Potreboval by som súrne poradiť s jednou otázkou. Potrebujem odpoveď na štátnice.
Aké podmienky musí v súčastnosti spĺňať H.264 stream, aby bol dekódovateľlný zvukovou kartou ?
Ďakujem veľmi pekne
Kamarát mi napísal toto :lekoklatik napísal:Nech premýšľam, hľadám, čítam h264, nedáva mi tá otázka nejak zmysel.
O akých podmienkach sa bavíme? Máš nejaké možnosti? Pretože h264 je vlastne kontajner *.mov, mkv, etc., prípadne je tiež označovaný akoh.264/MPEG4 AVC.
Je možného ho použiť vo vysokom rozlíšení avšak rovnako i v nízkom.
O zvuk ako taký sa predsa h.264 nestará. AAC, AC3, etc., nie sú "súčasťou" h.264.
h.264 je teda samostatný kontajner videa. Pre zvuk, by súbor, napríklad *.mkv musel teda obsahovať nejaký zvukový formát, povedzme že stopu v spomínaných audio
kontajneroch.
kontajner ako taký slúži na to, na čo bol pri vyvíjaní "určený", nuž a v prípade h.264 to bude to video.
Rád sa však nechám poučiť. Múdrejší budeme, keď dáš nejaké možnosti, aby sa bolo od čoho odraziť. V opačnom prípade budeš musieť googliť. Ja som google pre tvoj
problém venoval asi pol hodiny, a všeličo som sa dočítal.
Kód: Vybrať všetko
24bit - bitova hlbka kodovania- pocet kvantovacich hladin
96kHz- vzorkovacia frekvencia
Ved to ze nechapemlekoklatik napísal:Tak prečo sa ťa oponent pýta na zvuk? hm.
h.264 nie je kontajner ale kodek resp. komprimacny algoritmus ale k veci...divne polozena otazka ja by som to tipoval skor na chytak, spytal som sa to kamarata on povedal ze nemoze byt poskodeny no ale nejak mi neide do hlavy ta zvukova karta kedze je to obrazovy kodeklekoklatik napísal: Pretože h264 je vlastne kontajner *.mov, mkv, etc.,