Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Zubár

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Súkromný – nesúkromný ja som na zuby neskutočný sraľo. Mám súkromnú doktorku, ale môj strach dnes prekonal asi všetky hranice :)

Dala mi TRI injekcie na umŕtvenie a ja som stále cítil bolesť – čistila mi kanáliky a asi 2 týždne pred tým mi úplne vypadla vložka, len sa mi skôr ísť nedalo.

No proste už len pri tom ako merala hĺbku kanálika ma to ukrutne bolelo, bolo mi zle ale nakoniec zabrala až ŠTVTÁ extra hard neviem aká, z ktorej sa mi takmer oko zavieralo (celú stranu som mal totálne znecitlivenú) takže až po štvrtej mi konečne vyčistila kanáliky a dala mi tam ďalšiu vložku. Ale to bola proste neskutočná komédia. No som rád, že to dopadlo, ako dopadlo.

28 Februára idem ku nej zas – držte prsty, už teraz sa „teším“...

PS: Neviete niekto ako prekonať ten strach zo zubárov a celkovo z doktorov?Mne je strašne zle keď si len sadnem do zubárskeho kresla alebo pri odbere krvi sa mi zahmlí pred očami, krúti sa mi hlava a pod. No proste na toto ja „gule“ vôbec ale vôbec nemám.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

DR8 ja som mal tiez strach zo zubara,..a to asi preto lebo moja zubarka nevie robit zuby... napr pred troma rokmi mi vrtala jednu stolicku,zle vyvrtala kaz ten zablombovala a kaz mi presiel na dalsie dve stolicky,takze potom mi rozvrtala 3 zuby z ktorej poslednej (38) sa mi medzicasom ulomilo a isiel pred 2tyzdnami von :D
Tak isto ked som chcel vytiahnut ulomeny zub isiel som radsej na pohotovost ako ku nej,..bal som sa inekcii atd ale na pohotovosti mi tak pichol inekciu ze som ju pomaly ani necitil,.. taktiez ked mi tahali 38 proste uz nemam strach zo zubarov ako kedysi,...ale ku svojej urcite tahat zuby nepojdem :mrgreen:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja som mal podobny strach a prekonal som ho az vtedy, ked som mal nenormalne bolesti, koli ktorym som nemohol v poslednych dnoch do navstevy zubara ani riadne spavat. ked som tam dosiel, tak to bolo peklo, ale hodinku dve po zakroku uz nebolo po bolestiach ani stopy a s tym opadol aj strach. ono si to netreba brat az tak k srdcu a mysliet na to, ze tam ides koli tomu aby sa ti stav zlepsil.
inac mne tiez cistili asi pred tyzdnom kanaliky a az na obcasne pichnutie som vobec nic necitil a to bez injekcie. si si isty, ze to tak bolelo a ze si to len nenahovaras?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no moje posledne session u zubarky boli tiez v znameni strachu v cakarni... a este som bol k tomu v dost blbej financnej situacii tak umrtvovacie injekcie nepripadali do uvahy... tak som si vzdy jednoducho povedal ze to proste musim neako prezit a neako som to prezil
bolest sice nie je prijemna ale tak je to sucast zivota tak pred nou za kazdu cenu neutekaj
ono je celkom zabavne spominat na to ako mi zavrtala do nervu (juj, ci mi len bolo veselo vtedy na tom kresle), precistila kanaliky, zabetonovala ich a popri tom nasla kazy na inych zuboch, proste 4 vesele navstevy ktore aj tak najviac boleli v penazenke...
Michalka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Michalka »

Zubár? :O mamí, schovaj ma... :D tak asi toľko od mala sa bojím zubárov :( ale keď som bola menšia mala som super zubárku stále mi dávala žuvačky :D škoda,že už teraz nedostávam.. :( :D
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Koľko vlastne tak stojí ta umrtvovacia injekcia? Mňa keď sa pýta zubárka, či chcem, tak furt poviem, že nie lebo mám asi väčší strach z injekcií ako zo zubárov :D Včera som 2 hodiny musel v čakárni čakať na röntgen lebo sa mi uvolnila plomba :(
Komplex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Komplex »

Ja som minule platil 10 eur ale to mi trhali trvalý zub lebo som dostal infekciu neviem či v tej cene nebola aj drenáž, ktorú som dostával celý týždeň. Ale v pohode keď my to umrtvil to nebolelo ani keď trhal ale takú hodinku potom som si musel dať dva ibalginy.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Nema niekto skusenost/nechodi/nebol na klinike Schill v Bratislave? Buduci tyzden mi tam idu chirurgicky vyberat dve osmicky a mam z toho dost stresy tak chcem vediet co tam od nich cakat :D
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Viper mne vyberali ľavý očný zub (vraj nejaká trojka) chirurgicky v januári... Nebolo to v Bratislave, ale v KE... Pravdupovediac je to asi tá najhoršia spomienka, ktorú som kedy zažil. Neviem prečo budú vyberať tebe, tak to popíš viac, pretože od toho závisí čo ti budú robiť. Mne nevyrástol dospelácky zub a ostal dnu v ďasne, preto museli ďasno rozrezať a zub vybrať
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

U mna to iste, osmicky vzadu nevyrastli tak budu musiet rozrezat dasno a vybrat obidve. :? Najhorsi zazitok kvoli comu? Bolest?
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

uff ja mam panicky strach zo zubarov. racej si dam ruku lamat v kolene jak vrtat zuby.. tiez som mal problem so zubmi mudrosti, vrchne vysli v pohode, spodne nechceli vyliezt ani pi*i... len mi furt vzadu spcuhlo dasno, bolelo, som si do neho hryzol s vrchnymi zubami, tak to trvalo asi pol roka, ale dajak jak som si tak stale do toho dasna hryzol som sa presekal az k tym zubom :D :D a teraz mi uz rastu sice dost pomaly ale rastu, k zubarke v najblizsej dobe neplanujem ist, a ak tak jedine vytrhnut, to prezijem skor nez vrtanie. ja este len ket pocujem zvuk vrtacky tak ma to boli az nekde vnutri v mozgu...
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

inekcia 8€ u tej mojej, sukromnej..
v pondelok mi nasadia korunku na jeden zub.. 200€ pápá..
8smicka jasne ze troska boli tak sa tesim co to bude.. zas mam rovne korene tak to pojde lahsie von.. ach jaj..

brainwirm: tusim zub mudrosti sa zablombovat ani neda, ten rovno trhaju.. :/
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Mna to zajtra caka, chirurgicka extrakcia spodnych osmiciek, uz teraz som z toho posraty :?

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2011, 14:16)
3 hodiny po zakroku, nic prijemne. Mal mi vyberat obidve no boli sme dohodnuty ze spravi jednu a poviem mu ci aj druhu no razne som ho stopol :D. Samotny zakrok teda nic prijemne a injekcia pred nim ziadna sranda, asi najhorsia. Mam aj antibiotika. Anesteza presla pred chvilou a uz to zacina boliet a opuchat no zatial sa to da vydrzat(aj ked som si uz fukol liek). Najviac ma trapi co mam kua jest? :D Takze take strucne info pre googlistov ktory to caka :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Viper ja som to zažil v januári :D Nechcel som ťa strašiť, tak som tu nič nepísal, ale teraz vieš, aké to je... Osobne ti nezávidím mne robili 1 a mal som dosť... Druhý by som vybrať už nešiel.

A čo jesť jogurty, čaj poprípade ja som jedol šaláty, taký týždeň diéta, pokiaľ ti nevyberú stehy :lol:
Neviem, ako tebe povedal doktor, ale ja som musel dosť často a poriadne umývať zuby, kvôli tomu aby mi to nezačalo hnisať, či čo... A to radím aj tebe

BTW - Prečo injekcia asi najhoršia ? To by som povedal, že sa dalo v poho zvládnuť... Len to, že mne strpol prvé nos, miesto úst a v strede zákroku mi musel pichať ďalšiu... A to mi ešte po tom zube s takým buchal (akoby kladivo a dláto :lol: ) No nič príjemne... :(
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Mal si aj antibiotika? Mne o nejakej zvysenej hygiene nic nehovoril no bojim sa zapalu takze budem sa snazit nejako opatrne zuby umyvat castejsie.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Nn mne nič. Len povedal, že ak by ma to bolelo mám zobrať lieky proti bolesti a často umývať zuby, kvôli tomu, aby som nedostal zápal. No a ešte tuším, že o 3 dni kontrola... Potom ma poslal kade ľahšie :lol:

Jop a pri umývaní dávaj pozor a fakt jemne :)

Držím palce :wink:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Dostal som od lekara papierik ako a čo po zákroku, proti opuchu ľadové a neskôr octanové obklady, v deň zákroku žiadne mliečne výrobky - ja som sa tomu vyhýbal celý týždeň, strava kašovitá - ovocie/zelenina. Zuby umývať normálne pasta a mäkká kefka, od druhého dňa po zákroku začat pravidelne výplachy vlažným repíkovým čajom každé dve hodiny a po každom jedle. Toto som dodržal a žiadne komplikácie neboli a nebral som ani lieky.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

viem si v tom kresle fajne oddychnut:)))
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Janio, Syfon: Kolko dni po zakroku u vas trval opuch? Inak je to celkom ok, bolest nie je, vyplachujem salviou akurat je to dost opuchnute a aj ked to chladim ladom cely den nevyzera ze by to pomahalo.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

asi pisem kus neskoro uz, ak sa bojis zapalu skus si zohat repik -> uvarit caj + par kvapiek propolisovej tinktury do toho -> kloktat, a budes v klidku, a pekne sa ti to vyhoji...
Napísať odpoveď