siel na work and travel do australie a odtial si zohnal kontakt na novy zeland kam isiel na vlastnu past... tam toho totiz bude asi menej hlavne prac. prilezitosti a preto je toto asi najschodnejsia cesta...

teda ak sa nieco nezmenilo on tam bol cca 2006
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

majoking: V Bratislave hned vedla Divadla a Americkej ambasady sidli jedna agentura, ktora spostredkuvava Australiu a aj Novy Zeland, nazov vsak neviem. Ak si z BA alebo mas niekoho znameho, tak nech ti to pozrie. Je to od divadla na opacnu stranu, teda divadlo mas za chrbtom a agentura sidli na pravej strane ulice na druhom poschodi.
majoking
Novice
Novice

Príspevok od používateľa majoking »

dakujem... v Bratislave studujem tak by to nemal byt problem
Lifeguard
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lifeguard »

Toto leto som strávila na work and travel pobyte v USA. Bola som veľmi spokojná, zážitky a ľudia stoja za to.
ALE!!! Cítim morálnu povinnosť všetkých nových potenciálnych uchádzačov informovať, že som bola absolútne nespokojná so službami Student Agency - konkrétne pobočka v Brne, no myslím, že je to rozšíriteľné na celú spoločnosť. Za tých cca 16 tisíc čo im zaplatíte sa vám dostane veľmi málo pozornosti a pomoci. Verte mi, mala som úplne mini problém so zmluvou - preklep, ktorý sa dal logicky doložiť z viacerých strán - no neboli ochotní mi pomôcť s vybavovaním opravy. Bolo mi povedané, že to už si s americkým zamestnávateľom musím vykomunikovať sama ... že oni s tým nič nemajú. Pričom chyba nebola moja, ale niekoho, kto zadával dátumy do počítača a urobil preklep (buď v SA alebo v partnerskej americkej agentúre alebo u zamestnávateľa). Pýtam sa potom, čo za tie peniaze dostanete? 10 papierov a adresu pre kuriéra na víza?! Trochu málo za takéto sumy.
Aj bez tohto problému bola ich "pomoc" veľmi vlažná. Pri vypĺňaní elektronického formulára na víza doslova až smiešna. Sami nevedeli, čo od nich chcete a že sa vás vôbec niečo také americká ambasáda pýta. Možno sa to javí ako banalita, ale keď sa pomýlite pri vízach a zaškrtnete niečo zle, kľudne sa vám môže stať, že vízum nedostanete (kvôli tejto malej chybičke)! Každý deň sa im hlásia stovky ľudí - jeden hore-dole je nič.
Ešte sme mali problém s poradkyňou, ktorá bola skutočne nekompetentná, no ostatné (vieme to, keďže sme veľa vecí museli riešiť mimo ňu) boli milé a aspoň sa snažili poradiť.
Na záver - po rozhovoroch s inými účastníkmi v Amerike - jednoznačne agentúra CCUSA vás vyjde lacnejšie a vraj aj pomoc a vybavovanie je jednoduché. Skúste si pozrieť aj priamo stránky potencionálneho zamestnávateľa - v zábavných parkoch sa dá hlásiť cez ich stránku, nemusíte riešiť agentúru v ČR alebo na Slovensku, zastreší vás rovno až tá americká.

Užite si leto v Amerike! :D Bola to škola života!
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

chlapec10 napísal:mozno blba otazka, ale preco si nezhanate prace sami? Kaslat na agenturu
lebo každý chce mať istotu. Prácu zohnať nie je ľahké ani na slovensku, nie ešte v USA keď nevieš poriadne jazyk, nemáš prax, a chceš to iba sezonne. Je tam plno ľudí z work&travel a všetko je plné. Keď som bol ja, tak jednu prácu som mal cez agentúru istú a druhú som si chcel nájsť sám. Trvalo vyše mesiaca kým som ju našiel. Tak si neviem predstaviť že by som išiel na blink na 3 mesiace a z toho mesiac bol bez práce. By som bol veľmi stratový a určite sa tých niekoľko sto dolárov čo som dal agentúru oplatilo lebo inak by som stratil možno ešte viac
Lifeguard
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lifeguard »

pretože kým tam nikoho nepoznáš je lepšie poistiť sa agentúrou, ale úplne stačí aj tá americká, čo som vtedy ešte nevedela...
Napísať odpoveď